Alla trycker på F5 NU

Publicerad 2013-10-31 20:33:00 i 2 kommentarer
 
 
Och nu har jag återigen bytt design på bloggen! Visst blev det snyggt?! Älskar den ♥ Älskar när det är vitt och stilrent! Ska såklart inte ta åt mig äran för designen då jag tog den från sannasrum, grym tjej. Det finns så många grymma tjejer där ute, varför har jag gjort mina designer själv i alla dessa år? Haha. Har tröttnat på det så mycket för jag blir ändå aldrig nöjd och vill därför byta efter en vecka. Men nu gör det inget om man vill byta på en gång för det tar en max 15 min att hitta en snygg gratis design och sätta in den i kodmallarna! 

Uppdatera med F5 några gånger, såg att det inte riktigt såg ut som det skulle. Hoppas att det fixar sig snart! 

Håll ut

Publicerad 2013-10-31 16:51:10 i Bloggen 0 kommentarer
Bloggen kommer se lite konstig ut nu ett tag. 
Men snart kommer allt se smashing ut.

And he is back

Publicerad 2013-10-31 12:49:00 i Hästarna 3 kommentarer
 
Åskar är sig själv igen!
 
Ett dressyrpass i paddocken och det enda han vill göra är att dra iväg i full kareta. 
Helt. Utom. All. Kontroll. 

Jag satt bara och skrattade när han rejsade omkring och gjorde glädjeskutt. Lycklig häst, lycklig jag ♥

Jobbigt att älska ett djur så mycket

Publicerad 2013-10-30 20:26:00 i Hästarna 1 kommentar
 
 
Okej. Andas. Badet lugnade verkligen min nerver, men ändå är jag så stressad över Åskar?
Det är det enda jag tänker på just nu. Han mår ju bra, det såg jag ju idag? Lite trött, men det är för att han sätter päls. Nu tar vi ett djupt andetag tillsammans! AAAHHH HOOOOOO, hur skriver man ens andetagsläten? Haha.

Sofia träningen är på lördag så då tror jag att jag ska rida i paddocken imorgon för att känna av honom och sedan springer vi lite i skogen på fredag. Eftersom att jag ska ha halloweenfest imorgon måste jag gå ut till stallet tidigt imorgonbitti för att hinna rida honom. Om jag inte gör det kommer jag inte kunna tänka klart, haha. Vill verkligen känna på honom tills han är sig själv igen! Ska föra protokoll för minsta lilla beteendeförändring. Okej, mitt beteende är kanske det som behöver föras protokoll på. Detta kan inte vara ett hälsosamt beteende. När blev det såhär? Haha! Äsch, han är okej. Det gör bara lite ont i mitt hjärta när han inte är sig själv, känns som att han är olycklig. HAHA, jag skrattar så mycket åt mig själv just nu. Min älskade lilla gris ♥ 

Jag gjorde iaf en foderanalys idag och har kollat över hans foderstat. Tycker att det blev mycket bättre nu! Lite mer protein, så blir det krut i honom igen ;)Stressad

Publicerad 2013-10-30 19:37:38 i Allmänt 0 kommentarer
Kan någon berätta för mig hur man tar mysiga bilder på sina ben i badet för jag har ingen aning. Antingen ser det ut som nipples eller korvar. De ggr det såg ut som nipples kan det ha varit mina nipples. Ingen clue.
 
Är så fruktansvärt stressad. Ska ha halloweenfest imorgon och det var mer påfrestande än vad jag någonsin kunnat ana. Fast jag tror att jag är mer stressad över Åskar, vet inte ens varför? han är ju frisk! tog valet att lägga mig i ett bad för att lugna ner mig, det funkade riktigt bra, tack gode gud. Nära att få en panikattack där ett tag. Haha. Hörs kanske senare! beror på hur lugn jag är, haha.
 
 

Från galen till trött, varför?

Publicerad 2013-10-30 13:40:03 i Hästarna 0 kommentarer
Direkt när jag vaknade imorse sprang jag, bokstavligt talat, ut till Åskar för att känna av honom lite.
Jag har blivit så nojig, haha! Visst är han trött och seg just nu, men jag är rätt säker på att det inte är något fel på honom. Man kan inte vara galet pigg hela tiden, eller hur? Det blev ett så dåligt pass i paddocken, lät honom mest springa runt och galoppera ville han knappt göra. Förutom när han skulle galoppera på volt runt mig och han krumelurar sig och hoppar runt som den tok han är, det gjorde mig glad! Sedan satt jag mig bara ner och där kom den riktiga Åskar fram. Han började putta på mig, bita mig i fötterna och i princip sätta sig i mitt knä. Sedan la han huvudet i min famn och nästan somnade, åh den känslan 

Det jag tror att hans trötthet beror på är...
 
 
Jag skulle tro att det är en blandning av dessa punkter. När en häst sätter vinterpäls är det viktigt med en korrekt foderstat då hästens kropp behöver näring för uppbyggnandet av päls. Pälstillväxten prioriteras före muskeluppbyggnaden och därför behöver man kolla över foderstaten så att hästen klarar av uppbyggnaden av päls, muskler och fett, utan att tappa energi. Därför ska jag nu kolla över hans foderstat! Jag vet att det behövs göras ändringar i den, kompletteringar. Då kommer han nog bli lika galen som innan, can't wait ;) men egentligen är det inte hans galna sida som jag saknar, den galna sidan som han så ofta visar är för mig ett tecken på att han är glad och älskar livet. Därför är det så viktigt för mig att han blir sig själv igen!

Vad behöver en bra blogg?

Publicerad 2013-10-30 10:00:00 i 0 kommentarer
För att ha en bra blogg, anser jag, att man måste kunna välja ut de inlägg som är viktigast. Jag skulle aldrig kunna få bloggtorka på grund av att jag skulle kunna skriva om vad som helst. Så jag skulle enkelt kunna skriva 10 inlägg om dagen, men gör det verkligen bloggen så bra? Nej, det drar ner bloggen i kvalité rätt mycket. Det är många som pratar om att bloggar ska uppdateras ofta, men jag nöjer mig ofta med en gång/dag. Till och med en gång i veckan hellre än 10 ggr/dag. Man blir lätt trött på bloggen om det blir ett ständigt tjat och om bloggaren endast slänger iväg inlägg för att "det är så man ska göra när man bloggar". Man tar kort på varenda litet steg man tar. Detta tycker dock jag att jag kan förbättra med bloggen, välja ut mina inlägg bättre. För just nu, när jag kollar på bloggen, lockar den inte mig. Då är jag även bloggens "skribent". Haha!


Vad behöver en bra blogg, enligt mig?
 
 
Sedan är det säkert många som inte är ute efter en välbesökt blogg, utan endast vill ha den för att uppdatera sina vänner vad personen i fråga håller på med. Sedan finns det dem, som jag, som vill ha förbättringar!
 
Lycka till med era bloggar kompisar!

Mysteriet med den lugna ponnyn

Publicerad 2013-10-29 22:52:13 i Hästarna 1 kommentar
Jag har aldrig tidigare haft en sån här ångest över en häst förut. Visst kan jag få ångest över en häst och har fått många gånger förut, men detta är annorlunda. Som jag skrev tidigare, tror att jag skrev det i all hast, är Åskar inte riktigt sig själv. Han har inte varit det de senaste två gångerna jag har ridit honom. Oj, ring 112, haha... Han har varit så otroligt lugn, inte riktigt trög, men han har tagit det i sin takt. Vilket har varit som om en 30 årig gammal häst hade tagit kontroll över hans kropp. Det är något med honom. Det är säkert ingenting, kanske något i stil med magont eller att han börjar komma in i en vinterdepression. Jag är iaf helt säker på att det är någonting. Eller så överanalyserar jag allt som de flesta gör när det kommer till våra kära djur. Nej, jag är rätt säker på att han inte är 100 procent kry. Tror dock inte att det är något allvarligt.
 
Vi ska kanske träna för Sofia i helgen och detta gav mig lite panik, för åtminstone en sekund, då han inte är på topp. Därför gjorde jag ett schema, för att hinna känna av honom innan helgen. Även för att han inte ska behöva gå ett jobbigt dressyrpass om han inte är helt 100, vill gärna veta vad vi har att göra med här innan jag tar ut honom på ett dressyrpass. Det kan ju såklart inte vara någonting alls. Ibland har man sämre dagar helt enkelt! Haha, det är säkert många som skrattar åt mig nu. Det enda jag har reagerat på är att han har varit lugn i ridningen och kontrollerbar, varje hästmänniskas dröm att ha tämjt en galen rodeohäst. Njaaa, inte riktigt allas ;) Ska undersöka mysteriumet med den lugna Åskar!
 

Man måste variera Åskars träning väldigt mycket, annars tröttnar han. Om han inte blir spralligare tills markarbetet på fredag, då jag tänker ta fram hindren, kan jag säkerställa att hästen är döende!

Kolla bara på hans ögon. Ögonen säger allt och detta är inte min plopp ♥

Snackar lite med min bästis

Publicerad 2013-10-29 16:07:00 i Hästarna 2 kommentarer
 
 

Yoga handlar inte om att vara vig

Publicerad 2013-10-29 14:38:00 i Inspiration 2 kommentarer
 

// Yoga handlar om att gå fram till din matta och inte veta vad som kommer hända, men att vara ok med det. Det handlar om att rehabilitera dig själv och att inte tro på "experterna" när de säger att du är för skadad eller för gammal. Det handlar om att tro att du kan göra vad som helst, även om det är det mest skrämmande och omöjliga ting du någonsin skulle kunna drömma om. Det handlar om att visa vem du verkligen är. Det handlar om att vara snäll mot dig själv så att du sedan kan vara snäll mot andra. Yoga handlar om att upptäcka att de flesta av dina galna tankar, inuti ditt huvud, inte är sanna. Det handlar om att vara hälsosam utan att pressa dig själv till gränsen. Det handlar om att sakta ner, för att bli starkare. Det handlar om att andas, röra sig och att le på insidan. Det är det svåraste jag någonsin har gjort, men också det bästa. //

Hunden och pipleksaken

Publicerad 2013-10-29 11:39:51 i Fotografi - Djur 1 kommentar
 
 
Nya bilder! Vem förtjänar en applåd? Haha. Har lite dåligt samvete över att jag lämnade Bobby för att leka själv när jag skulle blogga. Får gå ut på en promenad med honom efter att jag har skrivit klart det här inlägget! 

Ni vet, hos tandläkaren, när man ligger där i stolen och man har en spegel ovanför sig som man ser sig själv i? Det verkar som att det är förstoring i den och ljuset gör att man ser varenda liten por. Haha. Att se mig ligga där fick mig att vilja ta en dusch och bara sköta om mig själv. Gick dit osminkad också, lite små grisig. Därför ska jag ha lite spa här hemma idag! Bara jag som tycker att klockan är cirka 4, men det är inte ens lunch ännu? Härligt, då får man massa gjort idag alltså! Hörs vi senare? Great! 

Ny bloggdesign

Publicerad 2013-10-29 09:15:03 i 2 kommentarer
 

Jag upptäckte hur otroligt skönt det är att ta bloggdesigner från bloggdesign.nu. Behöver aldrig mer göra en bloggdesign i hela mitt liv! Haha. Jag är så trött på det. Fast samtidigt är det mycket roligare att kolla på något man har gjort helt själv och som är mer personligt. Men, by now, är jag nöjd med det jag har! Var så trött på min mörka bloggdesign så därför gick jag in på bloggdesign.nu och letade reda på någon ljus och fin design! Hittade en tjej som är jätte duktig på bloggdesigner, hade så svårt att välja vilken jag ville ha, haha. Gå in på hennes blogg och kolla, g r y m!

Nu ska jag snart iväg till tandläkaren, huhuhu. Känner mig så vuxen som, första gången i mitt liv, kommer ta bilen själv och gå in helt själv. S j ä l v. Hjälp. 

Goodmorning

Publicerad 2013-10-29 08:30:32 i Tumblr/Pinterest 0 kommentarer
 

Helt slut

Publicerad 2013-10-28 21:49:00 i Allmänt 1 kommentar
 
 
Sitter med huvudvärk och är helt slut. När jag kom hem, kvart i 9, åt jag mat på en gång för jag var så hungrig! Hade inte ätit något annat än en klubba på hela dagen, och kamel pungkulor, haha, think about that fo a sec. Nej, det är tuggummin som vi köpte på hemmakväll.

Det jag och Carro tänkte göra idag var att åka på lite ärenden inför halloweenfesten bara, men det slutade med att vi mötte upp två kompisar. Därför blev det rätt sent. Har haft en grym dag iaf, behövde detta efter min lugna helg framför massa serier, haha. Kommer ligga helt utslagen i sängen nu.

Hur har er dag varit?

Yesterdays gone we gotta keep moving on

Publicerad 2013-10-28 12:59:09 i Fotografi - Porträtt 1 kommentar


Har redigerat klart bilderna från fotograferingen med Carro nu på morgonkvisten. Bara jag som, efter en stunds redigerande och arbete med bilderna från fotograferingar, börjar tvivla på ens skills? "Det här är ju egentligen inte bra bilder. Trodde att dem var bättre än såhär". Haha, varje gång är mina känslor i början när jag ser bilderna "fyfan vad bra det blev!". Men när jag kollat på dem några gånger så känner jag bara "nej, vad har jag gjort för att skapa något såhär hemskt". Äsch, även om mina bilder inte är så snygga nu så kommer jag förhoppningsvis bli en duktigare fotograf senare. Med lite träning blir allt bra!

Nu ska jag sminka mig för att senare ta bilen till stan och möta upp min fina Carro! Hörs senare, puss ♥

Egoboostmonday

Publicerad 2013-10-28 10:00:00 i Egoboostmonday 0 kommentarer
 
Jag har nu lagt till en ny kategori som heter "egoboost". Planen är att, varje måndag, lägga upp ett inlägg som utstrålar massa positiv energi och boostar er måndag! För hur jobbiga kan måndagar vara liksom? Men det behöver dem inte vara om man försöker se det fina med en ny vecka. Jag ska hjälpa er att sprida massa positiv energi på era måndagar!

Schitzo

Publicerad 2013-10-27 20:54:00 i Allmänt 1 kommentar
 
Någon som sa fler "här och nu" bilder? Även fast det endast är två ihopsatta, fula, webcambilder där jag ser schitzo ut, anser jag att det är bättre än inget alls. Så här sitter alltså jag, i mina mjukiskläder, som jag har degat i framför serier hela dagen. Mitt mål för dagen var att kolla klart på en hel säsong av how i met your mother och jag klarade det! Haha. Jag vill tacka min mamma som alltid trott på mig och dagligen kallar mig lat. Min hund som alltid är så mysig i min famn och min pappa som är bagare och tog med bakverk hem när jag var liten och som gjorde mig fet och ännu latare. Okej, jag hoppas att ni förstår att jag skämtar. Även fast det ligger lite sanning i det hela. Imorgon ska jag kliva upp tidigt för att gå ut på en lång morgonpromenad, sedan redigera bilder, städa, plugga och lite allt möjligt innan jag ska ut på massa ärenden med min fina vän! Vi ska fixa lite inför halloweenfesten vi ska ha, kommer bli så kul att åka till affären med sin kompis och handla mat. Haha! Jag är pinsamt taggad över det, att köra till mataffären och handla mat med sin kompis. Vuxenpoäng eller vad?

Vi hörs imorgon amigos!

Förbättringar

Publicerad 2013-10-27 15:00:00 i Bloggen 2 kommentarer
Jag måste göra några förbättringar med bloggen. Förut hade jag höga krav på den blogg jag hade. Nu känner jag att jag skriver om det jag vill och försöker vara mig själv så mycket jag klarar av. Det är lite läskigt att verkligen visa, "hej, här är jag". Känns naket och det gör en sårbar. Därför är det svårt! Men jag tycker att det vore roligare att blogga då, göra det mer personligt. Har gjort en lista över saker jag vill förbättra med bloggen. 

- Fler "här och nu" bilder. Fotade med systemkameran. Alltså snyggare bilder, fler bilder. Bilderbilderbilder.

- Uttänkta inlägg. Det kan vara ett vanligt "godmorgon" inlägg, men som ändå ger något till läsaren. Som utstrålar positivitet, glädje och power. 

- Ooh damn gurl, you better work on that bloggdesign. 

- Personligt! Det här är min blogg och jag vill att det ska utstråla Viktoria Kjellin.
 
 
Vad skulle ni vilja förbättra med bloggen?

Nostalgiska dagar

Publicerad 2013-10-27 13:07:22 i Allmänt 0 kommentarer
 
 
Godmorgon!

Lite sent dock. Haha. Låg och drog mig i sängen länge, låg vaken i säkert 4 timmar utan att vilja dra mig upp. Låg bara i sängen och tänkte, helt klarvaken, men var inte riktigt redo att ta tag i dagen ännu. Sedan började hunden gnälla, för han trodde att han var hemma själv, så då fick jag lov att kliva upp och gå ner till honom. Han blev så glad, min lilla sötnos ♥ Gick och la mig sent i natt, som alltid när man var yngre, och gick upp sent, också som förut. Många i min ålder gör det fortfarande, men jag har växt ifrån det. Jag vänder mitt dygn åt rätt håll, and that's how i like it. Ta tag i dagen och göra något av den. När jag pratar om "gå upp sent" menar jag cirka klockan 9, haha, kan inte sova längre än så oavsett om jag varit vaken till 6 på morgonen eller 11 på kvällen.

Direkt efter att jag gjort en kopp te grät jag åt det senaste avsnittet av The Vampire Diaries, HUR BRA?? Gråter aldrig till filmer, serier, och har endast gjort det en gång tidigare. Och det var åt filmen Air Bud, den om hunden som spelar basket, remember? Haha. Jag grät så mycket åt den filmen när jag såg den första gången när jag var liten, när den lilla killen lämnar hunden, så jag började avsky den och kunde aldrig kolla på den igen. Haha, bara för att jag är en sådan djurälskare. Så sitter jag med tårarna rinnande nerför mina kinder, med hunden i knät och en kopp te i handen, åt Vampire Diaries. Haha! Efter det avsnittet satt jag på How I Met Your Mother istället och har kollat på det ända sen dess! Rätt skön dag ändå eller vad säger ni? Gillar att det känns som förut när man gick i högstadiet, bara vara hemma och dega. Men imorgon kommer jag ta tag i dagen igen! För det är det jag trivs med. Hoppas ni får en bra dag, ska fortsätta kolla på serier, med ett litet avbrott när Åskar ska få springa lite i skogen! Ha det, puss ♥

So much cuteness ♥

Publicerad 2013-10-27 10:00:00 i Tumblr/Pinterest 0 kommentarer
 mina känslor för denna valp svämmar över 
 
Jag håller på att dö på min "board" på pinterest. So much cuteness...alltså 
Kolla in min pinterest! Älskar den, haha. Den är dock lite klen ännu, men det kommer det bli ändring på! Är helt fast på pinterest, mycket bättre än tumblr som jag föredrog förut. Fullt med inspiration! 

Du tror du upplevt allt

Publicerad 2013-10-26 22:27:34 i Texter 0 kommentarer


Kollar på den här bilden, medan jag ligger i min säng, där jag har legat större delen av dagen, och känner mig bara så otroligt ofräsch. Vill locka håret, sminka mig, sätta på mig mina snyggaste kläder och gå ut och dansa. Varenda helg väljer jag soffmys framför utekvällar. Känner mig som någon som är redo för att stadga sig och är klar med sina vilda ungdomsår. Jag må ha gjort många saker som ingen någonsin kommer få uppleva, detta under endast en månad. Saker som man sprider ut under alla år man lever, tills man fyllt 30. Så, ungdomen, been there done that. Jag har inget mer att uppleva under mina tonårsår, så därför kan jag redan nu hoppa till den delen då jag är lyckligt gift med en liten knatte i famnen. Fast nä, nu ska vi inte skynda på detta alltför mycket. Det är lite tragiskt att man har så bråttom att upptäcka nya saker, att uppleva, att man snabbar på åldrandet. Man har erfarenheter när man är 17, som en 30 åring inte ännu har erfarenheter av. Det är nu ni börjar bli lite nyfikna över vad det är jag pratar om, am i right? ;)

Förstår ni vad jag menar? Men även om jag har upplevt väldigt mycket i mina 18 år, kan man ändå glädjas över de minnen jag kommer skapa. Det behöver inte vara en helt ny upplevelse. Det kan vara en upplevelse jag tidigare bekantat mig med, men med andra bekantskaper. Man möter nya människor och delar dessa upplevelser med dessa. Det blir något nytt och spännande. Jag känner mig redo att uppleva mer, kanske inget helt nytt, men ändå lika spännande.

Dags att göra detta på rätt sätt

Publicerad 2013-10-26 15:00:00 i Träning 1 kommentar
 
HerreGUD vad jag inte har skött mig de senaste dagarna. Både med träningen och maten. Jag börjar känna av det nu, uppblåst och trött. Det är när jag blir stressad över saker som jag får bakslag. Men det är då jag behöver träningen som mest. Har även märkt av det på min sömnrytm. Har så svårt att somna på kvällarna nuförtiden, även fast jag känner mig trött. Stressen har även börjat ge mig mardrömmar. Därför behöver jag träningen för att kunna koppla av och slippa tänka på det som stressar upp mig så mycket. Bli mer avkopplad helt enkelt. Dags att ta tag i mig själv igen och träna lika hårt som förut när jag inte kunde ta mg fram pga träningsverken, älskar ju det! 

Spa

Publicerad 2013-10-26 13:59:00 i Hästarna 0 kommentarer
 
Hästarna blev duschade efter att de fick busa av sig på byvägarna. Åskar brukar bli väldigt uttråkad och rastlös när han står i gången. Speciellt när man duschar honom. Men nu stod han verkligen och njöt! Gjorde rent hans ansikte och han stod med stängda ögon och tyckte det var jätte skönt. 
 
Nu står båda två inne i sina boxar och äter hö med sina gosiga täcken på 

Godmorgon lördag!

Publicerad 2013-10-26 10:30:16 i Allmänt 1 kommentar
Godmorgon! 

Jag vaknade nu...NU. Jag är en sådan person som vaknar jätte tidigt, pigg och skulle helt klart kunna gå upp redan då, men som istället ligger kvar och halvsover i flera timmar då det är så skönt under täcket. Haha. Vaknade idag klockan 7 och låg vaken i kanske 30 min, men jag förmådde mig aldrig att kliva upp då det var så skönt där i sängen. Sedan halvsov jag tills nu. Det är riktigt skönt att ha såna morgnar ibland för då känner man sig verkligen utvilad och får en morgon utan stress. Härligt! Men ibland skulle jag vilja kunna resa mig upp och ta tag i dagen på en gång. Haha. Om cirka en timme ska jag ut till stallet för att rida Åskar. Nu är byvägen inte längre hård efter regnet och +graderna så därför kan vi rida där! Det tycker han är jätte roligt, när han får racea och busa runt lite. Galningen 

Det är nu jag ska ha ett inlägg med en bild på min fina frulle, men jag orkar vare sig göra iordning en snygg frulle med bär och te och massa härliga färger eller ta fram kameran för att ta kort på det och redigera det fint. Ni får en bild på ponnyn istället 

 
 
 

Inget schwung, bara spring

Publicerad 2013-10-25 19:46:50 i Hästarna 1 kommentar


Nu har jag fått i mig mat och sitter kokhet och med torkat svett/smink i hela ansiktet. Haha. Både jag och Åskar blev riktigt svettiga efter dagens pass i paddocken. Jag är dock inte alls nöjd med min ridning idag. Åskar var extremt pigg och bara sprang. Visst har jag velat ha mer framåtbjudning, men jag kom inte riktigt ner i sadeln så att jag kunde få fram det här schwunget man vill ha. Istället för att endast kuta omkring i form. Han var duktig, det var han, men jag tror att han kände att jag inte riktigt var på humör idag och att jag inte riktigt var där. Då passade han allt på, haha. Så idag står jag för det dåliga passet. Imorgon blir det uteritt! Herregud, det behöver han verkligen. Jag med för den delen, ska bli så skönt att få komma ut i skogen och busa med min ponnybus 

Kolla på bilden, Åskar har fått en jätte snygg ny grimma! Är lite ledsen över att den kommer bli skitig på en gång, haha...så snygg ju!


Puss

Publicerad 2013-10-25 10:47:00 i Hästarna 1 kommentar
 Hade pusskalas med Alfred innan jag skulle ut med Walle  ♥
 
Jag har varit så trött den här veckan. Vart tog energin vägen från förra veckan?? Tog en lång sovmorgon idag och har haft en väldigt lugn morgon. Vid ett har jag en lektion och sedan tar jag helg! Blir nog mys ikväll och endast mys. Haha. Har blivit en sådan mysmänniska och skippar ofta utekvällar med vännerna för att sitta hemma i min säng med en film och godis. 
 
Jag tänkte blogga igår när jag kom hem från Walle, men min dator krånglade och då orkade jag inte hålla på. Haha. Det var iaf en riktigt pigg häst jag satt på! Helt galen. Trodde han skulle vara trött, för han sov nästan i stallet, men när jag satt upp blev det full fart. När det skulle vara skritt tyckte han att vi skulle trippa och när det var trav ville han galoppera. Det var en lugn tur vi skulle ut på, han hade dock andra planer. Men det blev en mysig tur med mest skritt och lite trav. Ändå blev han rätt svettig, kanske för att han höll igång genom att hoppa för alla spöken och små springa hela tiden. Det var kul att sitta på en så pigg och glad häst, då var han sig själv iaf, han var så låg i stallet så började undra om det var något fel. Men det var det då sannerligen inte. Haha.

Såg att bloggen såg lite konstig ut och tänkte göra en helrenovering nu när jag kommer vara ledig hela nästa vecka! Kommer bli så skönt med nått nytt. Inte ens bloggat i en månad än och jag är fortfarande trött på designen, haha. 

få dina studier till en dans på rosor

Publicerad 2013-10-25 10:00:00 i Texter 2 kommentarer
 
Har ni några tips på hur man kan få sina pluggtimmar som något roligt? Om inte kommer ni få några tips av mig nu! För mig är det viktigt att få pluggtimmarna som en dans på rosor snarare än en dans på spikar.

- För det första är positivt tänkande alltid något som man ska sträva efter. Detta är mitt svar på allt. Om man tänker positivt blir allt så mycket enklare och roligare!

- Mys till det! Tänd några ljus, sätt på musik som gör dig inspirerad och motiverad, gör en kopp te, ta fram filten, kör på bara! Det obligatoriska är ju även att det är höst och regnet smattrar mot fönsterrutan, mys 

- Hitta ditt sätt att plugga på. Vissa gillar att plugga framför tv:n, i badet, på en rockkonsert. Hitta DIN plats och vad du trivs bäst med. Personligen gillar jag att sitta, helt ostört, på mitt rum med massa tända ljus, med hög mysfaktor! Om jag pluggar till prov älskar jag att ligga i badet och läsa, då är jag härligt avkopplad och stressar inte upp mig.

- Stressa in upp dig om du fastnar! Skippa att bli frustrerad eller stressad. Om du blir det kan du ta en paus, gå på en promenad för lite frisk luft eller dra på dig träningskläderna för att svettas lite. Detta kör jag ofta på! Man känner sig så lugn och avslappnad så man kan omöjligt stressa upp sig då. OBS. det finns risk att man fastnar vid facebook eller andra sociala medier om man sliter sig från skolböckerna för endast en liten minut. Hänt mig många gånger, and i never returned.

- Plugga inte i sista minuten. Detta framkallar ofta stress och gör det mycket svårare för dig att koncentrera dig. Om du skulle fastna eller bli frustrerad gör det inget om du lägger ner skolböckerna för dagen och nöjer dig med det du redan lärt dig, men endast om du är i fas och ligger bra till i planeringen. 

Vill uppleva med kameran i handen

Publicerad 2013-10-24 12:00:00 i Inspiration 3 kommentarer
 
Det är så mycket jag vill uppleva och det är verkligen så otroligt mycket jag vill fånga på bild!
Vill fånga allt på bild. ALLT. Små ögonblick, stora ögonblick, bilder som väcker känslor, bilder som får en att skratta, bilder som ger en a walk through memory lane. Förut var jag stressad över att jag måste göra det NU, jag kunde absolut inte vänta en sekund till. Men jag har tid. Jag har all tid i världen. Det är inte längre kul att fotografera häromkring då jag har sett allt i den här byn miljontals gånger. Så är det att bo i en liten by. Man kan inte ens kalla det stad. Men det gör ingenting, för då har jag så mycket att uppleva som jag inte ännu har sett! Då med kameran i handen och det kommer knäppas så mycket kort hela tiden. Längtar 

Alla dessa listor

Publicerad 2013-10-24 10:53:29 i Allmänt 2 kommentarer
 Walles hovisar ♥ - måste ta nya bilder haha
 
Jag har börjat göra så otroligt mycket listor. Älskar listor!! Just nu har jag gjort en lista på vad jag ska göra idag, haha, och vad som ska göras under höstlovet. Har även gjort en lista över saker jag ska köpa, då jag har några inköp som jag har klurat på ett tag nu. Har även gjort en lista över vad jag ska göra på mitt hål jag har efter den här lektionen - religion. Jag gillar att ha koll på ALLT. Precis allt måste vara under kontroll.

När jag kommer hem från skolan ska jag direkt ta bilen till Walle för att rida ut på honom! Han har stått ett tag nu, så vi får se hur pigg han är ;) Jag gissar på m y c k e t. Slutar 10 över 4 så hoppas att jag hinner innan det blir mörkt! Igår trodde jag verkligen att det var fredag och idag känns det som fredag och imorgon ÄR det fredag. Fredag hela veckan, haha. Har inget kvar att göra innan höstlovet så tog väl ut segern lite i förväg, bara två soft skoldagar kvar och sedan ledighet i en vecka! S k ö n t ♥ 

Planering är nyckeln till ett stressfritt studieliv

Publicerad 2013-10-24 10:00:00 i Texter 2 kommentarer
 
Jag har pluggat till prov och haft deadlines på inlämningar så länge jag kommer ihåg. Större delen av mitt liv faktiskt. Därför har jag blivit allt mer erfaren på hur jag lägger upp mina studier.
 
Att planera är väldigt viktigt och detta är nyckeln till att slippa stressen deadlines ofta tillför. Genom att planera sin vecka och vara i tid med sina inlämningar slipper man en ständig panik över att man har någonting att göra. Gör hellre klart någonting 3 veckor innan, eller åtminstone vara på god väg till ett avklarat arbete, än att plugga samma vecka som deadline. Detta har jag lärt mig av och är min viktigaste läxa jag lärt mig som studerande. Var alltid steget före i planeringen. Förut kunde mitt liv se ut såhär.

3 veckor innan deadline: "Jag borde plugga till provet om judendomen. Det är ju 3 veckor kvar, då är det ju lång tid kvar."

2 veckor innan deadline: "Nu är det faktiskt snart prov och jag kan ingenting...men jag hinner. Det är ingen fara."

1 vecka innan deadline: "Shit, nästa vecka är det prov...åh ska väl plugga då. Fast jag hinner ju om jag gör det någon dag innan. Det är säkert inte så svårt prov."

En dag innan deadline: "HELVETE JAG HAR PROV IMORGON OCH JAG KAN INGENTING!! VAD ÄR KVADRATROTEN UR 74,27? HUR FÖRKORTAR MAN RATIONELLA UTTRYCK?! VAD ÄR DET ENS JAG KOLLAR PÅ?? JUSTE DET VAR INTE MATTE DET VAR RELIGION JAG FÖRSTÅR INTE, NEJ JAG ÄR KÖRD, HERREGUD NEJ MITT LIV MITT HJÄRTA JAG KOMMER DÖ PANIK"

Här hade jag även så dålig planering så några gånger sa jag till mig själv att jag inte hann göra vissa saker då jag var tvungen att plugga, men sedan pluggade jag ändå inte. Jag tog aldrig tag i det och då tackade jag ibland nej till saker som vore kul men jag ansåg att jag inte hann. Jag kände mig ständigt stressad över arbeten som det egentligen var lugnt med, men eftersom att jag inte pluggade när jag sa att jag skulle göra det gjorde detta mig otroligt stressad. Det hade varit så lätt att motverka denna panik som uppstod. Såhär gör jag nu.

3 veckor innan deadline: "Nu har jag lite tid över så jag kan skriva lite på den där uppsatsen i svenskan."

2 veckor innan deadline: "Jag ligger bra till på uppgifterna som ska in om 2 veckor, men jag kan ju kolla igenom det och skriva lite på det."

1 vecka innan deadline: "Jag är i princip klar med allt som ska in nästa vecka. Ska bara skriva några ord på uppgiften i svenska, sedan är det bara att skicka in det.

Dagarna innan deadline: Rida häst, springa milen, åka och shoppa, vara med vänner.

Vad föredrar ni?

Nu har jag tid med så mycket mer än förut och jag känner mig lugn. Jag följer en bra planering. Nu tackar jag aldrig nej till saker för jag ligger alltid bra till med skolarbeten. Nu slipper jag denna panik veckan innan en inlämning eller prov. Planering är nyckeln och du kommer känna dig lugnare och inte längre stressad över skolan. Du kommer även ha tid att göra så mycket saker du trodde att du inte hann förut, bara för att "skolan hindrade dig". När det egentligen var du som hindrade dig själv.

Pretty little liars

Publicerad 2013-10-23 21:25:15 i Tumblr/Pinterest 4 kommentarerHur bra var inte senaste pll avsnittet då??

Nu andas vi ut

Publicerad 2013-10-23 16:49:00 i Allmänt 3 kommentarer
 
Äntligen kan jag slappna av! Matteprovet avklarat och dagens styrelsemöte. Var så nervös inför styrelsemötet, haha. Rätt löjligt egentligen då det inte var en så stor sak. Men det känns så stort och vuxet! Är det nu jag ska säga "vuxenpoäng"? När jag kom hem drog jag av mig kläderna på en gång, det är så skönt att ta av sig bh:n och släppa ut allt i friska luften. Regnet öser ner utanför så då blir det myskväll för mig! Nu ska jag bara slappna av för att varva ner lite. Är fortfarande uppe i högvarv och behöver andas. Ska nog sätta på mig träningskläderna för att svettas lite och sedan sätter jag på någon serie med regnet smattrandes mot fönsterrutan. Mys!
 
 

Uppstressad

Publicerad 2013-10-22 17:52:11 i Allmänt 10 kommentarer
 
Det kändes inte tungt att ta fram matteboken idag. När jag kom hem hoppade jag direkt in i duschen, tvättade av mig sminket och mitt röda läppstift så att det blev utsmetat i hela ansiktet, satt på mig morgonrocken, tände ljus och satt på lugn musik. Sedan plockade jag fram matteboken och har setat i min säng i morgonrocken, varm och gosig med tända ljus och lugn musik och pluggat ända sen dess. När man gör det på rätt sätt är det inte jobbigt alls att plugga!  Bara man myser till det lite ;)

Har haft det väldigt stressigt i några dagar nu då jag har stressat så mycket inför matteprovet jag har imorgon. Tänkte hela tiden "jag kan inte matte, kommer aldrig fatta", men nu när jag sitter med boken går det i väldig fart och jag tänker "var det bara det här? Jag måste ju tänka fel när det är såhär enkelt?". Jag är så lättad!

Gillar inte hur bloggen har drivit iväg de senaste dagarna då jag har varit så stressig. Då blir allt jag gör bara slarvigt och jag spyr på det så fort jag ser det. Idag i skolan hade jag sådan panik och allt kändes bara så jäkla äckligt i mitt huvud. Det går inte att förklara, men nästan som att någon okuperat mitt huvud och försökte styra. Hjärtklappning, huvudvärk, stirrig blick. Haha! Nu är jag som tur lugnare, gillade inte alls den uppstressade människan, hon behöver söka hjälp. Ska få ordning på bloggen lite, efter imorgon, nu är all fokus på matten!


Olivolja i badet

Publicerad 2013-10-22 12:00:00 i 6 kommentarer
 
 
Jag har börjat bada badkar väldigt mycket nu när det är så kallt ute. Det är verkligen varenda gång jag börjar frysa och jag fryser hela tiden under den här årstiden. Därför är det alltid så skönt när man kommer upp ur badet och känner sig varm och gosig. Jag har ett tips till er och era mysiga och avslappnande badkarsstunder. Häll i olivolja i vattnet! Det är så mysigt och man blir jätte len när man kliver upp. Var försiktiga när ni ställer er upp och kliver ur för det finns hög risk att ni halkar och slår ihjäl er. Detta säger jag efter egna erfarenheter, haha!

Bloglovin

Publicerad 2013-10-22 09:14:27 i Allmänt 0 kommentarer
Följ min blogg med Bloglovin

Tisdagen den 22 oktober 2013

Publicerad 2013-10-22 09:00:44 i Fotografi - Porträtt 0 kommentarer
 
Har en rätt stressig dag idag och ska därför inte blogga något mer den här dagen.
Vill bara kolla in för att se om allt är bra med er. Läget?
 

Det finns inget rätt eller fel i ditt bildskapande

Publicerad 2013-10-21 15:00:00 i Fotografi - Läsvärt 5 kommentarer
Jag har länge levt efter regler i mitt bildskapande.

"Kan man göra sådär??
"Är det där verkligen snyggt? Hm, njaa. Eller jo. Men hur uppfattar andra det?"

Den senaste tiden har jag insett att jag lever efter dessa regler som inte existerar. Inom bildskapandet finns det inga regler. Det finns inget rätt eller fel. Antingen gillar man det man har gjort eller så gillar man det inte. Om man gillar det är det RÄTT för en själv. Om man inte gillar det får man göra ett nytt försök. En tanke som jag ofta har är just:

"Hur uppfattar andra det?"

Men detta spelar ingen roll för dig, hur andra skulle uppfatta DINA bilder. De kanske tycker att det är för hårt redigerat, för surrealistiska eller endast för mesiga. Andra gillar det man har gjort och gillar stilen man har i sitt bildskapande. Sedan tänkte jag även ofta:

"Kan man göra såhär?"

Om du tycker det är snyggt så är det självklart att du kan göra så! Sedan kanske andra inte tycker att det är snyggt, men man har alltid ett signum och gör det man själv gillar. Det finns inga regler om att man ska ha mjuka och naturliga bilder. Eller att man inte får exprimentera med flera olika bilder för att skapa något annorlunda. Jag har länge levt efter regler som inte existerar för att jag inte vill att människor ska tänka: 

"Vad håller hon på med?"
"Vad ska det här föreställa?"

Men nu ser jag inte detta som något negativt. Bilderna är mest intressanta när det får en att tänka. Man börjar analysera och fundera på om man gillar det eller inte, vad skaparen har tänkt och vad hon/han vill förmedla med bilden. Det är bra att väcka tankar och få människor att reagera. Jag har länge varit rädd för detta, men nu har jag börjat köra mitt eget och fokuserar inte på några regler.


Detta var min första bild som gav mig mod till att våga göra det jag gillar. Inga regler, bara ta ut svängarna och göra något annorlunda. Denna fick mamma att reagera och hennes ord var:

"eeh, vad föreställer det? Men gud. Den ser så läskig ut." 

Precis den reaktionen vill jag ha. Mållös, hjärnan börjar arbeta och hon visste inte om hon gillade den eller inte. Det är en sådan bild som fastnar hos mottagaren.

Hur gör ni?

Publicerad 2013-10-21 12:00:00 i Hästarna 4 kommentarer
 
Det har varit svårt att träna hästarna nu när det är så hårt ute. På vägarna är det som att springa på asfalt och även i skritten känner man att hästarna känner av det i benen när de går. Det blir för det mesta skritt och lite trav och galopp på sidan av vägen där det är som mjukast. I paddocken är det också väldigt hårt. Det underlättar ju självklart om man har ett ridhus i närheten som man kan rida i. På ängarna kan det ju vara rätt halt nu när det är så pass kallt så att det ligger frost på gräset. 

Hur gör ni med ridningen när det är såhär hårt ute?

 
 

I'm lost here in this moment

Publicerad 2013-10-21 11:58:00 i Fotografi - Porträtt 3 kommentarer
 
Vissa gånger när jag laddar upp bilder blir de jätte suddiga? Ingenting som mina vänner brukar lägga märke till, men jag som är så känslig för sådant och har ett fotoöga, håller på att spy ner mig själv. Börjar må så dåligt när det är oskärpa, haha. Försökte ladda upp två andra bilder, men det blev sån oskärpa så jag kunde inte ladda upp dem. Haha. Den här blev iaf lite bättre, dock inte som originalet i datorn...
 
Anyways, sitter på lektion nu och skriver om en stor uppgift i svenskan. När jag kommer hem från skolan, lång dag idag, ska jag plugga matte. Ska försöka mysa till det med tända ljus och te under en filt.

Dödspasset

Publicerad 2013-10-20 15:57:16 i Träning 0 kommentarer 
 
Efter gårdagens pilatespass låg jag orörlig resten av kvällen. Haha. Alltså det var så obehagligt för jag var verkligen helt förstörd! Tränade i 1h och 16 minuter, kämpade igenom det då det var en av de dagar jag är lite extra klen och inte riktigt orkar. Vissa dagar är jobbigare än andra och det här var verkligen en sån dag. Men jag kämpade mig igenom ett pass med hela kroppen i fokus. När jag var klar med min sista rörelse ramlade jag ihop och låg orörlig i minst 30 minuter, haha! Hela tiden tänkte jag gå ner för att dricka vatten, men jag var rädd att jag skulle ramla nerför hela trappen och dö. Darrade jätte mycket bara jag försökte lyfta lite på min arm. Tillslut gick jag nerför trappen, tror att det tog mig 1 timmer att få krafter till det. Sedan gick jag sakta till köket och drack vatten, men sedan orkade jag inte mer så la mig på det kalla köksgolvet istället...

Kunde inte använda armarna eller kroppen något mer den kvällen. Haha. Nu har jag en sådan enorm träningsvärk i hela kroppen. Att resa mig upp eller sätta mig gör jag med ett högt stönande. Men det är jätte skönt! Då vet jag att jag verkligen kämpade även fast jag egentligen inte orkade.
 

Sneak peek

Publicerad 2013-10-20 15:00:00 i Fotografi - Porträtt 0 kommentarer
 
Sneak peek från gårdagens fotografering!
 
 

Halloween

Publicerad 2013-10-20 12:00:00 i Tumblr/Pinterest 1 kommentar
 
Oktober är den bästa mysmånaden på hela året. Det första jag tänker på när oktober närmar sig är halloween. Jag älskar verkligen halloween och har alltid gjort. När jag var liten lät jag alltid min storasyster klä ut mig och det var alltid jätte viktigt att vi hade en STOR pumpa. Sedan blev jag äldre och halloween blev bara katastrof. De där mysiga skräckfilms nätterna med huggtänderna i munnen och en full godisskål i knät blev utbytta med utekvällar eller som en vanlig dag hemma. Men det här året har jag och Carro planerat massa kul! Vi kommer ha en blodig utklädnad och denna halloween kommer stavas L Ä S K I G och vi kommer få den där perfekta halloween som jag länge längtat efter  

Behind the scenes

Publicerad 2013-10-19 19:41:42 i Fotografi - BTS 0 kommentarer
Foto Carro

 
Jag är jätte nöjd med bilderna som jag tog på Carro idag med hennes lila läppstift. Love it! Har haft en riktigt skön dag med min fina vän, planerat halloween, pratat, fotograferat, åkt bil. Härlig lördag! Nu ska jag sätta igång med ett pilatespass och sedan har jag en hel del bilder att redigera. Får se om jag tar tag i det idag, kanske dör under pilatespasset...

Dark water

Publicerad 2013-10-19 12:00:00 i Fotografi - Självporträtt 0 kommentarer

Morgonritten avklarad

Publicerad 2013-10-19 11:48:20 i Allmänt 2 kommentarer
 
Det blir ett sent godmorgon idag. Sitter och äter frukost nu efter en morgonritt på Åskar. Har precis kommit ut ur duschen och känner mig såhär gosigt ren, haha. 
 
Jag vaknade klockan 7 idag, pigg och redo för att ta tag i dagen. Men sedan kände jag att jag lika väl kunde ligga kvar och mysa lite då jag inte har kunnat göra det något alls på riktigt länge. Så då låg jag kvar till jag skulle ut till stallet! Vissa tar morgonjoggen innan frullen och jag tar morgonritten ;) senare idag ska jag ta bilen till en kompis för att fotografera porträtt. Ska bli så kul! Vi hörs senare. Hoppas ni får en härlig lördag!

Under the water

Publicerad 2013-10-18 17:28:00 i Fotografi - Självporträtt 1 kommentar
 
Nu känner jag mig sådär härligt varm och gosig efter ett varmt bad. Jag lekte dock mer i badet än låg stilla. Jag tog fram min kamera och tog lite kort. Det blev dock inte riktigt som jag hade tänkt mig, skulle haft reflexskärmen för att få bort skuggan som uppstod på ena sidan av mitt huvud. Började leka lite i Gimp, snyft - måste fixa mitt kära photoshop, och jag är kluven om jag gillar det eller inte. Jag har en annan som jag gillar bättre, den blev råare. Mer känsla! Ett tag där tänkte jag "vad f a n håller jag på med? vad är det här ens?", nu vet jag inte riktigt...hm...låt mig tänka på det! Haha ;) 
 
Man kan inte tro att jag hostade efter att jag fått en fet kallsup och panikartat skrek "aaaaj mitt öga!! mitt öga!! jag har tvål i ögat! åååhhaaaaahhhhooohhaaa vad ont det gör" när de här bilderna togs. Trodde att jag skulle dö där ett tag.

Trött, pilates och träningsvärk

Publicerad 2013-10-18 15:40:00 i Träning 0 kommentarer
 
 
Hej allesammans! Nu är jag hemma från skolan och har fått i mig mat. Känner mig helt slut! Har varit jätte pigg hela veckan, men nu känner jag att det är fredag. Alltid helt slut på fredagar då man har kämpat på hela veckan. Så idag känner jag bara för att äta godis, ta ett varmt bad, träna, kolla serier osv. Ta det lugnt helt enkelt. Jag ska dock inte äta godis, åt så mycket godis i Linköping förra helgen. Haha! Bara frossade i mig onyttigheter. Ska köra ett hårt pilatespass nu när träningsvärken har börjat avta från i tisdags och onsdags, tisdags - ben och i onsdags - mage. Jag har inte kunnat röra mig utan att jämra till, skratta har även varit en utmaning. Haha. Älskar träningsvärk, då känner man verkligen alla muskler som har fått sig en omgång!

Det är bara att satsa

Publicerad 2013-10-18 12:00:00 i Texter 2 kommentarer
 
Ägaren till Walle har under en längre tid pratat väldigt mycket om att jag ska ta Grönt Kort så att jag kan tävla med Walle. Jag har alltid tänkt att det skulle vara roligt, men jag har inte riktigt tagit tag i det. Jag vill inte starta någonting som jag ändå inte kommer kunna slutföra. Det har länge varit mycket hög press. Men nu känner jag mig så glad, hela tiden, och pigg. Vill göra så mycket på en gång, är full av energi! Jag insåg även att jag kommer flytta nästa år. Jag befinner mig kanske i Linköping om ett år, från och med idag. Efter 8 år i det stallet där Walle står, kommer jag åka bort och inte längre rida honom. Jag kommer vara 3 timmar ifrån honom och hela den underbara familjen. Det kanske är jag som har svårt för att skiljas från människor som betyder för mig, eller så är jag väldigt blödig. Haha, båda stämmer... Men det känns faktiskt tungt.
 
Ännu är vi inte där och därför vill jag ta det där kortet för att komma ut på lite äventyr. Jag känner att jag och Walle inte är klara med varandra ännu. Vi ska ut och tävla, komma varandra närmare och kämpa som ett team. Därför sökte jag på Grönt Kort kurser och det är en i Gagnef på höstlovet. Jag har kommit in i en period då det enda som styr mig är orden "JUST DO IT". Jag skulle kunna hoppa fallskärm just nu känner jag. Hade inte det varit grymt?!? Vill göra saker som jag tidigare inte hade vågat. Att tävla skrämmer mig lite. Har länge känt att jag inte är redo. Det känns så stort för mig, kanske är det för att hästmänniskor är så dömmande, snoffsiga och tror att de kan bäst. Detta skrämmer mig. Men jag vill utmana mig själv och nu känner jag bara för att hoppa in i allt som tidigare känts obehagligt och långt ifrån min trygghetszon. Den zonen har jag tillbringat alldeles för mycket tid i, så desto mer jag utmanar mig själv, desto mer kommer jag att utvecklas som person.
 
Körkortet var en sådan del som utmanade mig. Det var långt ifrån min trygghetszon då jag har lite av "social fobi", det är ingen fobi, men jag har länge varit obekväm i sociala situationer. Även att prata i telefon har jag tyckt har varit väldigt jobbigt, men nu har jag ringt flertalet businesscalls och tycker inte alls att det är jobbigt längre. När jag tog körkortet var man tvungen att vara delaktig i mycket sociala sammanhang. Många gånger hade jag ångest och mådde dåligt dagen innan då jag visste att jag skulle till körskolan nästa dag. Fånigt, eller hur? Men det är långt ifrån min trygghetszon, att vara omkring många människor är för mig obehagligt. Jag har dock känt att jag har utvecklats så enormt mycket på endast någon månad. Jag känner mig inte längre obekväm och jag har omvandlat det där nervösa pirret över att prata med en människa till sprudlande glädje och positiv energi istället. Nyfikenhet. Det är inte läskigt längre, det är faktiskt spännande. Nu är jag verkligen redo! Kanske har jag väntat på att jag ska vara redo? Är det därför jag har skjutit upp det gröna kortet och tävlingarna så länge? Jag är taggad och nyfiken på livet. Därför tänker jag göra det här, med pirret i magen och en sprudlande känsla i hela kroppen. Nu kör vi!!

Fredag 17 oktober 2013

Publicerad 2013-10-18 07:00:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Godmorgon! 

Idag väntar en väldigt lång spanska lektion på morgonen, hål i 3 timmar och sedan entreprenörskap. Spanska lektionen på fredagar är den värsta på hela veckan! Men just idag känns det faktiskt helt okej. På hålet ska jag plugga matte, för mina fina vänner ville att jag skulle följa med ut i helgen då jag egentligen hade planerat in en dejt med matteboken. Får se hur jag ligger till med matten, prov på onsdag och jag ska visa det snille jag är! Haha. 

Det kommer komma upp ett väldigt långt och ärligt inlägg, ingen censur, endast tankar av sanningen som jag länge hållt inom mig, senare idag. Har alltid varit lite rädd för att säga det högt. Nu taggar vi sista skoldagen på den här veckan!

Dagens stalldag

Publicerad 2013-10-17 20:14:00 i Hästarna 2 kommentarer
Regnet öste ner hela tiden när jag var i stallet men jag märkte inte av det alls. Kom hem från skolan, tog det lugnt en stund och sedan sprang jag ut till Åskar och Mc Coy för att göra klart i stallet, löshoppa Åskar och sedan ta in båda två samt ta kvällen. Sedan körde jag vidare till Walle och Alfred för att rida Walle var planerna! När jag kom dit var det mörkt ute...och jag är mörkrädd...haha... Därför gjorde jag bara stallet, tog in hästarna, försökte få Walle vit och gosade massor 

Dagens Åskar: 
Han fick hoppa lite studs i paddocken. Ville endast ha roligt idag då det regnade så mycket. Om jag hade ridit ett dressyrpass i regnet hade det blivit en helt annan känsla än att busa runt och leka i regnet. Förstår ni vad jag menar? Dressyrpass i spöregn eller springa runt och busa i spöregn? Låter inte det sistnämnda så härligt medan dressyrpasset bara låter drygt? Det var jätte härligt att springa i regnet, lite mysigt faktiskt. Han var iaf så otroligt duktig! Han har aldrig haft så bra kontroll på sina ben som idag, inte heller tagit studsen så bra. Att han tyckte att det var kul syntes på honom då han bockade och fes som bara den när han flög upp i luften. Sedan rejsade han runt och tog studsen så bra, i sån fart, men ändå så kontrollerat och nästan som att studsen inte ens var där. Han flöt igenom studsen, i 140 km/h, haha.

Här är en film på gosepojken när han hoppar. Detta är dock den sämsta gången. Är lite svårt för mig att filma samtidigt som jag ska visa vart han ska osv. Blir lite blandat kroppsspråk från min sida. Här var han även väldigt lugn, haha. Det var mycket mer krut i honom när jag kunde leka med utan mobilen i handen. Synd att ingen kunde hänga med och filma, letade efter någon men ingen ville ut i regnet. Pfft, lite regn har väl ingen dött av ;)
 

 
Walle & Alfred: 
Massa mys! Skrattade jätte mycket åt Alfred när han hela tiden tryckte upp huvudet över boxen, han är ju så kort och vill se vad som står på. Sötnosen ♥ Här får ni en film på det:


 
 
När jag skulle åka hem därifrån vräkte det ner snö och jag körde i typ 40 km/h för jag såg ingenting...hahaha! Ser dåligt med mina linser i mörkret också, sedan blev jag helt blind av snön. Så där åker jag på en 90 väg i 40 km/h...
 

Serier jag kollar på just nu

Publicerad 2013-10-17 15:00:00 i Allmänt 1 kommentar
Jag kollar på 7 serier samtidigt och har uppskrivet på en lista, namn och säsong och episod. Annars hade jag fått panik och aldrig kommit ihåg vart jag är i serien. Haha! Mitt problem är att det började med en serie och sedan kollade jag på den serien tills det inte fanns några fler avsnitt och då började jag på en ny serie som jag tänkte kolla på medan jag väntade på att det skulle komma nya avsnitt. Men mitt andra problem är att när de där avsnitten kommer igen kan jag inte sluta kolla på den serien jag kollar på nu och därför måste jag se klart på den tills det inte finns några avsnitt kvar att kolla på innan jag fortsätter på den nya. Det är en väldigt omständig process det där, haha. Listan har iaf byggts på och nu är jag uppe i 7 serier.
 
De serier som är helt fast i min hjärna just nu är...

 
1# How i met your mother! Jag är helt fast och det här är det enda jag tänker på om dagarna. Förut förstod jag inte det roliga med det, men när jag inte visste vilken serie jag skulle börja kolla på när jag väntade på nya avsnitt av en annan serie (så många så kommer inte ens ihåg vilken serie som var innan HIMYM) gav jag HIMYM en chans. 
 

2# The walking dead. Det har ju äntligen kommit ut nya avsnitt och jag älskar serien! Men som jag sa har jag endast how i met your mother i huvudet och har då svårt att kolla på en annan serie. Haha. För mig existerar bara en serie. Det är när den serien tar slut på avsnitt som jag gråter lite och hittar en rebound. I form av en ny serie... Då kollar jag på den serien och kan omöjligt kolla på en annan serie innan jag har kollat slut på avsnitt på den nuvarande. Livets kretslopp. Haha.

Men förövrigt ÄLSKAR jag the walking dead!
 
 

Två sorters tårtor

Publicerad 2013-10-17 11:43:00 i Fotografi - Mat 2 kommentarer
// Två tårtor från när sis fyllde år i september. Så goda, mums! //
 
Har nu hål i 2 timmar och ska plugga matte till nästa veckas prov. Det känns ändå rätt skönt för då vet jag att jag inte kommer vara stressad när jag är i stallet ikväll och kan då endast fokusera på hästarna ♥

Jag har även skickat iväg några sms till alla jag bryr mig om och berättat för dem hur mycket dem betyder för mig! När jag mår såhär bra vill jag gärna sprida glädjen jag har. Ni borde också slänga iväg ett sms med några fina ord till de ni bryr er om. Det kommer göra er och personerna i fråga att må jätte bra ♥

Hela huset

Publicerad 2013-10-17 09:00:00 i Musik 0 kommentarer
 

Vaknar och är taggad på livet

Publicerad 2013-10-17 07:41:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Gooooodmorgon! För visst är det en god morgon? Hela veckan har jag vaknat upp och verkligen varit jätte pigg och sjukt taggad på livet. Det är så fruktansvärt skönt!!
 
Sitter och äter frukost nu och ska sen åka mot skolan, kommer hem igen vid cirka 4. Ikväll ska jag rida 2 hästar, Walle och Åskar, så jag hinner nog inte blogga något mer idag då jag kommer slå ner rumpan här hemma sent ikväll. Men det kommer några tidsinställda! Hoppas ni får en grym dag, kram!

"Ska bara blogga först"

Publicerad 2013-10-16 16:37:00 i Allmänt 2 kommentarer
 
Pappa har väntat på mig ute ett tag nu, ska hjälpa han att byta till vinterdäck på bilarna. Haha...
"Vänta lite, ska bara göra en sak." "Snaaaaart" "Vänta lite till" "JAG ÄR SNART KLAR". Avskyr när människor stressar mig, blir så arg och på dåligt humör då. Haha.

Så därför hann jag inte ta någon bild eller redigera den så att den duger att lägga upp här, egentligen. Perfektionist, bara det bästa här inget annat! Men la upp den ändå, hellre en ful bild än ingen alls. Faktiskt. Tänkte ta en outfitbild men det blev inget för jag hinner inte det. Nu dör datorn snart också, stress (!!), så ska byta om och gå ut till pappa för att hjälpa honom!
 
Här finns det en bild på hela dagens outfiten då det har varit efterfrågat! Hörs senare, pussss

Onsdag 16 oktober 2013

Publicerad 2013-10-16 08:34:58 i Allmänt 7 kommentarer
 
Godmorgon!
 
Sitter på första lektionen och ska skriva om kvinnligt och manligt språk i språksociologi. Känner mig lika glad och taggad på livet som igår, än har det inte gått neråt ;) Åskar vilar idag och jag har ingenting planerat efter skolan, älskar det! Det är så mysigt att bara kunna göra vad man känner för, gå på en promenad, träna, ta fram matteboken för att plugga till nästa veckas prov. Detta låter bra tycker jag! Hoppas ni får en bra dag, kram 

Visste inte att han kunde bli galnare

Publicerad 2013-10-15 19:51:00 i Hästarna 3 kommentarer
ska försöka ta lite dagsfärska bilder till nästa gång
 
Jag är chockad över hur pigg Åskar var idag... kan man säga pigg eller ska man kalla det galen?
När jag trodde att han inte kunde bli galnare förvånar han mig återigen. Haha! Han var på hugget hela tiden och det började med att jag skulle ta en liten galopp och han skjuter iväg och blir helt gaaaaalen. Går inte ens att förklara med ord vad han gjorde för jag förstår knappt hur han kunde vrida sin kropp på det sättet. Brukar alltid starta ridningen med att känna på honom i skritt, trav och en liten galopp. Det var den galoppen som gjorde att jag kände "vad i helvete, vart kom det där ifrån??". Haha, efter det var han inte så kontrollerbar. Tror att han fick sitt lilla ryck där han tycker att han inte ska jobba utan istället leka. Men jag är ändå nöjd! Han blir så j ä v l a kvick när han är sådär och får den där swungen som man vill ha. Sedan var han väl inte sådär jätte sammarbetsvillig alla gånger och började bråka "här ska inte arbetas, nu sticker vi genom hela paddocken och sprallar runt", typ så.
 
Jag fick jobba väldigt mycket på att få honom lugn och i slutet var vi båda helt dyngsura efter ett hårt pass med halter, tusen övergångar, skänkelvikningar från medellinjen, skänkelvikningar från medellinjen i följd med galopp när vi nådde fyrkantsspåret (jätte bra övning!), volter, ökning på diagonalen, flytta höger, flytta vänster. Hela tiden något nytt så att han alltid hade en ny uppgift att fokusera på så att han inte ens kunde tänka tanken "nu ska jag sticka!!". Det fungerar jätte bra, sedan är han en envis och smart ponny. Då finner han tillfällen att sticka ändå. Men jag tycker att det gick bra, så bra som det kan gå när man rider en galen ponny.
 
Haha, min lilla galning ♥

Pilates

Publicerad 2013-10-15 17:38:00 i Träning 3 kommentarer
 
 
Avslutade precis ett grymt pilatespass. Valde ett pilatespass istället för löpning. Gick utanför dörren och det var så kallt så jag valde att träna inne, ett hårt benpass! Nu ska jag springa ut till stallet för att rida Åskar, kan knappt gå och ligger helt utslagen i soffan så vi får se hur bra det går. Haha!
 

Massa energi

Publicerad 2013-10-15 16:05:47 i Allmänt 2 kommentarer
Min gosefluff  17 april 2013 (han är så mycket mer fluff nu, haha) 


Nu har jag äntligen kommit hem från skolan och har dragit av mig jeansen samt fått i mig mat.

Åt en jätte god omelett som mamma hade gjort iordning, mums! Skolan känns inte så jobbig längre, har varit otroligt levnadsglad, och idag skrattade jag så mycket så att tårarna rann. Det gjorde jag väldigt ofta förut, men sedan kom jag i en period där jag skrattade men inte kände någon glädje. Detta pågick länge så det känns otroligt skönt att äntligen vara tillbaka till den person jag egentligen är. Positiv, glad och ha kärlek till livet. Får se hur länge det håller i sig, haha! Allt känns iaf riktigt bra just nu och jag ska hålla hårt i detta.
 
Försökte knäppa några bilder nyss då jag tänkte att ni skulle få lite dagsfärska bilder. Men kameran började krångla och då ville jag inte bli på dåligt humör så jag struntade i det helt enkelt. Ska snart sätta på mig löpartightsen, mina rosa nike free run och sätta i hörlurarna i öronen med skön musik och springa ut på en löprunda. Kommer inte ens ihåg sist jag gjorde det... jag har alltid älskat att springa, men inte funnit någon energi till det på sista tiden. Därför måste jag ta till vara på den energi jag har nu! NU KÖR VI

Visste ni att...

Publicerad 2013-10-15 12:00:00 i Allmänt 2 kommentarer
...jag får panik varje gång jag ser röda eller ljusblå byxor? Jag har mina orsaker, haha.

...jag har hoppat en meter på en häst, barbacka och setat baklänges? Fanny nämnde detta i presentationen om mig. En av orsakerna till varför vissa människor ser mig som en galning, haha...

...jag skelar och har gjort så länge jag kommer ihåg? Skelningen kan jag lätt dölja då jag inte skelar så markant med glasögon eller linser. Men för att kunna använda linser var jag först tvungen att operera skelningen. Skelade obehagligt mycket tidigare, glasögonen kunde inte ens dölja det. Efter operationen hade jag mer än ett års läketid och sedan kunde jag äntligen använda linser! Hade väntat på det större delen av mitt liv. I alla fall hela mitt tonårsliv. 

...operationen var det värsta jag har varit med om i hela mitt liv? Inte operationen kanske, men tiden efter operationen då jag vaknade med igenklibbat öga och helt svullet, rött och varigt öga. Smärtan när jag rörde ett litet finger och det kändes som att hela mitt öga hoppade ut ur huvudet. "Det känns bara som att du har ett sandkorn i ögat" sa de. Om sandkornet var gjort av en kniv som någon pressade in och vred om hundra varv så kan jag hålla med dig om det. Var nära att spy och svimma när mamma gjorde rent ögat då det gjorde så ont! Då har jag ändå väldigt hög smärttröskel.

...jag kan sätta båda fötterna bakom mitt huvud, samtidigt?

...min syster ville att jag skulle heta Elin? Det ville dock inte mina föräldrar så då fick det bli ett extra mellannamn istället. Viktoria Elin Marianne Kjellin.
 
någon har visst bildbrist, haha!

Autumn

Publicerad 2013-10-15 09:00:00 i Videoklipp 2 kommentarer
Musik: Club 8 - Jesus walk with me
 
Filmade det här när jag var ute och tog kort på alla höstens färger i trädgården. Jag var osminkad, hade slitit hela dagen i skolan från klockan halv 9 på morgonen till 10 över 4 på eftermiddagen, inget stativ - alltså skakiga bilder. Drog bara ut kameran lite spontant! Jag gillar den ändå. Är dock inte så nöjd med ljuset eller färgerna då de trädde fram väldigt fult. Men tänkte att jag ändå skulle lägga upp den för jag gillar känslan, älskar löven, älskar de gosiga uggsen som gör mina fötter till mammutfötter, haha. Den må vara dåligt gjord, men den är ändå lite gosig!
 
Bra start på dagen med härlig musik och en gosig höstfilm!

Måndagsmys

Publicerad 2013-10-14 19:17:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Hoppade ner i badet när jag kom hen från skolan för var så frusen. Måndagsmys delux. Det var riktigt skönt och jag känner mig såhär härligt lugn då man nästan hör varenda lugna andetag man tar. Finns ingenting runtomkring, man är bara fokuserad på de där andetagen och det finns inga andra problem i världen. Förstår ni vad jag menar? Haha.
 
Jag kände mig dock jätte dålig när jag klev upp och trodde att jag skulle spy. Böjde mig till och med över badkaret för jag kände hur det var på väg. Haha, mysigt med en fet pizzan flytandes i badkaret... Har knappt ätit idag och svettades så mycket när jag låg där i badkaret så det var säkert därför. Nu äter jag mat och det känns mycket bättre! Hur har ni det då? Haft en bra dag?

Om mig

Publicerad 2013-10-14 15:00:00 i Presentationer 1 kommentar
 
Viktoria Kjellin, 19 år, Dalarna.
Tog nyligen studenten efter 3 år på ekonomiprogrammet på Brinellskolan i Fagersta och spenderar nu dagarna som egen företagare. Mycket av min fritid spenderas i stallet, med kompisar och bakom kameran. Det absolut bästa som finns är att skratta tills magen slår en knut på sig själv och att skämma bort sig har blivit något av en vardaglig sak.
 
 
 

I have a dream

Publicerad 2013-10-14 12:00:00 i Inspiration 1 kommentar
 
Jag har en livsdröm, det är att äga ett stall där jag tar in vanvårdade hästar och djur och hjälper dem till det liv det hade innan misshandeln. Sedan har jag en dröm, inte en livsdröm, men något som jag bara väntar på ska ske. Det är att ta studenten och flytta. Jag var så insatt på att få det där stallet så fort som möjligt, helst innan jag når 30. Därför hade jag en plan som jag skulle följa för att nå min livsdröm så fort som möjligt. Skrev till och med upp i ordning vad jag skulle göra och i hur många år, jobba i norge 2 år osv. För min plan var att jag skulle jobba i Norge efter studenten. Men sedan insåg jag att det inte är vad jag vill. Jag vill inte till Norge för att jobba. Jag vill heller inte ha en strikt plan över vad jag ska göra eller ta vägen och hur många år det ska pågå. Hur skulle ett sånt liv se ut egentligen? Eller snarare, hur skulle ett sånt liv vara att leva? Inte så kul, eller hur.
 
Nu vet jag verkligen vad jag vill. Min syster ska till Frankrike nästa år och därför tänker jag ta hennes lägenhet. Det känns så rätt och jag mår så bra här! Jag känner till stället nu, läget är perfekt och hennes lägenhet är hur perfekt och mysig som helst. Jag ser verkligen ett liv för mig här. I så fall tänker jag jobba i Linköping i ett år, hoppas att det finns något jobb med djur, helst i ett stall med hästar. För ett helt år utan hästar skulle jag aldrig klara av. Just nu känner jag iaf inte att det är något som låter möjligt för mitt psyke då jag kommer bli helt tokig om jag inte får känna doften av hästen när jag trycker in mitt ansikte i dens päls. Rida ut på en tur i skogen, trädens löv är sådär härligt orange/gula och ett löv svävar ner till marken i följd av några till. Hur kan man leva utan något så underbart? Efter Linköping vet jag inte vad som händer. Men det är bra! Man ska inte ha en strikt planering på hur ens liv ska se ut. Jag vet vad jag har för livsdröm och vad jag ska sträva efter, men vägen dit är fortfarande oklar och det är så jag vill ha det.

Mondaymorning

Publicerad 2013-10-14 08:32:36 i Allmänt 1 kommentar
 
Godmorgon! Har haft en rätt lugn morgon. Gick upp kl 7, helt utvilad, så skönt när man känner sig utvilad och känner att man fått den sömn man behöver för att klara av dagen! börjar kl halv 10, därför kunde jag ta det lugnt. Det känns faktiskt inte alltför jobbigt med måndag och ny vecka. Har haft 4 riktigt bra dagar i Linköping så jag har hämtat massa ny energi! Hoppas ni får en bra dag, kram!

Hejdå Linköping, vi ses snart igen

Publicerad 2013-10-13 17:00:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Nu sitter vi i bilen på väg hem. Jag har varit lite deprimerad hela dagen då jag verkligen inte vill hem till tråkiga Söderbärke, där det enda man ser är skog. Så trist! Men om man ska se det positivt får jag äntligen krama om min fina hund och känna doften av häst igen. Älskar ju det!

Pomsky

Publicerad 2013-10-13 12:00:00 i Tumblr/Pinterest 0 kommentarer
 
Jag måste verkligen ha en pomsky! De är ju så otroligt söta ♥ En med blå ögon, det är mitt enda krav. Haha. Alltså kolla på de små liven, jag mår nästan lite dåligt för att de är för söta för mig och mitt hjärta att klara av. 
 
Ni måste kolla på pinterestpomskys, kolla bara på de små bollarna ♥ Nu ska jag gråta en skvätt.

Vampire Diaries

Publicerad 2013-10-12 20:04:00 i Tumblr/Pinterest 0 kommentarer
 


 
Kom på att det senaste Vampire Diaries kommer ut idag, lever verkligen för den serien, haha!
 

Shoppingberoende?

Publicerad 2013-10-12 19:21:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Kolla på dessa skönheter  Det är stövlarna jag köpte på scorett. Visst är de snygga? Blev så otroligt lycklig när jag provade dem. Redan då kände jag att jag inte skulle kunna skilja mig ifrån dem, så det enda rätta var att ta med dem hem helt enkelt. Ni anar inte hur mycket jag har köpt, vågar inte ens tänka på hur mycket pengar det är som ligger i ett hörn i Louise rum just nu...aja, jag är lycklig iaf! Haha. Vad hände med att plugga matte hela dagen? Har gått hela dagen, samma som igår. Gått runt i massa affärer och bränt pengar. Ska man börja bli orolig? Kanske börjar få ett litet shoppingberoende, haha. 

Har äntligen satt på mig myskläderna och tänt lite ljus i Louise lägenhet. Lördagsmys! Är så lycklig här ♥

Skulle ju inte ha ngt mer

Publicerad 2013-10-12 12:36:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Jag sa att jag inte skulle handla något mer idag men nu sitter jag här på ett café med en fet kasse mellan benen... Nu är vi även på väg till scorett för att köpa ett par stövlar till mig, haha... 
 
Vi hörs lite senare för nu dör min mobil snart!

shopaholic

Publicerad 2013-10-12 08:57:00 i Allmänt 0 kommentarer
mamma fick knäppa några bilder på mig
 
Godmorgon! 

Tänkte egentligen lägga upp de här bilderna igårkväll men det gick aldrig!! Höll på att bli tokig då min dator har börjat låsa sig och frysa fast. Har så mycket bilder på den nu så den ger upp snart, haha. Sedan la photoshop av också efter att jag försökt redigera en bild i cirka 3 timmar utan framgång, har inte fått upp det sen dess och fruktar det värsta...så fick redigera dessa bilder i gimp, därav kvalitén. Aja! 

Tänkte iaf skriva igår att jag har shoppat något enormt mycket saker, gick runt med cirka 40 kassar och fick så ont i armarna av att bära runt på allt. Idag står matte på schemat, har ju redan gjort stan så då är det dags att få lite annat gjort. Pust. Bäst att ta tag i det på en gång!

Studentmössa

Publicerad 2013-10-11 12:00:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
I veckan beställde vi studentmössor i skolan! Det var någon som kom till skolan och pratade om designen på mössorna och alla olika material och diskuterade om de valmöjligheter man hade på mössa. Allt prat om studenten fick mig att inse att det faktiskt är dags snart! Okej...vi kom precis tillbaka från sommarlovet och vi måste vänta tills det ska bli sommar igen, men allt går ju så sjukt fort! När jag väl står där kommer jag tänka "shit, det kändes som igår då vi beställde studentmössor och nu står jag här med den på huvudet".

Visst blev den fin? Om jag får säga det själv tycker jag min blev snyggast ;)) den är stilren, det står mitt namn på den och den är min. Bara min ♥ Så det är väl självklart att den är snyggast då, haha ;)

Shopping

Publicerad 2013-10-11 10:38:18 i Allmänt 0 kommentarer


Det bästa med att bo centralt är att man bara behöver kliva ut ur dörren och ha alla affärer precis framför en. Nu är det dags för shopping med mamma! Louise är på plugget så då passar mamma och jag på att kolla lite i affärer.

Hoppas att ni får en grym dag! Kram

Snickers och tända ljus

Publicerad 2013-10-10 19:58:14 i Allmänt 1 kommentar
fyra dassiga men mycket mysiga bilder
 
När jag klev in hos syrran möttes jag av tända ljus överallt. Det är så mysigt och det luktar så gott! 
Nu har mamma och Louise lämnat mig för att kolla på Peter Jöback, mamma ville se honom för han skulle komma till Linköping idag. Som sällskap följde Louise med. Så då är jag ensam och myser i hennes underbara boning. Det sista Louise sa när de drog var att jag fick äta upp all hennes snickers och det låter väldigt lockande, så nu ska jag sätta på en film och äta snickers med tända ljus. Känns som fredag, men en dag för tidigt! Så sjukt underbart 

Kaninbebisar #2

Publicerad 2013-10-10 18:50:36 i Fotografi - Djur 1 kommentar
 
 
Nu har jag dragit av mig kläderna och sitter i pyjamasbyxor och tisha på syrrans säng! Hann redigera otroligt mycket bilder i bilen på vägen hit, det är så skönt att redigera bilder när man bilar för då har man inget internet och måste göra något då man blir så rastlös men man kommer ju ingenstans så då är det perfekt att ta itu med alla 1000 bilder man har som väntar på att bli tillfixade. Lång mening

Här får ni fler söta kaninbilder. De är så söta! ♥
 

Känns så bra

Publicerad 2013-10-10 11:37:25 i Allmänt 0 kommentarer
 
Räknar ner timmarna tills jag ska få kliva ut från den här byggnaden och in i bilen för att ta mig över till ett annat län, en annan stad. För att se något annat än just den där stenen och det där trädet. Halv 3 tar jag helg och får äntligen se lite nya locations!

Excited

Publicerad 2013-10-10 08:39:56 i Allmänt 0 kommentarer


Godmorgon!

Jag har försökt packa hela morgonen för idag åker jag till Linköping! Jag insåg hur dålig jag är på att packa... inga kläder matchar och jag är rätt säker på att jag har glömt något viktigt. Får lite panik, haha. Nu ska jag snart åka till skolan för att ha två lektioner, direkt efter skolan tar jag och mamma bilen och åker till sis. Ska bli jätte kul och jag är så excited!

Harmoniskt

Publicerad 2013-10-09 19:42:00 i Hästarna 0 kommentarer


Harmoniskt. Det är ordet som sammanfattar dagens dressyrpass. Målet idag var bara att ha roligt då jag inte kommer träffa honom något mer den här veckan. Hur kommer jag klara mig?? Åker nämligen till Linköping till min syrra imorgon och kommer hem på söndag. Kändes jätte skönt att avsluta med ett pass då han verkligen lyssnade och där vi inte bråkade alls. Jag red med hacket och red då med i princip helt långa tyglar och jobbade mycket med sitsen, ändå gick han jätte fint i en stabil och hälsosam form. Det gillar vi!
 

Höstens alla färger

Publicerad 2013-10-09 16:43:49 i Fotoalbum 2 kommentarer
 
 
När jag körde hem från skolan såg jag alla dessa underbara färger ute, helt magiskt! Då tänkte jag att jag måste föreviga detta med lite bilder från min trädgård, som inte alls var lika breathtaking. Det blev iaf lite bilder, men jag önskar att jag kunde ta kort med ögonen så att man får just den känslan som när man kör bil och ser alla underbara löv och verkligen ser hösten.
 

Kaninbebis ♥

Publicerad 2013-10-09 14:03:00 i Fotografi - Djur 1 kommentar

Kolla på den lilla bebisen, är den inte hur söt som helst?? I det stall som Walle står i har de fått kaninbebisar och de är så söta! Försökte ta lite kort på dem men de hoppar ju runt som galningar, så ligger jag upp och ner, helt förvriden, och försöker hinna ta kort på dem. Haha, inte det lättaste.

Sitter i skolan på sista lektionen. UF står på schemat och det är helt klart bästa lektionen då man får satsa på något man verkligen brinner för! Kommer hem runt halv 5 och ska då ta det lugnt tills jag ska ut till stallet för att rida Åskar. Blir nog lite lätt arbete i paddocken då det blir mörkt så fort och jag gillar inte att rida i skogen när det är mörkt då jag ser så mkt spöken...haha. Får försöka hitta på något kul i paddocken så att Åskar inte tröttnar. Han älskar ju att få springa som en galning och busa på skogsvägarna, så det är lite tråkigt att behöva ta det ifrån honom på vardagarna då jag kommer hem så sent. Men då får man busa runt extra mycket på helgerna istället ;)

Åskar, mål och vår utveckling tillsammans

Publicerad 2013-10-09 12:00:00 i Hästarna 2 kommentarer
Nu tänkte jag skriva om det som jag nämnde i det här inlägget om Åskars galopp och form i övrigt. 
Jag och Åskar har kämpat väldigt mycket med dressyrarbetet och man glömmer ofta hur långt vi faktiskt har kommit. Man kan säga att han stod på noll när han kom. Man såg att han hade det i sig, han hade sin far i sig, Magne 228, som är en jättefin häst. Men Åskar var omusklad och bara att få honom i form i traven var för honom väldigt ansträngande och han joggade endast på saaaakta när han gick i form i traven. Nu däremot är traven inga som helst problem och han är så grym, blir bara bättre och bättre! Han kan göra ökningar och det är ofta han rejsar på i full trav, samtidigt som han går i form! Haha. Nu lägger han ofta ner huvudet istället för att bli en stjärnkikare när han blir pigg och vill springa iväg i traven. Tycker att detta är jätte skönt då det blir stabilare och han slipper få skador i nacken, haha. Det enda problemet i traven nu är att han gärna skjuter ut bogen och vill gärna bestämma väg själv. Men detta är något som kommer släppa och som man inte behöver fokusera på, det är bara fjordingen och envisheten i honom som gör att han försöker komma undan lite ;) 

Nu till galoppen som är vårt nya "problem", eller snarare mål. 
Det finns EN galopp för Åskar och det är "nu jävlar brinner det i baken" galoppen då han skjuter iväg som en katapult och verkligen flyger iväg. Vi har faktiskt mätt och när han gör så kommer han ofta upp i 40 km/h på mindre än 1 sek. Tänk er hur mycket jag ramlade av när jag började rida honom?? haha! Men nu känner jag honom och sitter verkligen säkert på hans rygg. Jag känner hans rörelser och följer med i svängarna, alla hans 153 svängar, piruetter, bockningar och glädjeskutt. Det är den galopp han har, men nu jobbar vi väldigt mycket på en kontrollerad galopp i paddocken. I början kunde jag inte ens få upp honom i galopp i paddocken då han inte hade tillräckligt med utrymme för att fara iväg i 40 km/h, men nu går det jättebra! Nu går det utmärkt att galoppera på fyrkantsspåret, inte i form, men jag är nöjd ändå! Vi har börjat jobba väldigt mycket på galopp på volten nu och han blir så sur på mig för han tycker att det är SÅ JOBBIGT. Därför sticker han i full kareta och bockar genom hela paddocken för att sticka iväg från volten.

Vi brukar få kämpa ett tiotal gånger innan jag får honom att åtminstone galoppera på en halvdan volt. Den ser så fruktansvärt ful ut och flängig, då han inte riktigt är med mig då han försöker sticka, men bara det blir en volt och galopp är jag nöjd. Brukar alltid nöja mig med EN volt i början, oavsett om den är ful eller det ser ut som att vi inte alls vill samma sak, så klappar jag om honom och berömmer jätte mycket för det lilla jag får. För man måste tänka så, gör han rätt som kämpar och ger mig den där volten jag ber om i galopp, även fast den ser förjävlig ut, är jag jätte nöjd. Man får ta det i små steg. Just nu formar jag honom inte alls i galoppen, det kommer sen. Nu ska han bara stärka sig och kunna kontrollera, haha ;) Har så mycket tankar kring det här och tycker det är jätte roligt med vår utveckling som vi har gjort tillsammans. Känner att vi har kommit så långt om man ska blicka bakåt, men vi har en bit kvar. Detta glädjer mig nästan då jag tycker att detta stärker mig som ryttare så mycket och jag vill inte skynda på någonting med Åskar. Varje träning fokuserar jag kanske endast på att han ska klara av en volt i galopp, oavsett hur den ser ut, och då ser jag det som ett jätte stort framsteg. Känner mig riktigt positiv och optimistisk, vet att Åskar kommer bli en stjärna 

 

Dream big

Publicerad 2013-10-09 07:00:00 i Inspiration 0 kommentarer

Startar morgonen med lite inspiration som peppar oss att fortsätta kämpa för våra drömmar!
Det här inlägget är tidsinställt för jag är 99,9% säker på att jag verkligen inte har tid att blogga på morgonen för jag vaknade förmodligen när klockan var 20 i 7 när jag egentligen skulle upp klockan 6 och flyger då upp som en gasell ur sängen. Brukar dock klara mig rätt bra ändå, utan att stressa också. Personligen tycker jag att det är skönare att hålla igång hela tiden på morgonen och inte ha tid för att sätta sig framför teven med frukost i lugn och ro. Iaf inte när klockan är 6 eller halv 7 på morgonen för då somnar man ju bara. Haha.

Nu laddar vi upp för en ny dag! Snart helg, bara 2 dagar kvar efter den här. Kämpaaaa.

Mitt i prick

Publicerad 2013-10-08 16:41:00 i Humor 4 kommentarer

Står och väntar på bussen hem från skolan och blir bajsad på... Var tvungen att dölja det med handen så att ingen skulle se för då skulle de ju börjat skratta för att en fågel bajsade på min axel. Haha!

Har äntligen slagit mig till ro hemma och fått i mig mat. Ska inte rida någon av hästarna idag så jag får en lugn kväll! Tycker att det är skönt att bara ta det lugnt efter skolan, speciellt när man kommer hem så sent. Är oftast helt slut och orkar ingenting, hamnar vid datorn eller framför någon serie de dagar jag inte är i stallet eller är med kompisar. Nu ska jag göra rent min jacka och ta bort presenten jag fick av fågeln! Ha en fortsatt bra dag ♥

Autumn

Publicerad 2013-10-08 12:00:00 i Tumblr/Pinterest 5 kommentarer

Jag har hela tiden påstått att sommaren är min favoritårstid. Men jag tror banne mig att hösten är det ♥ 
 

Kan aldrig sluta prata, eller skriva.

Publicerad 2013-10-07 19:48:02 i Allmänt 4 kommentarer
 Finaste Åskar ♥

Började fundera på om jag skulle skriva ett till inlägg idag eller helt enkelt strunta i det.

Blev lite orolig över att jag har skrivit ointrressant inlägg på ointressant inlägg. Skulle aldrig orka läsa min egen blogg. Haha. Dagens inlägg har varit, om jag får säga det själv, väldigt ointressanta. Har helt glömt bort det här med att blogga.

Ska göra en kopp te och lägga mig i sängen med några avsnitt how i met your mother efter ett väldigt svettigt pass på Åskar. Svetten rann på båda två när vi gick in i stallet igen. Han blir väldigt bråkig när jag börjar ställa krav, som exempelvis galopp på volt. OMÖJLIGT. Kan skriva lite mer om det i ett annat inlägg! Känner att det bara blir långa inlägg då jag vill säga så mycket, vill ha både korta och långa inlägg. Tyst nu Viktoria. Okej.

Det här är en positiv blogg

Publicerad 2013-10-07 17:35:00 i Allmänt 3 kommentarer

Fina Walle 

Nu ska vi få den här bloggen lite mer positiv! Personligen älskar jag bloggar som man blir glad av, men även motiverad och inspirerad av. Bloggar som sprudlar av optimism och som är fylld med positiv energi. Så låt oss vara lite positiva nu. Det var så fruktansvärt skönt att komma hem från skolan och känna sig nästan lite stolt, jag tog bilen till skolan och överlevde hela skoldagen. För en skoltrött människa är det verkligen en prestation och det känns verkligen hur bra som helst nu! Det får mig att inse att det här klarar jag. Varför tänkte jag ens något annat?

Åskar ska ridas ikväll och sedan ska jag bara ta det lugnt. Fast när jag har ridit Åskar är det väl i princip sovdags så hinner inte med så mycket mer. Skola, stallet, sova, så ser i princip alla vardagar ut för mig, haha.

Måste resa mig igen.

Publicerad 2013-10-07 12:00:00 i Träning 0 kommentarer
 
Jag har varit så ohälsosam i helgen. Ibland bara faller man och orkar verkligen inte ta sig upp. I alla fall inte på en gång, när man märker att man har fallit hårt mot marken. Men då brukar jag bara säga "fuck it" och låta mig själv falla för att sedan resa mig upp starkare än tidigare. Jag låter mig själv ha, som nu, helgen för att återhämta mig och strunta i allt vad träning och äta nyttigt heter. Så den här veckan ska jag ta mig upp igen och svettas mer än jag gjort på väldigt länge.

Bara ett år kvar.

Publicerad 2013-10-07 09:23:24 i Texter 2 kommentarer
Har haft en jätte lugn och skön morgon. Kunde ligga och dra mig i sängen ett bra tag innan jag tog mig upp och det var så skönt att kunna ta sig upp ur sängen utvilad. På en måndag! Snart ska jag åka till skolan och försöka ta mig igenom ännu en skoldag. Jag känner mig bara så klar med skolan nu. Skoltrött har jag varit under hela gymnasietiden. Första året gick skapligt bra, då kunde jag ändå pressa mig själv lite för att klara av skolan. Men nu är jag så skoltrött så att jag dagligen funderar på att vara hemma, bara lägga av. Inlämningar och prov ger mig ångest för jag känner att jag inte kan prestera så bra som jag verkligen kan. Men det som är annorlunda från förra året är att jag inte längre bryr mig. Visst tar det emot att åka till skolan och att plugga, ni anar inte hur svårt det är när man är skoltrött, om ni inte har varit där har ni ingen aning, men tanken på att det bara är ett år kvar får mig att åtminstone försöka ta i lite till.

Förut tänkte jag mycket på mina betyg och prestationer så mycket så att jag mådde dåligt av pressen. Men nu tänker jag bara att jag gör mitt bästa och om det inte räcker gör det inget. Jag pressar mig själv så mycket som jag vet att jag klarar av utan att gå under. Mer än så kan jag inte göra. Det hade varit skillnad om jag hade velat bli läkare eller något annat yrke som kräver bra betyg. Om 10 år spelar inte betygen någon roll.

Bloggnamnet

Publicerad 2013-10-07 09:00:00 i Bloggen 0 kommentarer

Jag tänkte berätta lite om det lite vågade bloggnamnet som jag valde att döpa min blogg till.

Det hela började när jag frågade Fanny efter tips, då det är så svårt att komma på något passande namn. Jag vill ha något som speglar mig och bloggen. Hon kom på namn som "suicidalvicky", "crazyassvicky" och "backwardsridingviktoria" då hon har fått stå ut med mycket av mina galna upptåg genom åren vi har känt varandra. Det har låtit lite såhär:

"jag tänkte att vi kanske kan hoppa barbacka"
"nej viktoria, nej. NEJ."
"jag var inte klar...hoppa barbacka, bak och fram"
"..."
"..."

Så därför har hon fått den synen av mig, en galen kvinna med väldigt lite innanför skallbenet. Sedan kom hon på namnet "letsriskourlives" och jag tyckte att det passade väldigt bra! Det låter som att jag är självmordsbenägen, men det är jag inte. Jag gillar äventyr och att känna ruset från adrenalinet. När ens vardag är fylld med så lite spänning, dagligen, måste man ju liva upp livet lite!

Gråter av skratt

Publicerad 2013-10-06 21:38:00 i Videoklipp 3 kommentarer

Jag gråter verkligen av skratt åt de här filmerna! Det bästa är att det är som att kolla på mig och Åskar, det är precis såhär våra träningspass brukar se ut. Han får fnatt och väljer att springa omkring som en dåre i 40 minuter samt bocka som en idiot och jag tappar andan när jag skrattar så mycket åt honom. Det är speciellt den andra filmen som påminner om mig och Åskar, om ni inte orkar kolla på alla kolla åtminstone på den! Var tvungen att lägga upp alla för jag håller på att dö, haha. Ponnyn är ju bara för söt också, den pinnar på som bara den med sina små ben :')

Kanelbullar

Publicerad 2013-10-06 13:18:00 i Fotoalbum 4 kommentarer
Mamma bakade kanelbullar på kanelbullensdag och jag åt så sjukt många! Rullar nog fram i skolan imorgon.

Nu vet jag lite mer hur den här dagen kommer se ut. Ingen fotografering idag, så då ska jag åka ut till Walle för att rida honom när mamma har kommit hem med bilen, och sedan ska jag bara ladda upp inför en ny vecka! På söndagar gillar jag att försöka öka på motivationen till kommande vecka. Man är väl inte så jätte taggad på söndagar, men man får göra sitt bästa för att få det så bra som möjligt. Ska även planera upp kommande vecka, plugg, träning, hästar. ALLT. Slänger kanske iväg något inlägg från mobilen när jag är i stallet! Ha det gött!

Pay N Jump #1

Publicerad 2013-10-06 13:01:00 i Fotografi - Hästar 0 kommentarer


Några fler bilder från Pay n jumpen! Så duktiga ♥

Söndagen den 6 oktober

Publicerad 2013-10-06 11:37:56 i Allmänt 0 kommentarer
Två bilder från gårdagen då Ida var på sin första pay and jump och fick sin första rosett! 
 
Det är dagar som gårdagen som får mig att fundera på om jag ska börja blogga eller inte. Dagar då jag ligger i mitt rum större delen av dagen, framför datorn, och svettas för att jag har satt på mig jätte gosiga och mysiga kläder till en början men som sedan känns som att satan håller om mig. Känner ni igen känslan? Haha. Jag valde helt enkelt att börja blogga igen. Jag vet inte hur mitt första inlägg ska se ut så jag börjar med en rivstart och börjar berätta om min dag på en gång!

Det är första gången på väldigt länge som jag faktiskt har fått sova. Jag har gått runt som en zombie i flera veckor på grund av brist på sömn. Under veckorna får jag cirka 6 timmars sömn och för mig är det alldeles för lite om jag ska klara av att interagera med livet, haha. På helger får jag heller ingen sömn då jag ofta går upp tidigt för att rida. Inte mig emot, men det är väldigt jobbigt att gå runt trött och att aldrig känna sig utvilad.

Mina planer för dagen är att vänta på ett samtal som ska komma vid lunch någon gång, sedan beror det på om jag ska ha en fotografering eller ej. Det jag vet att den här dagen kommer bjuda på är iaf en underbar ridtur på nervbollen, som Fanny kallar honom. Haha! Alltså Walle, arabiskt fullblod, ni ska få presentationer på hästarna senare. Sedan försöka ha en bra och härlig söndag och ladda upp till en ny vecka! Bara jag som tycker att helgerna går hur fort som helst??