Jag har det helt okej

Publicerad 2013-12-31 19:50:41 i Fotoalbum 0 kommentarer
 
Har ni det bra?

Write a good 2014.

Publicerad 2013-12-31 16:08:10 i Allmänt 0 kommentarer

Expectations 2014

Publicerad 2013-12-31 13:15:00 i Lists 1 kommentar
 
 
Starkare dedication, hittar inte det svenska ordet, haha, till träningen. Jag vill se utveckling och jag vill jobba hårdare.

 
Mer listor, bättre planering, massa kul böcker där jag skriver mål, utveckling, planerar.

 
Jag är inte så intresserad i att utvecklas med hästarna, utan istället endast umgås med dem. Sedan hör utvecklingen till. Men jag är inte så intresserad i att ha många träningar för tränare, eller åka ut och tävla. Jag vill umgås med hästarna, punkt. 

 
Jag vill umgås med mina fina vänner, men samtidigt skapa nya kontakter. Få nya starka kontakter och få de som jag redan har ännu starkare. Fler minnen, fler glädjande ögonblick.

2014 i am ready for ya

Publicerad 2013-12-31 11:33:57 i Dagens pass 0 kommentarer
 
Nyårsafton? Idag? Jag är så sjukt taggad på år 2014, det är sjukt. 
Kom precis in från ett underbart pass i paddocken med Åskar! Han var så DUKTIG. Vi övade mycket på galoppen, jisses, vad han bar upp sig själv fint och gick avslappnat. Vi travade på volten och tog galopp vid varje kortsida, mot staketet så att han inte kunde sticka, sedan saktade vi av till trav igen och tog galopp vid kortsidan igen. Varje gång jag satt mig på ena sittbenet och förberedde mig för galoppskänkel tog han den. Bara genom att jag satt mig på rätt sittben. SÅ DUKTIG. Galoppen är ju inte Åskars starka sida, men idag kändes det grymt! Många övergångar från trav och galopp, många nya uppgifter för ponnyn, många svängar och en mycket avslappnad Åskar.

Ikväll blir det mysmiddag med kompisar! Hur firar ni nyårsafton?

"Ditt leende ser så äkta ut"

Publicerad 2013-12-31 00:05:54 i Fotografi - Porträtt 0 kommentarer
bilder; fanny kristoffersson
 
Igår går jag in på Fannys tumblr blogg och läser;

"So today my friend Viktoria came over for a photoshoot, so fun to catch up with her since we haven’t met for ages! I just LOVE the energy she gives, and the fact that you can see it on the pictures." 

Där hon bland annat hade lagt upp de här två bilderna. Sedan, alldeles nyss, skriver hon till mig, när jag nämner att det ser ut som att jag har kinesögon när jag ler, att jag ser så glad ut och att det ser äkta ut. Jag blir alldeles varm i hela kroppen. För mig går det inte att få en bättre komplimang. Det är verkligen det finaste man kan höra, enligt mig, och det påminner mycket om förut när jag hörde detta väldigt ofta. "Du ler hela tiden!" "Du har ett så fint leende." Det betyder väldigt mycket för mig att höra.

Sedan vill jag säga att energin tar jag av människor, jag har alltid väldigt galen energi när jag är med dig Fanny. Du ger mig en enorm energi, jag förstår det inte själv, det är något inom mig som får mig att bubbla i någon okontrollerbar lycka och glädje. Så min glädje och energi har otroligt mycket med personerna jag har omkring mig, jag är lättpåverkad, om du ger mig energi ger jag den tillbaka till dig x1000. Jag vet inte varför, men jag får även lust att hoppa upp barbacka på en galen oinriden unghäst och hoppa en bana på 1 meter baklänges när jag är med dig Fanny...hur kan det komma sig tro?

mitt 2013

Publicerad 2013-12-30 21:09:00 i Fotoalbum 0 kommentarer
I år kommer jag inte göra någon årsresumé på bloggen. Ser hur de flesta bloggare gör sådana en efter en och mitt år har inte varit så händelserikt eller intressant kan jag lova! Jag har mest lärt känna mig själv det här året, jag är ett år mer erfaren och det märks. Även fast det här året inte har varit händelserikt så är jag väldigt nöjd över året som har gått.

Tänkte lägga upp den här listan istället som jag stal härifrån. Observera; min hjärna måste ha någon inre skada för jag kommer knappt ihåg vad jag åt till frukost, därför kommer jag förmodligen inte ihåg vad som har skett under det här året. Haha, jag gör mitt bästa ;) 

Ni kommer få en titt i min mobil där jag har allt under året som gått, så håll i er!
 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Hm...jag tänkte först skriva krogen, då jag blev 18, men jag kom in på krogen redan innan jag var 18. Så, hm...bilade med mina kompisar till vår definition av "storstad" med mig bakom ratten, hög musik och skrattande ungdomar. Gills det??

 

Hur har ditt 2013 varit?
Mitt 2013 har varit väldigt lugnt. Det har inte hänt mycket. Jag stressar gärna upp mig om mitt liv är för livlöst, då jag älskar när det är full fart, älskar att hitta på saker med kompisar, rida, ta en fika, besöka syster i Linköping. Det här året har inte alls varit så och det har på något vis varit skönt, jag är glad över detta då detta har gjort att jag har hunnit lära känna mig själv. Jag känner mig mer bekväm i min egen kropp nu än tidigare, jag vet mer om livet.

Sedan får man ej glömma att jag fyllde 18 och skaffade körkort under det här året! Alltså, den känslan. Det har varit ett bra år, lugnt, men helt okej ändå! 

 

Blev du kär i år?
Nepp

 

 

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma?
Gud vad svårt, jag vet knappt vilken månad det är nu. Hur ska jag då komma ihåg ett datum? Undrar om jag inte börjar bli lite senil. Oh! NU NI! Helt klart den 10 september, då skärmen på datorn, där jag skrev körkortsprovet, visade en grön text där det stod "godkänt", för då hade jag ÄNTLIGEN fått mitt körkort efter så mycket blod, svett och tårar.

 

Hur har du förändrats som person?
Jag har utvecklats väldigt mycket som person, helt klart. Det är svårt att säga riktigt vad det är, men jag känner mig mer självsäker och starkare. Sedan har jag helt klart blivit mer självständig.

 

 

 

Vad är din största framgång 2013?
Den här var svår då jag endast har legat i soffan med datorn på magen hela det här året känns det som, haha. Jag anser att man kan se personlig utveckling som framgång, så i så fall skulle jag kunna säga det! Men jag vill inte tjata om min personliga utveckling på varenda fråga, så då säger jag...ehm. Nej, detta blev för svårt, mitt utmärkta betyg i svenska och engelska?

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mina kompisar, stunderna då jag har varit med mina kompisar och verkligen bli sådär jäkla glad och tacksam hela tiden då jag har sådana fina vänner. Men dagen då jag fick mitt körkort kan ingenting toppa just nu! Studenten blir nog mitt andra lyckorus som är i samma grad som den dagen då det lyste grönt på dataskärmen ;)

 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013?
Alla dessa låtar som har spelats på radion 2908 ggr...tyvärr blir det inte bättre än så.

 

 

Vem har du umgåtts med mest?
Carro! Vi är som två ihopknytna snören. Det verkar på många som att vi sitter ihop och gör ALLT tillsammans, till och med b*jsar och t*rkar varandras r*var (för er känsliga censurerar jag mig lite). For the record, vi gör mycket tsm då vi gillar varandras umgänge, men this is too much. Även för oss två.

 

Har du haft ett förhållande under 2013?
Noo

 

Vad är det viktigaste du tar med dig ifrån 2013?
Min positiva inställning till allting. Hur jag ser på saker förövrigt! Helt klart. 

 

 


Vad gjorde du på din födelsedag?
Haha, jag var så deprimerad över att ingen verkade bry sig om att jag blev 18, liksom ARTON. Så deppade ihop lite, men sedan kladdade mina två kompisar i mitt ansikte (de skrev bland annat "18" i pannan med spritpenna), sedan bilade vi bara runt och umgicks. Blev en helt okej 18 årsdag ändå, festen slutade ju inte där direkt, när man är 18 pågår festen tills ryggen gör för ont för att dansa och höften inte går att svinga runt längre ;)

 

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Det hade det säkert, att jag hade vunnit en miljon kronor till exempel. Men jag är nöjd med året och jag önskar inte att något hade skett annorlunda. Everything happens for a reason och det här året ledde mig till dit jag är nu, jag mår bra, jag sitter och äter korv och ägg (haha, okej), jag är mätt, jag har varma kläder, vad mer kan man önska sig??

 
Vem saknade du?
Jag saknar människor precis hela tiden. Även fast jag bor cirka 100 meter från stallet så saknar jag Åskar hela tiden, om det har tagit en vecka sedan senaste gången jag red Walle så saknar jag honom jätte mycket. Haha, detta gäller inte endast hästarna. Vissa kompisar saknar jag så mycket så att det värker i hela min kropp, även fast vi pratade i förra veckan. Det är svårt att hålla kontakten hela tiden så att man slipper sakna någon på grund av skolan och hästarna. Men det är skönt med denna saknad också, då vet man att man håller personerna, eller djuren, haha, nära hjärtat. 

 
 

 

De bästa nya människorna du träffade?
Jag har träffat nya människor, men ingen som jag skulle säga att jag håller så nära. 

 

Vad vill du säga till dig själv inför 2014?
Fortsätt se det bra i saker. Du är nära det du så länge längtat efter, fortsätt kämpa till slutet och ge aldrig upp. Fortsätt göra det du brinner så mycket för och gör allt på ditt sätt. Fundera inte ens en sekund på om du gör på ett sätt som andra misstycker i. Tror du på det, gillar du det du gör, fortsätt på DIN väg. 


Tjockisar

Publicerad 2013-12-30 18:36:37 i Fotoalbum 0 kommentarer
Fanny har tagit bilderna!
 
Jag har haft en så jobbig och stressig dag! Nu har jag landat hemma iaf och har inget mer att göra idag. Känns så skönt att äntligen få ANDAS. Imorgon är det nyår, waah, 2013 är över, hur hände det?

Bilder; Det är så kul att se på gamla bilder och att faktiskt se att man både utvecklats in looks och ridning, haha.  Känns skönt att vet att vi inte längre ser ut som två små troll. Finaste ponnyn ♥ Det var år 2011 tror jag, vi tog iaf bilder till ett julkort jag skulle skicka iväg på mig och tjockisen!

Old melodies

Publicerad 2013-12-30 12:46:00 i Musik 0 kommentarer
Jag har börjat bli så påverkad av syrrans och pappas musiksmak. Jag vill inte riktigt erkänna hur mycket jag älskar Jackson C. Franks låt Blues Run the Game. Pappa fick en vinylskiva av Nick Drake, börjar gilla hans låtar också, och en Jackson C. Frank CD-skiva av mig och syrran i julklapp. Sedan Louise nämnde dem två till mig har jag lyssnat lite i smyg, får ju inte gå från partytjejen som lyssnar på untz untz på högsta volym i bilen på min väg till skolan till lugna, lite äldre, melodier.
 
Jackson C. Frank - Blues Run the Game
bästa 


När du känner för att skrika

Publicerad 2013-12-30 00:33:10 i Fotografi - BTS 0 kommentarer
lite sådana här oundvikligt vackra behind the scenes från dagens

00:15, klarvaken och piggare än vad jag någonsin varit den här kvällen.
Jag fick så sjukt ont i min kropp och har legat i soffan och kollat på Solsidan hela kvällen, haha, det värker som huvudvärk i kroppen och jag antar att det är på grund av sömnbrist. När klockan var halv 12 borstade jag tänderna och tänkte lägga mig i sängen. Men sedan sa jag "ska bara uppdatera datorn lite snabbt för jag ser att jag har en ny uppdatering på g, kan ju kolla bloggar medan det laddar". Hur dum får man bli? Då blev jag pigg och började tänka på livet och att jag har tappat min förmåga att ta kort. Får till och med panik över bloopers bilderna, även fast dem inte ens behöver vara korrekta. Skärpan är fel, ljuset är fel, det är grått, det är bajs, det är korv, det är skit (de är visserligen inte redigerade, men ändå). Detta blev kvällen då kvinnan med pms måste vråla ut sina känslor med en näsduk i handen. ÅÅÅÅHH när tar detta helvete slut. Det finns ju inget stopp på detta. Haha, ni anar inte hur mycket jag bromsar mig själv för att inte skriva något mycket olämpligt.

Nu SKA jag sova. Imorgon tänkte jag kliva upp tidigt då jag har lite måsten, om jag inte går upp tidigt när jag har måsten under dagen får jag panik, haha, jag insåg precis att jag inte kan vara en lätt människa att leva med.

GODNATT (!!!"#%%&/""!)

Någon som har hittat mina ögon

Publicerad 2013-12-29 20:58:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Min kropp blöder. Mina ögon trillar ut och några nackkotor flyger ut från nacken. Så känns det just nu. Jag börjar känna av hur jag har vänt på dygnet detta lov, eller vänt på dygnet kan jag inte kalla det, snarare gått och lagt mig ohälsosamt sent och sedan gått upp ohälsosamt tidigt. Jag har sovit cirka 2-3 timmar de senaste nätterna och har varit hur pigg som helst, så tänkte, äsch, man lever bara en gång! Nu ångrar jag mig dock då jag inte känner mig så levande längre. Det ska bli skönt att lägga sig i sängen tidigt ikväll (tänkte skriva inatt, detta kan inte vara ett coincidence), säger jag när klockan snart är 9 och jag inte har några planer på att lägga mig ännu, även fast jag vill gröpa ut mina ögon ur skallen.

Kom precis på att det är TVÅ dagar kvar till nyår. TRE dagar kvar till 2014, låt oss höra ett OMFG.

Ps/ Ni vet att jag pratar väldigt mycket om min kära filt (sökte på google, letsriskourlives filt och fick upp obarmhärtigt mycket resultat)?  Jag fick en liknande filt i julklapp (!!!!), finare och gosigare (trodde inte att det var möjligt). Ni ser den på bilden, hon heter Vilda.

bildskapande

Publicerad 2013-12-29 18:40:08 i Fotografi - Läsvärt 2 kommentarer
 

Saker som inte kan bli fel. De saker där det inte finns något rätt eller fel.
Det är dessa saker som jag älskar allra mest. Dessa saker gör att man utvecklas, lär sig att reflektera och tänka själv, det får en att kunna uttrycka sig utan ord. Det är därför jag älskar fotografi. Rätt eller fel existerar inte. Man uttrycker sig, reflekterar över om man gillar det man har gjort eller inte, reflekterar över hur man hade kunnat göra för att få bilden så som man ville. Det läskiga med fotografi är att en sak som jag älskar, hårda, udda, svartvita bilder, kan, för någon annan, vara vad jag tycker om brusiga bilder, oskarpa bilder. Medan jag älskar en bild, kan en annan avsky tekniken. Det är läskigt att ha granskande ögon på ett verk som uttrycker något så djupt, kanske ett minne eller en känsla. Du talar utifrån dina bilder och då, när de granskar dina bilder, granskar de dig och din själ. Det du har där inne, dolt för omvärlden, för du är för rädd för att visa det. Därför visar du det genom en bild, film eller något annat verk. Det ÄR läskigt. 

Bildskapande är ett sätt att uttrycka sig på. Därför finns det inget rätt eller fel. Ingen kan tala om för dig vad du vill säga. Ingen kan tysta dig genom att säga att han inte gillar dina bilder. Det finns inget rätt eller fel i bildskapande, likaväl som det inte finns något rätt eller fel inuti dig själv.  

Samma bild, 4 olika redigeringar

Publicerad 2013-12-29 16:22:00 i Dagens pass 0 kommentarer
från fotograferingen idag, 4 olika redigeringar för att jag får sådan sjuk beslutsångest, haha
 
Jag är så stolt över Åskisen idag! Han lyssnade så bra och var riktigt rolig att arbeta med. Det syntes på honom att han tyckte det var jättekul att övervinna lite rädslor och med massa beröm syntes det på honom att det kändes bra i hans själv. Haha. 

Vi la en presenning på marken som han fick gå över, det tyckte han var lite läskigt till en början och hade svårt att komma över den, men det slutade med att vi travade över den löst. Så jag är mer än nöjd! Första gången vi travade över blev han skiiiträdd när han klev lite på presenningen med tårna och sedan skjuter han upp i luften, minst 1 meter, säkert 2, med frambenen över huvudet. Han såg lite ut som en apa, haha! Vi skrattade så att tårarna började rinna och det syntes nästan på Åskar hur han skämdes. Söten. 

Perfektionister är svåra att jobba med

Publicerad 2013-12-29 13:48:50 i Allmänt 0 kommentarer
 

DÄR klev jag in i dörren och satt mig i min gosiga säng. Mössan och vinterjackan är fortfarande på, fötterna fryser och mina röda händer kan jag knappt röra. Jag ska snart ut till stallet för att lastträna Åskar lite, blir arbete från marken och lastträning utan transport idag!

Ska bli skönt att få gosa ner sig i sin säng mot kvällen, föra in bilderna från dagens fotografering med Fanny och Hugur i datorn och börja med efterarbetet. Är alltid så nervös över resultatet på bilderna och jag blir aldrig nöjd, perfektionist både jag och Fanny. Hon är svår att jobba med kan jag säga när en bild raderas när endast ett litet hårstrå på huvudet sitter fel. Haha, men perfektionister är grymma. Jag är ju en så ;)

Nyårslöften, eller ska jag säga mål?

Publicerad 2013-12-29 09:06:02 i Lists 0 kommentarer
Vi börjar närma oss slutet på 2013 och en början på ett nytt spännande år. Detta med nyårslöften nudå. Personligen gillar jag inte nyårslöften, för det första tycker jag att man inte ska vänta på ett nytt år för att bättra sig, det kan lika väl ske på en gång i samma sekund som tanken slår en, men samtidigt kan det vara ett bra mål att säga "nej, till nyår SKA jag börja leva mitt liv annorlunda punkt och slut", för mig fungerar det dock inte. Låt mig ta det här med löften, att ha ett löfte för sig själv fungerar inte för mig, inte alls. Jag sätter istället upp mål, eller säger generellt, "det här året ska jag göra saker som får mig att må bra", det anser jag är ett väldigt bra mål.  Ett löfte och ett mål är två skiljda saker, ett löfte bryter man inte, medan ett mål är något man strävar efter och det har sina ups and downs, det känns bättre att kalla det mål, även fast det kan tyckas vara i princip samma sak. Det är svårt att hålla ett löfte ett helt år eller hur? Ett år av perfektion. No thanks.

Mina mål för året:

Den viktigaste! Gör saker som får dig att må bra. Sträva efter att må bra.

Utvecklas inom fotografi, filmografi, utvecklas som person och inom ridningen. Jag vill se en utvecklingen under året. Det är ju så kul!

Det är lätt för mig att få mina downs. Det kan vara up, up, up, up och sedan DOWN x10. Det gör egentligen inte så mycket för mig, men om man ska se över målet där jag ska må bra, då ska mina ups öka. Jag ska hålla en bra pace hela tiden och inte ta ut mig för mycket så att jag får så kraftiga downs, för det är just vad det beror på. Att jag pressar mig själv för mycket.

Stressa av. Det behövs inte göras just i den här sekunden.

Så viktig för mig. Min kära strukturering, planering, scheman, kalender, you name it. Allt. 

Det viktigaste av dessa punkter är att må bra och att utvecklas. Det andra får gå lite som det vill, men alla nedanstående punkter är en avspegling av den första punkten. Jag känner mig redo för 2014, det kommer bli ett grymt år! Studenten, flytt, jobb. Vuxenlivet och framtiden känns inte så avlägsen längre, i am ready.

Har ni några nyårslöften, eller gör ni som mig och sätter upp mål?

Photoshoot

Publicerad 2013-12-29 01:36:56 i Tumblr/Pinterest 0 kommentarer
 

Det började med ett enkelt "läget? hur mår du? hur är det med hästen?" meddelande i fb-chatten. Men slutade i exaltation över att ha en mega fotografering imorgon på förmiddagen. Det var precis innan jag tänkte gå och lägga mig, sådär 1 på natten, som jag skrev till henne och nu kan jag OMÖJLIGT somna på grund av planerna vi gjorde upp. Blev så fruktansvärt exalterad och taggad över detta. Har några idéer i huvudet och har nu kikat runt på pinterest efter inspiration. Även jag ska få stå framför kameran imorgon, yeeez.

PMS och annat gosigt

Publicerad 2013-12-28 23:45:58 i Allmänt 0 kommentarer
den enda bilden jag kunde få tag på just nu

Jag vet, ingen bra uppdatering här inte! Det sköna är att jag inte blir stressad över att låta bloggen vila lite, jag uppdaterar när jag känner att jag har något roligt att skriva. Annars blir det en så pressad blogg, man tvingar ur sig saker som sedan blir nja. 

Det enda jag gör om dagarna är att motionera Åskar, äta, äta lite till och sedan löka lite framför sims eller sparka syrran på foten så att hon skriker rätt ut i 85 decibel i en mansstämma, det roliga är att jag inte ens överdriver. Jag har kommit in i något där jag gör precis det jag känner för och känner ingen press över att ta det lite lugnt eller sova till 1 om jag vill det. Nu har det dock blivit tidiga morgnar då jag har gått ut i stallet på morgonen. Morgonmys i stallet, blir det bättre än så?

Sedan får man inte glömma att jag har fått världens PMS rus de senaste dagarna. Jag har aldrig varit med om PMS, trodde att det bara var något påhittat trams. Men helvete, igår smällde jag mobilen i golvet så att hela skärmen sprack bara för att den var lite seg... Sedan var jag arg och kallade den **** och sa massa andra härliga saker. Yes, så är läget just nu! Haha. Hoppas ni har det bra så hörs vi snart igen 

Ps/ Jag har även rensat min dator på ALLA bilder och filmer! Allt är flyttat till min nya hårddisk. Min mac är helt som ny och den går supersnabbt igen, tänkte skriva "känns som att jag fött ut den ännu en gång", har sådana moderliga känslor till min teknikprylar.

Hårddisk

Publicerad 2013-12-27 14:48:13 i Allmänt 0 kommentarer
jag har nog aldrig haft en så vacker och välgjord bild på min blogg
 
Vad har hänt här då? Det är faktiskt första gången jag sitter vid datorn på flera dagar. Jag har kommit in i ett mode där jag inte alls vill sitta vid datorn. Det finns så mycket annat kul att göra! Att inte sitta vid datorn har även gjort mig mer medveten om vad som faktiskt händer runtomkring mig, jag är mer i nuet, vilket är så fruktansvärt skönt. 

Igår köpte jag en hårddisk till min dator då min andra hårddisk är full och jag rensar alltid min dator i slutet på året för annars hade den dött av ansträngning, den hade nog endast pallat ett år. Det har även varit en anledning till varför jag inte har varit inne på datorn då jag ville att den skulle vila sig, haha, det är faktiskt sant. Nu har jag iaf köpt en hårddisk och jag är så glad över det! Är man tekniktokig när man blir överlycklig över att ha köpt en hårddisk för 1400 kronor? Den har större minne än min dator, så jag är rätt glad just nu, haha! Ska bli så skönt att rensa datorn från alla min 10 000 bilder som jag tagit under året. Nu i slutet har datorn som sagt varit otroligt seg, så jag är excited över att tömma den! Det är alltså det jag kommer att göra idag, rensa bilder och ta hand om min dator lite.

Pannkaksfrukost

Publicerad 2013-12-25 13:14:01 i Fotoalbum 1 kommentar
 
Jag vaknade tidigt imorse av att Louise gick in i mitt rum och sa att hon hade gjort pannkakor.
Så jag fick pannkaksfrukost innan jag gick ut i stallet och red en pigg och glad Åskar! Nu sitter jag och får mitt hår lockat. Jag och syrran ska ha en liten nyårsinspirerad photoshoot här hemma. Ni får resultatet på nyår!

Hunden och julklapparna

Publicerad 2013-12-25 01:08:00 i Videoklipp 0 kommentarer
 
 
Jag ville egentligen publicera den här filmen på självaste julafton, men nu är klockan över 12...
Jag och syrran kollade på Source Code, jättebra film med Jake Gyllenhaal, nomnom, så jag fastnade där tills efter 10. Då började jag klippa ihop filmen! Sedan väntade jag i mer än en timme på att den skulle ladda upp på yt, haha... Älskar filmen då den verkligen visar hur galen Bobby blir på julen bland alla paket. Han ÄLSKAR dem. Det bästa han vet. 

Jag vill verkligen inte gå och lägga mig, även fast det börjar svida i mina ögon. Nuförtiden avskyr jag när det är läggdags, haha, vill ju inte sova. Tror dock att det är dags för mig att sova nu då jag sparade Bobbys film som "boobs" när jag skulle skriva "bobs", hans smeknamn. 

Hunden och julskinkan

Publicerad 2013-12-24 18:34:41 i Fotoalbum 0 kommentarer
 
Jag kan knappt gå för att jag är så mätt. Paketen är även öppnade och jag är såklart jättenöjd med det jag har fått. Paketen har blivit så oviktigt för mig. Jag skulle kunna få en stekpanna i julklapp (avskyr att laga mat, det värsta som finns) och ändå vara jättenöjd och glad.

Bobby älskar julklapparna och efter att han hade öppnat hans egna gick han till mig och tänkte slita upp dem också. Haha! Jag filmade honom tills batteriet dog så ni ska få en film på tokbollen. Jag har även några bilder, men medan jag fixar med allt får ni endast de här bilderna. Hoppas att ni har en bra jul! Har ni fått det ni har önskat er? 

GOD JUL

Publicerad 2013-12-24 15:59:00 i Allmänt 0 kommentarer
Jag har tidigare inte haft någon julkänsla, på grund av att man nästan kan gå utan jacka ute och att det regnar istället för snöar, men nu har jag precis satt mig vid teven framför Mr Bean efter att ha åkt ut med lite julklappar. Det luktar julmat och chokladasken är framför mig. Det börjar ändå kännas lite mer som julafton! 
 
GOD JUL!

Åskar

Publicerad 2013-12-24 09:11:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Äntligen ska jag få sätta mig på Åskars rygg igen!
Jag märker redan nu att han är jättepigg för han har redan hunnit slagit till mig jättehårt på axeln, i ryggen, bakhuvudet och näsan...haha...

Slutkörd

Publicerad 2013-12-23 19:43:00 i Allmänt 0 kommentarer
 hästarnas mycket fina julgran, hehe

Jag avslutar den här dagen med en julig film under filten.
Har gjort klart det sista fixet till imorgon, vilket inte alls blev bra då jag kokar upp, har fortfarande inte ätit någonting och jag känner mig febrig. Jag tror att det blev ett lite för späckat schema och alldeles för lite energi-intag för att klara av detta. Nu ska jag vila upp mig inför morgondagen!

Full fart

Publicerad 2013-12-23 16:58:31 i Allmänt 0 kommentarer
 
Och DÄR satt jag mig ner första gången sen jag klev ur sängen klockan 6 på morgonen. Det har varit en sån där dag då man inte ens hunnit äta. Jag har inte ätit eller druckit någonting alls på hela dagen, hann inte ens äta frukost, då snackar man full fart hela dagen. Det första jag gjorde när jag vaknade var att fixa iordning morötter och knäcke till hästarnas julgran som jag satt upp i stallet, sedan rusade jag ut i den kolsvarta skogen för att "hugga", jag klippte med en fet sax (haha), två mindre julgranar till stall numero uno och dos.

Sedan gick jag ut i stall numero uno för att göra julfint där. Det blev så mycket bättre där än stall numero dos, sad but true. För när jag åkte till stall numero dos hade jag så bråttom så då var det bara att sätta upp julgranen och pynta den snabbt som satan, utanför stallet också, är rädd att den blåser bort och hamnar över hela tomten, haha. Nu står jag för världens dilemma. Ska jag rida två hästar eller fixa klart det sista till morgondagen? Har lite överraskningar och kul som som jag har planerat till imorgon, haha. Har sådan sjuk abstinens och får så dåligt samvete när det var så längesen jag red. Det har gått cirka en och en halv vecka sen sist tror jag, är det läge att få panik eller? Jag får det iaf, haha. Nu ska jag äta julskinka, frukost sådär klockan 5 på eftermiddagen, haha, nomnom.

Snabbt hallå

Publicerad 2013-12-23 11:05:00 i Allmänt 0 kommentarer
Slänger iväg ett blogginlägg i all hast. Har egetligen inte tid, men tänkte bara säga hallå. Hallååååå! Har precis gjort julfint hos Åskar och Mc Coy, de fick till och med en egen julgran ;) ni ska få bild sen, jag hinner inte nu! Nu ska jag iväg till Walle och Alfred för att fixa julfint hos dem. Sedan ska jag och Louise åka för att handla de sista julklapparna till mamma och pappa, känner mig lite stressad just nu. Haha. Sedan har jag planer på att dela ut julklappar också, samt fota till er. Aaah, panik! nu måste jag rusa, see ya!

Sista advent

Publicerad 2013-12-22 21:38:00 i Fotoalbum 1 kommentar
 
Jag har inte glömt bort "sista advent" inlägget. Har inte december gått sjukt fort? Jag kommer ihåg när jag var liten och hela november och december gick i snigelfart bara för att man längtade så mycket till jul. Nu känner jag bara "jaha, oj, är det jul på tisdag?". Vi kom hem för några timmar sedan och Louise satt sig direkt vid sims på min dator, därför har jag inte kunnat skriva ett inlägg till er förrän nu. Jag satt mig och kollade hästhoppning på teven och fastnade där. Efter varje häst som hoppade tänkte jag "nej, nu ska jag gå och duscha", men sedan såg jag nästa fina häst och var tvungen att se den hoppa också. Det fortsatte så ända till slutet, haha!

Imorgon kliver jag upp 6 för att fixa lite, jag ska först och främst gå ut i skogen för att plocka lite grangrenar till julpyntet som ska sitta i stallet. Har lite panik att jag julpyntar dagen innan julafton när jag brukar göra det i början på december, shame on me. Vi hörs mer imorgon för nu vill Louise fortsätta spela sims, haha! Puss

On the road

Publicerad 2013-12-22 17:25:00 i Allmänt 2 kommentarer
från fikat under vår runda på stan innan vi åkte hemåt
 
Håkan Hellström på högsta volym i bilen och jag ligger med slutna ögon på grund av att jag mår så fruktansvärt illa. Vi är två timmar hemifrån. Längtar tills jag får pussa på hästarna!

NELLY SALE

Publicerad 2013-12-22 15:00:00 i Ytligt 0 kommentarer
299:- [ KLICK ] // 199:- [ KLICK ]

Det är en galen rea på nelly just nu och jag hittade dessa skor som jag kärade ner mig i. 

Behöver jag terapi?

Publicerad 2013-12-22 12:00:00 i Lär känna mig 0 kommentarer
→ Jag inte kan dricka vatten ur någon annan kran än den vi har i köket. Problemet är att de allra flesta kök inte är kliniskt rena och därför har jag jätte svårt att dricka vattnet då det känns som att det är bakterier och svamp där i, haha... Kan absolut inte dricka vatten ur kranen på en toalett. Jag kommer ihåg på alla idrottslektioner när det var vattenpaus och ALLA sprang till toan för att hänga sig över kranen och dricka. Förstod inte hur de kunde utsätta sig för något så fruktansvärt hemskt, haha, behöver jag terapi?

→ Om jag skulle välja mellan att rädda en hund, eller något annat djur, eller en människa som håller på att falla nerför ett stup hade jag valt djuret. Oavsett om djuret har storleken likt en mus eller en elefant.  

→ För x antal månader headbangade jag mitt huvud i ett bord på krogen och började blöda under ögonbrynet. Jag hade fått ett djupt hack som egentligen behövdes sys, men ung, dum och full är ingen bra kombo. Dagen efter vaknade jag med 1 öga också, haha, kunde inte se på ena ögat för att det var så svullet och blått. Idag har jag ett ärr under ögonbrynet och kommer förmodligen ha det där hela livet. HÄR ser man det också.

här ser man ärret 
 
 

Drömmar om hästar

Publicerad 2013-12-22 10:43:42 i Allmänt 0 kommentarer

Godmorgon! (Såhär halv 11 på förmiddagen)

Håret är uppsatt i en slarvig bulle och sminket är inte sådär väldigt tillfixat. Jag känner mig pigg och fräsch ändå. Vi åker hem idag så då valde jag att vara lite slappis-klädd. Först ska vi ta en repa på stan för att köpa silverschampo till mitt hår som har börjat bli lite orange, haha... Sedan åker vi hemåt!  

Inatt drömde jag att jag körde en häst som heter Björnbär som stod i samma stall som Walle förut (han blev såld). Jag älskar den hästen så sjukt mycket och har alltid gjort, så jag vaknade med en liten tår, haha. Björnbär påminner om Åskar väldigt mycket till sättet, de är båda lite som hundar och ska trycka upp mulen i ansiktet på en. Björnbärs kännetecken var att trycka upp mulen mot kinden och andas ut varm luft, sötnosen ♥ Sedan drömde jag även att jag körde Walle, det var så jävla kul, snacka om full fart! Det ska bli skönt att komma hem och sätta sig på hans rygg 


Kvällsmys

Publicerad 2013-12-21 19:16:00 i Allmänt 0 kommentarer
 

Jag och mamma gick och köpte godis för att kvällsmysa i lägenheten.
Jag har slagit på första Hobbit filmen, jag har tänkt se den ända sedan den kom ut, men vägrade efter artikeln om att 7000 djur dog under inspelningen. Jag har ätit kanske tre godisar och mår jätteilla just nu. Jag har gått utan sötsaker och onyttigheter i cirka 3 veckor och nu kan jag inte äta något onyttigt alls utan att vilja spy. "Men det är ju bra" hör jag ofta när jag säger detta. NEJ. Det är inte bra. Jag vill kunna gotta mig utan att vilja spy, Ta lite gottis till kvällsmyset och ta en fika på stan med en kompis. Förövrigt känner jag mig fruktansvärt fräsch, pigg och glad eftersom jag har ätit bra och fräsch mat under flera veckor. Det är fruktansvärt skönt! 

Nu ska jag fortsätta kolla på filmen!

 

Egen lägenhet och jobb

Publicerad 2013-12-21 17:21:11 i Allmänt 2 kommentarer

Vet ni vad jag gör just nu?
Jag kollar på lägenheter och jobb till hösten 2014, haha. Jag har hittat en jätte fräsch och gullig lägenhet här i Linköping, som är billig också! Jag vill bara köpa den NU. Jag är så taggad på att få en alldeles egen lägenhet. Det svåraste måste ju vara att hitta ett bra jobb, för jag känner mig lite kräsen, det måste vara något coolt hästjobb! Nu skakar nog några vuxna åt mig och tänker "du får nog nöja dig med det lilla jobb du får bakom kassan på Ica". Det hade varit bra att arbeta i ett stall för att få erfarenheterna av det då jag gärna vill gå hippolog utbildningen i strömsholm. Det är dock en rätt tuff utbildning och då måste man gå in för det till 110%, annars kan det kvitta. Framtiden, den känns inte så långt borta längre. 

Abstinens

Publicerad 2013-12-21 17:04:00 i Hästarna 0 kommentarer

Vet ni vad?
Senast jag var i stallet var i tisdags och redan på torsdagen hade jag ångest över att det var så längesen jag såg hästarna. Jag får sådan sjuk abstinens och jag känner bara en sådan längtan till att pussa på deras mjuka mular. När jag kommer hem från Linköping ska jag direkt till Walle och Alfred för att hänga upp deras julklappar i stallet och sedan ska jag rida Walle! Det bästa hade ju varit om det hade kommit massa snö och att jag tog en härlig barbacka-galopp i snön. Hur mysigt??

Jag är verkligen så tacksam över att det är jullov och att jag har all tid i världen till hästarna. Prio ett när jag kommer hem från Linköping är alltså att pussa på alla fyra mular och att göra julfint i stallet, med deras årliga julknäcken och julklappar, djuren måste också få känna på julmyset!

New hair color

Publicerad 2013-12-21 13:55:00 i Ytligt 2 kommentarer

Ni anar inte vilket problem jag fick när jag skulle ta dessa bilder, haha. Jag fick möblera om, balansera kameran på något riktigt tunnt så att jag nästan fick en hjärtattack då jag var rädd att den skulle falla till marken och sedan hade jag ingen fjärrutlösare så jag fick köra på, klicka på knappen och inta pose snabbt som satan. Allt för att visa min nya hårfärg, haha! Det blev dock en helt annan hårfärg på bild, eller jag är inte säker vilken färg mitt hår är för tillfället då det ändras beroende på ljus, haha. Men det känns fräschare med ljusare hår, så jag är nöjd! 

Jag är själv i Louise lägenhet just nu för att jobba lite medan Louise och mamma går på stan. Jag har lite bildarbete som ska skickas iväg idag, jag är snart klar så då kan jag göra mamma och sis sällskap. Vad har ni för er denna lördag? Är ni klara med alla julklappar eller handlar ni det sista nu under helgen?

Lördag 21 december 2013

Publicerad 2013-12-21 09:42:00 i Allmänt 1 kommentar
 
Godmorgon!
Nu är jag fixad och klar för att ta mig ut på stan. Vi ska gå och äta frulle och sedan ska vi köpa de sista julklapparna. Jag var jätte tidig med julklapparna, men har fortfarande julklappar till hunden kvar ;) han måste ju också få klappar! Han älskar dem verkligen. Han brukar stå och gnälla vid julgranen där paketen ligger för att han så gärna vill öppna dem. Gubben då <3

Hallå?

Publicerad 2013-12-20 23:34:00 i Allmänt 0 kommentarer

Hallå? Någon där? Idag ekar bloggen tomt.
Bloggen har blivit helt bortglömd idag, jag har inte lagt en tanke på den. Sry guys ♥ Det har faktiskt varit jätteskönt då jag ofta tänker på bloggen 24/7. Jag tänker på idéer till inlägg, nya bloggdesigner, inspiration och allt sånt där som kan göra bloggen bättre. Nu sitter jag iaf här och skriver dagens första inlägg, live, i sängen i syrrans lägenhet i Linköping. Det enda vi har gjort idag är att fika två gånger, haha, och gått runt på stan. Louise har färgat mitt hår också. Jag har blivit blondin! Det är egentligen min naturliga hårfärg, så det känns skönt att vara tillbaka till när jag var en glad och sprallig 10 åring ;)

Nu ska jag plocka ut linserna, tvätta ansiktet och krypa ner i sängen. Får se om det blir någon bättre bloggning imorgon. Vi hoppas på det!

10 tips för en bättre blogg

Publicerad 2013-12-20 13:39:00 i Övriga tips 2 kommentarer
Detta är för mig the number one rule. Du kommer inte få en bra blogg på bara en vecka, inte ens en månad. Det kanske tar dig ett år eller ett halvår. Desto längre tid du bloggar på din blogg desto bättre kommer den att bli. Du lär dig vad dina läsare vill läsa om och du lär dig vad det är som gör att besökarantalet ökar. Du kommer även bli mer bekväm i din blogg och hela tiden göra förbättringar som efter något år kommer göra din blogg till den bästa. Hang in there. 


För mig är det väldigt viktigt att bloggen är väl organiserad. Faktiskt. Kanske för att jag är så pedant, haha! Det ska finnas bra kategorier och det ska inte bli rörigt. Det ska gå att hitta lätt på din blogg. För mig är detta sjukt viktigt.


Först tänkte jag skriva "kvalitet före kvantitet" och sedan "kvantitet före kvalitet". Hur vill jag ha det?? Jag anser att kvalitet är så mycket viktigare än kvantitet. Men de flesta håller inte med om detta. De dagar då jag bloggar som mest är även de dagar då jag har mest besökare. Samtidigt som du bloggar 5 inlägg om dagen kan dessa inlägg inte bli fula suddiga mobilbilder på hästens öron när du rider. Det måste ändå vara lite kvalitet på dina inlägg. Därför är både kvalitet och kvantitet viktigt. Jag föredrar dock kvalitet, men det är många som föredrar kvantitet. Kom bara ihåg, även fast du bloggar ofta ska det vara lite kvalitet över inläggen. Lägg lite kärlek och omtänke i varje inlägg.


Många bloggar som jag läser är de som gör mig att må bra. Jag läser ingen blogg som skriver "hatar livet", "ska gå till skolan nu, ännu en dag i helvetet". Det är som när man umgås med en vän, man vill väl inte tillbringa dagen med en negativ människa som bara drar ner ditt humör? Därför läser jag många bloggar som har en tanke bakom varje inlägg. Inläggen får bloggen att lysa upp.


Även fast du feelgood-bloggar ska du inte vara någon annan än den du är. Du kan fortfarande blogga lite gladare inlägg, men samtidigt vara dig själv. Alla kan se det positiva i allt mörker, vissa försöker dock hårdare än andra. Försök vara lite mer personlig i bloggen! Då får man en närmare kontakt med dig och du knyter ett band med dina läsare. 


Jag lägger ner flera timmar på bloggen per dag. Ibland upp mot 1 timme, ibland 5 timmar. För att få den där vrålbra bloggen du vill ha kommer det ta tid och energi.


Designen är så viktig! Om jag går in på en blogg med en rörig och jobbig design att kolla på, då vänder jag på en gång. Första intrycket är allt!


Gå in på din blogg och kolla runt. Läs dina inlägg och granska den. Då ser du vad som behöver förbättrats, men var inte för hård mot dig själv, kolla även på det du tycker är bra med bloggen och våga säg "fan vad bra inlägg jag levererar". Sedan ställer du dig frågan, "om jag hade varit läsaren, hade jag då velat följa den här bloggen?".


BILDER! Jag klarar inte av en blogg med oskarpa mobilbilder. Eller bilder som återkommer i varje inlägg. Detta är jag dålig på, så shame on me! De bloggar vars inlägg är så starka oavsett så gör det inget för mig om bilderna inte är de bästa. Om du inte har bra bilder, eller varierande bilder, i din blogg gör det inget om du levererar starka texter i varje inlägg istället.


Jag tycker att det syns när man försöker spela en roll i en blogg, bara för att man tror att den personen lockar mer följare. Så var alltid dig själv!

filmkväll

Publicerad 2013-12-19 22:09:14 i Allmänt 3 kommentarer
Jag har en sådan hatkärlek till dessa skor, haha. De är så fula, men de är de bästa skorna som har rört mina fötter.

Min kväll har varit riktigt skön! Tycker att jag fick en bra start på mitt jullov. Nu på kvällen har jag legat i mina slappiskläder framför en bra film och bara myst. Jag kollar inte ofta på film, i så fall måste den vara riktigt bra, minst 7,5 på IMDB, för annars blir jag så uttråkad. Idag slår jag på stort och tänker hämta en kopp te och slå på en till film, waaah, what's up with that. Haha, vi hörs mer imorgon!
Befinner mig kanske antingen i bilen eller i Linköping då ;)

Happy b-day mom

Publicerad 2013-12-19 16:19:58 i Fotoalbum 2 kommentarer

Jag tycker att födelsedagar är så kul! Vi har precis haft födelsedagsfika för mamma med tända ljus. Vi ska fira henne en gång till då vi ska fira henne när syrran är hemma också, på söndag eller måndag. Därför blev det endast blommor, ett kort och en Ica-köpt tårta. Kändes lite pinsamt att ställa den på bordet. När någon fyller år ska det vara 100%, inget mes! 

Det jag älskar med födelsedagar, inte bara min egen, är att det är den dagen man ska visa födelsedagen hur mycket den betyder. Det är just dens dag, ingen annans, den är numero uno. För ibland kan man lätt känna sig bortglömd bland alla 9 miljoner människor, därför är födelsedagar så viktiga att visa att du är nummer ett. Så därför går jag alltid all in på födelsedagar. 

Tänd ett ljus

Publicerad 2013-12-19 12:03:00 i Allmänt 2 kommentarer
 
Nu har jag JULLOV! I bilen på väg hem från skolan kom "tänd ett ljus" på radion, så jag höjde så högt så att min hjärna nästan rann ut ur öronen och sjöng med, eller snarare skrek med, haha! Nu ska jag ut för att ge hästarna lunch och sedan åka för att köpa blommor till mamma som fyller år idag!  

"När jag blir stor"

Publicerad 2013-12-19 10:44:00 i Texter 1 kommentar

Låt oss prata om framtiden. "När jag blir stor", haha, vill jag ha ett jobb som ger mig en säker inkomst. Jag vill aldrig att pengar ska vara ett problem för mig, såklart, men jag skulle vilja leva ett liv där jag hade kunnat köpa en ny kamera imorgon och inte behöva oroa mig. Budget och allt som har med pengar att göra tycker jag är intressant, detta inlägg kommer låta som världens girigaste, men jag gillar att kolla över inkomst, utgifter, göra budgetar och så vidare. Jag har väldigt dyra intressen såsom hästarna och fotografering. Fotograferingen har även tillfört något av en obsession på teknikprylar och dessa kostar ju lite, just nu är jag jätte sugen på en kompaktkamera som kostar 11 000:- och det är ju inte pengar som man bara kan slänga bort. Men den kameran alltså, mmmhhhmm. Vilken dröm det hade varit att kunna köpa ett nytt objektiv, en stationär mac för att maxa redigeringsarbetet på bilderna, en ny kamera, vad som helst. För just nu köper jag något nytt var 5 år kanske, haha! 5 år av suktande efter nya teknikprylar.
 
Mina framtidsvisioner ser ut som så att jag har ett eget stall som drar in en helt okej summa pengar, något man kan leva på, men samtidigt arbetar jag även som fotograf. Sedan har jag även en blogg som drar in pengar, hehe, man kan ju alltid drömma ;) Min stora "dröm" är att ha en säker inkomst, ha en bra ekonomi och ha en säker planering och struktur över min ekonomi. Där jag gör budgetar och gör allt säkert, så att pengar aldrig kommer vara ett problem, eller något att få panik över. Jag vill kunna vardagslyxa, kunna gå ut med kompisar och inte sitta där med ett fakeat leende och panik i blicken när alla dyra drinkar och tilltugg rullar in. Jag vill kunna lyxa till det ibland och det jag främst vill är att inte oroa mig när jag gör det.

Who? Me?

Publicerad 2013-12-19 09:19:00 i Tumblr/Pinterest 0 kommentarer
 
 

Sista dagen innan jullov

Publicerad 2013-12-19 07:07:00 i Allmänt 0 kommentarer

Godmorgon! 
Det tog mig en kvart att göra mig iordning idag. Det kan bero på att jag vaknade av att jag trodde att jag hade försovit mig och flyger då upp ur sängen. Sedan ser jag på en gång att klockan bara är halv 7. Så då kan jag lugnt klä på mig och sminka mig. Fick till och med sovmorgon idag! Halv 10 börjar min sista lektion innan JULLOV!! Ska bli så fruktansvärt skönt. Igårkväll fick jag massa inspiration till fotograferingar och filmer. Ville starta på en gång, men jag behöver galoppera på en vit häst på ett vitt fält ;)

Nu ska jag äta frukost i lugn och ro och sedan drar jag mig till skolan för redovisning. Sedan är höstterminen i gymnasiet avklarad och jag får aldrig mer se den terminen igen! Känns helt okej ;)

H a p p y

Publicerad 2013-12-18 17:26:00 i Allmänt 1 kommentar


TJENA! Läget? 
Jag mår så fruktansvärt äckligt bra idag. Ibland blir det nästan jobbigt då jag har så mycket energi att göra mig av med. Har fikat med en kompis och även varit på ett litet möte, för att låta lite vuxen. Haha. Nu har jag INGEN ANING vad jag ska göra. AAAH, blir galen. Det enda rätta i såna här lägen är att träna så att jag inte kan röra mig längre ;)

Att tycka olika

Publicerad 2013-12-18 12:28:00 i Texter 1 kommentar
 En häst som jag rådiggade på söndagens julshow.
 
Jag har alltid reflekterat mig igenom allt. I skolan har jag reflekterat mig till MVG och A och i verkligen livet reflekterar jag om vad som bör göras i olika situationer för att göra det bästa av det. Därför ska jag nu skriva ett åsiktsinlägg till er, bring it. 

"Ridning är ingen sport". Hur många gånger har man inte hört det? Men detta kommer inte handla om att jag ska reflektera mig till att få alla att inse att det faktiskt är en sport. Detta kommer handla om något helt annat. Jag möter ofta på inlägg där man konstaterar att ridning är en sport, "man styr över ett djur som är 500 kg tyngre än vad du är", bara för att få alla att hålla med och inse att det stämmer. Hjälper det att skriva detta på sin blogg? Eller att publicera en film på yt? Det kanske gör att åskådaren ändrar åsikt, eller endast stänger ner datorn lite klokare, men med oförändrad åsikt. Att många tar illa upp angående att många anser att ridning inte är en sport förstår jag inte. Det är som vilken åsikt som helst och om det är något man har lärt sig är det att inget är rätt eller fel när man lägger fram sin egen åsikt. För en åsikt är inte fakta, det är du som väljer vad du tycker om saken.

Jag kommer ihåg när jag var liten och när jag blev arg när någon sa till mig att ridning inte är en sport. Då blev det till en hetlevrad diskussion, samma diskussion som jag ser på bloggarna. För mig var det ett slag i ansiktet, en förolämpning mot mig. Men det är ju ingen förolämpning? Hästarna känner sig ju inte direkt kränkta.

Efter något år började jag sluta ge mig in i hetlevrade diskussioner. Sa någon något som jag inte håller med om, då ler jag bara och lyssnar vad de har att säga. Men jag bryr mig inte om att ge mig in i situationen eftersom när det kommer till ett påstående som låter i stil med;
 
"ridning är ingen sport", "du sitter ju bara där", "hamburgare"
 
Då märker man redan från början att detta inte är något att diskutera om för personen som konstaterar detta tror att detta är fakta och inte en åsikt. Om det hade varit en annan fråga...;

"jag är emot abort"


...handlar det om en åsikt. Detta går att diskutera och dela med sig av. Här kan man dela med sig av egna tankar, för här behöver man inte försöka övertyga någon att "jag har rätt", för det finns inget rätt eller fel. Man väljer sina strider själv och du behöver inte få någon att ändra åsikt om något. Det enda som betyder något är vad du anser och att du står för det. Det är mänskligt att tycka olika. 

Dresses

Publicerad 2013-12-18 10:03:00 i Ytligt 0 kommentarer
Klick / Klick / Klick


Jag längtar så mycket till jul och nyår då man får sätta på sig en klänning och klackar och verkligen kan gå all in på smink och hår.
Kollar runt på bubbleroom efter klänningar, har hittat så många snygga!

Jag älskar...

Publicerad 2013-12-17 18:29:24 i Texter 1 kommentar
...de dagar då du ler mot världen. Ler mot allt du möter på din väg, ler när du går för dig själv, ler när du sitter på en stol på lektionen i skolan. Du ler åt allt det vackra, du ler mot månen som lyser upp allt liv. Ljuset gör även de allra mörkaste delarna av världen ljusare. Du ler mot ljuset som lyser upp mörkret.

Du bubblar upp i en oförstående glädje, en glädje som du inte vet var den kommer ifrån. Du känner den inombords och du måste få ut den. Men du vet inte hur. Därför bubblar hela du upp, som om du hade haft kolsyra i din kropp som bubblar upp allt mer när du dansar omkring där ingen ser. Som när du skakar en loka flaska och öppnar korken och det exploderar. Om du dansar mer kommer du att explodera. Du ler medan du dansar och du vet inte när du kommer explodera. Men du vet att du måste göra det, för glädjen inuti din kropp får inte längre plats där inne. Du kommer explodera, du vill explodera. 

Du ler mot även de mörkaste saker, för du ser ljuset som ingen annan ser. Du ler mot de du möter på din väg, du ler mot allt det vackra du ännu inte har fått se, du ler mot framtiden och du ler mot allt du ännu inte har möt. De saker som du ännu inte har möt, kan vara de vackraste du någonsin kommer få se. Du ler mot det du någon gång kommer få möta på din väg, det okända, men det som gör ditt leende starkare. Dessa dagar är högre upp än dagen då mörkret håller om dig. Dagen då man ser ljuset, även i den mörkaste delen av staden, är en dag att uppskatta, och den dagen är idag.

Tisdag 17 december 2013

Publicerad 2013-12-17 14:37:00 i Allmänt 2 kommentarer

"Nu är jag äntligen hemma från skolan och ska snart ta något att äta", detta har blivit till något vardagligt, haha. Varenda gång när jag kommer hem skriver jag detta. Därför har jag inte uppdaterat så mycket idag på grund av att mina dagar i princip ser precis likadana ut. Skolan, rida, hemma, blablabla. Hur kul är det att läsa om det varenda dag? Därför kommer det bli mindre inlägg om dagarna, men jag anser att det blir en mycket bättre blogg då.

Det första jag gjorde när jag kom hem från skolan idag var att ställa mig i duschen. Det bästa jag har gjort i hela mitt liv kändes det som när jag stod där under vattnet och skrubbade mig ren. På måndagar och tisdagar är jag alltid lite extra sliten, trött och ser lite ut som en luffare, haha. Därför är det så skönt att dessa dagar äntligen är över! Imorgon är det onsdag och jag börjar 11.55, så j ä v l a skönt! Snart är det JULLOV.

Det bästa med den här dagen har varit att jag vaknade pigg och utvilad strax innan 7, bussen går halv 8, men det var helt klart värt det! Så jag har varit pigg och glad hela dagen! Inte en zombie, som jag alltid brukar vara på tisdagar, jag såg ut som en zombie, men var piggare än en, haha! Nu ska jag och mitt rentvättade hår, gosiga tofflor och väldoftande kropp kolla klart på vänner och samtidigt kolla över lite bildarbete, samma sak som dagen innan ;)

HOME

Publicerad 2013-12-16 16:41:00 i Allmänt 1 kommentar
Äntligen HEMMA. Jag klarade sista måndagen någonsin på höstterminen i gymnasiet, asså shit. Jag kan nästan höra massa glada studenter sjunga "för jag har tagit studenten!!". 
 
Nu ska jag ÄTA. Sen har jag endast massa bildarbete på schemat. Jag ska hinna träna också, annars blir det en lugn kväll för mig. Bara ladda upp för ännu en lång dag i skolan, sista långa tisdagen någonsin på höstterminen i gymnasiet, i like the sound of that ;)

Du är tillräcklig.

Publicerad 2013-12-16 10:00:00 i Egoboostmonday 3 kommentarer
Livet är för kort för att vakna upp en morgon med ånger. Älska de som behandlar dig bra och glöm bort de som inte gör det. Everything happens for a reason, tro på det. Om en dörr öppnar sig och du får en möjlighet som du inte bör missa, kliv in genom dörren. Om det förändrar ditt liv, låt det göra det. Ingen sa att det skulle vara enkelt, de lovade bara att det skulle vara värt det.

Relax. Du är tillräcklig. Du har tillräckligt mycket. Du gör tillräckligt mycket. Varje gång du ser det roliga i en jobbig situation, tro mig, det är då du vinner. 
 
 
 

Trött måndag

Publicerad 2013-12-16 08:30:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Jag är så fruktansvärt trött! En del av mig vill göra massa kul efter skolan idag, som att rida Walle och bli riktigt svettig under ett träningspass, men en annan del vill bara lägga sig i sängen igen och sova hela dagen. Haha. Bara en vecka kvar, det här klarar vi!! Jag känner verkligen att den här sista veckan är nästan mer än vad jag klarar av just nu, jag hade iaf inte klarat en vecka till. KÄMPA.
 
Nu ska jag plugga lite innan jag åker till skolan och när jag kommer hem kommer jag nog göra lite fotojobb och sedan sova, haha! Har en lång dag, så då är det okej att ta det lugnt när man kommer hem ;)
 
 
 

Doften av nybakade bullar

Publicerad 2013-12-15 20:04:25 i Fotoalbum 4 kommentarer
 
 
Jag kom till ett väldoftande hem för när jag klev in möttes jag av en doft av nybakade bullar. Åh, det doftar så gott! Det behövde jag kände jag efter den här dagen. Jag är helt slut, ont i ryggen och armarna. Min kropp börjar förfalla helt, haha. Nu vet jag inte om jag ska ta en kopp kaffe, har aldrig druckit kaffe, förutom när jag ville smaka och fick en liten droppe på en tesked och nästan dog då det var så äckligt, för att bli pigg och få en smärre hjärtattack så att jag får bilderna klara redan idag eller om jag ska ta en bulle och vila min trötta kropp. Jag ska iaf börja med att få i mig något så att jag kanske blir lite piggare och sedan får vi se om jag orkar ta tag i lite saker som skulle vara skönt att få klart!

Tredje advent

Publicerad 2013-12-15 12:58:00 i Fotoalbum 1 kommentar
 
 
Jag glömde nästan helt bort att det är tredje advent idag! Eftersom att jag har lagt upp bild både på första advent och andra advent (vilken skillnad på bilder det blev på de tre söndagarna, haha, jag försöker testa mig fram vad det är jag gillar och vad som är min stil i bildskapandet) måste jag ju lägga upp nu också. Tänk vad fort det går! Snart är det julafton och nyårsafton och sedan 2014 ♥ Ska bli så spännande att se vad nästa år har att erbjuda.

Those people

Publicerad 2013-12-15 12:22:00 i Humor 0 kommentarer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bara för att Ellen Degeneres är så rolig och sprider sådan positiv energi, till och med genom teverutan. Jag kan vara hemma från skolan en dag då jag är riktigt sjuk med influensan och sitta framför Ellen Degeneres Show och skratta tills jag dör. Ellen är ett bra exempel på vad jag anser är en människa som jag vill vara omringad av, en sån som sprider energi och glädje. 

Laddar upp inför dagens fotojobb

Publicerad 2013-12-15 11:17:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Åskar är tränad, Mc Coy är tränad, det är snyggt och fint hemma, kamerabatteriet är laddat, kameran är rengjord. Nu då? Jag gjorde den här ↑ till när jag ska iväg och fotografera på julshowen lite senare, ett tips till de som åker och ska fotografera på exempelvis hästtävlingar för att göra lite reklam. Strax innan 3 hämtar jag Anna vid tåget och sedan åker vi till julshowen som börjar vid 5. Innan dess ska jag ha lite spa här hemma, det har jag alltid på söndagar! Nu när jag ändå har lite tid att slå ihjäl så kan jag lika gärna göra det nu istället för ikväll som jag i vanliga fall brukar göra. Ett bra sätt att ladda upp för en ny vecka! Jag måste få i mig något att äta nu, har inte ätit något än. Skärpning. Får bli brunch, fancy.
 
 

light homes

Publicerad 2013-12-15 10:00:00 i Tumblr/Pinterest 1 kommentar

T a g g a d

Publicerad 2013-12-14 22:40:57 i Fotografi - Hästar 2 kommentarer
en bild från en fotografering i somras, får panik över loggan, haha
 
Jag har fixat lite planer för morgondagen! Det är nästan jobbigt hur taggad jag är över mina planer, haha. Jag och en kompis ska iväg på en julshow som en ryttarklubb i närheten arrangerar för att ta kort. Det ska bli så roligt! Jag blir alltid riktigt taggad över att ha saker planerat under dagen, det kan vara småsaker som att träffa en kompis, men jag blir alltid lika taggad ändå, förstår verkligen inte. Just nu är jag så taggad så jag vill bara avboka då jag känner att jag kommer få en hjärtattack och lägga mig och gråta av exaltation snart, haha! Måste andas lite, annars kommer jag vara vaken hela natten. VI HÖRS IMORGON!

Cozy homes

Publicerad 2013-12-14 16:12:00 i Tumblr/Pinterest 2 kommentarer
 
Jag är lite kluven i vad jag gillar i ett hem. Ena stunden gillar jag när allt är vitt och simpelt. Det ska vara mycket yta och lite av ett loft för konstnärer, förstår ni vad jag menar? Men sedan blir jag helt fast av mörkare hem, brunt, med mycket kuddar, prydnader och bara massa gosiga ljus. Just nu är det bruna hem med mycket gosiga filtar och kuddar som gäller! Förmodligen på grund av årstiden, mysvintern. Tänk er att få göra iordning sitt egna hem, längtar så mycket!

2 0 1 4

Publicerad 2013-12-14 14:30:48 i Bloggen 2 kommentarer

Jag är motiverad till att leverera peppande, roliga och personliga inlägg här på bloggen.
Men sedan tar det stopp där, för jag vet inte alls vad jag ska skriva. Det tar 10 minuter för mig att endast skriva en mening, när det brukar ta 10 minuter för mig att skriva ett helt inlägg. Motivationen är iaf på topp och jag taggar 2014 så sjukt mycket och de förbättringar som bloggen kommer få under året. Fler fräna kamerabilder, genomtänkta inlägg och vi ska självklart även ha så mycket roligare här! För det jag har märkt på senaste tiden är hur mycket jag har saknat att flamsa, skratta och att göra bort mig lite genom att lägga ut en film på när jag dansar - funderar fortfarande på om jag ska ta bort den, men det kommer jag INTE göra. I can't dance, but that won't stop me.
 
Bloggar ska ha sin egen touch, det ska synas att det är Viktoria Kjellin bakom varje text. Jag är taggad på 2014, det kommer bli ett sjuhelvetes år. Studenten, flytta hemifrån, jobba. Alltså wow, hallå vuxenlivet eller vad? Tänk er vad balla inlägg jag kommer göra under 2014. Från taggade bilder från studenten där jag skriker ut min glädje, till inlägg där jag gråter ut över att jag ska lämna hästarna - nu blir jag ledsen istället, det ska vi inte tänka på nu! Tänk er, 2014, ballaste året som jag någonsin kommer uppleva.

Lite halt ute

Publicerad 2013-12-14 12:50:00 i Allmänt 2 kommentarer
 man vet att man har slappisdag när man går till stallet i pyjamasbyxor, haha


HAHA, jag kan verkligen inte sluta skratta! Jag var nyss ute för att ge hästarna lunch och jag halkade 4 GÅNGER! Det var inte små ramlingar heller, det var rätt upp i luften och rätt ner i backen, med benen upp i luften, så att jag blev helt snöig. Det är inte lite halt ute under snön, haha...

Jag gick kanske två steg efter första halkningen och ramlade precis likadant igen, det måste ha sett jätte roligt ut om någon såg mig, haha! Samma sak hände när jag gick nerför backen hos hästarna. Jag hörde nästan hur Åskar skrattade åt mig. Han såg helt chockerad ut och undrade vad jag höll på med. Snön tog iaf emot mig så det gjorde inte ont även fast jag flög kanske 3 meter upp i luften, så mysigt att få busa lite i snön (!!) även fast det var ofrivilligt, haha...

Det var synd att kameran inte har något batteri, vilket jag märkte när jag tänkte ta lite bilder när jag var ute... jag räddade den med mitt liv när jag halkade, haha ♥

Myslördag

Publicerad 2013-12-14 11:04:24 i Allmänt 1 kommentar
14 februari 2013
 
På morgnarna kan jag ligga och dra mig hur länge som helst. Oavsett hur pigg jag är eller om jag ligger klarvaken under täcket. Men det är grymt skönt att kunna göra det! Dagar då man inte har något planerat och kan bara ligga och ta det lugnt på morgonen. Sedan kollade jag ut genom fönstret och såg att det snöade så jag flög upp ur sängen, haha! Jag hade planer på att rida Åskar idag, men igår var det så fruktansvärt hårt i marken, får se om jag hittar på något eller inte.  

Annars kommer jag endast ha en sån där myslördag. Så fruktansvärt skönt! Bara sitta inne och kolla när det blir ännu vitare ute. Börjar känna mig värre än en gammal tant. Jag använder ordet "mys" eller "mysa" mycket oftare än ordet "fest", haha!

Those days

Publicerad 2013-12-13 12:59:00 i Allmänt 4 kommentarer


Det känns som att klockan är 4, eller ännu senare, men den är inte ens 1 än...jag har hunnit så mycket nu på morgonen, älskar att få saker gjorda och älskar dagar som känns såhär långa. Man hinner så mycket då. Jag har gått i skolan, tränat Åskar (ni ska få en överraskning från det tillfället ;)) och även gått ut på en längre promenad med Bobby. Nu sitter jag och skrattar åt Ellen Degeneres Show, haha, det är så kul! 
 
Jag ska fixa med överraskningen lite senare, så håll utkik! Det kommer upp på bloggen någon gång under dagen. Ha det gött så länge!

FRIDAY

Publicerad 2013-12-13 07:17:27 i Allmänt 1 kommentar
 
Godmorgon FREDAG!
Den där överraskningen ni skulle få kommer bli något annat än vad jag hade tänkt. Men minst lika roligt! Jag ska snart göra mig iordning för att gå till bussen för att därefter åka till skolan och ha 40 minuters spanska och sedan sitta i aulan och lyssna när någon pratar. Helt okej fredag eller vad tycker ni? ;) Jag lovar er att det kommer komma mer kvalitet på inläggen, men jag har inte hunnit göra några tidsinställda och de inläggen som har kvalitet tar lite längre tid att koka ihop, det tar även energi. Men det kommer! Jag får lite ångest så fort det kommer ett inlägg som är slarvigt skrivet, med en slarvig bild. På letsriskourlives.blogg.se ska det vara kvalitet!

Nu ska jag och mitt osminkade och slitna ansikte gå till bussen! På fredagar är det faktiskt okej att vara lite extra sliten, då syns det hur mycket man har slitit under veckan ;)

GOOD NIGHT

Publicerad 2013-12-12 20:44:00 i Allmänt 1 kommentar
 
Jag fick lite ångest över mina usla inlägg under dagen, men blev så otroligt taggad på morgondagens inlägg då jag har något riktigt roligt till er! Ska bli så sjukt kul. Så nu är jag återigen taggad på livet och vill bara att jag ska vakna imorgon på en FREDAG. Var precis och gav Åskar och Mc Coy några godnatt pussar och nu ska jag dricka mitt te och gosa ner mig under filten för att varva ner. VI HÖRS IMORGON, PÅ EN GRYM FREDAG, PUSS

@vviickkyy

Publicerad 2013-12-12 16:10:00 i Allmänt 2 kommentarer
 
Denna dagen alltså...vissa dagar är det faktiskt okej att klaga! Det enda produktiva jag har gjort idag är väl i princip att twittra, därför får ni läsa mina fina tweets, så hörs vi mer imorgon istället. Imorgon är det en grym dag så då kommer livet vara helt jävla underbart igen! Nu ska jag inte skriva något mer för det känns som att min hjärna är ihopsmetad och äter upp sig själv. Kan knappt forma ord längre. See ya!

T i r e d

Publicerad 2013-12-12 13:03:38 i Allmänt 3 kommentarer

Idag är en sån där då jag bara "jaha, ehm, bloggen. Hur skriver man ens?". Helt omotiverad på hela den här dagen. Jag har haft religion och företagsekonomi på morgonen där vi inte gjorde någon nytta alls och nu måste jag vänta mer än 3 timmar till nästa lektion. Man bara, mhm, yes, tack så mycket.

Jag ska bara göra en muntlig sak på engelskan och sedan kan jag åka hem! Imorgon har jag endast en spanska lektion i 40 minuter, som i vanliga fall pågår i 1,5 timme, say whaaaat. Haha, märks det att jag är trött och omotiverad? Kanske läge att lämna bloggen tom idag, mitt huvud tycks inte kunna forma ord. Det blir spännande att se hur det kommer gå för mig att diskutera på engelska när jag inte ens kan skriva på svenska...haha...

Nu ska jag inte plåga er mer, får se om vi hörs något mer under dagen. Annars säger jag godnatt, hejdå och ha det grymt!!

Torsdag 12 december 2013

Publicerad 2013-12-12 07:49:04 i Allmänt 0 kommentarer

Godmorgon! 

Jag ska åka iväg till skolan om en timme. Jag fick sovmorgon till klockan 7 idag, ofrivilligt dock då min väckarklocka inte ringde, haha. Är redan redo för att åka iväg, men tänkte att jag lika gärna kunde göra klart lite på dagens to do list när jag ändå har lite tid att slå ihjäl! Jag har en rätt lång dag i skolan framför mig, men det känns rätt okej då jag har haft några riktigt soft dagar den här veckan. Hoppas att ni får en bra dag ♥

A list

Publicerad 2013-12-11 18:56:09 i Lär känna mig 0 kommentarer
Detta är ett rätt kul sätt att få er läsare att komma mig lite närmare!

1. Om du fick en dotter nu, vad skulle hon heta? – 
åh, nej, vad svårt...eh....ingen som helst aning. Sry.
2. Sex utan kärlek eller kärlek utan sex? – Kärlek utan sex
3. Vilken var den senaste filmen du såg? – White House Down
4. Har du bra självförtroende? – Det har jag faktiskt. Eller det skiftar väldigt mycket och beror på både situation och dag. Jag skulle väl ändå kunna påstå att jag har rätt bra självförtroende, så ja!
5. Vad skulle du egentligen vilja göra just nu? –  Ha en riktig kompiskväll, med mycket skratt.
6. Nämn tre saker på din att-göra-lista? – Ha ett eget företag där hästarna har rollen. Flytta. Bli rik? Haha. Jag vet inte riktigt! 
7. Beskriv ditt drömutseende! – Kille? Detta är inget som jag sitter och tänker på direkt, haha! Brunt hår, lite små rufsigt och det där sneda sexiga leendet!
8. Skriv namnet på någon du ser upp till – Linn Olsson, hon utstrålar power rakt igenom.
9. Någon du har kysst – ehm, Carro?
10. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? – nej...:(
11. Den du senast sov över hos – Oj, svårt...sover knappt hos människor då jag måste ha space. Tror att det var en som jag inte vill nämna här, haha!
12. Vem skrev du senast med på Facebook? – Carro
13. Är du nöjd med din profilbild på Facebook? Jag böt nyss så jag måste säga att jag är nöjd. Haha.
14. Vad väljer du, godis eller chips? – Godis!
15. Pinsammaste minnet från skoltiden? – Haha, åh gud. Det är många, så det är svårt att komma på just en. Alla är nog fördrängda på grund av att de var så hemska för jag kommer inte på några nu, haha...
16. Hur uppvaktar man dig? – Genomtänkt och personligt!
17. Har du rykten efter dig? – Det har man väl nästan alltid, haha. Jag har haft många rykten, men just nu skulle jag kunna säga att jag inte har det. Inte vad jag vet. 


18. Din absolut sämsta egenskap? – Stressar upp mig lätt.
19. Din bästa egenskap? – Två ord på O. Optimist och omtänksam.
20. En låt du är beroende av? – Just nu, ingen. Faktiskt. Men annars, hm... Adore you - Miley Cyrus.
21. Vad stod det i ditt senaste sms? "yes ofc"
22. Vem skulle du ta med dig till en öde ö? – Carro
23. Kan man vara vän med sitt ex? – Nja, ja, det går nog beroende på situation.
24. Har du kysst en kompis? – Haha, ja.
25. Hur ofta dricker du alkohol? – Just nu, inte alls ofta. Om du hade frågat mig förra sommaren hade jag sagt 5 dagar i veckan. Haha!
26. Vad är din åsikt om droger/folk som tar droger? – Jag skulle kunna skriva så mycket här, men kan iaf säga att jag ogillar det. Samtidigt har jag dock ingen direkt extremt stark avsky. Bara jag inte blir inblandad så har jag inte så mycket åsikter om det.
27. Vad hatar du? – Egoister
28. Hade du kunnat ha distansförhållande? – Nej, tror faktiskt inte det.
29. Vad handlade din senaste dröm om? – Jag tror att jag var i skolan...det är lite luddigt. Haha.
30. Vad väger du? Är du nöjd med det? – 57 kg. Jadå!
31. Hur lång är du? – 164 cm
32. Vilken är den bästa svenska filmen? – Kommer inte ens på någon svensk film, haha! Kollar inte på så mycket svensk film då de inte tilltalar mig. - ÅH nu kom jag på! Millennium trilogin ofc. 
33. De bästa svenska skådespelarna? – Noomi Rapace
34. Vilken väljer du, Harry Potter eller Twilight? – Harry Potter!!
35. Ditt humör för tillfället? – Är så jäkla glad så jag vill bjuda hem en kompis och skratta tills lungorna brinner upp.
36. En vacker person? – det finns så många så jag passar den
37.Har du instagram? – yes
38. Vem kramade du senast? – oj, ehm. Jag har faktiskt ingen aning, haha!
39. Vem träffade du senast? – Carro
40. När slog du dig senast ? – För någon timme sedan då jag halkade framlänges på isen och slog i näsan. Trodde att hjärnan sipprade ut.
 

41. Någon du vill träffa? – jag vill träffa precis alla jag känner och ge ut all min kärlek till dem
42. När grät du senast? Varför? – Igår, bara för att jag kände mig så jävla lycklig och kunde inte kontrollera mina känslor.
43. Sminkar du dig varje dag? – Gud nej.
44. Vem är du mest lik, mamma eller pappa? – Pappa, helt klart.
45. Är du helsvensk? – yes
47. En artist du inte gillar? – Kan inte komma på någon. Känner dem ju inte så då kan jag inte direkt ogilla någon. 
48. En artist du gillar? – MILEY CYRUS
49. Vad är det bästa som hänt dig? – Hästarna
50. Vad vill du bli när du blir äldre? – Egen företagare.
 

sihs 13 #4

Publicerad 2013-12-11 15:30:00 i Fotoalbum 0 kommentarer
 

What to do

Publicerad 2013-12-11 12:52:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Kom precis in från stallet efter att ha känt på Åskar lite. Han var såååå duktig. Bar upp sig riktigt bra mot slutet. Vi jobbade mycket på böjt spår, men även på rakt där vi testade på snabba signaler och gjorde många övergångar. Han reagerade så bra på det och lyssnade så sjukt bra mot slutet! Han var lite låg i början och jag fick kämpa mycket för att få upp honom. Efter lite lösgjörande övningar gick han precis som jag ville ha honom. Jag kunde släppa på tyglarna helt och han bar upp sig själv, precis som det ska vara!
 
Vad ska jag göra nu då? har gjort klart allt som ska göras för dagen så jag känner bara, jaha, nudå? Nu började Ellen på teve så jag börjar väl med att kolla på det så får vi se vart den här dagen tar mig. Haha. Dagar då man har alla dörrar öppna är också trevliga!

sihs 13 #3

Publicerad 2013-12-11 12:13:00 i Fotoalbum 0 kommentarer

sihs13 #2

Publicerad 2013-12-11 09:41:00 i Fotoalbum 0 kommentarer
 

Happy wednesday

Publicerad 2013-12-11 06:56:41 i Allmänt 0 kommentarer
 
Goooodmorgon! 
Idag är en grym dag. När onsdagen kommer kan man nästan nudda fredagen, därför känns onsdagar rätt grymma. Just denna onsdag har jag en riktigt soft dag. Gick upp halv 6 idag för att duscha och sedan bara ta det lugnt nu på morgonen. Dessa morgnar är de bästa morgnarna, när man hinner duscha och äta frukost framför ett avsnitt av någon serie, denna morgonen kollade jag på Big Bang Theory. Jag är redan klar för att åka till skolan, en timme innan jag ska åka. Vad gör jag nu då? Haha.

Dagens Åskar

Publicerad 2013-12-10 19:41:00 i Dagens pass 1 kommentar
 
Sådärja! Nu är både Walle och Åskar motionerde och jag ligger på köksgolvet och bloggar. Fick en så hemsk huvudvärk när jag red Åskar, vilket resulterade i en icke så grym känsla under passet. Han kändes även väldigt loj och i början av passet hoppade han till och gjorde några rodeo språng innan han lugnade ner sig. Några gånger hoppade han rätt upp i luften och sparkade bakut så jag kände hur korven jag åt innan stallet var på väg upp från strupen. 
 
Jag hoppas på bättre känsla imorgon då vi ska göra ett nytt försök! Nu måste jag varva ner lite och få ner både puls och huvudvärk.
 
ps/ visst har vi fått fint med lyse i paddocken? :D

sihs13

Publicerad 2013-12-10 19:32:00 i Fotoalbum 0 kommentarer
 
Jag glömde nästan bort bilderna från Stockholm Horse Show
Här får ni en del av bilderna. Jag kommer dela upp bilderna i flera inlägg.

Pussmun

Publicerad 2013-12-10 17:29:36 i Allmänt 1 kommentar
 
Stackars häst som får stå ut med mig.

Kisses

Publicerad 2013-12-10 16:32:00 i Allmänt 0 kommentarer


 
Jag ändrade mina planer igen och kunde klämma in Walle innan jag rider Åskar! Så sjukt underbart! Sitter just nu barbacka på en pigg Walle och letar efter spöken i mörkret, haha...

2 bloggar som inspirerar

Publicerad 2013-12-10 15:50:00 i Inspiration 0 kommentarer

Nevnarien. Ända sedan jag började följa hennes blogg för flera år sedan blev jag fast i ett järngrepp som jag inte kan ta mig ur. Jag kan vara inne på hennes blogg i flera timmar och kolla runt på alla hennes tips, bilder, utrustning. Den här bloggen inspirerar mig varje dag. Det jag älskar med den är att ALLT finns där. Hennes organiserade länkar i sidmenyn där man hittar allt bara med ett enkelt klick.

Denna blogg stavas i n s p i r a t i o n.


 
Lina Flodins. Den här tjejen är grym. Hennes bilder får mig att vilja ställa mig framför kameran med en megacool sminkning som bara skriker ut power. Hennes bilder är lite mer extrema och det är alltid jättekul och intressant att gå in på hennes blogg då man ofta möts av något alldeles extra. Något som får inspirationen att flöda och fingrarna att klia. Man får massa inspiration till egna fotograferingar och det är vad jag älskar med hennes blogg. Hennes grymma kreativitet inspirerar.

Stressig dag

Publicerad 2013-12-10 14:13:00 i Allmänt 0 kommentarer
 

"Man har alltid tid, bara man ger sig själv tid". Det skrev jag för bara några timmar sedan. Bortsett från att man vill spy på grund av att man är så stressad. Haha! Jag har haft en så stressig dag och nu väntar jag på ett styrelsemöte som kommer pågå ett tag, därefter ska jag hem och vid halv 6 kanske rider jag Åskar. Det är väl klart runt halv 8 och då ska jag rida Walle för att sedan komma hem efter 10. Aaaah, såna dagar är härliga också. Detta brukar vara min vardag, men vissa dagar är det något inom en som orsakar sådan stress. Vill bara spy ner hela mig och mitt ansikte kokar. Haha. Därför skickade jag precis ett sms till Madde och frågade om jag kan rida Walle imorgon istället. Då ska jag nog även rida Åskar, så det kommer ändå bli två hästar sent på kvällen. Men då har jag en lugnare dag förövrigt. Så det känns mycket bättre! Då får jag sitta och vara taggad ytterligare en dag på att få rida Walleballe, känner ett sådant pirr redan dagen innan när jag vet att jag ska rida honom dagen efter. Som när man var liten och skulle rida, varje dag på hästryggen, och även i stallet, var ett ständigt pirr i hela kroppen. 

Åååhh avskyr ändrade planer. Mår så dåligt just nu, haha.Hög ISO och låg slutartid

Publicerad 2013-12-10 12:55:00 i Fotoalbum 1 kommentar

Jag tog dessa bilder samtidigt som jag tog bilderna till andra advent. Det är så panikartat när jag får lov att ha slutartiden på 1/60 och ISO:n på 1600 för att få ljusa bilder. Även fast jag har ljus från fönstren och ett helt vitt rum. Min stackars kamera börjar bli gammal ♥

Dettta händer alltid för mig och det var en av anledningarna till varför jag böt upp mig från den kamera jag hade innan till den jag har nu. Jag tror att detta beror på att jag brukar ha kameran i stallet och därför får den i sig rätt mycket skit och framförallt damm. Nästa kamera som jag köper ska INTE få följa med till stallet. Stackars Chloe och Pelle (vadå, döper inte ni era teknikprylar? haha) 

W a l l e

Publicerad 2013-12-10 10:48:00 i Hästarna 0 kommentarer
 
 
 
 
 
Idag ska jag rida denna polle! Jag har börjat prioritera att rida honom betydligt mer än vad jag brukade göra förut. Det brukar ofta vara så att jag planerar min vecka på söndagen då jag har olika punkter som gör det enklare för mig att färdigställa planeringen och få det så strukturerat som möjligt. Walle har en alldeles egen punkt, då han ska in där någonstans i veckan. Han brukar oftast fylla en liten lucka någon dag när jag inte har så mycket planerat. Många gånger förut ansåg jag att jag inte hade tid att rida honom, vilket jävla skitsnack säger jag nu. Man har alltid tid, bara man ger sig själv tid.

Jag är alltid lika taggad på att rida denna vita herre. Jag är dock inte lika taggad på att rida ut i mörkret, huhuhu. Först ska jag rida Åskar vid 6 tiden och direkt efter åker jag för att rida Walle! Det blir sent i sängs idag, haha ;)

1 0 0

Publicerad 2013-12-10 09:32:00 i Bloggen 0 kommentarer

Ett hundra. Det är antalet besökare jag har på bloggen.
Alltså, wow. Det känns overkligt. Jag ser även hur det där numret på min statistikmätare ökar ännu mer. 100, 101, 102...140. Jag kollar på statistiken säkert 40 gånger per dag, minst, för att se om jag verkligen såg rätt första gången. Det är sjukt kul, såklart, men samtidigt väldigt läskigt. Jag har 200 ögon på mig, 200 ögon som granskar mina texter och bilder. 100 personer som reflekterar över det jag gör och skriver på nätet. Det ÄR läskigt. Men detta betyder även att jag kan påverka 100 personer. Det är därför jag bloggar, för att jag vill påverka. Jag vill kunna skriva "nu jävlar kickar vi igång den här måndagen och gör det bästa av den!!" och de som läser dessa ord, ni, blir taggade och ger allt. Bara för att jag skrev några enkla ord på min blogg. Det är power. Därför är jag så glad över alla mina 100 läsare, jag är glad att Ni finns och att Ni läser min blogg. Ni är bäst ♥

D ö d

Publicerad 2013-12-10 08:16:00 i Fotografi - Självporträtt 0 kommentarer
 
Godmorgon! 
Idag är jag nästintill död. Jag är sådär trött så att man känner hur pulsen saktar ner mer och mer och man väntar bara på att den ska stanna helt. Avskyr att vara trött, men jag har så svårt för att somna i tid på kvällen! Jag får göra mitt bästa för att göra den här dagen så bra det går ändå. Hoppas ni får en grym dag! 

En hund som bord

Publicerad 2013-12-09 20:47:00 i Allmänt 0 kommentarer

Just nu ligger jag och gosar med en något blöt hund som fick ett bad när jag kom hem från skolan.
Inte så uppskattat...nu är han iaf rätt nöjd! Han ligger under två filtar och gosar, det är så tjockt med alla filtar så jag kan använda honom som bord till min dator. Haha!

Jag är så trött just nu och mina ögon svider, avskyr när det känns som att linserna åker in i hjärnan på kvällen. Imorse vid 6-halv 7 var jag förvånansvärt pigg och tänkte "fyfan vad skönt att slippa känna av att det är måndag", men jag har varit nästintill död sen jag kom hem från skolan.

Nu ska jag fortsätta gosa med hunden. Idag ska jag gå och lägga mig tidigt! Haha, jag vet redan nu att det inte kommer ske. 

It's kind of a hairy situation

Publicerad 2013-12-09 18:09:51 i Fotografi - Självporträtt 0 kommentarer
 
 

Kompaktkameror

Publicerad 2013-12-09 17:13:00 i Fotografi - Utrustning 0 kommentarer
 

1. Sony NEX-5R
2. Canon Powershot G15
3. Fujifilm X-E2

Jag har länge velat ha en kompaktkamera som man kan bära med sig i väskan.
Jag har haft med mig systemkameran några gånger, men fasen vad jobbigt det är. Jag lindar in den i cirka 3 halsdukar också för att den ska hålla sig hel när jag råkar slunga väskan in i ett bord. Därför tar den även upp precis hela väskan. Så en liten kompaktkamera skulle jag verkligen inte tackat nej till! Är riktigt sugen att köpa antingen en Sony NEX 5R eller Fujifilm X-E2, ett lite billigare alternativ är Canon Powershot G15, men den uppfyller inte riktigt mina krav. Dreglar ner hela mig när jag läser om Fujifilm X-E2.

Snälla tomten?

Monday check

Publicerad 2013-12-09 15:31:55 i Allmänt 0 kommentarer

Så skönt att redan vara hemma! Måndagen är avklarad och det känns så jäkla bra. Jag behöver endast genomlida en till måndag innan det är jullov! Nu måste jag få i mig något att äta, min mage låter som en råmande kossa.

BETTER BODIES

Publicerad 2013-12-09 14:41:00 i Träningsoutfits 0 kommentarer
 
 
 

Fitnessguru

Publicerad 2013-12-09 12:00:00 i Träning - Kost 0 kommentarer

Jag har länge velat beställa från fitnessguru. Några portionspåsar i olika smaker, workoutlog, shaker osv. Det ger ökad motivation och för mig ger det en mer seriös känsla för träningen och det är detta som sedan leder till ökad motivation. Sedan får jag inte alls i mig tillräckligt med näring under dagen, därför hade det varit bra med en shake. Jag var jätte nära att beställa för någon månad sedan, men jag tänker vänta till efter nyår och sedan gör jag nog en beställning! Det hade varit så motiverande för mig att veta att jag får i mig tillräckligt med näring under dagen, att ta en shake efter träning för återhämtning. Just nu äter jag frukost vid 6 på morgonen och sedan äter jag ingenting förrän jag kommer hem klockan 16-17. Jag vet, illa. Så jag ska försöka få lite struktur på mina matvanor. Men det ordnar jag! Måste bara sparka mig själv i baken lite.

things in life that fills your soul with happiness

Publicerad 2013-12-09 10:00:00 i Egoboostmonday 1 kommentar
Jag letade runt på internet igår efter inspiration till älskade måndagens egoboost. Det ska vara något som verkligen får en att känna sig positiv till att det är en ny vecka, nästan lite sådär pirrglad. Sedan stängde jag ner alla mina flikar på internet för att endast skriva utifrån mitt liv. Jag känner många och har länge varit runt många som mår dåligt psykiskt, på något sätt. Vissa lider av svår depression och vissa är bara allmänt trötta på livet och ser ingen glädje i någonting alls. Jag levererar nu till er ett kickass inlägg, med egoboost så det dånar om det.
 
klicka på play

Det lilla skrattet som ett litet spädbarn gör ifrån sig. Det är musik för själen. Ett läte som är ljuvare än en varm kopp te en kall vinterdag. Lätet som till och med får täcket du lindar in dig i en kall vintermorgon att vara inget annat än kyligt och grått. Detta läte är lätet av ett nytt liv, lätet som symboliserar glädjen över att ta sitt första andetag och att se allt det fina som finns i världen. Ett litet skratt som kittlar i själen.

Detta lilla barn växer upp och skrattet blir dovare ju äldre denna lilla personen blir. Det är då man ska fokusera på allt det som finns i världen som är värda att le mot, att ge ifrån sig det där skrattet som uttryckligen visar hur mycket du uppskattar att andas, att springa med bara ben på en sommaräng, att få sitta inne med din kopp te medan stormen utanför skriker ut sin ilska. Alla behöver skrika ut sin ilska ibland, men man behöver även uppskatta de stunder i livet som är så vackra. När livet på blommor och bin återigen uppstår när sommaren nalkas. Ett litet barns leende och skratt som gör att den kiknar när du gör grimaser och leker tittut. Något så enkelt kan få något så underbart att nästan storkna av skratt. Storkna av den nyfunna glädjen till allt det vackra i livet.

De tillfällen då min hund hoppar upp bredvid mig i soffan och puttar på min arm för att han vill att jag ska lägga den runtom honom. Stunder då jag öppnar stalldörren och möts av två nyfikna huvuden som undrar vem det är som kliver in genom dörren. De stunder då dem lyser upp och gnäggar ivrigt när jag kommer med mat. När jag går nerför den branta backen till stallet och någonting händer inuti hästarna som gör att deras ben får liv, de gnäggar på mig innan jordens kärna verkar genomsyra den individ som tar i med något som verkar vara all världens kraft. Att kolla på en människa, se hur ögonen lyser och hur munnen bildar ett stort leende. Det där skrattet man utbrister i samtidigt när man skrattar åt ett skämt bara vi två förstår. Skrattet som är nästintill underbarare och mer livfullt än det där skrattet som det där lilla spädbarnet ger ifrån sig. Det är ett skratt som gör att man efteråt kollar på varandra och tänker att man är så j ä v l a glad att man har en sån bra vän. En vän att skratta med. 

Nya bekantskaper. De som man inte har känt länge, men som man ändå vet kommer stå vid din sida under en väldigt lång tid. Det där pirret i magen när man har fått en ny vän, då man på en gång vill säga "fan vad jag älskar dig".

Stunderna man får för sig själv. Stunder då man lägger sig i badet och lyssnar på musik som tycks dansa vals i ditt hjärta. Barfota steg kliver in i din själ och dansar till musiken. En kopp te i din varma gosiga säng, nya lakan, efter det där varma badet. Att kolla på någon du bryr dig om och veta att personen är lycklig. Att kolla in i någons ögon och säga "jag älskar dig" och innerligt, från djupet av allt du bär på inuti din själ, mena varenda ord. Att äntligen kunna säga orden "jag älskar livet" och samtidigt som du formar orden få en pirrande känsla i hjärtat. Känslan som du får när du ser ett nytt litet liv, spädbarnet, ge ifrån sig sitt första skratt som uttrycker glädjen av att äntligen få andas i en så underbar värld som vi lever i.

Godmorgon måndag!

Publicerad 2013-12-09 07:42:07 i Allmänt 1 kommentar
 
Godmorgon måndag!
Det känns helt okej med måndag, det känns sjukt bra om jag ska vara helt ärlig, för det betyder att vi närmar oss jullov! Bara 2 veckor kvar, det kommer gå sjukt fort så nu kämpar vi oss igenom det sista. När jag vaknade hade jag dock en helt annan inställning, haha. Då tänkte jag bara, nej, nu lägger jag mig under täcket och kommer aldrig resa mig igen. Men sedan åt jag frukost och fixade mig samtidigt som jag satt i sängen, under täcket, och kollade på ett Lost avsnitt. Jag har haft en otroligt skön och lugn morgon. 
 
Nu sitter jag iaf på bussen påväg till skolan! Ikväll ska Åskar ridas i mörkret och sedan ska jag nog kolla över lite plugg. Ni kommer få ett GRYMT egoboost-inlägg denna måndag, kl 10.00, be here!

Black & white

Publicerad 2013-12-08 20:19:43 i Fotografi - Självporträtt 2 kommentarer
 
 
 
 
 

När jag hade kollat klart på filmen tänkte jag, "jaha...nudå?". Älskar att jag börjar bli lite piggare och vill få saker gjorda hela tiden. Så då plockade jag fram stativet och tänkte testa min externa blixt som jag inte visste hur den fungerade. Haha, jag måste verkligen lära mig den! Men det kommer. Så, helt osminkad, med ringar under ögonen och knottror i hela facet ställde jag mig framför kameran. Hittade även perfekta stället att fota på!! Min vita vägg i mitt rum där jag endast behövde flytta på en spegel och fet lampa. Nu ska ni allt få bilder på bloggen!

Film, te och saffranskaka

Publicerad 2013-12-08 17:37:11 i Allmänt 1 kommentar
Haha, det är mitt fingeravtryck ni ser uppe på kakan


Just nu sitter jag i min säng och kollar på film, White House Down, med en kopp te och saffranskaka. Det var sjukt längesen jag kollade på film så då känns det lite extra speciellt och mysigt. Filmen är grym btw, tips! 

Söndagar ♥

Publicerad 2013-12-08 13:18:34 i Fotoalbum 0 kommentarer

Alltså, söndagar. Nu tror säkert många att jag ska säga "fyfan, avskyr dem", men jag älskar dem. Det är ju den mysigaste dagen på hela veckan. På söndagar brukar jag inte ha några måsten alls. Det enda som är ett måste på söndagar är att jag ska ta hand om mig själv. Ta ett varmt bad, sitta inne och mysa. Alla söndagar i december är ju även lite extra mysiga.

Sitter just nu och bloggar, skriver to do lists för kommande vecka, planerar kommande vecka och redigerar bilder på samma gång. Är man kvinna så är man ;)

Andra advent

Publicerad 2013-12-08 12:42:16 i Fotoalbum 2 kommentarer

Old pics

Publicerad 2013-12-08 11:18:00 i Allmänt 1 kommentar
från förra året när jag lekte med Åskar på åkern
 
Så fort jag tar ett steg utanför dörren dör min mobil pågrund av att den inte tål kyla. Den kan ha 100% och sedan helt plötsligt, efter 5 minuter ute, står det 1%. Haha, allas mardröm.
 
Därför ger jag er två gamla mobilbilder från förra året istället för färska bilder från ritten jag precis var ute på. Åskar var liiite lugnare idag, men han var ändå mer uppe i luften än på fyra ben. Haha, bus. Så skönt att äntligen komma igång! Åskar tycker det är skitkul ;)

Right now in the dark

Publicerad 2013-12-07 16:19:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
 
 

Inspiration

Publicerad 2013-12-07 15:29:29 i Fotoalbum 0 kommentarer
 såna här bilder vill jag knäppa igen! Men i år lite bättre.
24 december 2012

Jag känner mig så inspirerad, till ALLT. För mig är det väldigt viktigt att jag är inspirerad när jag skriver (även skolarbeten), fotograferar eller ska vara kreativ. Jag tror inte att jag har varit såhär inspirerad på mer än ett år. När jag gjorde den här filmen märkte jag hur VIKTIGT det är för mig att vara inspirerad för att kunna uträtta saker. Därför är det så SKÖNT att jag äntligen känner inspirationen flöda. Just nu känner jag för en kickass fotografering, galopp på vita Walle i snön där jag har en vit klänning som flyger i vinden, en fotografering med massa häftig belysning. Jag vill jobba med häftigt och coolt ljus. Om inspirationen inte finns där när jag ska fotografera, då syns det på det jag gör. Då syns det att jag inte riktigt bryr mig hur bilderna ser ut, utan jag bara tar en bild lite nonchalant. Jag hoppas innerligt att denna inspiration är här för att stanna!

Sen frulle

Publicerad 2013-12-07 14:06:00 i Allmänt 1 kommentar
 
Här sitter jag och äter frulle, klockan 2 på eftermiddagen... På helgerna blir det ofta sen frulle pågrund av att jag springer ut till stallet det första jag gör när jag vaknar, haha. Så nu har jag satt på mig mina varma tofflor, myskläderna och filten och ska dricka en varm kopp te för att tina upp från den kalla uteritten i snön ♥ Mysfaktorn slår ända upp till taket! 
 

3 åringen

Publicerad 2013-12-07 13:43:12 i Dagens pass 1 kommentar
 

Kom precis in från att ha ridit 3 åringen!
 Åskar var helt galen idag. Han må vara 8 år, men idag var han värre än en 3 åring. Hästarna har stått i 2,5 vecka, så han hade samlat på sig lite för mycket energi. Redan när jag skulle hoppa upp märkte jag att han var piggelin då han var lite överallt. Det tog väl några km innan han visste vad skritt var. Haha. Han trippade på stället och trodde att han ägde hela vägen. Jag tycker att det är jättekul när han är pigg och glad, jag sitter bara och ler när han får fnatt och kutar iväg med baken i vädret och huvudet mellan frambenen. En häst som älskar livet! Tillslut visste han iaf vad skritt var och lugnade ner sig, så det blev tillslut den skrittrunda vi skulle ut på ;)

Nu ska jag ta på mig varma myskläder och klä julgranen! Det är fan på tiden att den åker upp nu.

A walk down memory lane

Publicerad 2013-12-07 09:31:00 i Fotoalbum 1 kommentar

storasyster och jag

När jag var lite, kommer inte ihåg när, men i sexan och neråt kanske, haha, tryckte jag upp en klasskompis mot väggen då han aldrig slutade retas. Så jag satt min arm bakom nacken på honom, tog tag i hans arm och drog den hårt bakom ryggen på honom medan jag tryckte hans huvud mot väggen med armen jag hade bakom nacken på honom och lyfte upp hela han. Det var inte förrän när min lärare sa "bra Viktoria!!" och en annan klasskompis ropar "ni måste kolla på det här, Viktoria trycker upp ******* mot väggen!!" som jag förstod vad jag hade gjort, haha! Han slutade reta mig iaf ;)

En gång satt jag en godis i halsen, en rund, stor, lila sugkaramell, när jag och min syster lekte ute. När jag satt den i halsen väntade jag bara på att jag skulle svimma av för jag fick ingen luft. Min syster blev såklart jätte rädd och visste inte vad hon skulle göra, men sedan smäller hon till mig i ryggen jätte hårt och den flyger upp. Efter det har jag aldrig ätit en sån godis igen.

En gång kastade jag och min syster boll ute vid garaget när hon helt plötsligt stirrar bakom mig och står helt stum. Jag frågar henne vad det är och när jag vänder mig om svischar en häst förbi mig i full galopp. Den var så nära så vinden när den kutade förbi mig grep nästan tag i mig. 

En gång när jag skulle skjutsa min syster på pakethållaren, jag försökte lära mig, haha ;), ramlade vi omkull och jag fastnade med foten mellan trampan och cykeln så att jag satt helt fast. Hela grannskapet kom för att hjälpa mig, de kom med en madrass jag kunde ligga på, pappa kom i bilen i all världens fart och vi höll på i flera timmar för att försöka få loss min fot. Jag hade till och med börjat acceptera att jag skulle få kapa foten, haha! Jag var kanske 7 år, cirkus.
 

Gravid?

Publicerad 2013-12-06 20:31:00 i Allmänt 1 kommentar
 
 

Tro ingenting nu utifrån rubriken, haha, det är inte så allvarligt som ni tror!

Jag vet inte vad som har tagit åt mig!
Ligger illamående i sängen efter att jag åt några bitar choklad. Jag har, under hela den här veckan, inte alls varit sugen på mat. Min mage har kurrat och vissa gånger kände jag mig sådär extremt hungrig så att man känner sig spyfärdig. Har gått till kylskåpet cirka 20 ggr idag, men varje gång går jag tomhänt därifrån då allt ser så äckligt ut. Vi har till och med haft en godisskål med choklad på köksbordet och jag har gått förbi den minst 20 ggr utan att ens kolla på den. Vad händer med mig? Visst är det bra att jag inte har något sug efter frestelser, det är dock jobbigt att vara hungrig men att må illa av bara tanken av mat. Gravid? Haha, nejdå! Jag tror att jag endast har druckit ett glas vatten under hela den här veckan också, haha, jag har så svårt att få ner något. Men förövrigt mår jag sååå bra! Jag vet några som varit med om detta, men jag trodde aldrig att jag skulle drabbas, haha! Äsch, it will pass. 

Nu ska jag glo på idol, om jag lyckas ta mig till teven, haha. Vem hejar ni på? Jag vill att Elin ska vinna!

Fina människa ♥

Publicerad 2013-12-06 15:22:24 i Ni ♥ 3 kommentarer
 
Du som skrev detta ska veta att du gjorde mig så jäkla överglad av dina fina ord!

Snow

Publicerad 2013-12-06 12:06:00 i Allmänt 4 kommentarer
Tog precis mina första kliv ut i snön! Om man räknar bort igårkväll då jag skulle ge hästarna mat och nästan slog ihjäl mig då det var glans-is under snöslasket på vägen...

Här är det snöstorm så jag kommer nog stanna inne idag ;) Var precis ut till stallet och gav hästarna lunch och lite senare tänkte jag gå dit igen för att ösa ur deras boxar och göra det mysigt åt dem. De står inne på grund av ovädret.

Då ska jag även passa på att mysa med dem så att de också får känna på myset med att vara inne och kolla ut på de vita små snöflingorna som faller ner från himlen. Låter som en ganska bra fredag om du frågar mig!

Wishes

Publicerad 2013-12-06 11:33:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Jag har sett såna här fina saker på flertalet bloggar där de har skrivit vad de önskar sig i julklapp. Tycker att det är så mysigt att se i bloggar så jag gjorde ett försök jag med! Men medan jag gjorde det kom jag på att jag inte vill ha något, jag satt i nästan 2 timmar för att komma på dessa fyra, ynka, saker. Jag känner mig så gammal, för jag har verkligen kommit in i det här "behöver jag det här eller inte, nej, då vill jag inte ha något". Det är så mycket saker som jag vill ha, men jag känner inget behov av att köpa det. Det kan killa lite i plånboken, men på något sätt så tänker jag inte ens tanken på att faktiskt köpa det. Det där pirret är dock lite härligt, haha, så kolla kan man alltid ;) Jag har dock släppt lös ett litet monster när jag började kolla på kameror och kamerautrustning.... det är det enda som jag verkligen skulle kunna gå lös på.

Önskar ni er något speciellt i julklapp?

Bubbles

Publicerad 2013-12-06 08:16:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Man borde alltid börja dagen med att hoppa i badet. Jag känner mig ofta rätt sunkig efter att ha legat och gosat i sängen hela natten, så då är det skönt med en dusch eller bad.
 
Har ni också storm hos er? Här är det snöstorm och jag hör hur vinden sliter i träden även när jag ligger i badkaret. Det gör det ju lite mysigare ;)
 
På alla bilder man ser på insta, på den obligatoriska ben-i-badet-bilden, är det ingen som har bubblor. Förstår inte! bubblorna är ju nästan anledningen till varför jag badar ;) jag blir så uttråkad i badet så jag brukar leka lite med dem, haha.
 
Nu ska jag hoppa upp för nu börjar vattnet bli kallt och bubblorna försvinna! Hoppas ni får en grym FREDAG!

Can't sleep

Publicerad 2013-12-05 23:52:53 i Allmänt 1 kommentar
 foto anna
oredigerat och allt för att jag inte har tid att redigera, nu snackar vi!

Det var längesen jag låg i sängen på kvällen och verkligen kände "aaaaah kan inte sooova!!". Annars brukar jag springa runt rätt mycket under dagarna och därför vara trött på kvällen. Men nu, nejdu. Nu ligger jag i sängen och har slängt av mig alla kläder för att det är så varmt. Jag har en liten hatkärlek mot kvällar. De är det bästa på hela dagen, men samtidigt det sämsta. För då när det är mörkt är dagen över, man har ingen chans att göra om och göra rätt. Jag har även börjat avsky att sova, förutom på morgonen för då är sängen det gosigaste som finns i hela världen, och detta beror på att jag helt enkelt älskar livet så mycket så inte ens drömmarna kan slå det. Nu måste jag sova för jag vet att jag inte kommer bli rolig att handskas med imorgon annars, haha. Godnatt ♥

ps/ åååh nu blev jag hungrig också

Businesswoman?

Publicerad 2013-12-05 15:28:00 i Allmänt 2 kommentarer
 
Tja! Businesswoman Viktoria här ;) Det här är en så bra dag, fredag imorgon också! Låt mig höra ett wiho!! Jag har skrivit ett prov där jag kickade ass, skickat iväg några mail och skickat in ett bidrag till UF. Jag har även fixat med FV photography UF:s erbjudande där man kan få 15% rabatt på alla våra tjänster! Jag ska nog byta ut mina ridbyxor och skor med hästskit under mot en kavaj istället ;) 

Jag har betat av allt på min to do list och ikväll blir det mys med Mr Å och Mr C. Vad gör jag nu då? Jag som har så mycket energi kvar!

Älskling ♥

Publicerad 2013-12-05 12:00:00 i Fotoalbum 0 kommentarer
foto anna

VLOGG: första snön

Publicerad 2013-12-05 11:48:00 i 0 kommentarer

 


Who do you want to be?

Publicerad 2013-12-05 10:00:00 i Texter 0 kommentarer
Alla föds med egenskaper som inte går att förändra. Men man kan fortfarande ha kontrollen över dessa egenskaper. Jag anses vara en snäll, positiv och glad person, men jag har även en egenskap som jag inte samtycker med. Vi står inte på samma sida. Jag har en väldigt kort stubin, men jag kan kontrollera den, genom träning och genom att försöka att hålla mig lugn. Stress och press är framförallt något som utlöser denna egenskap. Se det som en person med schitzofreni, på ena sidan finns jag och på den andra sidan finns personen som kan bli riktigt förbannad och som inte tillhör mig. Det är den jag föddes till och jag kommer alltid få små utbrott ibland, haha, men det går att kontrollera och jag får aldrig utbrott längre. Okej, ibland, men då menar jag mindre än en gång om året, jag är ju fortfarande samma person. Jag kan bli så fruktansvärt irriterad på småsaker och här är några av dessa:

1. Barn som glor.
(det roliga är att jag är på så bra humör just nu så jag kommer omöjligt på något som gör mig irriterad, det tog stopp vid nummer ett - men jag ska göra mitt bästa även fast jag ser något bra med alla dessa saker nu)
2. När teknologi inte fungerar eller slutar fungera även fast det SKA fungera.

3. Människor som ljuger.
4. De som söker efter drama.
5. Människor som tuggar så högt så att det låter som att ett tåg är på ingående.
6. Människor som tar illa upp för minsta lilla. Eller långsinta människor, liksom get over it. 
7. De som säger "jag älskar dig" efter att ha varit tillsammans en vecka, okej, nu har ju orden inte alls förlorat sin betydelse :)))
8. De som blir irriterade på allt - haha.

Jag har valt att skriva detta då detta är min blogg och här vill jag visa min personlighet. Min onda och goda sida är 50/50, men väljer endast att visa en av dessa sidor på grund av att jag blir irriterad på "de som blir irriterade på allt", haha. Nej, men personligen vill inte jag vara kring en sån person. Därför väljer jag att dölja den sidan, det gör att jag mår bättre. Även fast man föddes i en fattig familj kan man alltid befinna sig i en rik familj vid vuxen ålder. Det spelar ingen roll var man föds eller vem man föds till. Du väljer din framtid, du bygger vem du vill vara. Du föddes till en person som du alltid kommer vara, men du kan alltid kontrollera situationen med dina egna händer. Alltid.

A cup of tea

Publicerad 2013-12-05 08:43:00 i Fotoalbum 1 kommentar

Vaknar klockan halv 8 och känner bara, livet, come at me bro.
Haha. Nej, men jag känner mig sådär härligt pirrig i magen bara av tanken av livet. Snö. Jullov. Jul. Nyår. 2014. Allt är så bra just nu! Fick sovmorgon idag och jag börjar 1 och imorgon har jag en lektion och slutar klockan 10. Hur kan man inte älska livet då? Sedan är det liksom helg och på söndag är det andra advent (!!), julmyset är så nära nu så jag känner mig alldeles varm pch gosig (skrev godis istället för gosig, coincidence? I think not) inombords. 2 veckor kvar av skolan och sedan 2 veckors lov, låt mig höra jublet liksom.

Det kommer upp ett inlägg under förmiddagen som känns, för mig, väldigt naket och ocensurerat, läskigt. Men nu hoppar jag ut bland hajarna, haha. Hoppas ni får en grym dag, jag ska fortsätta dricka mitt te och mysa i sängen innan jag tar fram skolböckerna och pluggar lite.
 

FV PHOTOGRAPHY UF

Publicerad 2013-12-04 20:56:01 i Videoklipp 0 kommentarer

Vad kämpar du för?

Publicerad 2013-12-04 19:03:00 i Allmänt 2 kommentarer
utklipp från filmen jag klipper ihop

Detta blir så jävla bra!

Beautiful sunset

Publicerad 2013-12-04 15:58:35 i Allmänt 1 kommentar
 
mästerfotografen Anna har tagit bilden!

Kom precis hem ifrån ett litet fotoäventyr med Anna! Det var otroligt skönt att knäppa av sig bh:n och knäppa upp skärpet på byxorna när jag kom hem, haha. Vi filmade klipp till vårat UF företag, FV photography, och ska klippa ihop en film som ett bidrag till "årets hantverk". Kvällen kommer därför tillbringas vid iMovie! Jag är grymt taggad på att klippa ihop den här filmen för vi fick så bra material! Jag stod bland annat och pratade med världens finaste sken från en solnedgång i bakgrunden, åhåhå ♥

Jag tror att jag har hittat min personliga fotograf nu ;) Anna sa i början att jag var tvungen att hjälpa henne för att hon var nybörjare, men det märktes verkligen inte. Hon tog så många fina bilder! Frågade henne om hon kunde ta kort flera gånger när jag exempelvis rider och det kunde hon, en bloggares dröm, haha ;) Nu ska jag äta och sedan ska jag sätta igång med filmen. Mår så bra idag, åh, livet ♥

*

Publicerad 2013-12-04 11:00:00 i Tumblr/Pinterest 0 kommentarer
 
 

Framtiden

Publicerad 2013-12-04 10:00:00 i Texter 0 kommentarer
Framtiden måste ju vara det mäktigaste, men samtidigt mest spännande, ordet man någonsin kan säga. Vad vill du göra i framtiden? Vart ser du dig själv om 5 år? Jag ramlar av stolen av dessa frågor. De är så mäktiga och jag blir bara så spänd, för man vet aldrig var man befinner sig om 5 år. Om jag fick bestämma vart jag befinner mig om 5 år är det på ett ställe med vacker natur och miljö. Fina ridstigar och gröna hästhagar. Om 5 år vill jag ha ett eget stall, fullt med hästar, både egna och hästar som endast är där för tillridning, kanske avel, vad vet jag. Jag får se vart framtiden för mig och vad jag vill med hästarna just då. Jag vill även ha gjort någon slags insats för att hjälpa utsatta djur. Räddat ett vanvårdat djur som behövt hjälp och som jag har öppnat upp mitt hem för. Alltså, den känslan. Det är just det jag vill göra. Jag vet att detta blir svårt att åstadkomma på 5 år, och det är mycket jag vill göra innan jag bosätter mig någonstans och låser fast mig med alla dessa djur. Men låt oss säga om 10 år då.

Det som är så spännande med framtiden är att jag kanske hamnar på ett kontor någonstans på en advokatfirma. Jag kan vilja ändra riktning helt. En dag kanske jag bestämmer mig för att jag inte längre har en dröm att rädda utsatta djur och inte heller att ha ett stall fullt med hästar, samt en egen verksamhet inom det. Som om det någonsin kommer hända, right, haha ;) Men man vet aldrig, det kan hända. Framtiden är spännande och man har den framför sina fötter. Man kan forma den hur man vill och man bestämmer själv var man hamnar, jag väljer om jag vill stå i stövlar och mocka skit eller ha en kavaj och sitta på ett kontor. Vad för människa vill jag vara. Businesswoman i kavaj eller "bonden" i ridbyxor och stövlar? Det är helt upp till mig. Det är detta som gör framtiden så spännande.

 

A light in the dark

Publicerad 2013-12-03 17:24:00 i Allmänt 4 kommentarer

Jag har legat i sängen hela dagen fram tills för någon timme sedan. Det har varit en dag då jag endast legat still och slötittat på film, pluggat lite, bloggat lite, fixat med bilder. Helt okej dag känner jag! Bortsett från att mitt huvud har gjort ont vill säga, haha. Men nu mår jag bra och är redo för att dra igång som vanligt igen! Efter att ha legat på samma plats i sängen hela dagen gjorde mig rätt sunkig, så jag hade lite spa här hemma och har även bytt lakan i sängen. Med nyrakade ben, nyduschad och insmord, lägger man sig i sängen. Mhm, mys

Jag kan nu checka av lite av sakerna jag har att göra i skolan och jag har även gjort flertalet listor, haha. Nu känner jag att jag har kontroll igen!

sihs13

Publicerad 2013-12-03 14:50:00 i Videoklipp 1 kommentar

TAGGAD TILL TUSEN

Publicerad 2013-12-03 12:00:00 i Hästarna 0 kommentarer
ge oss snö, nutack

Ni anar inte hur taggad jag är på att sätta igång Åskar nu!
Det har varit så tomt nu när Åskar och Mc Coy har haft en liten vila, det blev cirka 2-3 veckor, och i helgen skrittar vi igång dem igen! Sedan har det införskaffats saker så att vi får belysning i paddocken och kan rida när det är mörkt ute. Det underlättar verkligen såååå mycket! Jag känner bara en sådan lättnad över hela den här långa mörka perioden vi har framför oss. Det brukar alltid bli lite prestigelöst under det mörka halvåret. Man rider på helger och sedan står hästarna på vardagarna, det gör att motivationen börjar svikta. Nu finns det verkligen inget negativt med det här mörka och lite trista vinterhalvåret. För ännu är jag inte trött på dessa mysmånader ♥ Om man räknar bort att jag är extremt mörkrädd och kan omöjligt vistas i mörkret utan att tro att en grävling kommer hoppa på mig och äta upp mina lemmar, hehe, så finns det inget negativt med mörkret. Bara massa myyyys ♥

Nike free 5.0+

Publicerad 2013-12-03 10:00:00 i Träningsoutfits 0 kommentarer

Nike skor, alltså waaah ♥ Dessa skor måste ha skrikiga färger för annars talar dem inte till mig, de högst upp är exempelvis alldeles för matta och trista. Svarta nike free kan jag gå med på, men inget annat färglöst. De blå och orange har jag suktat efter länge och vill så gärna köpa!! Tänk er att ha en hel hylla med färgglada nike skor, mums 

Tisdag 3 december 2013

Publicerad 2013-12-03 09:09:47 i Allmänt 1 kommentar

Godmorgon!
Jag är så motiverad till hästarna nu och känner bara för att köpa en unghäst och utbilda den själv. Men det får nog vänta tills jag har mitt alldeles egna stall ;) Alltså ååh, den känslan ♥ Ett alldeles eget stall med sina alldeles egna hästar, allt har man betalat själv, alla papper har man haft hand om själv. WAH.

Filmen från horse showen är klar, eller jag ska endast korta ner den och sedan lägger jag upp den! Den är för tillfället upp mot 7 minuter lång, haha. Så jag ska försöka få ner den 2 minuter, minst. Jag har inte så mycket mer att säga, idag pluggar jag hemifrån. Jag har någonting i kroppen som vill bryta ut och därför väljer jag att vara hemma för att motverka att det bryter ut. Så att det endast blir något kortvarigt istället för långvarigt. Har även insett att det är 3 veckor kvar till jullov, åååhhh 

Stockholm international horse show

Publicerad 2013-12-02 14:47:48 i Allmänt 3 kommentarer
 
Här är några bilder från horse showen i lördags! 
Jag knäppte bilder och filmade som en galning under hela showen, haha. Så en film kommer även komma upp! Man blir alltid så motiverad till allt som har med hästar att göra efter dessa dagar i globen där man går i annexet och kollar på massa snygga träns, sadlar, schabrak och så vidare, och självklart efter att se så bra ridning och inspirerande nummer. Jag tyckte dock att showen i år var lite av en besvikelse. Hoppas att det blir en stor förnyelse och uppfräschning när de flyttar till friends arena nästa år. Det känns lite, aah, det här har jag ju sett några gånger, *gäsp*

Nästa år ska jag se hoppningen också har jag bestämt! Älskar att kolla på hoppning, så mysigt och spännande. Det är en speciell känsla när man ser alla fina hästar och grymma ryttare.

Love it

Publicerad 2013-12-02 12:00:00 i Träning 0 kommentarer
Love this!
tumblr

Egoboostmonday

Publicerad 2013-12-02 11:39:36 i Egoboostmonday 0 kommentarer
 
Hur kunde jag nästan glömma egoboostmonday? Det är ju det bästa med måndagar!
Därför lägger jag inte upp något extraordinärt denna måndag, men kanske något som hjälper dig att komma igenom denna måndag. Jag har setat på en hel lektion och förhindrat mig själv från att spy, haha, och jag luktar rutten sill på grund av att jag svettas så mycket. Men jag är inte bitter! Den här veckan känns grym, ska hem efter den här lektionen och kurera mig lite för jag vill inte göra någon annan sjuk, vill heller inte lägga en pizza på skolbänken, därför sitter jag helt själv längst ner i klassrummet, haha.

Vill bara hem och dricka te just nu. Tända lite ljus, kanske hoppa i badet och bara bli friiisk


  
 

Måndag 2 december 2013

Publicerad 2013-12-02 08:40:21 i Allmänt 0 kommentarer
Godmorgon måndag!
Känns helt okej med en ny vecka, även fast jag har rätt mycket i skolan. Idag känner jag mig förjävlig, haha. Jag har ont överallt så jag vet knappt var det egentligen gör ont. Lite ont i huvudet, det känns som att jag ska spy lite då och då och jag kokar upp. Men ändå åker jag till skolan, börjar om en timme så lite sovmorgon fick jag iaf! Ska snart sätta mig i bilen och åka iväg. Om jag inte mår bättre efter de första två lektionerna, de viktigaste, åker jag hem och pluggar.
 
Hoppas att ni mår bättre än vad jag gör. Nu kickar vi igån en ny vecka!

första advent ♥

Publicerad 2013-12-01 20:22:20 i Fotoalbum 0 kommentarer
 

Herr piggelinus

Publicerad 2013-12-01 16:07:00 i Hästarna 0 kommentarer
 
Sitter och sjunger med till same love i bilen när jag kör hem från stallet. Har bara stannat till för att leverera ett litet inlägg till er. Har haft så härliga timmar i stallet och världens bästa ridtur med bästa sällskapet. Det var två riktigt pigga hästar idag, Walle visste varken vad skritt eller trav var för ngt. Han ville bara rejsa i full fräs och jag satt bara och skrattade när han galopperade på stället och böt från vänster till höger galopp flera gånger när jag ville få ner honom i t r a v.
 
Nu ska jag hem för att städa, men först och främst plugga!

1:a december

Publicerad 2013-12-01 11:47:45 i Allmänt 0 kommentarer
 
Är det redan december? Nu vill jag ha snö och julafton! Världens mysigaste månad du är välkommen ♥
Ni vill inte veta när jag vaknade idag, haha... Jag kom hem efter 10 någon gång igårkväll efter att ha varit i globen på Horseshow och sedan duschade jag och la mig under en filt för att kolla på Lost. Så somnar jag med datorn framför mig och vaknar upp i chock mitt i natten. Haha! Funderade starkt på att gå upp då, men sedan tänkte jag att jag inte kommer få sovmorgon på riiiiktigt länge. Då somnade jag om och känner mig sjukt uppvilad nu. S k ö n t! 

Ska sätta på mig ridkläderna nu för att bege mig ut till stallet och rida Walle, åh ska bli så härligt!! Idag har jag planerat att hinna med en del, men är rädd för att jag inte ens kommer hinna hälften. Haha, så vi får se om jag ens hinner blogga något eller tar en liten paus idag ;) Men i så fall hörs vi imorgon, right? p&k