It's kinda sad

Publicerad 2013-11-30 12:00:00 i Texter 0 kommentarer

Det är lite sorgligt att man aldrig kan se sig själv i samma perspektiv som andra människor får.
Du har bara sett dig själv i två olika perspektiv, i spegeln och på bild. Då oftast med ett fejkat ansiktsuttryck. Du har aldrig sett dig själv när du har pratat med någon om ett ämne som du brinner för och som gör att hela ditt ansikte lyser upp. Du har aldrig sett hur vacker du är när du ler eller hur dina ögon kan lysa upp när du pratar om det där ämnet du så passionerat brinner för. Detta tycker jag är sorligt, att aldrig få se sig själv i det ljus andra ser dig. Medan andra i din omgivning kan se hur du fejkar ett leende och skrattar högt och hur du strax därefter kollar med en tom blick ut i tomma luften och vandrar bort någonstans i tankarna. På mindre än en sekund hamnar du på en annan plats. Det är sorgligt att man aldrig får se hur ens eget ansikte skiftar från hopplös till full av hopp, hur ansiktet går från att gråta av att man har förlorat allt till att sedan få den där lyckliga nyheten. Då tårarna förvandlas från ilska till lycka.

Det är rätt intressant faktiskt, hur ett ansikte som tycks ha väldigt få funktioner ändå kan uttrycka så många känslor. Ilska, rädsla, glädje, lycka, hopp, sorg - och man kan se en människa gå från glad till brustet hjärta på mindre än en fjärdels sekund, du kommer aldrig få se ditt eget ansikte när det känns som att ditt hjärta går sönder inuti dig. Detta är kanske något bra. Men du kommer heller aldrig få se ditt ansikte när den där personen som får ditt hjärta att bubbla till av glädje och lycka sitter framför dig - när du omöjligt kan sluta le eller skina. Ett ansikte kan säga dig så mycket, det kan berätta en hel historia. Därför är det viktigt att du lyssnar.   

 

Globenlördag

Publicerad 2013-11-30 09:49:29 i Allmänt 0 kommentarer
 
Nu är jag redo för att åka till globeeeen!
Har haft en lugn morgon, duschat och fräschat upp mig samt ätit en god frukost framför teven. Fick till och med sovmorgon till klockan 8! Vaknade av att hunden hoppade upp i sängen och väckte mig, det måste ju vara det bästa uppvaknadet man kan få ;) 
 
Jag har ett tidsinställt åt er under dagen, men sedan syns vi kanske på mobilen! Om inte så kommer jag ta massa kort med systemis som ni kommer få när jag kommer hem eller imorgon. Vad ska ni göra den här härliga lördagen då? Tell me!

Stekt hjärna

Publicerad 2013-11-29 20:20:00 i Allmänt 0 kommentarer
 på högra bilden ville jag endast visa mitt jättefina och mysiga fönster, haha
 
Nu är jag d ö d. Jag har setat i mer än tre timmar och fyllt i massa papper. Det var hel bok med frågor, cirka 50+ sidor där jag har kryssat i massa alternativ och svarat på frågor. Tillslut skelade jag både uppåt, åt sidan och neråt. Det var en undersökning jag fick på posten, jag är en så god människa som hjälper till! Vi kan ignorera faktumet att man kunde vinna pengar om man deltog, hehe. Pappa sa "om det kommer en fråga där du ska motivera varför du ska vinna kan du skriva att du behöver köpa en ny penna", alltså på grund av att jag skrev så sjukt mycket i frågeformuläret. 

Nu ska jag äntligen få vila hjärnan lite! Sedan ska jag plugga klart nästa veckas prov och inlämningar. Känns bra att göra det nu så att jag får komma bort helt från allt vad inlämningar och deadlines heter under helgen. Samt får en lugn nästa vecka! Två prov ska pluggas till och två större inlämningar ska alltså göras idag. Känner mig ändå rätt pepp på den här kvällen. Fredagskväll och jag pluggar, vad hände där liksom? Men imorgon ska jag till globen (!!!!), så det känns ändå rätt okej ;) Det känns alltid så bra att ha en uppgift för kvällen och fullfölja den, det är alltid en så befriande och häftig känsla. Lite som att man faktiskt har gjort något bra. Så nu ska jag sätta igång! 

Volontärarbete

Publicerad 2013-11-29 15:00:00 i Inspiration 0 kommentarer
 
Som ni kanske märkte blev jag lite sugen på att plugga utomlands när vi var på studentmässan igår.
Det var även någon som pratade om volontärarbete och jag har blivit så sjukt taggad på att göra det direkt efter gymnasiet. Blir sådär pirrig i magen och benen bara jag tänker på det. För mig är det verkligen en dröm. Tänk er att åka till Afrika och hänga med lejonen och bara upptäcka. Jag har alltid velat åka till Afrika, alltså så jäkla mäktigt det hade varit att äntligen få göra det. Har länge känt, "nej, jag kommer förmodligen aldrig göra det" på grund av rädsla och att det känns för bra för att någonsin bli sant. Men varför har jag förväntat mig att det aldrig kommer hända? Bara för att det är för bra för att vara sant och för att det känns för mäktigt för mig. Det är ju något jag vill, en dröm, och då ska man aldrig tveka, inte ens för en liten sekund. 

FREDAG

Publicerad 2013-11-29 12:02:53 i Allmänt 0 kommentarer
 
FREDAG! Du är så välkommen ♥
Jag vaknade klockan 11 idag och känner mig så taggad på allt just nu. Det jag har behövt i veckan har nog varit sömn, för jag har endast legat och inte haft någon ork alls. Så deprimerad, haha. Under veckorna är det svårt att få sova ut eftersom jag inte kan somna tidigare än 10, det brukar dock bli efter 11 någon gång, då får jag endast cirka 6-7 timmar och jag behöver MINST 8 timmars sömn för att verkligen känna att jag har sovit, haha. Så det kändes grymt att äntligen få sova ut! Kommer inte bli så mycket sovmorgnar under helgen så då passade jag på nu när vi börjar sent idag. Vi börjar klockan 1, men jag sitter nu i skolan och väntar på en kompis, vi ska göra klart en uppgift i entreprenörskap så därför sa vi att vi skulle mötas i skolan klockan 12.

Det kändes så skönt att endast ta på sig slappiskläder, utan smink, idag. Ibland får man se lite sunkig ut ;)

SACO STUDENTMÄSSA

Publicerad 2013-11-28 21:05:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Läget? Har haft en grym dag i huvudstaden och känner mig faktiskt riktigt taggad på fortsatta studier. Universitet låter ju så kul och spännande. Det som lockade mest var alla studier utomlands. Au pair i Frankrike, USA, England osv. Det fanns även en riktigt cool utbildning i Italien. Italienaren vi pratade med var så rolig och extremt trevlig! Det fanns många kortare utbildningar utomlands, tänk er att plugga i ett halvår i Italien och sedan åka till Australien för att studera där. Drömmen ♥

Jag och Carro gick runt och var nog mest engagerade av alla. Vi gick nog till alla "stånd" (heter det ens så, eller är det endast sånt på marknader?? haha) och tillslut hade vi böcker och kassar för i princip alla ubildningar. Vi pratade till och med med de på tandläkarutbildningen, även fast det är något jag aldrig skulle vilja göra. Jag har alla dörrar öppna, haha. Det enda vi var ute efter då var dock tuggummina de hade på bordet, men vi kan låtsas att det inte är anledningen till varför vi gick dit, hehe.

Gjorde riktigt ont i armarna tillslut när man bar på alla kassar och 144 tunga böcker och jag blev så svettig i rumpvecket, det där lilla vecket som hamnar under min bubble-butt. Vet inte om det var godiset från "stånden", alltså vad heter det ens, som lockade mest eller utbildningarna, men vi tömde iaf alla godisskålar som fanns i lokalen ;) Det absolut första vi gör när vi kommer in i lokalen är detta;

Vi går sakta för att överblicka vad det är för utbud på mässan, var ska vi börja?? Sedan säger Carro, "åh godis!" när hon ser en godisskål på ett bord vid ett universitet och då, utan att tänka, säger jag "GODIS?!?!?" och verkligen kutar dit. Haha, ren reflex. A girl's gotta eat. 

Your body never lies

Publicerad 2013-11-28 15:00:00 i Texter 0 kommentarer

Den här helgen ska jag försöka göra något lite mer krävande, faktiskt göra någon nytta.

På lördag är det globen som gäller, ska bli så grymt roligt! Men de andra dagarna tänker jag försöka få saker gjorda, så att de slipper hänga över mig under veckan som kommer. Den här veckan som har varit har jag endast tagit det lugnt, då menar jag bara hämtat krafterna. Jag har varit trött, inte trött som i fysiskt trött, utan istället så trött så att man inte orkar prata, inte orkar tänka. Man bara är, ibland befinner man sig inte ens där på den plats man är i stunden, utan tankarna är helt tomma. Likgiltighet - man är trött.

Skillnaden från förut när jag har känt såhär och nu är att jag tillåter mig själv att känna såhär och det gör mig absolut ingenting att jag är såhär trött. Förut blev jag arg och frustrerad och fortsatte kämpa, jag trodde bara att jag var svag, detta gjorde endast att jag blev svagare, både fysiskt och psykiskt. Jag kämpade mot min kropp, inte med den. Det är min kropp som säger till mig att jag måste ta det lugnt, lugna ner mig med alla krav och, ja, allt. Precis allt. Då tillåter jag den vila sig, för jag vet att det är det jag behöver. Därför gör det ingenting, jag ger bara min kropp det den ber mig om, och sedan går allt tillbaka till det vanliga igen. Då kan jag börja träna regelbundet igen och då kan jag göra detta utan att pressa min kropp tills det att en skada uppenbarar sig. 

Jag kommer ihåg de gånger jag blev så fruktansvärt stressad över att endast ligga i min säng, jag fick absolut inte göra det mer än en dag i veckan, en dag där jag bara gör ingenting. Om det blev fler dagar än en fick jag ångest. Jag satt upp måsten - jag måste till stallet för att hjälpa till med hästarna, annars börjar både ägare och djur tro att jag övergett dem eller inte har intresset uppe längre, haha, löjligt eller hur? Eller denna - jag måste ut för att vara med kompisar, annars tappar vi kontakten. Tillfällen då jag verkligen inte orkade, som när jag är i en episod som den jag är i nu, pressade man sig själv till att göra det ändå, för annars kanske man blir bortglömd. När man känner, från djupet av sitt hjärta, nej, jag orkar verkligen inte. Det gäller att tillåta sig själv att vara trött, oavsett om det bara är fysisk trötthet, men även psykiskt. Jag bryr mig verkligen inte om jag mår sämre en period, vem bryr sig? Det kommer inte pågå länge, det kommer pågå så länge som jag tillåter det. Kroppen säger åt mig att ta det lugnt, därför kommer jag ta det lugnt och ta till vara på tiden jag får under filten med tekoppen i handen. Efter att kroppen har fått den vila den behöver, då är jag redo för att sätta mig på hästryggen, gå ut på stan med kompisar och ta på mig löparskorna för att springa ut på en löprunda. För då, då är jag verkligen starkare än någonsin.  

Nike air max 90

Publicerad 2013-11-28 12:00:00 i Träningsoutfits 2 kommentarer
Jag dör lite varje gång jag ser dessa skor, och det sker ofta då alla äger ett par nuförtiden. Haha!
Men visst är de bara för snygga. Vill ha så många och i alla olika färger! 

Motivation

Publicerad 2013-11-28 10:00:00 i Inspiration 0 kommentarer

Slappismorgon

Publicerad 2013-11-28 06:37:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Godmorgon!
Jag vaknade vid kvart i 6 och hoppade in i duschen på en gång. Jag stod och gjorde frukost 20 över 6, sminkad och påklädd, 10 minuter före jag brukar lyckas dra mig upp i sängen. Haha! Jag på morgonen alltså, mer Död än levande. 
 
Idag åker skolan på studentmässa i sthlm, ska bli grymt! Jag har väldigt mycket tid på mig att äta min frukost så då gör jag det i min säng, ska byta lakan i sängen annars hade jag aldrig setat såhär, haha, med ett avsnitt lost, så skönt att verkligen kunna ta det lugnt på morgonen. Ska åka om en timme, så jag har en timmes slapptid nu på morgonen! YES

Hey there Delilah

Publicerad 2013-11-27 18:00:00 i Ytligt 0 kommentarer
 
 
Är så sliten idag, en sån där härlig fuldag. De dagarna tycks komma allt oftare, haha. 
Igår somnade jag framför ett avsnitt av lost när jag endast skulle vila ögonen en liten stund, sedan vaknar jag upp på natten och vet knappt vad jag heter. Somnade med smink och skolkläderna på, är man trött då eller? Därför är jag sjukt sliten idag, men på grund av att jag somnade runt 8-9 så är jag iaf inte trött längre! Så den här dagen känns förjävligt bra ändå!


Detta är ju det man egentligen vill se ;)
Klickbara bilder 

När man kommer hem

Publicerad 2013-11-27 15:46:20 i Allmänt 1 kommentar

Att komma hem till ett hus där ljusen är tända, man drar av sig sina tighta jobbiga kläder och sätter på sig mjukiskläderna och tofflorna, gör iordning något att äta och sätter sig i sängen för att kolla på ett avsnitt av Lost medan man äter, är inte det här något av det bästa som finns?

Vinterjackan är på

Publicerad 2013-11-27 11:50:00 i Ytligt 0 kommentarer
 
Tjena! Läget? Nu har jag tid att snacka lite med er och lägga upp lite kamerabilder! Vi har hål i två timmar på onsdagar så då tog jag och Carro med min kamera ut på en promenad, då tog även Carro lite bilder på mig. För att blanda in lite bättre bilder bland alla mobilbilder. 

Jag tog på mig de varmaste kläderna jag kunde hitta idag, haha. Igår frös jag så mycket och det ville jag inte göra idag, avskyr kyla, så då tog jag på mig min feta stickade tröja och stora vinterjacka, haha! Det är på gränsen av perfekt och att svettas ihjäl. Bättre det än att frysa iaf!

Ni får fler bilder senare för nu måste jag gå till mattelektionen!

Julklappstips!

Publicerad 2013-11-27 10:00:00 i 0 kommentarer

Vad hade varit bättre att ge i julklapp än ett presentkort där man får en gratis fotografering med sina djurvänner? Jag hade då iaf inte tackat nej till det! FV photography erbjuder nu detta, så passa på!


Mysmorgon

Publicerad 2013-11-27 08:10:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Godmorgon!
Det är så skönt när jag åker med Carro till skolan för då hinner jag blogga innan hon kommer ;) jag har haft en så mysig morgon med tända ljus och tekoppen i handen. Bara varit för mig själv och tänkt på dagen. Jag + människor på morgonen = katastrof.
 
Nu får kvinnan komma annars får jag panik, haha. Jag är en sådan som alltid är cirka 20 min tidigare men hon är istället tvärtom, så jag håller på att få hjärtklappning, haha. Nu ven hon förbi mitt hus så nu ska jag springa ut!

Välkommen hem matte

Publicerad 2013-11-26 14:51:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Jag möts av den här lilla killen som hoppar upp i min famn och lägger huvudet på min axel när jag kommer hem från skolan.
Hur kan man leva utan ett djur som välkomnar en?

Varför inte bara göra saker som gör dig glad?

Publicerad 2013-11-26 14:00:00 i Texter 0 kommentarer
Morgonpromenader, flera timmar i stallet, ringa en kompis, träna, pussa på din fyrbenta kompis. Vad gör dig glad?
 
Jag har en tydlig syn på hur en vanlig dag skulle se ut för mig för att jag ska gå och lägga mig med ett leende på läpparna. Men det är inte alltid jag gör dessa saker, alltför sällan, faktiskt. Varför inte bara göra det som gör dig glad? Anledningen till detta är för det mesta på grund av självhat. "Jag förtjänar inte bättre", eller för att man tycker synd om sig själv. Desto längre tid det går då du ligger ner och kryper på marken, och tycker synd om dig själv, desto svårare kommer det vara för dig att resa dig upp igen. Det verkar låta så enkelt, "gör bara det som gör dig glad", men det är svårarare än vad man tror och om det hade varit så lätt hade alla varit tillfreds med sina liv.

Att endast vara hemma och bli lite som en enstöring gör endast att man suger ut sin egen energi och tillslut blir det inget kvar, därför blir det svårare för dig att ta tag i dig själv och det liv du har för att göra saker som gör dig lycklig. Därför är det bra att omge sig med människor som fyller på den där tanken du har där inne, tanken som påverkar ditt välmående beroende på hur du samverkar med omvärlden och var du befinner dig, hur ser din omgivning ut? Att befinna sig med människor som fyller på den där tanken, istället för att dra av pluppen som håller energin inne och låter den rinna ut, är väsentligt.

Det jag vill med det här inlägget blev lite luddigt just nu, men det jag vill framföra är;
Varför gör man inte endast det som gör en glad? För mig finns det inget särskilt svar på den frågan. Många gånger känner jag "jag vill bara krypa ner under filten hela dagen", men jag har planer på att sätta på mig ridkläderna och rida Walle. Det känns motvilligt, men jag tar alltid på mig kläderna ändå och det slutar alltid i att jag är så fruktansvärt glad och lycklig när jag lägger mig i sängen den kvällen. Många vet vad som gör en lycklig, men många gånger känns det motvilligt att sätta igång, efteråt och undertiden man genomför detta gör man det ofta med ett leende på läpparna. Så varför gör man inte endast det som gör en glad, utan väljer att ligga under filten istället?


Dark days and bright nights

Publicerad 2013-11-26 10:00:00 i Videoklipp 0 kommentarer
 
 
Jag kommer ihåg när jag var mindre när jag satt en hel dag bara för att klippa ihop film. Nu sitter jag i max en timme, för det mesta cirka 20 minuter, haha. Då hade jag inte de kunskaper jag har idag, men då orkade jag göra mitt yttersta för att få en bra film. Nu slänger jag bara ihop något och försöker inte ens göra det speciellt bra. Någon gång ska jag göra en kickass film där alla mina kunskaper exploderar, för jag vill veta var jag ligger i mitt film- samt bildskapande. Det hade varit roligt att se den där utvecklingen, för just nu gör jag usla filmer som jag endast gör på 5 min. Men vad gör det, jag gillar filmer och bilder endast för minnets skull!

Jag tänkte egentligen filma hela helgen i Linköping och klippa ihop en rolig film till er. Men det slutade med att jag inte hann filma något utan filmade istället endast när vi var på väg till Linköping. Alltså endast bilresan och i slutet, där jag står uppsnoffsad framför spegeln, precis innan vi skulle ut för att äta. På julllovet ska jag försöka koka ihop en riktigt inspirerande film, den lilla kreativitet jag har kvar kommer flöda, haha. 

Godmorgon tisdag

Publicerad 2013-11-26 07:53:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Som alla andra morgnar tänkte jag ligga kvar i min säng, men jag drog mig upp och väntar nu på Carro som ska skjutsa mig till skolan. Så soft att min polers också har körkort nu så att man kan åka snålskjuts, haha ;) godmorgon förresten! Idag händer det ingenting, skolan till sent och sedan har jag kvällen på hästarna. Inte för att jag kommer hinna göra ngt annat idag, så då blir det soffmys, inte mig emot ;)

Christmas gifts

Publicerad 2013-11-25 15:00:00 i Tumblr/Pinterest 0 kommentarer

När jag var i Linköping i helgen handlade jag ALLA julklappar!
Känns så skönt att ha det klart, och jag är även grymt nöjd med det jag köpte. Jag kommer ihåg alla de gånger jag har gett ljus till människor på grund av att jag suger (läs: sög. Kan man ens säga sög? haha) på presenter. Mina kompisar sa nästan varje gång "låt mig gissa. Ett ljus?", ljus är ju mysiga! Men det här var då, och nu är NU. Nu är jag grym på presenter, haha. Älskar att se minen på den som får presenten, älskar att ge paket, slå in paket, köpa paket, gå runt i affärer och leta rätt på något att slå in och göra till ett paket. LOVE IT. Så mysigt!

Vintervila

Publicerad 2013-11-25 12:00:00 i Hästarna 0 kommentarer
Jag känner mig på något vis väldigt tom, för vet ni vad... Detta är lite jobbigt för mig att säga, eller skriva, men....
 
...jag har inte varit i stallet på en vecka och en dag. Haha! När jag började fundera på hur längesen det var hade jag inte väntat mig så lite, vill inte ljuga för er, jag känner mig faktiskt lite tom, haha! Eftersom det är så jävla hårt i backen nu har Åskar och Mc Coy sin vintervila. Jag har iaf kvar Walle och Alfred, i såna här lägen är det bra att befinna sig i två olika stall där de sätter vilan olika, då slipper jag bli helt psykotisk, haha. I vanliga fall skyndar jag mig ut till stallet efter skolan för att rida Åskar, nu är istället mina vardagar riktigt soft. Därför ska jag satsa hårt med träningen på mig själv nu. Det här känner nog många hästmänniskor igen sig i, för mig är hästarna alltid prio ett och därför hinner jag inte alltid ta hand om mig själv. Kommer hem 4-5 varje dag, rider, mockar osv, hemma vid 7 tiden, helt slut och känner bara "ÄNTLIGEN FÅR JAG SITTA NER", men sedan ska jag ju också ta hand om mig själv och bege mig ut på en löprunda exempelvis, aldrig i hela mitt liv - känner jag lite då. Därför får jag nu chansen att ta hand om mig själv. Det ska bli riktigt skönt, faktiskt, och ridabstinens slipper jag för jag har ju som sagt Walle och Alfred ;) 

När brukar ni låta era hästar få en liten viloperiod?
 
 

Egoboost-monday // Make others happy

Publicerad 2013-11-25 10:00:00 i Egoboostmonday 0 kommentarer
 
Nu till vår älskade egoboost-monday. Den här måndagen kommer det bli något alldeles extra, något som jag tycker är det absolut bästa och som verkligen får mitt hjärta att bli sådär gosigt varmt och härligt. Det jag vill att ni ska göra idag är att göra någon annan glad. Det kan vara vad som helst, ett sms, håll upp dörren för någon, bjud med den där lite utstötta i din klass på lunch på stan. Det finns så många saker, små som stora, som kan göra någons dag så mycket bättre. Detta gör även att du mår så grymt bra inombords. Ge kärlek, och det kommer tillbaka till dig i form av en egoboostkick. 

I den här stunden villl jag att ni skickar iväg ett sms, ett sms som gör någon glad. Det kan vara ett sms där du berättar hur mycket den personen betyder för dig eller bara ett simpelt sms med orden "jag älskar dig". Tre enkla ord, men som ger den där härliga varma känslan i kroppen, känslan av att vara älskad och betydelsefull. Alla behöver detta! Måndagens egoboost går alltså ut på att boosta andra. Att göra andra glada gör även dig glad, jag lovar dig. Du kommer att må så bra efter att du har skickat iväg det där smset, efter att du har fått någon annan att le, efter att du har fått någon annan att känna sig älskad. Gosetofflor

Publicerad 2013-11-25 08:35:32 i Allmänt 0 kommentarer
 
 
Kolla på dessa gosisar. Det är så otroligt skönt att ha dem nedanför sängen så att man kan hoppa i dem när man vaknar. Jag köpte dem på H&M i helgen. Jag har hört mycket om att dem är så gosiga och sköna och det är dem verkligen! Men jag var, och är fortfarande, lite skeptisk till deras utseende, haha. Dem är dock otroligt varma och gosiga så det gör inget att dem inte lockar mig med deras utseende ;)

Godmorgon förresten! Jag vaknade med ett hemskt illamående så idag pluggar jag hemifrån. Känns rätt skönt, trots illamåendet, att sitta kvar i min säng med mina nya gosetofflor och böcker om Ernest Hemingway som jag har valt att skriva om som nobelpristagare i litteratur.

On the road again

Publicerad 2013-11-24 16:23:00 i Allmänt 1 kommentar
 
Goseuggsen värmer fötterna, datorn och lost är i knät, godispåsen i handen och mamma bakom ratten.
Jag har det rätt bra ;) nu är vi iaf påväg hem från syrran, kommer hem runt halv 8 och då ska jag hoppa in i duschen och ta det lugnt innan sängen ropar på mig. Vi hörs inget mer idag, men imorgon är det måndag och det betyder egoboost-monday! Så taggad på den här måndagen då jag har laddat upp med något extra roligt. Ses här imorgon, puss!

Godmorgon söndag

Publicerad 2013-11-24 09:55:00 i Allmänt 1 kommentar
 
foto mams 
 
Jag vaknade för inte så längesen och jag är fixad och klar för att åka till IKEA för att äta frulle. Haha, det är som värsta hotellfrukosten där ju och louise har knappt någon mat hemma, men jag klagar inte ;)

Igårkväll gick vi runt i affärer hela dagen och sedan, hör och häpna, färgade syrran mitt hår. Det blev inte stor skillnad men ändå är jag nöjd, hade dock förväntat mig något mer radikalt. Ni ska få se ett kort på det sen, men just nu är det ett enda stort fluff så jag fick lov att sätta upp det i en bulle. Jag och mamma kom hem rätt sent från att ha skjutsat Louise till sin kille och letade då efter någon pizzeria för vi hade inte hunnit äta något på hela dagen (= hungriga = jag var arg och förbannad på allt = jag blev så arg så tillslut ville jag inte ha någon mat = jag la mig bara i sängen för att kolla på film = jag var för arg för att blogga). Men sedan när klockan var 20 i 10 sa mamma "ska vi åka till Maxi och köpa en smörgås" och dem stänger tio så jag kutar till bilen, den står något kvarter bort, slänger mig i bilen, kör iväg för att plocka upp mamma och trampar gasen i botten för att hinna innan de stänger klockan 10. Haha...vi springer in på Maxi när den är 10 i 10 och kommer ut med två sallader, dricka och en godispåse i handen. Ni anar inte hur gott det var med mat just då, jag slevade i mig min sallad på mindre än 5 minuter. Haha!

Idag åker vi hem och det känns alltid lite små sorgligt. Vi hörs kanske mer under dagen, får se om jag får tillfälle för det! Ha det bra så länge, puss

gnistrar texterna tillräckligt starkt

Publicerad 2013-11-23 12:00:00 i Allmänt 1 kommentar
 
En sak går på repeat i mitt huvud... Gör det något för er att det blir många mobilbilder? Haha! Jag är en sådan som endast läser bloggar där varenda inlägg pryds med vackra bilder tagna med proffskameran. Förutom Linn Olsson som har ett sådant starkt budskap och tänk bakom varenda text i sina inägg. Därför trivs jag rätt bra med de inlägg som pryds av en mobilbild även på letsriskourlives.blogg.se, just för att jag anser att texterna visar en positiv inställning till livet. Om jag får säga det själv, fast det fick man ju inte för, ja, Sverige ni vet. Det är så bekvämt att endast ta fram sin mobil och knäppa av en bild för att sedan slänga iväg till er. Att ta med sig kameran överallt är för mig något av ett stressmoment, "åh, juste jag måste knäppa lite kort också! "F a n nu missade jag det där tillfället." "Det där hade blivit en bra bild." "Vågar inte be om en gruppbild..." "Hm...får jag ta kort på den där människan tro eller blir hen arg..." Haha, detta är vad som sker i mitt huvud när jag har kameran med mig ut! 

Jag är inte tillräckligt trygg för att ta fram kameran och fira av en bild, då börjar människor undra varför man så gärna vill förgylla detta ögonblick när man gör något så simpelt som att äta middag med familj och syrrans pojkvän. Detta är ett scenario från gårdagen, och jag glömde kameran, om det var oavsiktligt eller med avsikt vet jag inte. Älskar middagsbilder, bilder som man kan sätta i fotoalbumet, de som ger en blick på något som hänt i ens liv. Bilder på mat, middagar och utekvällar. Dessa ska tas med proffskameran, för att fånga det där minnet. Önskar att jag var tryggare i såna här lägen och kunde plocka fram kameran utan att känna mig obekväm, "vänta lite, ät inte än, jag ska bara ta en bild", den som inte bloggar kan ju tro att man ska göra en kokbok eller nått. Men det blir bättre! Undertiden får ni nöja er med mina mobilbilder och gnistrande texter med en krydda som stavas p o s i t i v i t e t.

Godmorgon

Publicerad 2013-11-23 09:47:00 i Allmänt 1 kommentar

Goooodmorgon!

Jag vaknade runt halv 9 och nu ska vi snart åka iväg till IKEA för att äta frulle, haha. Igår blev det trerätters på en fancy restaurang och idag blir det frulle på IKEA ;) Ville bara säga ett snabbt hej för att höra om allt är bra med er? Här är det grymt! Vi hörs mer senare, det kommer ett tidsinställt inlägg någon gång under dagen, lite tankar osv. P&k!

Utekväll

Publicerad 2013-11-22 22:17:00 i Allmänt 0 kommentarer
 louise har den perfekta selfie-spegeln i sin lägenhet, haha

*slänger sig på sängen och slår upp datorn*, typisk bloggare som måste uppdatera på en gång när man kommer hem ;) Hej där! Nu är jag hemma efter en fancy middag ute. Jag tänkte först gå på en promenad och videoblogga då jag inte orkar skriva egentligen, haha. Men sedan var det så kallt när vi gick hem från Storan och det blev sådär underbart varmt i hela kroppen när jag kom in i värmen, aldrig att jag beger mig ut i kylan då. Vi har haft en jättemysig kväll med god mat och nu ska jag och mamma ta det lugnt i Louise lägenhet medan hon är på bio med sin kille! 

Jag ser verkligen ett liv här i Linköping, nästa år är det jag som härjar runt här! 

On the road

Publicerad 2013-11-22 15:49:32 i Allmänt 2 kommentarer
 
Nu har jag försökt ladda upp den här bilden obarmhärtigt länge, haha. Nu rullar vi i alla fall på vägen och är framme i Linköping vid 6 tiden. Då ska vi ut och äta. Mys! 

Triangl

Publicerad 2013-11-22 12:00:00 i Ytligt 1 kommentar

Bra att lägga upp tips på snygga bikinis när första snön föll igår ;) 
Jag har suktat efter dessa bikinis från Triangl ända sedan man började se dem på alla bloggar. De är sådär dösnygga så att man inte längre vet hur man andas. 

 

HEJ

Publicerad 2013-11-22 10:41:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Jag tänkte bara skriva ett snabbt litet hej innan jag far iväg, HEJ!
Vi har lite bråttom här hemma för vi måste ut på lite ärenden innan jag och mamma tar bilen till Linköping för att besöka sis över helgen. Kommer bli grymt! Vi hörs lite senare, p&k

Everything is better now

Publicerad 2013-11-22 10:00:00 i Texter 0 kommentarer
 
Datorn visar 23.16 och det var längesen jag var såhär glad. Detta är alltså tidsinställt och jag skrev det här igårkväll. Känner ni igen känslan av att man vill springa tusen varv runt jorden och sedan några varv till, bara för att man har sådan livsenergi. Hela gårdagen tillbringade jag med ett leende på läpparna och ett grisläte som kom upp ur min strupe, detta är mitt läte då jag skrattar, smickrande och vackert, jag vet. Första gången jag märkte att jag mådde så jäkla bra var när jag omöjligt kunde sluta le, eller skratta, när vår lärare spelade "livet är en fest", som är hans melodi, och "för jag reser mig igen". En vanligtvis väldigt tråkig lektion, en sådan som man bara vill ta död på. Men där sitter jag och försöker kväva mig själv för att inte skratta åt hans val av låtar. Det var då jag insåg, allt är så mycket bättre nu.

Att tänka positivt och ändra tankesätt har förändrat så mycket för mig. Bloggen har hjälpt mig något extremt för här är jag endast positiv, jag vill inte sprida negativ energi, jag vill vara någon som sprider positiv energi och är en magnet för människor. Människor ska vilja vara hos mig, för jag ger dem energi. Den där känslan av att bara vilja lägga sig ner på marken återkommer fortfarande, detta händer för även den mest glada och lyckligaste människan. Men om man tänker negativt i det här läget gör det bara saken värre, det är som att sparka på sig själv när man redan ligger ner. Därför tänker jag även då positivt och tänker på att det är en ny dag imorgon, jag gör ett nytt försök då. Negativa tankar existerar inte i mitt liv längre. They are long gone.

 

ger den här dagen en kyss

Publicerad 2013-11-21 18:23:57 i Allmänt 2 kommentarer
 fluffboll

Jag vill bara krama om den här dagen och kyssa den på munnen.
Träningen har gått så bra den här veckan och jag är fortfarande full av energi efter passet på gymmet. Jag kan knappt röra mig för att jag har sådan träningsvärk och jag har HELG. Det är mörkt ute, lamporna lyser sådär mysigt här hemma och jag ligger och gosar med hunden och känner bara, bring it livet 

Jag har insett hur fort det går, snart kommer det vara jullov och sedan är det bara en termin kvar innan, bambambam.....S T U D E N T E N.

Ink

Publicerad 2013-11-21 16:00:00 i Tumblr/Pinterest 2 kommentarer
 
 
KLICK 

Gymmet ♥

Publicerad 2013-11-21 13:03:41 i Träning 0 kommentarer
 
HEJ! Jag är så taggad på den här dagen nu. Om ni har ett hål i skolschemat, G Y M M A. Det är så bra och man får sådan energi till återstående lektioner. Jag har två långa lektioner kvar, men känner mig mycket mer pepp nu än tidigare. 

Sedan fick jag veta att jag inte har någon spanska imorgon och är därför ledig, låt mig jubla och buga för livet som strikes again ♥

Ramling overload

Publicerad 2013-11-21 12:00:00 i Humor 0 kommentarer
 
 
Igår kom det ett sms till mig från min syster med en länk till den här videon.
Jag kollade på den när jag satt på bussen på väg hem och jag satt och skrattade högt hela resan. Eller jag snarkade till lite ibland och lät som ett vildsvin då jag försökte kväva mitt skratt som verkligen inte gick att hejda. 

Det här måste vara det roligaste jag har sett i hela mitt liv, haha! Älskar när människor ramlar och detta är ju ramling overload x100000. Önskar att det gick att förklara med ord hur mycket jag har skrattat åt det här. Tårarna har runnit och jag har pipit värre än en säckpipa. Hoppas att det förgyller er torsdag! Jag känner inte direkt för att hurra över denna dag, hur bra passar det inte att se det här då? Jag blir bara så fruktansvärt lycklig av att se den, haha. Man blir ju lycklig av att skratta, så hur kan detta vara fel en trist dag som denna? 

Det som gör det ännu roligare är att det var helt oplanerat, haha! 

+/-

Publicerad 2013-11-21 09:00:00 i Allmänt 0 kommentarer
+ Imorgon klockan 10 tar jag helg!!

++++++++++++ Jag är ledig imorgon, LÅT OSS HYLLA LIVET!

- Jag har en väldigt lång torsdag framför mig, 3 långa lektioner och jag slutar 10 över 4, yes. 

+ Jag tillbringar helgen i Linköping hos syrran, äntligen får man hämta lite ny energi!

+ Jag kommer inte på något mer minus.

+ Jag tänkte stanna hemma idag och sova, för jag är helt slut (!!!), men eftersom jag och min kompis Anna ska gymma på håltimmen i skolan idag klev jag upp ur sängen och drog mig till skolan.

+ Jag ska gymma idag, var jätte längesen, ÄR SÅ TAGGAD! 
 

Godaste

Publicerad 2013-11-20 20:29:00 i Allmänt 3 kommentarer
 
Jag ska sätta mig med min hallonsmoothie och kolla på lite Lost innan det blir sängen. Jag måste verkligen sova ut inatt för annars orkar jag aldrig morgondagen, jobbig skoldag och nära helg! Desto närmare helgen vi kommer desto tröttare är jag, på fredagar däckar jag ofta framför teven och är helt död. Hej gamla tant! Haha, jag borde inte få kalla mig själv 18.

Cozy light

Publicerad 2013-11-20 17:37:07 i Fotoalbum 2 kommentarer

Jag blev positivt överraskad när jag klev in genom dörren här hemma och möts av det här. Finns det något bättre än att komma hem till ett hem där lamporna ger ifrån sig ett härligt ljus som bara utstrålar mys? Hela dagen har jag tänkt på att det faktiskt inte är långt kvar till jul, tror dock att mamma blev lite väl ivrig som redan nu börjat plocka fram julpyntet. Det känns väldigt tidigt, men det kanske inte är så tidigt när jag tänker efter? Haha. Nästa vecka är det ju första advent! Alltså shit. Åh, längtar till jul ♥ Haha. 

Nu ska jag sätta på mig träningskläderna och köra ett svettigt pilatespass. Idag tänker jag inte springa ut i mörkret iaf, det är kallt och mörkt. Känns inte bra någonstans. Därför håller jag mig inne och svettas på vardagsrumsgolvet istället, haha ;)

PURPLE

Publicerad 2013-11-20 15:00:00 i Träningsoutfits 0 kommentarer
HÄR och HÄR

Jag fastnade så mycket för tröjan till höger. Sjukt cool och den ser samtidigt riktigt skön ut! Inget jag hade tackat nej till iaf, tänk er att springa i den. JA, TACK.

5 tips / Löpning

Publicerad 2013-11-20 12:00:00 i Träning 1 kommentar
 
 
1. Det är ofta man avstår från att springa då man tycker att det är jobbigt och påfrestande. Detta hindrar ofta många från att ge sig ut på en springrunda, de ser löpningen som att "om jag är ute och springer, då måste jag springa, annars är det ju ingen löpning, utan istället en promenad". Det är helt tillåtet att springa i kanske 5 minuter och sedan gå tills pulsen är nere igen. Du behöver inte springa konstant, spring tills du känner att "nej, nu orkar jag inte mer, nu tänker jag gå en bit". FINE, gör det då! Det är helt okej. Bättre att ge sig ut på en löprunda och gå halva vägen än att sitta inne. Det kommer, med lite träning kommer du snart kunna springa milen utan avbrott.

2. För mig kan det kännas jobbigt den första springsträckan, innan man har kommit in i andra andningen och är uppvärmd. Men ge inte upp där i början när det känns jobbigt, för det är då det är viktigast att du pressar dig till just andra andningen och tills du har blivit uppvärmd i kroppen. När detta stadie är avklarat kommer du kunna rulla på utan att bli speciellt utmattad. Du andas inte lika tungt som i början och det rullar på utan att du håller på att svimma av eller låter som en galen oxe.

3. Ett jätte bra tips är, LYSSNA PÅ PODCASTS. Förut lyssnade jag på musik, men har nu ändrat det till podcast. Detta på grund av att det oftast är hjärnan som säger åt dig att du inte orkar något mer. Det är inte din kropp eller dina ben som ger upp, utan det är du och din jävla hjärna som tror att du inte orkar något mer. Därför aktiverar du hjärnan med en podcast, där du lyssnar på när andra pratar och kan tänka på vad de säger och meningen med orden. Då glömmer jag bort att jag springer och det blir riktigt roligt!

4. När jag springer tänker jag ofta, "jag ska springa till den där lyktstolpen och sedan får jag vila", men när jag är vid lyktstolpen tänker jag "nej, jag orkar lite till". Det håller på så i princip hela löprundan och detta gör att jag alltid pressar mig lite till. Detta fungerar jätte bra för mig och gör att du kämpar, du ser målet framför dig och du gör ditt yttersta för att nå det.

5. Jag varierar ofta tempot när jag springer. I början har jag ALLTID ett lågt tempo för att värma upp. Sedan trappas det upp, tills man kan leka lite med tempot. Lite intervaller helt enkelt, tycker att det är jätte roligt. Ta en sträcka där du springer på bra, du har ett bra och raskt tempo, detta hålls i ett tag. Efter detta är du säkert rätt trött, men du behöver inte sakta av till gåfart. Då joggar jag ofta på i väldigt sakta tempo, då går min puls ner och jag är helt återställd på mindre än en minut. Sedan kan du öka igen. När man känner sig trött och vill gå lägger du dig i vilotempo istället, du joggar alltså fortfarande. När du kommer i det där läget där du joggar sådär sakta är det precis som att du hade gått. Pulsen går ner och du känner dig verkligen utvilad efter fartökningen tidigare. Om du ligger i det här "vilotempot" hela tiden kan du springa hur långt som helst, i promise.

Jag avslutar alltid med att springa så fort jag kan sista biten och sedan lägger jag mig ner helt lelös nere i källaren när jag är hemma...haha! Så jävla skönt!

Måste även klargöra att detta är utifrån mig och min kropp. Jag har aldrig haft speciellt svårt för att springa. Redan från den första springturen jag tog sprang jag utan avbrott. Kanske för att jag lever ett väldigt aktivt liv förövrigt. Jag har aldrig haft dålig kondition och inte kunnat springa en längre sträcka. För det jag pratar om i fjärde steget är inte alls säkert att det gäller alla, det där vilotempot gäller säkert inte för alla. Det beror helt på egna förutsättningar, kom ihåg det, alla är inte likadana. Ni tar det såklart lugnare om ni inte har sprungit så mycket. Ta inte ut er för mycket, ligg i ett bra tempo där ni utmanar er själva men inte skadar er! 

Dress up

Publicerad 2013-11-20 10:00:00 i Ytligt 2 kommentarer

Fanny Lyckman For Estradeur. Alltså waaah, så jävla coola kläder. Vill ha allt.
Kolla bara på den här klänningen. Perfektion.

Godmorgon onsdag

Publicerad 2013-11-20 07:44:00 i Allmänt 1 kommentar
 
Godmorgon onsdag! Älskar onsdagar för då känner man att man börjar närma sig helg ;) även fast det är en rätt seg skoldag framför mig så är jag taggad på den här dagen! Det känns så bra att äntligen fixa till sig och känna sig lite fin, haha. Jag har varit så trött på morgonen och därför inte sminkat mig, men nu är sminket och glajjorna på. Min linsvätska är slut, därför blev det glajjor idag. Så ovant då jag alltid går med linser, men rätt skönt för synen ändå.
 
Sitter i bussen påväg till skolan nu och lyssnar på Lordes låtar, hon är så grym! bara jag som tycker att det är jätte mysigt att åka buss? Jag har åkt bil de senaste veckorna, haha, för att jag inte kommer upp ur sängen. Men nu du! Hade glömt bort hur skönt det är att sätta sig i en buss och kolla ut genom fönstret och se en rätt trött värld, men så fin. Att se hur alla startar dagen och alla möjligheter som kommer med den.
 
vi hörs mer under dagen! det kommer några tidsinställda åt er undertiden då jag är i skolan, p&k

Run because it makes you happy

Publicerad 2013-11-19 16:48:16 i Träning 3 kommentarer

Det är så skönt att få sätta sig ner och äta framför ett lost avsnitt
och dega lite under en filt när man har gjort sig förtjänt av det! Är så nöjd över springrundan. Är trött och degig idag, så det piggade verkligen upp mig. Jag har lärt känna mig själv i löpningen och vet hur mycket jag kan pressa mig själv utan att svimma, vilket jag har gjort några gånger förrut. Sprang konstant hela milen och tog den på mindre än 45-40 min, inte helt säker, är inte det ändå rätt bra? Jag tyckte att jag sprang sakta, det är långt ifrån min bästa gång, men jag känner mig väldigt nöjd över tiden.

Nu är jag iaf förtjänt att slöa resten av kvällen. Jag ska titta klart på lost avsnittet och ligga kvar här under filten ett tag, sedan ska jag ta hand om mig själv med en liten spakväll! Hur mysigt? Jag ska skriva ett litet inlägg också som kommer upp imorgon, lite tips om löpning! Känner mig rätt pro på det nu, haha ;)

Let's run

Publicerad 2013-11-19 15:01:00 i Allmänt 2 kommentarer

Haha, så fina små korvben.
 
Jag kom hem innan det hade hunnit bli mörkt så då snörade jag på mig skorna på en gång och ska ta milen!
Hoppas att jag hinner innan det blir mörkt...

GINA TRICOT SPORTSWEAR

Publicerad 2013-11-19 12:00:00 i Träningsoutfits 0 kommentarer
 
Tröjan hittar ni HÄR / Jackan hittar ni HÄR / Byxorna hittar ni HÄR
 
Alltså waaaah, om man hade dessa kläder hade man ju velat dra på sig träningskläderna och springa ut på en löprunda för att visa upp sig all the time. Jag hade aldrig dragit av mig dem. Bott i mitt svett och luktat som en apa. Gosigt. Visst har Gina Tricot snygga träningskläder? 

Tisdag 19 november 2013

Publicerad 2013-11-19 07:45:17 i Allmänt 0 kommentarer
 Haha, stackars hund. Han måste verkligen klippa till frillan.
 
Godmorgon!
 
Taggade på tisdag? Jag vill helst vara hemma idag, det var så segt att kliva upp ur sängen. Den är ju så varm och skön på morgonen! Det är en satans lång dag idag också, men det ska nog bli bra. Det kommer gå lika fort som gårdagen gjorde.
 
Har precis tagit det lugnt med en kopp te och knäckebröd med skinka och paprika. Samtidigt som Bobby hoppade upp hos mig och sa godmorgon med sin morgonfrilla. Mamma och pappa klippte honom igår och nu ser han helt galen ut, lite som en schnauzer, fast han är en pudel...haha... Nu måste jag åka iväg till skolan! Hörs vi under dagen? Bra!

Running in the dark

Publicerad 2013-11-18 19:15:50 i Träning 1 kommentar


Mår man inte bara hur bra som helst av en löprunda?
7 km averkade, alltså inte sådär jätte långt, men jag är så fruktansvärt mörkrädd och tror hela tiden att det är en grävling bakom mig. Jag har alltid varit lite mobbad för att jag har fobi för grävlingar. Haha! Jag kommer ihåg i ettan, eller ännu tidigare, när vi skulle måla något som vi är rädda för och alla ritar bin, getingar, spindlar och så målar jag en grävling. Alla frågar mig vad det är och jag säger "en grävling" och de tycker att det är jätte konstigt att jag är rädd för grävlingar, men det var på grund av att det bodde en grävling under vår lekstuga...nu har jag utvecklat en släng av fobi. Just nu har vi en grävling som hänger utanför stallet, varje gång när jag går ut nu tror jag att den ska attackera mig...haha! 

När jag har ridit ut med Madde har hon märkt av detta. Varje gång hon har vänt på huvudet och det blir svart framför mig har jag skrikit till (hon är den enda som haft pannlampa på sig). Madde, om du läser detta så är det inte på grund av björnar eller älgar utan det är helt enkelt för att jag tror att en grävling ska attackera! Det är alltså inte mörkret jag är rädd för, utan tanken att det ligger en grävling och lurar där i mörkret...haha...

Rätt bra måndag ändå

Publicerad 2013-11-18 16:56:00 i Allmänt 2 kommentarer
 
Hej! Hur har er dag varit såhär långt?
Även fast jag har gått lång dag idag till 10 över 4 och kom hem nu efter att ha hängt i skolan heeeela dagen så är det grymt bra med mig! Alltså dagarna går så sjukt fort, den här dagen bara ven förbi. Jag har satt upp håret i en slarvig bulle, dragit av mig kjolen och strumpbyxorna och ersatt dem med mjukisbrallsen och nu ska jag få i mig nått att äta innan jag springer ut på en springrunda i mörkret för att göra min del av veckans challenge som jag la upp tidigare. En lugn och soft dag helt enkelt. Även fast det är måndag så kan jag säga att jag är lite kär i den här dagen. Kanske för att jag precis kom hem och ska äntligen få stoppa in lite mat i munnen, eller för att jag helt enkelt ser positiva saker i allt det som anses jobbigt. För om man tänker positivt om dessa saker så blir det ju inte längre jobbiga saker, right? 

Där avbryter jag för nu ska jag äta! ♥
 

Cozy christmas

Publicerad 2013-11-18 15:00:00 i Tumblr/Pinterest 2 kommentarer

Jag gjorde nyligen en ny board på pinterest som heter "cozy christmas", bara för att jag börjar få såna sjukt starka julkänslor.
Det är ju snart jul! Bästa myshögtiden. Älskar allt med julen. Maten, julpynten, julklapparna, men framförallt att köpa julklappar! Det finns inget bättre än att se minen på den som öppnar paketet. Det är hela känslan med julen som jag älskar. Det är den dagen då man endast umgås med familjen. De övriga dagarna under året brukar det alltid bli svårt med den här egen tiden tillsammans med familjen, nu när man har blivit äldre har man ett eget liv och det gör att man inte har lika mycket tid till att umgås med familjen. Det är många dagar jag endast säger ett enda ord till de i familjen, även fast jag bor hemma. Därför älskar jag julen, då är det endast familjen och ingen annan.

Challenge accepted

Publicerad 2013-11-18 11:31:00 i Träning 3 kommentarer
 
Jag älskar utmaningarna som Ida Warg har på sin blogg varje vecka. Jag längtar tills det blir måndag bara för att jag vill veta vad som blir nästa utmaning, haha! När det kommer till utmaningar blir man ju endast mer motiverad till att ge sitt yttersta under veckan, bra motivation till att göra bättre ifrån sig jämfört med föregående vecka. Jag känner mig taggad, var med ni också på Idas utmaning som hon har på sin blogg den här veckan. Klicka HÄR.

Spring 22 km innan veckans slut och för den vana löparen springer du 44 km, nu kör vi!

Egoboost-monday

Publicerad 2013-11-18 10:00:00 i Egoboostmonday 0 kommentarer
Jag har setat och funderat hela helgen på vad jag kunde ha som egoboost den här måndagen.
Det är svårt att komma på något som verkligen rör den där lilla biten inuti dig som får dig att må bättre.

Om du inte är lycklig just nu, i denna stund, är det okej. Du kanske tror att det här är livet, det blir inte mycket bättre än såhär. Men du har så mycket kvar att leva för, så mycket du inte har upplevt ännu.  En dag kommer du inse vad du har, och vad du har åstadkommit. Du kommer inse att ditt liv helt plötsligt är så bra, bättre än vad du trodde att det kunde vara. Think of what is yet to come.

Hittade detta på tumblr, hoppas att det boostar din måndag ♥
 • have beautiful children
 • taught your dog to hi-five
 • finished high school
 • finished college
 • got your master’s degree
 • realized what you really want to do, and it’s not what you went to school for
 • got to level 67 in Tetris
 • made someone laugh
 • wrote a novel
 • read every novel on your bookshelf
 • built your very own furniture
 • painted a picture
 • gave your mother a gift that made her cry
 • saw another state
 • saw another country
 • saw the world
 • wrote it all down
 • took pictures that make people weep and smile at the same time
 • saved someone’s life
 • made someone you’ve never met in real life feel better
 • gave a drive by compliment that changed someone’s day
 • got your dream job
 • created your dream job
 • said yes when everyone said no until you got what you wanted
 • got out of bed no matter how sad you were
 
 

Missed me?

Publicerad 2013-11-18 07:00:00 i Allmänt 0 kommentarer
i fredags
 
Tja! Läget? 

Det har varit så svårt att hålla sig ifrån bloggen under de dagar jag har varit borta! 
Men helt borta har jag inte varit för jag har fixat till designen och jag älskar den, kategorierna är organiserade och jag har fräschat upp det med nya bilder. Redan dagen efter jag skrev det här inlägget gick allt uppåt igen! Men jag hindrade ändå mig själv från att köra igång med min hektiska vardag som gjorde att jag kände mig som en överkörd grävling. Därför har jag bara tagit det lugnt under dessa dagar. I fredags hade jag världens bästa stund med Åskar. Det spöregnade på oss, men det fanns ingen plats i hela världen som jag hellre skulle vilja vara på än där i spöregnet, kramandes och pussandes med bästa ponnyn.

I lördags var det träning för Sofia och det lät såhär "det här var erat bästa pass någonsin!", "din ridning idag Viktoria, redan från början satt du helt rätt i sadeln och påverkade honom så bra. Verkligen jättebra ridet!". Åskar var positiv till det vi gjorde, galoppen kändes ändå rätt stabil även fast han tog några vändor runt i paddocken när det skulle vara galopp på volt, men för mig gör det ingenting för utöver det kändes galoppen SÅ BRA. Sedan red vi ut på en långtur igår med Åskar och Mc Coy! Hur härliga dagar har jag haft med hästarna?

Förövrigt har jag endast tagit det lugnt framför en serie - ska göra en rerun på LOST (ännu en serie, är uppe i 10 st som jag kollar på samtidigt), haha... Nu är jag iaf utvilad och motiverad till att inspirera och motivera ännu fler människor! Det är viktigt att man låter sig själv falla, ta några dagar - en helg - till att bara ta hand om dig själv. Var bara hemma och ligg i din säng om du så måste. Men det är viktigt att du tar dig i kragen och reser dig upp sedan. 

A LETTER FROM ME TO YOU

Publicerad 2013-11-14 19:30:00 i Texter 1 kommentar
 

Känner ni igen känslan då man är ständigt stressad och blir arg för minsta lilla? Det spelar ingen roll hur mycket man har att göra. Den här veckan har jag knappt någonting i skolan och förra veckan var fullproppad och då mådde jag bättre än nu. Hela den här veckan har det varit skola, skynda hem och springa ut till stallet för att sedan stressa lite till för att hinna träna hästarna innan det blir mörkt och detta är svårt då jag slutar mellan 3-4 varje dag, det tar 23 minuter att köra hem från skolan. Så ja, jag får stressa väldigt mycket och detta ger mig lite panik.

Varje dag denna vecka har jag satt mig ner, för att andas ut, klockan 10 på kvällen och då hinner jag inte få ner pulsen efter stressen mellan allt jag skulle hinna med under dagen. Jag är en sådan person som behöver minst 2 timmars lugn och ro för att andas ut och slippa bli uppstressad. Som de flesta vet vid det här laget är jag som en uppstressad hare. Det är svårt att förklara hur seriöst det är, men jag har svimmat på grund av att jag blir så uppstressad av så små saker. Jag kan sitta vid teven en kväll, inget plugg att göra, inga hästar, inga planer whatsoever, men ändå ha en puls högre än en antilop som blir jagad av ett lejon. Jag sitter med sådan panik och detta hindrar ofta min kreativitet, samt talförmåga. Om jag är tyst, då är jag förmodligen uppstressad, för det påverkar min hjärnkapacitet och till och med tal. Det är väldigt läskigt och otroligt jobbigt att hantera, vet inte om jag är utbränd, vet inte om jag gått in i väggen. Jag vet inte. Men jag vet att jag inte mår bra. Jag kan känna mig taggad på livet, vilket jag gör nu, men ändå vara uppstressad och till och med svimma på grund av det. 

Jag tar upp det här nu pågrund av att jag har en period då jag är väldigt uppstressad och detta påverkar träningen med hästarna, då en uppstressad människa inte är någon som en häst finner trygghet hos. Detta påverkar även mig väldigt mycket då jag vill vara den där tryggheten och hästarna ska vilja vara nära mig. Varje dag har jag panik hem för att hinna ta ut hästarna och ge dem motion innan det är helt svart ute, om jag inte hinner blir jag uppstressad över att hästarna har fått stå i hagen hela dagen utan något bus och lek alls. Det är många gånger jag har försökt att sätta ord på detta, men jag tycks aldrig lyckas. Frustrerande - uppstressande även det.

Jag tog beslutet att ta en liten bloggpaus för att andas ut och komma i fas igen. Min to do list är full och jag skulle behöva göra massa saker för att kunna känna mig lugnare. Som att organisera lite här hemma, jag är precis som Monica i Vänner och då menar jag verkligen exakt som henne. Får panik om inte ALLT är organiserat, rent och fläckfritt. Vill egentligen fortsätta blogga, det är ju skitkul det här! Men samtidigt känner jag att jag måste ge mig själv tid, tid till att andas. 

Vi ses snart igen! Säkert i nästa vecka och då med ökad motivation och fullt med inspirerande inlägg!

NIKE TISHA

Publicerad 2013-11-14 13:00:00 i Träning 1 kommentar


Jag köpte denna tröja när vi var i stockholm och den är så jäkla skön! Bästa träningströjan, love it ♥

Torsdag 14 november 2013

Publicerad 2013-11-14 11:16:00 i Allmänt 1 kommentar
 
 
helt plötsligt går grepen av och när jag ska böja tillbaka den går den sönder i två delar...

"Jag ska inte blogga något idag", haha, men här är jag! 
Ville bara berätta för er om min helt underbara morgon. Jag gick upp klockan 6 och kände då direkt "vad fan har jag gett mig in på", det var kolsvart i hela huset, mörkt ute och alla sov. Då skulle jag gå ut till Åskar och Mc Coy för att morgonfodra...åhja, underbart...men som alltid, när jag kom ut och fick se deras morgontrötta ögon och torv på ryggen från att de har legat och sovit, blev morgonen så mycket bättre! Jag gav dem deras mat, som de fick äta i sina boxar, medan jag gick in för att äta en lugn frukost framför teven. Sedan gick jag ut till dem igen för att ta ut dem, samt göra så jäkla fint och gosigt åt dem i deras hem. Mockade ut i princip hela boxarna och fyllde på med nytt torv, fyllde på vatten i båda hagarna och i deras boxar, sopade stallgången och gjorde allt sådär riktigt fint så att man bara vill bosätta sig där själv, haha. Nu kan jag bara ta ut Åskar i paddocken på en gång när jag kommer hem från skolan! 

Jag svettades så jäkla mycket när jag fixade stallet, så jäkla tungt att tömma halva boxen...haha...när jag var klar hade jag cirka 30 min på mig att duscha och göra mig iordning för skolan! Halv 9 åkte jag iväg med bilen, vadå effektiv morgon? Ändå kunde jag hela tiden ta det lugnt och slippa stressa. Skön morgon eller vad?

Laddar upp för en grym känsla.

Publicerad 2013-11-14 06:00:00 i Allmänt 0 kommentarer

Detta är ett tidsinställt inlägg eftersom jag har planerat att inte blogga idag. Tar lite ledigt för det behöver jag verkligen! Jag är alldeles tjock i huvudet av stress och därför har jag förlorat så många timmar sömn och blir då ännu mer trög i huvudet, haha. Känns lite som seg kola i hela huvudet (åh fyfan vad gott).


Just nu tar jag ut hästarna och ska mocka! (6.00, vad gör man inte för sina älskade djur)
Ska göra mitt yttersta för att få en grym känsla när jag tränar Åskar idag. Vill inte att det ska bli som passet från marken igår, låg hela kvällen med ångest bara för att det gick så dåligt, haha. När jag kommer hem från skolan ska jag ut till stallet direkt och då har solen börjat gå ner, därför tar jag mockat på morgonen. Direkt när jag kommer hem från skolan kommer jag alltså ta ut Åskar i paddocken, sätta i hörlurarna i öronen och få den där härliga känslan i kroppen. Bara vi två och ingen annan. Vi ska öva lite från marken, stick to me övningar. Laddade upp med massa inspiration igårkväll och är sjukt taggad! Hoppas på ett positivt och glatt inlägg ikväll där jag skriver hur jag och Åskar flöt ihop till en och att allt klaffade. Det känns bra i hela min kropp, så jag tror att det kommer gå bra. Jag har ett lugn nu som jag tidigare inte haft, ingen stress, bara musiken och han och jag. 

Blir inte mycket värre än såhär.

Publicerad 2013-11-13 19:54:00 i Videoklipp 0 kommentarer
 

Jag har lite ångest över dagens pass med Åskar.
Får även ångest av att kolla på den här filmen som omöjligt kunde bli sämre än såhär. Men jag vill ändå lägga upp den för jag vill ha alla motgångar och framgångar med i arkivet. Åskar var inte alls så pigg i benen idag, baken var inte riktigt med honom. Sedan kom han mer framåt än uppåt i hoppen. Jag löshoppade honom alltså lite smått. Det som gjorde att Åskar gick dåligt var helt klart att jag gjorde så dåligt ifrån mig. Skäms lite (läs: mycket) över filmen, så nu är jag snäll som lägger upp det ändå, haha! 

Jag KAN inte filma och träna samtidigt, varken om jag har någon med mig som filmar eller om jag håller i kameran själv eller sätter den på en pall (som i det här fallet). Det gör mig så fruktansvärt stressad! Jag får en press på mig som säger att jag måste prestera, såhär ska det ju såklart inte vara då vi ska ha roligt. Sedan blir jag irriterad då jag alltid får med när vi gör som värst ifrån oss. Så irriterande. 

Han blir väldigt lätt förvirrad när han inte vet vad jag vill och det syns på honom hur han tvekar. För mig är det svårt att visa tydligt om jag håller en kamera i handen och det är därför jag inte ska filma när jag håller på. Men jag vill ju ha massa filmer på hur duktig han är! Om jag ändå hade fått med något av det på film, haha... Imorgon ska jag fasen hitta på något kul med honom, revansch, och då ska jag inte filma. Bara vi två, helt själva, och då ska den där underbara känslan finnas där! Ska gå ut till hästarna och ge dem lite kvällspussar nu ♥

POSITIVITETEN BLÄNDAR

Publicerad 2013-11-13 18:00:00 i Bloggen 0 kommentarer
foto mams
 
Alltså, även fast jag älskar att lägga upp inspiration i form av peppande ord och listor, måste jag nog lugna ner mig. Jag har så många peppande inlägg på lager i utkastet, men om jag fortsätter att peppa med inspirerande ord och positivitet som gör din dag bättre - hur kan man ens få för mycket av det? - blir det ju inget speciellt när det väl kommer sådana inlägg, som egoboostmonday exempelvis. Om jag ger er egoboost varenda dag ser man ju aldrig fram emot den där måndagen då man får gå in på letsriskourlives.blogg.se och bli peppad på en ny vecka! Därför ska jag försöka lugna ner mig med min positivitet, haha, iaf tona ner det lite ;)

Bloggen har blivit en plats där jag alltid tänker positivt. Detta har gjort att mitt liv strålar mer positivitet. För, som jag ofta säger, visst blir allt mycket bättre bara man tänker positivt? Bloggen har fått mig att göra det, jag vill utstråla positivitet och inspirera människor till att få en positivare inställning till livet. Detta har bloggen hjälpt mig med och med min ändrade positiva inställning till livet kan jag nu påverka och inspirera. 

Men jag ska försöka spara på krutet till måndagarna och slå på stort med egoboost då istället ;) Men utifrån det kommer bloggen fortfarande utståla positivitet, det kommer jag aldrig ta ifrån den, eller mig själv! 

WORDS

Publicerad 2013-11-13 15:00:00 i Inspiration 0 kommentarer
 

KÄKREMMAR // NÖDVÄNDIGT ELLER INTE

Publicerad 2013-11-13 12:00:00 i q/a 6 kommentarer

 
 
Jag tycker att det är jätte kul att diskussioner har uppenbarat sig i kommentarsfältet, men samtidigt väldigt skrämmande då hästmänniskor ofta har så starka åsikter om saker och anser att de har rätt. Men varför är det läskigt? Det enda man behöver få fram är sina egna åsikter och då finns det aldrig något rätt eller fel. Här är fortsättningen från diskussionen om käkremmar, har ni något intressant att tillägga på den diskussionen? Vad anser ni, använder ni käkrem på tränset eller inte? Tycker ni att det är nödvändigt eller inte?

Kan ärligt säga att jag älskar livet ♥

Publicerad 2013-11-13 09:49:45 i Fotoalbum 1 kommentar
ovisade bilder från syrrans födelsedag i september, det finns två tårtbilder här, alltså åh så gott ♥

Sitter på svenska lektionen och skriver om Ernest Hemingway då vi fick en uppgift att skriva om någon Nobelpristagare i litteratur. Idag har jag en sån där dag då man är lite extra taggad, har det där pirret i magen och bara känner att livet är så jäkla grymt. Många gånger har jag låtsats här på bloggen, bara för att sprida positivitet och för att det gör mig gladare "tänk positivt och livet blir positivare", Detta är jätte bra då det verkligen har hjälpt mig! Man ska alltid tänka positivt. Men idag är en sån där dag då jag verkligen kan säga, "fyfan vad taggad jag är på livet", och verkligen mena varenda ord. Jag går runt med det där leendet på läpparna och pirret i magen, jag sitter i skolan och har en rätt lång dag framför mig, men det enda jag tänker på är när jag slutar och får komma hem och pussa på hästarna och mysa med dem hela kvällen. DETTA, detta gör mig så jäkla glad. Tänk inte på hur lång jobb/skoldag du har framför dig utan tänk på när du får komma hem och klä på dig mysbrallorna och sätta dig ner i soffan, eller pussa på din fyrbenta bästa vän. Idag är livet bra ♥
 
 

Onsdag 13 november 2013

Publicerad 2013-11-13 07:43:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Godmorgon!
 
Onsdag idag, de jobbigaste dagarna är över! Visst har veckan gått fort? Längtar bara tills det blir helg och jag får sova, haha, behöver verkligen sova ut några extra timmar för jag är helt sluuut. Orkade inte ens sminka mig idag, men det är så skönt att gå utan så då kör jag med det idag.
 
Igår gick jag runt med världens träningsvärk i benen och hoppades att jag fick slippa det idag, men nejdu...har aldrig haft såhär ont (!!!!!!). Därför vilade jag igår. Jag satt på mig träningskläderna, men jag stönade så mycket av smärta så då kunde jag inte genomlida ett träningspass när det var ett bara av att sätta på sig kläderna...haha... Så idag ska jag mörda mina abs ;)
 
nu måste jag snart kila iväg till skolan, hoppas ni får en bra onsdag, puss 

Q&A

Publicerad 2013-11-12 19:44:00 i q/a 1 kommentar


Så jäkla kul att det börjar hända lite i kommentarsfältet! 
Jag får allt fler längre kommentarer där det diskuteras och analyseras. Tycker att det är skitkul och blir så jäkla glad över varenda en av era kommentarer. Tänkte svara på den här i ett inlägg! Det är från inlägget om PS tränsen.

 
"fattar inte riktigt grejen med dessa träns om jag ska vara helt ärlig... visst det är nog bra med nackstycket, men det finns ju så många hästar som har gått superbra på "vanliga", gamla träns? och käkremmen har ju faktiskt en väldigt viktig funktion, hoppas verkligen inte fler designers väljer att plocka bort den! vet du varför ps inte har någon käkrem på många av sina träns? :)"
 
Visst är det många som går bra på andra träns, än de som är uppbyggda på ett skonsamt sätt för hästen utifrån dens anatomi, men det kan ske spänningar i nacken under det långa loppet. Den äldre hästen har blivit riden på ett "vanligt" träns, eller ett träns med raka nackstycken, i hela sitt liv och upplever nu besvär i nacke. Det är inget som syns på en gång, men som kan uppenbara sig efter år av användandet av detta träns. Käkremmen har faktiskt inte längre någon funktion, den hade det förut men nu är den inte längre nödvändig. Jag har tidigare ridit islandshäst och de har ingen käkrem på deras träns och varför ska det då behövas på andra hästar? Som alltid finns det självklart undantag, om du har en häst som slänger väldigt mycket med huvudet exempelvis. Men jag skulle kunna säga att käkremmen inte är alls är nödvändig. 

Låt oss prata om det här med raka nackstycken som är opaddade, alltså motsatsen till PS träns.
Detta träns ger alltså spänningar i nacken då den trycker på områden som ej är bra för hästen, vilket sedan kan ge negativa bieffekter. Det är många som finner sin häst mer till ro inför uppgifterna i ridningen när de rids i ett anatomiskt korrekt träns, som PS tränsen, och är därför inte längre lika spända, de slappnar även av och lyssnar bättre på ryttaren med dessa träns.

SLITEN

Publicerad 2013-11-12 14:04:00 i Allmänt 1 kommentar
 sliten? nejdå, inte alls.

Sitter och arbetar med mitt UF företag och känner bara...nej.
Jag är trött, så trött så att man somnar direkt när man sätter sig ner. Eller om man ska kolla på teve när man kommer hem från skolan och somnar och sedan vaknar man upp 2 timmar efter och vet varken vad man heter, vilket år det är eller var man befinner sig. Jag önskar att jag hade börjat ömsa skinn i ansiktet för jag är så sliten för tillfället att jag bara vill byta ut min hud till en piggare och mindre rödblommig. Den här dagen har gått väldigt fort och snart har vi kämpat klart för idag. Så även fast jag är segare än en sköldpadda är jag glad! Jag vet inte om jag vågar sätta mig ner när jag kommer hem, men det jag har planerat för dagen är endast att ta hand om mig själv. Spakväll, yes please! Sedan ska jag träna och sköta kvällen på hästarna. Ska bli så jävla skönt att tända några ljus och lägga sig i ett varmt bad för att gosa ner sig i alla underbara dofter och krämer och bara få känna sig ren, åååhh ♥

Åskar och hans pappa

Publicerad 2013-11-12 12:00:00 i Hästarna 1 kommentar
 
Nu måste jag visa hur lik Åskar är sin pappa! På första videon är det Magne 228 aka Åskars snygga far och på nedre videon är det jag och Åskar från i fredags. Magne är ju mycket längre i utbildningen och Åskar kan ju inte ens galoppera utan att dra igenom allt i sin väg, haha... Men det finns där, det såg jag redan från början när han inte ens kunde ridas i en trevlig trav. När Åskar har blivit riden lite längre kommer han att börja tävla mot sin far ;) 

Life lessons

Publicerad 2013-11-12 10:00:00 i Inspiration 0 kommentarer

 


Jag tänkte att jag kunde dela med mig av några viktiga läxor jag har lärt mig under mina 18 år på jorden.

Jag kommer ihåg hur envis jag var när jag var ung och verkligen trodde att jag visste allt redan. Men man lär sig alltmer desto längre man lever. Därför delar jag med mig av detta för mina lite yngre läsare!

1. Livet är orättvist, men det betyder inte att det är dåligt för det.
2. När du tvivlar, bara ta det där lilla klivet för att komma lite närmare dina mål. 
3. Livet är för kort för att ödsla tid på att hata någon.
4. Ta inte dig själv på för stort allvar. Ingen annan gör det.
5. Du behöver inte vinna alla bråk. Agree to disagree. 
6. Gråt ut med någon. Det gör mycket större skillnad än att gråta ensam.
7. Jämför inte ditt liv med andras. Du har ingen aning hur deras resa ser ut.
8. När det kommer till att gå efter vad du älskar i livet, don't take no for an answer.
9. Tända ljus, använd dina fina lakan, ha på dig dina fina underkläder. Spara det inte till "special occasions" för det speciella tillfället är varje dag.
10. Förbered dig väl, sen kan du bara go with the flow.
11. Ingen är ansvarig för din lycka förutom du.
12. När varenda liten, så kallad, katastrof uppenbarar sig. Tänk såhär: "Om fem år, kommer detta spela någon roll då?"
13. Välj alltid att leva.
14. Ge folk alltid en andra chans. Det är lätt att göra misstag.


Tisdag 12 november 2013

Publicerad 2013-11-12 07:02:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
 
Godmorgon alla fina!
 
Jag var så trött igårkväll när jag kom hem från walle så jag somnade med smink, så jäkla ofräscht men det gick fort att göra sig klar nu på morgonen ;) var klar redan vid kvart över 6, men sedan krånglade min lins och jag funderade starkt på att plocka ut ögat och slänga ut det genom fönstret, morgonhumör, haha.
 
Nu ska jag äta frukost i lugn och ro, älskar att ha så mycket tid på mig på morgonen. Idag är det lång dag i skolan, så ni har fått tidsinställda!

Confessions

Publicerad 2013-11-11 15:00:00 i Allmänt 2 kommentarer
 
# Jag KAN INTE locka håret. Har ni någonsin hört en tjej säga dem orden? Det går bara inte, lockarna vrider sig åt 73 olika håll...

# ALLTID innan jag börjar gråta skrattar jag. Skrattar ibland samtidigt som jag gråter också, oavsett hur olycklig jag är just då.

# När jag var mindre hade jag en period då jag gick i sömnen väldigt ofta. En gång tänkte jag gå på toa i min syrras säng, när hon låg och sov. Tur att mamma hann stoppa mig...

# Jag är en så tråkig kompis som aldrig smsar först. ALDRIG. Förutom när jag frågar om någon vill hitta på nått eller något som endast kräver ett sms från mig och sedan ett svar på det och sedan är det över. Avskyr att vara social på sms, man blir bara så stressad av det, jag får ju panik, haha. Det sms jag gillar bäst är de som gör någon glad, när jag skriver hur mycket personen betyder för mig 

# Jag har väldigt få killkompisar som inte stöter på mig. Sad but true.

Perfect Sit of Sweden

Publicerad 2013-11-11 12:00:00 i Hästarna 2 kommentarer
 
Hur bra är inte Perfect Sit of Sweden? Älskar att de tar hjälp av veterinärer och kollar på hästens anatomi för att få ut ett träns lämpat för hästen. Läs mer på deras hemsida! G r y m m a.

EGOBOOSTMONDAY

Publicerad 2013-11-11 10:00:00 i Egoboostmonday 0 kommentarer
 
1. Ge många komplimanger, även om du är blyg. Alla andra är också lite blyga.

2. Förändringar. En ny frisyr, ny parfym, nya lakan. Vad som helst.

3. Ät hälsosammare, lär dig att laga någon ny måltid och bjud in dina vänner för att smaka på det. 

4. Gå upp tidigt och kolla på soluppgången.

5. Bär mjuka kläder, ta ett bad, drick något varmt.

6. Möt någon ny, även om det endast är en vän.

7. Kom din familj och vänner närmare. Ring din mamma. Gråt med din bästa vän. Säg till alla hur mycket du uppskattar dem.

8. Håll ditt rum rent och köp några nya ljus. Låt det naturliga ljuset skina in i rummet. 

9. Gör en lista över anledningar till varför du klarar dig bättre utan dem och tro på att det är sant. För det är det.

10. Lyssna på, för dig, ny musik. 

11. Skriv ner allt du tänker och känner. Skriv brev. Glada brev, ledsna brev och arga brev, även om du inte tänker skicka dem.

12. Det är okej att vara ledsen, men inte föralltid. Att vara ledsen är inte lika vackert som musik får det till. Brist på sömn får dina ögon att se döda ut, inte djupa. Vakna upp varje morgon och säg till dig själv att du kommer ha en bra dag.

13. Skapa nya minnen.

14. Försök hitta något att uppskatta i allt du gör och upplever.

15. Att vara själv är okej, du behöver inte vara omringad av människor hela tiden.

16. Bli din egen bästa vän. Köp kaffe och sitt själv på ett café. Take your time.

17. Lär dig att älska varenda liten cell av din kropp. 

GODMORGON MÅNDAG

Publicerad 2013-11-11 08:08:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Godmorgon måndag!

Ny vecka, nu ska vi försöka göra den bättre än förra veckan! Sitter med mitt blöta hår och skriver ut en 13 sidors lång affärsplan, då hinner jag gott och väl blogga undertiden ;) Kommer hem från skolan 5 och sedan ska jag dra mig ut till Walle för att rida honom! Det kommer tidsinställda under dagen så hörs vi säkert mer ikväll, puss 

Ps/ Igår var det rekord här på bloggen, upp mot 100 unika! NI är g r y m m a ♥

EMA

Publicerad 2013-11-10 22:44:00 i Allmänt 1 kommentar
 
Filten värmer mina ben och Bobby ligger och trycker. Vi kollar på EMA tillsammans, bästa sällskapet måste väl ändå vara sin älsklings hårboll på fyra ben? ;) Sista myset innan jag ska gå och lägga mig och vakna upp på en måndag, ny vecka, nya möjligheter, känns rätt bra, faktiskt.
 
Säger godnatt nu så hörs vi imorgon, puss!
 
 

MIN VECKOPLANERING

Publicerad 2013-11-10 18:26:00 i Allmänt 1 kommentar
 
Jag har en så jäkla bra planering för nästa vecka. Alltid när jag gör mina planeringar delar jag in dem i 4 punkter. Dessa är märkta med "träning", "hästarna", "vardag och "to do list". Träningen är då helt enkelt min veckoträning och det som är märkt med "hästarna" är hästarnas veckoträning. "Vardag" kan vara plugg, kompisar eller andra saker som är planerat under veckan. Min vardag helt enkelt. Sedan får man såklart inte glömma min älskade "to do list", hur kan man leva utan en to do list? Där skriver jag det jag vill ha gjort under veckan, innan veckans slut ska jag ha storstädat mitt rum eller städat i min garderob, till exempel. Ska dock inte göra detta denna vecka, haha, ain't nobody got time for that.

Den här veckan har jag ingenting i skolan förutom en sak, hur skönt?? Förra veckan var smockfull med saker och detta hindrade min egen träning, samt hästarnas träning. Därför blir det hårdträning denna vecka ;) Min träning kommer fokuseras mycket på styrka, en genomkörare där jag kommer få gå runt med träningsvärk varje dag. Veckan som kommer blir det styrka och nästa blir det mer fokus på kondition! Var så längesen jag fick upp pulsen på ett annat sätt och fick springa med mina korta små ben. Hästarna och min egen träning kommer vara det som jag lägger mest tid på nästa vecka! Det kommer även vara det enda jag hinner med. När man kommer hem vid 5 om dagarna går man direkt till stallet och är hemma klockan 7, då ska jag träna mig själv och sedan måste man ju varva ner innan man intar sängen. Jag tycker att det är skönt att ha så tjockt i schemat, då går dagarna fortare och det känns som att fredagen anlänt på mindre än 30 minuter ;)

Jag hade först tänkt visa mitt schema, men jag skäms lite över att jag verkligen skriver ner de mest onödiga sakerna. Jag kan skriva saker som "15.00 bajsa", inte riktigt, men sådär hemskt onödiga saker! Det är jätteskönt för mig som blir väldigt lätt uppstressad. Blir ofta uppstressad över ingenting och måste då behandla mig själv på ett sätt som gör att jag framstår lite som en handikappad människa. Det rensar iaf mitt huvud och jag slipper bli stressad = veckan är räddad.

FARS DAG

Publicerad 2013-11-10 17:51:33 i Allmänt 2 kommentarer
 
Jag hoppas att ni har tagit hand om er kära far idag! Vi hade precis fars dag fika och jag mår så illa just nu, haha. Vi satt med tända ljus, fikade och hade en fet blombukett på bordet. Nu ska jag sätta mig och planera inför kommande vecka! Älskar söndagar, det är verkligen den bästa mysdagen på hela veckan. Dagen då man får sitta inne och endast mysa. Förstår mig inte på dem som avskyr söndagar, bara för att man avskyr måndagar ska man väl inte förstöra en så mysig söndag?

Min underbara, galna, ponny ♥

Publicerad 2013-11-10 15:26:03 i Hästarna 1 kommentar
 
Hade en så sjukt härlig uteritt på Åskar idag! Helt g a l e n. Redan vid första traven sparkade han bakut och hade ner huvudet samt hoppade sicksack på vägen när jag skulle sakta av. Han krullade nästan ihop sig till en boll i luften och sedan exploderade han. Haha! Då blev jag så sjukt taggad och kände bara hur jäkla kul vi kommer ha denna uteritt. Det blev massa bus och Ulrika fick höra mina "woooohohohooh WOHO!" i varenda galopp då han krullade ihop sig och sköt iväg i en rad bocksprång. När man ska galoppera tar han sig alltid cirka 10 sek till att bocka, sparka bakut, krumelura sig, och under dessa 10 sek hinner Mc Coy komma en bit före, då när han är klar med buset springer han iväg i 140 för att komma ifatt och även fast Mc Coy är runt 170 cm i manken och Åskar 140, samt att Mc Coy springer som en tok, så hinner Åskar ifatt honom på mindre än en sekund. Bara viner förbi, haha! Så jäkla härlig han är, min ponnyskrutt 

Om detta hade varit ett ridpass för två år sedan, när han var ny i stallet, då hade jag ramlat av minst 10 gånger idag. Tur att jag känner till varenda liten rörelse som han gör nu, varenda liten blick. Så viktigt att känna sin häst! Nu sitter jag som gjutet på hans rygg och vid varenda litet rodeosprång som han gjorde idag, skrattade jag så mycket åt honom tills mina tårar började falla. 

GODMORGON SÖNDAG

Publicerad 2013-11-10 11:44:57 i Fotoalbum 0 kommentarer
 två bilder från stockholm

Goooodmorgon! 
 
Klockan ringde först vid 8 och jag kände direkt att jag behövde sova några extra timmar. Då sov jag till 11, sååå rätt av mig. Avskyr att vakna så sent, men jag har missat så många viktiga timmar i sängen, därför sov jag igen dem idag! Vid 1 ska Åskar ridas och nu funderar jag på om jag ska gå ut på en lång promenad med Bobby, eller baka till pappas farsdag fika! Vet inte om jag tar lite söndagsledigt idag, eller om ni ser mer av mig under dagen. Vi får se helt enkelt, hoppas att ni får en bra dag! 

MY DAY IN STOCKHOLM

Publicerad 2013-11-09 20:39:03 i Fotoalbum 4 kommentarer
 
När man säger "ät inte, jag måste ta kort först", då är man en riktig bloggerska. Haha.
Låt er inte luras över mitt vackra yttre på bilderna, mer än hälften blev istället såhär.  

Nu ska jag göra te och sätta mig framför en bra film och mysa! 

Life is good

Publicerad 2013-11-09 17:18:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Sitter på bussen hem nu, efter att ha sprungit runt överallt i hela stockholm känns det som, haha, inte riktigt. Fötterna värker och jag har blivit ännu mer taggad på livet än innan. Ibland behöver man se nya saker, nya ansikten och prata med nya människor. Har inte hunnit slänga iväg något inlägg under dagen, men jag lovar er att jag gottgör er med alla hundra bilder jag klickat av med Cole (japp, mina teknikprylar får namn) ;)

Bland byggnader och människor

Publicerad 2013-11-09 09:01:00 i Allmänt 1 kommentar
 
Godmorgon!
 
Jag kommer tillbringa min lördag i stockholm, ska bli skönt att vistas bland lite byggnader och liv, faktiskt, haha. Kommer möta upp syrran som kommer från linköping så ska vi shoppa! Jag kommer dock inte köpa mycket, är inte i behov av något speciellt. Det ska iaf bli mys! ska försöka mobilblogga lite under dagen, men det är inte säkert att min mobils batteri håller. Det tar slut bara jag petar på den...den börjar bli gammal och har fått för många smällar i sina dagar i mina händer. Nu gör ni er lördag till den bästa, ha det bäst!
 
 
 
 
 

ÅSKAR 131108

Publicerad 2013-11-08 21:13:00 i Videoklipp 2 kommentarer
 
 
Alltså kolla på honom, visst är han ändå rätt duktig? Skrattar så mycket åt att han är så lik mulle, haha! Jag hade en väldigt dålig känsla under och efter passet, men när jag kollade på filmerna såg jag verkligen hur duktig han är och det känns nu mycket bättre. Han drar gärna iväg och man måste hålla honom rätt hårt, jag gillar det inte. Inte alls. Man släpper efter för en sekund och han tar chansen att spralla runt i full kareta genom hela paddocken. Jag älskar just det, men inte att behöva ta i honom så mycket. Gillar inte bett, haha. Sedan blir han lite lat och man måste göra allt det jobbiga helt själv där uppe på ryggen, sååå frustrerande när jag vet att han är så duktig! Han kan bära upp sig så fint, men istället hänger han sig i handen, bara för att han har märkt att "matte bär ju upp hela min kropp så det är lugnt". Nu ska jag gå ut till skrutten med min lila pyjamas för att ge honom lite godnattpussar ♥ Åskar - "euw, tjejbasiller, vad äckligt"

Ps/ Alla gånger när han galopperade var det inte mitt beslut utan bara han, förutom sista, haha, min bus ♥

Surprise

Publicerad 2013-11-08 17:58:00 i Allmänt 1 kommentar
 
Om ni klickar HÄR får ni se vad jag har åt er ;)
Mamma filmade lite när jag red, ska bli så kul att ta en svängig låt och klippa ihop det!

AMANDA FONDELL - LET THE RAIN FALL

Publicerad 2013-11-08 15:00:00 i Musik 1 kommentar
 

Fredag 8 november 2013

Publicerad 2013-11-08 12:02:00 i Fotoalbum 2 kommentarer
 
På fredagar har jag en lektion på en och en halv timme direk på morgonen, halv 9, och sedan har jag hål på 3 timmar. Därför brukar jag alltid åka hem för att äta lunch och få lite gjort hemma, avskyr att bara sitta still och döda tid. Därför tog jag med mig Bobby till stallet för att mocka skit, haha, har planer på att rida när jag kommer hem från skolan så då hinner jag ut innan det blir mörkt. Bobby tröttnade dock på en gång och stod bara och kollade ut mot vägen, hästarna är inte sådär jätte populära för honom... Nu ska jag äta lunch och sedan åka tillbaka till skolan igen!

Have you?

Publicerad 2013-11-08 10:00:00 i Tumblr/Pinterest 0 kommentarer

 
 

Puss på er alla ♥

Publicerad 2013-11-07 18:29:00 i Allmänt 4 kommentarer
 
Jag lägger pekaren över den lilla pricken på den blå kurvan på statistikkurvan och läser "unika besökare: 56", jag blir lika chockad varenda gång. Det må vara lite, men jag är så jäkla glad då antalet besökare bara växer! Ni är grymma ♥ Nu måste ni hänga med mig så att jag inte tappar er, för om ni försöker rymma kommer jag leta rätt på er igen, det kan jag lova.

Nu ska jag äta min älskade banan (och apelsin), haha, "vågar jag skriva det, njaae, eller jo, jag gör det", under min blå och extremt gosiga filt. Känner att jag vill ha lite motion, men vet inte om det är så bra då jag har mått dåligt hela dagen...får se om jag kör ett lätt pilatespass eller hoppar in i duschen och stannar där extra länge istället!

B&W

Publicerad 2013-11-07 16:52:15 i Fotografi - Porträtt 0 kommentarer
foto jag efterarbete jag modell daniel persson


Jag hade helt glömt bort dessa bilder från gången jag fotograferade min vän till hans portfolio.
Det var tillräckligt varmt för att ta av sig tröjan, även fast det var lite kyligt, så det var ett tag sen! 

När jag kom hem från skolan somnade jag framför teven. Ett tecken på att jag har fått för lite sömn de senaste dagarna och är helt utpumpad är att jag somnar under dagen. Annars kan jag INTE sova innan senare på kvällen, inte tidigare än 9. Åkte hem från skolan efter mitt religionsprov då jag nästan somnade när jag gick, på riktigt alltså, det började svaja och jag kände hur både hjärtat och hjärnan ställde in sig på sömn. Ni vet hur det känns när man ligger i sängen och är precis påväg att somna? Så var det när jag gick! Haha. Sjukt äckligt! Nu har jag vaknat och är jätte sugen på banan, brukar få de sjukaste cravingsen. Är väldigt ofta sugen på makaroner, haha!

Do what you can, with what you have, where you are

Publicerad 2013-11-07 13:55:00 i Allmänt 0 kommentarer
foto paps

Fick ett sms av en fin vän som skrev att hon blev peppad av min blogg och det är precis vad jag vill med denna blogg! Jag vill peppa, påverka, få fram reflektioner och tankar, framförallt vill jag ha en positiv blogg som man inte går ifrån utan ett leende på läpparna. Känns grymt att vara på rätt väg mot den peppande och livsglädjande blogg jag är ute efter! För är inte såna bloggar grymma? NU TAGGAR VI LIVET KOMPISAR. Det är ju så grymt att leva. Upptäcka nya saker, knyta nya kontakter, ha myskvällar med tända ljus, grillkvällar med kompisar, galoppera på skogsvägen med den där livsglada individ du älskar så mycket. Livet ♥Ett svagare leende

Publicerad 2013-11-07 12:00:00 i Texter 0 kommentarer
 
Jag kommer så väl ihåg när jag var mindre och brukade gå runt med ett leende på läpparna. Konstant. Flera gånger var det människor som kommenterade det. Att jag hela tiden log. Kommer speciellt ihåg en gång då jag praktiserade i ettan på en skola där jag gått när jag var så liten. Då sa min gamla lärare "det är så härligt för varenda gång jag har sett dig har du gått med ett stort leende på läpparna". Det var då jag insåg, ja, det gör jag faktiskt och jag kan inte hjälpa det. Jag är verkligen så jäkla glad hela tiden. Livet är så jävla bäst. 

Jag gör inte detta längre och jag saknar att känna en sådan lycka hela tiden. Men jag är inte arg eller ledsen över att jag inte längre är lycklig eller tycker att livet är bäst. Alla kommer, vid någon punkt i livet, hamna på botten. Känna att allt är hopplöst. För mig hände det väldigt tidigt och det har tagit mig några år för att kunna resa mig från det. Jag är tacksam för att jag ändå är klar med den delen. Nu reser jag mig och är starkare än tidigare, mitt leende kommer vara större, gladare. För jag har fler erfarenheter, jag har känt känslor och hat inom mig som jag tidigare inte visste existerade. Alla måste gå igenom svåra perioder i sitt liv och en sån period kom för mig vid en väldigt dålig tidpunkt, då mycket hände med skolan. Gymnaset var på intågande, jag skulle slitas från en trygghet jag haft under hela mitt liv. Så då blev även smällen hårdare. Även fast detta har påverkat så många delar i mitt liv, inte endast mig själv, ångrar jag ingenting. Jag är starkare, mer erfaren och mitt leende kommer lysa upp hela världen efter det här.

It is life

Publicerad 2013-11-07 10:00:00 i Texter 0 kommentarer
En liten försmak på det som kommer upp lite senare idag! 
Kommer upp ett kickass inlägg, be prepared. 

Torsdag 7 november 2013

Publicerad 2013-11-07 08:38:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Godmorgon!
 
Kom till skolan för cirka 30 minuter sedan och har varit nära på att svimma för att jag är så fruktansvärt trött. Alltså herreGUD. Jag gick till mitt skåp och håller på att somna medan jag går. Lite trött?

Mår ni bra? Är ni också lika trött som jag? Jag brukar alltid bli så jäkla trött i slutet av veckan, man känner då att man har tagit ut sig rätt mycket i början, ska bli så skönt med helg! På lördag åker jag till Stockholm för att shoppa med sis och mamma så jag vill bara att det ska bli helg nuuuu. Har lagt upp lite tidsinställda under dagen, kommer hem sent idag IGEN. Men det gör inte så mycket för mig, det är ändå rätt mysigt att komma hem när det har blivit mörkt ute för då kan man krypa under filten (i varenda inlägg kommer filten upp) och kolla på film, samt plugga lite. Måste kila, hörs!    
 

Min kära filt ♥

Publicerad 2013-11-06 17:18:00 i Allmänt 1 kommentar
 
Ligger under min filt, som alltid, haha, med mina feta och mycket gosiga strumpor.
Älskar dem, det ser dock ut som att jag har gigantiska fötter, haha. Med How I Met Your Mother i bakgrunden på teven ska jag plugga religion inför morgondagens prov! Så skönt att den här veckan är över snart då det har varit deadlines varenda dag, vissa dagar flera saker till och med. Det är nu jag är så glad över att jag har blivit så grym på att planera, ligger hela tiden i fas, skönt! Hur har er dag varit? Berätta för mig, jag vill verkligen veta!

Vi hörs inget mer idag för jag kommer endast sitta med boken resten av kvällen, hörs imorgon ♥

There is so much to be happy about.

Publicerad 2013-11-06 15:00:00 i Egoboost 0 kommentarer
 
 

I think i am happy now

Publicerad 2013-11-06 12:00:00 i Tumblr/Pinterest 0 kommentarer
 
 
 
 
 

life is happening while you're busy making other plans

Publicerad 2013-11-06 11:00:00 i Fotoalbum 0 kommentarer


Har precis skrivit klart en affärsplan på mitt 2 timmars hål, känns grymt! Hur mår ni idag? Jag mår skitbra, börjar bli så positiv på livet. Vi hörs mer när jag kommer hem från skolan, lång dag idag. 

Hittade några bilder på mitt minneskort från i lördags när jag och Carro var ute med bilen, haha! Dem är så härliga, älskar dem ♥ Ursäkta mig men nu måste jag verkligen springa på toa för jag håller på att kissa ner mig själv!

Sluta leta efter lyckan, finn den i det du redan har.

Publicerad 2013-11-06 10:00:00 i Texter 0 kommentarer
 
Jag tror att de flesta försöker att finna lyckan. De tänker "när jag har körkort, flyttat härifrån och skaffat mig mitt eget liv kommer jag äntligen bli lycklig", men jag tror inte att det funkar så. Jag tror inte på att lycka kommer ifrån vad du har eller vem du är, inte ens ifrån vad du gör med ditt liv. Jag tror att allt kommer ifrån vad du tänker på. Positivt tänkande och optimism leder till ett lyckligare och gladare liv. Sluta leta efter lyckan, sluta vänta på att den ska komma genom ett körkort eller en flytt. Se vad du har här och nu och se hur grymt ditt liv är! Du har så mycket att vara lycklig över. Embrace it. 

Hästen som fruktar kameror

Publicerad 2013-11-05 19:00:00 i Fotoalbum 0 kommentarer
 
Jag brukar alltid vissla på hästarna när jag går på vägen ovanför hagarna och då jag får syn på dem. Då får Mc Coy värsta rycket och möter mig i full galopp, aw ♥ Vi kan ju ignorera det faktum att han endast ville ha mat. Haha.

Som jag tidigare nämnt är Mc Coy väldigt kamerarädd. Han gillar inte knäppet, jag tror att det påminner honom om lätet från elen i hagarna. Så varenda gång man bara riktar en kamera mot honom vänder han bort rumpan och tycker att det är jätte läskigt. När han såg att jag höll i en kamera ville han inte längre prata med mig... Han kommer i full galopp och tror att han ska få gos och mat, vilken besvikelse när han ser kamera, "åh nej inte nu igen", haha! 

Under min gosiga filt

Publicerad 2013-11-05 17:03:00 i Allmänt 0 kommentarer
foto mamma

Här sitter jag och gosar under en filt med tända ljus. Visst har mamma blivit bra på att ta kort?? Jag har försökt att få henne att ta kort på mig till bloggen så många gånger och det har väl inte gått så jätte bra...haha. Nu gick det iaf hur bra som helst! Nu har jag någon som kan ta bloggbilder ;) Livet med en som bloggar kan då inte vara enkelt. 

Det första jag gjorde när jag kom hem från skolan var att ta min kamera, hoppa i mina gosiga uggs och springa ut till stallet. Skulle endast knäppa ett fåtal bilder, vara ute i kanske 10 minuter, men var snarare ute i minst 30 minuter och höll på att frysa ihjäl. Nu ska jag mysa vidare medan jag fixar med bilderna! Hörs senare, puss 

GRYM KÄNSLA

Publicerad 2013-11-05 14:42:09 i Allmänt 0 kommentarer

det svåraste med att blogga är bilderna till inläggen, även fast jag är en obotlig fotofanatiker, haha
 
Alltså herre vilken bra dag det här är! Jag har rätt svårt för matte, okej inte rätt svårt, jag har SVÅRT för matte med stort S V Å R T. Jag blir inte stolt över mig själv, eller nöjd med något jag gör. Just på grund av att jag vet att jag alltid kan bättre, för att bli stolt vill jag ha gjort något som jag verkligen inte kan göra bättre. Därför blir jag inte nöjd om jag inte får ett A på skolarbeten, samt prov. MEN när det kommer till matte, då är jag glad över endast ett godkänt. På grund av att jag inte kan bättre. 

Att sätta sig framför läraren, att vara beredd på att skämmas över sin prestation på provet vi gjorde innan lovet, och att få ett "det här såg ju bra ut". Känner ni igen känslan efter ett prov då man VET att man fuckat upp allting så mycket, allt blev krånligt och bara så FEL. Man känner bara nejnejnej och återigen NEJ. Sedan ger man upp, lämnar in provet och man är helt säker på att man kommer få alla fel. Den känslan hade jag på det här provet. Ni förstår nog inte hur chockad jag blev när jag fick ett "det här såg ju bra ut", efter den långa tystnaden som mördade hela min själ. Han gick igenom alla tal på första sidan och sa att allt såg bra ut och det enda jag gjorde var att sitta paralyserad, stirrade som om jag såg en mördare komma emot mig, och tillslut säger han "det här hade du inte väntat dig ser jag?" och jag svarar med ett skratt i följd med ett "nej, verkligen inte".

Jag visste, okej, tydligen inte, att jag skulle få göra omprov, komplettera. Men innan jag ska resa mig upp för att gå säger han "allt såg bra ut, det var inget du behöver göra för att komplettera". DEN känslan.

Sitter nu på sista lektionen och kör hårt med vårt UF företaget, så grymt kul! 

För att liva upp er tisdag

Publicerad 2013-11-05 12:00:00 i Humor 0 kommentarer
 
Såg den här på självaste halloween, men hade ingen tanke på att lägga upp den då. Så det får bli ett bra lyft på er, säkert, tröga tisdag. 

Jag skrattade så otroligt mycket åt den här! Haha. Jag ÄLSKAR verkligen när människor blir rädda och när jag var yngre skrämde jag ALLA precis hela tiden. Kommer ihåg några gånger då jag skrämde min kompis i högstadiet och hon blev så rädd så hon började slå mig. Härliga tider, haha. Många gånger skrattade jag så mycket så jag låg ner på marken och fick ingen luft medan alla andra kollade på mig med en min som kan ha sagt något i stil med det här "okej...så kul var det inte. Haha, herregud hon låter som en gris. Finns det inget stopp på det här". Sedan började dem skratta åt mitt fula IIIIIIHH HAHAHAHHAHA IIIIIIIIIIIIH AAAAAAAAH HAHAHAHHAHA AAAHHH IIIIIIIIIIIIIIIH HAHAHAHHAHA IIIIIIIIHHHH-skratt. 

Tisdag 5 november 2013

Publicerad 2013-11-05 09:51:15 i Allmänt 0 kommentarer
 
gosade med dessa små igår när jag var i stallet och red Walle, alltså sötnosar ♥ 
 
Godmorgon - 4 timmar efter jag gick upp från sängen!

Det var så segt att kliva upp ur sängen idag, mest för att jag frös så sjukt mycket. Det är skönt att sova med liten, kylig och lätt pyjamas när man går och lägger sig på kvällen, men jag ångrar mig alltid på morgonen när jag ska kliva upp. Jag vaknade mitt i natten och hade helt plötsligt mobilen i handen, vet ej om det var en reflex men helt plötsligt tog jag upp twitter och tänkte skriva ngt. Men mitt i allt somnade jag, skadad av alla sociala medier? Svar, ja. Haha.

Idag har jag faktiskt inga planer alls, rätt skönt då gårdagen flöt på som bara den. Pressade in så mycket saker som jag fick skynda mig med för att hinna med. Haha. Så det blir skönt att bara komma hem, ut på en springrunda, slötitta lite på teve, plugga osv! Ska försöka knäppa lite snygga kort med min systemis idag också, alldeles för lite systemisbilder och för mycket mobilbilder, måste ändras snarast! Vi hörs senare, hoppas ni får en bra tisdag 

Rätt bra måndag ändå

Publicerad 2013-11-04 16:49:00 i Allmänt 0 kommentarer
 sitter i bilen påväg hem från skolan
 
Det enda jag vill skriva nu är "så jäkla drygt att sluta 10 över 4 en måndag, komma hem 5, och när man kliver ut från skolan är det redan mörkt ute". MEN det tänker jag inte göra. När jag stoppade mig från att skriva det tänkte jag till och kände att det inte är så farligt. Mamma har gjort iordning soppa och pappa har bakat bröd som jag ska äta när jag kommer hem. Sedan ska jag göra det mysigt hemma med tända ljus, dammsuga och göra det rent och fräscht! Tanken är att jag ska hinna plugga lite för morgondagens prov och träna också. Får se hur mycket jag hinner innan jag ska iväg till Walle för att rida honom med Madde på söt-Alfred. Har ett paket att hämta på posten också, hur kan man inte älska den här dagen?

Printed pants

Publicerad 2013-11-04 12:00:00 i Träning 1 kommentar
Finns HÄR för 299:-
 
Älskar dessa ♥
Någon som vill köpa åt mig?

10 sätt för att bli glad

Publicerad 2013-11-04 10:00:00 i Egoboost 0 kommentarer


Under en väldigt lång tid har jag försökt finna glädjen i livet. Jag tappade bort den någonstans efter nian och försvann lite i mig själv. Efter det har det varit ett ständigt sökande efter det där speciella i livet som gör det lite roligare och bättre. Man lär sig mycket när man bli äldre, detta är sant och om ni inte vill tro mig ungdomar så kommer ni få svälja det i äldre dar. Vill dela med mig av lite saker här.

1. Acceptera de saker som du inte kan förändra. Om du kan förändra dessa och vill göra det, gör det!

2. Bryt med de människor som drar dig neråt. Tänkte du på några just nu? Då är det dessa som sprider negativitet i ditt liv.
 
3. Sätt på bästa musiken du har och sjung så högt du kan medan du dansar omkring som en galning.

4. Ut och spring! En härlig, lång, springrunda. Spring tills du känner att allt är bra. Om du inte känner att allt är bra kommer du ändå vara så trött så att problemen inte längre är viktiga.

5. Ring någon som har stor betydelse i ditt liv! Bara att höra dens röst kan göra hela din dag ljusare.

6. Le mot en främling, det kommer få den att le också.
 
7. Skicka iväg en anonym komplimang. Bara för att göra någon annan lite gladare.

8. Skriv ner allt du inte gillar med dig själv. Riv papperet och bränn upp det.

9. Kolla på din favoritfilm.

10. Inse att du är din största kritiker. Människor ser inte de brister som du ser i dig själv. Därför ska du inse att det inte är brister. Dem gör dig till DIG.
 

Be happy today

Publicerad 2013-11-04 07:00:00 i Inspiration 0 kommentarer
 

Mål

Publicerad 2013-11-03 16:00:00 i Träning 0 kommentarer
När jag skrev om Alexandra Bring skrev jag att jag skulle lägga upp mina mål, kortsiktiga och långsiktiga, där jag berättar vart jag vill komma med träningen. Skrev även att jag blev så inspirerad av henne så jag vill satsa, sätta upp mål och verkligen utvecklas i min träning. Som jag skrev, jag har alltid tränat och gillat det, men aldrig haft några mål eller velat komma någonstans med träningen. Nu känner jag för att satsa, tänk vad kul det är att kämpa för något och kunna se sig själv utvecklas? Blicka tillbaka om ett år och se hur långt man har kommit. Detta är vad jag har kommit fram till att jag vill uppnå:
 
 
Alltså helvete vad det är svårt att komma på mål, haha, vad vill jag egentligen? Jag tränar ofta 5 dagar i veckan, om inte mer, redan. Men detta håller ofta i sig i 2 veckor och sedan hamnar jag sängliggandes och är för lat för att ta tag i mitt liv igen. Sedan rycker jag upp mig och håller på i 2 veckor, men sedan faller jag pladask igen och orkar inte göra någonting förutom att äta godis i min säng framför en film...haha... Därför är mitt viktigaste mål att klara av att hålla i denna hälsosamma livsstil i mer än 2 veckor. Nummer 3 och 4 tror jag inte är några problem då jag brukar göra detta, men att hålla i det i 2 veckor utan några återfall blir svårare, så det är det som är det största målet! Sedan är ju den sista punkten en bieffekt till alla mina andra mål 

Nu vill jag att ni gör samma sak som jag! Antingen skriver ni i kommentarerna, på era bloggar eller vad som känns bäst för er. När december månad är på intågande kommer jag skriva en liten sammanfattning om hur den här månaden har gått. Är så taggad! 

BARA JAG SOM FRYSER?

Publicerad 2013-11-03 13:37:02 i Allmänt 1 kommentar
 
Jag har legat under en filt enda sedan jag kom in från stallet. Kunde knappt äta bara för att jag frös så mycket. Fryser fortfarande och vill bara ligga här hela dagen! Så fruktansvärt kallt. Ska snart skriva klart en uppsats och göra klart lite andra skolrelaterade saker. Älskar min blogg just nu och längtar så tills ni får ta del av alla tidsinställda inlägg som kommer ut under hela nästa vecka. Det stavas P O W E R. Inläggen strålar glädje och jag blir själv glad av att läsa dem. En liten boost för själen. Precis så som det ska vara! 

Zombies

Publicerad 2013-11-03 11:15:00 i Allmänt 0 kommentarer

Är det enormt egotrippat om man inte kan välja ut vilken bild som är snyggast så man tar alla istället? Blev så sjukt nöjd med mitt hår igår, haha. Avskyr mitt hår då det alltid är så platt, vilket gör att mitt huvud ser ut som ett bowlingklot. Måste ha de här bilderna i arkivet som ett minne på hur fint mitt hår en gång var för det kommer nog aldrig bli så igen, snyft... Igår hörde jag det finaste någon någonsin har sagt till mig! "Du är snäll och omtänksam, det syns i dina ögon", låt mig bara utbrista aaawwww :''''')
kassa mobilbilder, såret såg så mycket bättre ut i verkligheten
 
Det jag och Carro gjorde igår var helt enkelt att spöka ut oss och skrämma människor på stan. Haha, vi har för mycket fritid. Det som gjorde mig lite rädd var att ingen reagerade, inte ens de som trodde på att det var sant när man ringde och sa att man blev jagad. Några sa "jaha, vad ska jag göra åt det?" och andra sa att vi skulle ringa någon annan. Tänk om det hade varit på riktigt då?? Helt sjukt. Nu vill då inte jag bli utsatt för något sånt för det är inte säkert att man får hjälp om man ringer i panik och skriker att man blir jagad. Om någon hade ringt mig hade jag blivit jätte rädd oavsett om det var sant eller inte, "tänk om" hade jag tänkt. 

Nu ska jag äta brunch, haha, how fancy. Åskar är riden och stallet är fixat! Ska ägna mig åt massa plugg så att jag slipper sitta i veckan och kötta. Nu kurrar min mage, måste kuta. 

Vad ger dig det där pirret i kroppen?

Publicerad 2013-11-02 15:00:00 i Texter 0 kommentarer
Ni vet de där små tillfällena då ni får ett pirr i kroppen. Det kan vara ett enkelt pirr som försvinner fort. Det behöver inte vara fjärilar i magen när din förälskelse kollar på dig, utan bara ett ord som gör dig extra glad och det pirrar till. Det är just det pirret jag pratar om. Vet ni vad jag menar?

Vad ger mig det där pirret. Ett pirr av glädje, ett pirr som säger "men du, mitt liv är faktiskt rätt bra!".

♥ Mina kompisar. Bara jag tänker på vissa människor. De flesta av dessa som ger mig mitt "glädje-pirr" vet förmodligen inte ens om att de betyder så mycket för mig. Men det finns många som gör mig så glada så att detta påverkar hela mitt nervsystem. Bara tanken av dem, ett sms, ett samtal, tanken av att de tänker på mig och skickar iväg det där smset. Dem som ger mig detta pirr betyder så otroligt mycket och jag älskar dem från djupet av mitt hjärta. Dessa personer förgyller mina dagar och finns i mitt hjärta i form av ett pirr ut i alla nerver i kroppen. 

♥ Hästarna. Häromdagen när jag hade ridit Åskar i paddocken och gav dem hö i hagen stannade jag upp. Stod stilla och kollade när de mumsade i sig hö. Jag bara stod där och drog in djupa andetag och kollade på omgivningen. Kollade på dem när de åt sitt dagliga lunch hö. Vid just det ögonblicket insåg jag att detta är något jag ska hålla på med hela livet. Detta är mitt liv. 
 
♥ Framtiden. Hur spännande är inte det? Vart kommer jag hamna? Hur kommer mitt liv se ut om 10 år? Pirrar i hela kroppen, huhuhu.
 
Vad ger dig det där pirret i kroppen?
 
 

Miley Cyrus

Publicerad 2013-11-02 15:00:00 i Inspiration 0 kommentarer
 
Jag måste bara säga att jag är helt obsessed av Miley Cyrus. Hon är så jäkla snygg och smart! Hon vill bli stor och på det sättet som hon provocerar kommer detta ske. Det är det som gör henne så smart för hon vet precis hur hon ska göra för att växa. Alla pratar om henne och det är det hon vill. Sedan att hon vågar vara sig själv är så j ä v l a underbart tycker jag. Jag tycker att man ska sluta klanka ner på folk och sluta försöka få dem till något de inte är. Många vill få en person till något annat, något de själva vill att de ska vara, även fast det inte alls är den personen. Miley Cyrus är grym! Hon vågar vara sig själv och hon vet hur hon ska göra för att lyckas.

I put my makeup on

Publicerad 2013-11-02 14:09:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Åh det känns så jäkla skönt att äntligen få sätta på sig sminket igen!
Har ju inte gjort så jätte mycket de senaste dagarna och har därför inte sminkat mig. Känns skönt att få känna sig lite fin och fräsch igen. Jag ska snart få i mig nått i magen och sedan drar jag vidare till Carro för massa bus! Vi ska klä ut oss och...mer säger jag inte nu ;) ni får kanske film på det senare, massa bilder kommer ni iaf få! Så för vidare uppdatering på vad för galenskap vi faktiskt kommer hitta på får ni se här på bloggen imorgon eller ikväll ;)
 
Måste bara säga en sak, mina ögonfransar blev helt galna när jag hade på mascara. Alltså helvete. Tror jag fick hela mascaratuben som en enda stor klump på ögonfransarna. Det gick inte att rädda situationen heller så då satt jag på mig lösögonfransarna istället. Mina ögonlock känns nu 10 kg tunga...haha.
 

Alexandra Bring

Publicerad 2013-11-01 20:07:55 i Inspiration 1 kommentar
 
Bara jag som tappar det totalt när jag ser Alexandra Bring? Haha. 
Detta har blivit min nya stora inpirationskälla. Alltså kolla på henne. Tänkte försöka att inte låta som en vulgär man när jag skrev det här inlägget, men måste bara säga att hennes rumpa är så snygg. Ville lägga fram den där meningen på ett annat sätt så att det lät som att det kom från en man, men detta är inte en sådan blogg. Haha. Visst är detta motiverande? Det får mig att verkligen vilja sätta upp ett mål med min träning och satsa allt. Innan har jag bara tränat för att jag tycker att det är roligt, inget mål, utan bara kört när jag känner för det. Nu känner jag verkligen för att sätta upp ett mål och köra järnet!

Ska vi köra? Är ni med mig?! Vi kan säga att jag lägger upp ett inlägg imorgon eller på söndag på vad jag har för mål med min träning. Långsiktiga och kortsiktiga. Så gör ni samma sak i kommentarsfältet. Låter det bra? Bra!

Myskväll

Publicerad 2013-11-01 19:22:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
 
Kan ni fatta att det redan är november?? Det är helt sjukt vad det här året har gått fort. Har ni förstått att det endast är 2 månader kvar till 2014? Sjukt! När jag kom in från stallet klev jag in i duschen på en gång, tog något att äta och sedan satte jag på en skräckfilm och la mig under en filt. Mys! Nu ska jag sätta igång med lite plugg. Rätt skönt att få massa plugg klart, har mycket till nästa vecka. Bäst att sätta fart innan jag ångrar mig, haha.

Många säger att det är ingenting. Jag VET att det är allting.

Publicerad 2013-11-01 15:00:00 i Texter 1 kommentar
 
 
En sak som alltid har förvånat mig är när man hör från människor att det inte är något stort i att fylla 18. Att fylla 18 är endast en siffra, du är inte ens vuxen än. Men att fylla 18 var det häftigaste jag någonsin varit med om. Kanske inte själva 18 årsdagen, även fast det var en häftig dag, men känslan av att vara steget närmare vuxenlivet. Att vara 18 ger mig en känsla av alltmer frihet, frihet som man tidigare inte känt så mycket av, kanske sniffat på lite bara. Man känner sig vuxnare och mer ansvarig för ens eget liv. Man får skriva på papper, köpa cigg, köra bil. Att fylla 18 gav mig ett körkort. Om inte det stavas frihet vet jag inte vad som gör det.

Många säger att det inte är någon stor grej med studenten. Själva högtiden, studenten, är en häftig känsla, säger dem. Men dagen efter...inget. "Vad händer nu? Vem är jag ens?". Ingenting. Det är bara slut. Man är arbetslös. Många säger att detta är vad som händer. När jag blev 18 visste jag att deras ord inte skulle bli sanna. Det skulle vara häftigt att fylla 18. Det skulle öppna upp dörrar och det skulle framförallt lämna efter sig en asball känsla av frihet. Jag hade rätt och dem hade fel. Det är häftigt att fylla 18 och det kommer vara en asball känsla av frihet efter studenten. Det kommer vara spännande och lite läskigt. Men jag vet, såväl som jag visste att 18 INTE endast är en siffra utan en känsla av frihet, att studenten inte kommer vara ingenting. Det kommer vara allting, en start på något nytt och spännande. Starten på ett enda stort äventyr.

Lång sovmorgon

Publicerad 2013-11-01 13:52:00 i Allmänt 0 kommentarer
Godmorgon!
 
Det är lite roligt att jag igårnatt skrev att jag aldrig vaknat klockan 1 på eftermiddagen och idag vaknar jag av att Ulrika ringer halv 1...inte hur jag kunde sova så länge?? Haha.... i vanliga fall brukar jag vakna cirka 10 ggr och den första vid 7 innan jag kliver upp. Men nu när Ulrika ringde blev jag så chockad när jag kollade på klockan, HALV 1! Somnade dock 4 på morgonen, så det var väl ingen katastrof kanske...Haha, så kunde jag inte prata när jag svarade i telefon. Det kom fram en harklig stämma som sa, "hallååå". Tänk er en 90 årig gammal tant som har rökt sen hon var 12. 
 
Nu är jag iaf i stallet och mockar! Ulrika slutade tidigt så hon skulle höra om vi skulle rida. Så jäkla härligt! Hoppas ni får en bra dag, min dag kommer bestå av plugg...tråååkigt, men jag ska nog göra det bästa av det med tända ljus och massa mys!
 

KAN INTE SOVA

Publicerad 2013-11-01 01:19:44 i Allmänt 0 kommentarer
 
 
Jag har varit rätt uttråkad nu på kvällen för jag kan verkligen inte sova! Har haft svårt att sova hela lovet, har inte alls varit trött. Känner mig lite som en typisk tonåring som vänder på dygnet helt och vaknar vid 1 på dagarna. Har bara hänt mig en gång...haha...okej, kanske lite fler... Det var faktiskt flera år sedan jag vände på mtt dygn. Jag har iaf gott upp tidigt, nu på lovet, även fast jag har somnat vid 3 på natten. High five på det!  Brukar ofta lägga mig tidigt och sedan gå upp tidigt. Hästarna ni vet ;) Under lovet har det istället blivit, i säng sent och upp tidigt. Äsch, vad gör det, jag är ju fortfarande pigg! 
 
Har gjort inlägg till kommande vecka istället för att sova, blev så full av inspiration helt plötsligt! Så nästa vecka har ni mycket att se fram emot kan jag lova ;) Många kickass inlägg och mycket inspiration. Väldigt mycket glädje och positivitet. Det gillar vi! Nu ska jag kolla på Big Bang Theory och ta ett nattsnack för nu börjar jag bli hungrig mitt i natten också, haha. Kommer nog ta ett tag tills jag är tillräckligt trött för att sova.

Vi hörs imorgon! Godnatt ♥