Bloggpaus

Publicerad 2014-04-26 20:28:40 i Allmänt 0 kommentarer

Vaddå? Har jag en blogg?

Jag är tillbaka när jag inte längre lever i ständig panik över alla feta skolsaker.
Måste sätta alla betyg, inte långt kvar nu, my gaaaad.

Bästa sättet att starta dagen på

Publicerad 2014-04-23 08:19:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Godmorgon! Jag startade dagen med en fet frukost och sedan 1h träning. Ett otroligt skönt sätt att starta dagen på, känner mig fjäderlätt nu och fylld med massa energi. Dagen startade även på bästa sätt när jag vaknar av mig själv klockan halv 7 av att solen sken in genom fönstret, sovmorgon dessutom, mhm, och var på en gång jättepigg och taggad på den här dagen. När jag vaknade hade jag en "good faceday", så därför tänkte jag köra helt utan smink idag, därför tränade jag istället för att fixa mig, haha, men jag hann göra mig fin också och har till och med tid tillgodo till att bara vara en liten stund innan allvaret börjar.

Ps/ Jag ska ladda batterierna i min kamera idag, så får ni lite fräscha kamerabilder!

Riktigt bra dag

Publicerad 2014-04-22 21:46:46 i Fotoalbum 0 kommentarer
 
Kom precis hem efter en jääävligt bra dag, eller jag har tryckt i mig flera ton mat, hehe.
Chill i solen, första doppet i sjön, bevittna detta (vilket gav mig sådan skrattattack så jag trodde på riktigt att jag skulle kissa ner hela mig), många skrattattacker och riktigt sköna människor gjorde den här dagen sååå bra. 

Good morning tuesday

Publicerad 2014-04-22 07:13:11 i Allmänt 1 kommentar
 
 
Godmorgon tisdag och första skoldagen efter ett häääärligt påsklov. Det känns lite ångestfyllt, men nu är det bara slutspurten innan balen och studenten! Solen skiner också och jag har klänning på mig, så det känns liiite bättre ;) Sitter framför teven och väntar på att det är dags att åka till skolan, jag gick upp tidigt så att jag hann äta en stor frukost i lugn och ro, duscha och endast andas lite framför teven innan allvaret börjar. Börjar ni också skolan idag? Taggade? ;)

Mhmm ♥

Publicerad 2014-04-21 19:57:21 i Fotografi - Mat 1 kommentar

Jag tänkte rita en kamel redan från början.

Publicerad 2014-04-21 14:21:53 i Fotoalbum 1 kommentar
 
Jag har setat i solen någon timme med utsikt över hästarnas gräshage där de går och betar och njuter av livet samtidigt som jag skrev lite planering ända fram till vecka 24 som är studentveckan! Så nu har jag 100% koll på läget. Jag insåg även hur lite det är kvar i skolan. 5 veckor och sedan är de flesta kurserna avklarade. Alltså, jeeesus. Sedan gjorde jag en lista över saker jag ska göra i sommar, eller saker som jag senare vill kunna bocka av efter sommaren, håhå, inte långt kvar nu! 
 
När jag hade gjort det försökte jag komma på något annat att göra. Så jag tänkte testa mina skills i att rita en häst som hoppar. Jag insåg snabbt att dessa skills inte fanns.
 
 
Jag blev dock nöjd med huvudet, så jag tänkte. Aaah, jag har skills att rita hästhuvuden. Det stämde dock inte.

 
Vi kan låtsas att jag hade planer på att rita en kamel, vilket det blev, och inte en häst. MEN...
 
 
...practice makes perfect. Sedan insåg jag att det var mycket enklare att rita små hästhuvuden. Så jag ritade Nässla! Försökte rita Walle, Mc Coy och Åskar också. Men jag insåg fort att den enda häst jag kan rita är Nässla. De andra blev kameler.

The choice was hers.

Publicerad 2014-04-21 11:00:06 i Fotografi - Självporträtt 0 kommentarer
  
 
"One day she finally grasped that unexpected things were always going to happen in life. And with that she realized the only control she had was how she chose to handle them. So, she made the decision to survive using courage, humor and grace. She was the queen of her own life and the choice was hers."

Att arbeta på travökninar med en överfull blåsa.

Publicerad 2014-04-21 10:32:33 i Allmänt 0 kommentarer
 
Kom precis in från stallet och är helt genomsvettig. Det första jag gör när jag kommer in är att springa till pappa och säga "känn på min rygg" aka går att vrida ur svetten i tröjan. Jag började morgonen tidigt imorse, när solen var påväg upp, med att åka till Walle och Nässla för lite morgonmys. Sedan åkte jag vidare för att trimma Åskar i paddocken. Han är sååå härlig att rida just nu, redan från början av passet söker han neråt och utan att ens ta i tygeln bär han upp sig själv. 
 
Jag var så kissnödig under passet så jag trodde för en stund att jag var tvungen att hoppa av och sätta mig i gräset bredvid paddocken. Hehe. Jag jobbade även mycket på rakt spår och på ökningar. Så vid varenda ökning på diagonalen kände jag bara fanfanfanfan för det blir ju en sån kraft framåt och sedan sitter man där och skumpar i sadeln och blåsan blir pressad av magmusklerna som arbetar när man sitter och arbetar i traven. Paniiik. Haha.

Places I want to visit

Publicerad 2014-04-21 10:05:00 i Inspiration 0 kommentarer
 
Road trip across USA
Tänk er en road trip genom USA med de som betyder sådär extra mycket för dig, de som kan få dig att skratta högre än du trodde var möjligt och får dig att må bra i själen, varje dag. Du har det där pirret i magen som om du vore kär, det kanske man kan kalla det också, för du älskar dem. Tänk er dessa människor i van genom USA. Los Angeles, Kalifornien, Las Vegas, New York, San Francisco. Med kameran i handen och det där pirret i själen.

 
Frankrike
Paris. Långa promenader genom stan. Du sitter på en balkong med eiffeltornet framför dig. Solen börjar gå ner och försvinna bakom platsen där världen tycks försvinna, där jorden och himlen möts. Staden lyser upp i massa små lampor och eiffeltornet lyser upp i samma stund som världen sluter sina ögon. Morgonen därpå sitter du återigen på den där balkongen och välkomnar den nya dagen med croissants och café au lait för att sedan gå runt i gulliga affärer med din vippiga kjol, köpa macroons i alla dess färger och sitta på en uteservering, återigen med eiffeltornet framför dig. 

 
London
Jag har alltid velat besöka London. Big ben, deras röda bussar och röda telefonkiosker. Maten. Feta hamburgare, inte såna där ofräscha hamburgare som ser tillmosade och helt vanvårdade ut, utan en hög hamburgare med fräscht kött och till det feta chips. När jag tänker på London tänker jag på pubarna, och maten, tänker alltid på maten, alla de trevliga människorna, maten, sitta med ett stort glas öl (just because I can) och umgås med de du tycker sådär mycket om. Prata och skratta högt med det där feta glaset öl i handen. Yes please.  

 
Italien
Pizza. Återigen, maten. Haha. Men samtidigt allt det där fina runtomkring. De fina husen, bara att gå runt bland husen, hand i hand med den du är kär i. Det behövs inte mycket för att bli kär i Italien, det är endast det här som behövs. 
 
 
Grekland
Även här. Husen. Allt runtomkring. Det är lite atmosfären som man blir kär i. Det blåa vattnet, de vita husen, solen, blommorna. Ja, nuff said eller?

Livsnjutare

Publicerad 2014-04-20 20:29:00 i Hästarna 0 kommentarer

Nakenfis

Publicerad 2014-04-20 17:33:52 i Allmänt 1 kommentar
 
Jag har Bobby-hår öööverallt. Vi ställde oss ute i solen där Bobby kunde hålla koll på alla människor och hundar som sprang omkring så att han blev lite distraherad och inte fokuserade så mycket på alla människor och saxar som klippte honom på benen, svansen och under hakan samtidigt. Nu är han sååå fin och en liten nakenfis. 
 
Walle och Nässla ska få gå ute i hagen och äta gräs så länge som möjligt idag, men jag tänkte cykla iväg redan om en liten stund för att ta en lååång omväg och stanna vid varenda liten harmonisk plats för att ta lite kort och chilla lite. Sedan ska jag göra extra fint i stallet, sätta mig i hagen en stund och kvällmysa innan jag tar in dem. 

Eskadron

Publicerad 2014-04-20 14:25:00 i Hästar - Utrustning 1 kommentar
 
Jag är lite kär i Eskadrons schabrak och färgsprakande saker. De bara skriker vår och härliga färger ♥

S h a d o w

Publicerad 2014-04-20 10:59:08 i Dagens pass 0 kommentarer
 
Tjena! Hur mås det i vårvädret? Jag försökte blogga från hästryggen tidigt imorse, men jag kunde inte publicera det. Gaah, jag som hade skrivit ett så glatt morgoninlägg. Hästarna fick gå lugnt på byvägen idag för att endast jogga av eventuell träningsvärk från långturen igår. Åskar är sååå trevlig att rida just nu, väldigt lugn, han känns sådär härligt harmonisk. Jag kan sitta och rulla i sakta galopp bredvid Mc Coy som öser på i en ökad trav och dundrar på som om han ägde hela vägen. Vad ska ni hitta på idag? Jag hoppas att ni tillbringar dagen i solen! Det ska iaf jag göra så gott jag kan. Först tänkte jag dock städa lite här hemma, känns ändå helt okej. Ikväll tar jag cykeln till Walle och Nässla för lite (läs: massa) kvällsmys 

Tips på träningsappar

Publicerad 2014-04-20 10:04:00 i Träning 0 kommentarer

Endomondo
Detta är konstigt nog den appen som jag har använt mest och använder mest. Jag skulle kunna säga att jag använder den här 99 procent av gångerna. Det beror nog framförallt på att jag är väldigt bekant med appen då det var den första jag laddade ner för att mäta ut rundor på kartan och läsa av sträcka, fart, tid osv. I början laddade jag framförallt ner den då man kan välja mellan alla dess slag av träningsformer, inklusive ridning. I början användes den mest till ridturerna ute i skogen för det var sååå kul att kolla på appen efter en ridtur på Åskar och läsa av max farten som ofta var över 40 km/h.

Appen är iaf, enligt mig, värd att ladda ner. Den ritar ut din rutt på en karta, du kan se din tid, max fart, brända kalorier, din genomsnittliga fart, distance osv. Testa den! Kanske är det något du fastnar för eller så passar någon här nedanför dig bättre.

 
RunKeeper
Det här är väl appen som alla skulle säga är den obligatoriska "löpnings-appen". Jag måste verkligen använda denna mer. Den är väl rätt lik endomondo. RunKeeper mäter ut din rutt, räknar kalorier, tid, fart och du kan även välja olika sporter utöver löpningen. Det som gör den här appen snäppet bättre än endomondo är att det är lättare att sätta upp mål. Den visar hur många gånger i veckan du har sprungit, räknar ihop den totala sträckan du har sprungit under veckan och mycket mer. Det är därför väldigt lätt att se dig själv utvecklas med hjälp av den här appen.
 

Pumatrac
Jag har testkört den här appen en gång, men fastnade inte för den, vilket gav mig lite av en chock då jag har hört så mycket gott om den. Ida Warg snackade om alla dess bra finesser så jag tänkte, japp, detta är appen för mig. Men i så fall känner jag mig nog mer hemma med RunKeeper. Jag ska dock inte vara alltför nedlåtande då pumatrac är en bra app. Det som gör den här unik och riktigt bra är att den ger dig en syn i vilka olika förhållanden du presteras bäst. Presterar du bäst när du springer till rockmusik? Presterar du bäst när solen lyser eller när det är molnigt? Är fredagar eller måndagar den dag som är DIN dag, då DU springer fortare och är mer uthållig. Sedan mäter den även tid, fart, sträcka, kalorier osv. 


Nike Training
Den här har jag faktiskt inte testat, hehe. Jag har hört mycket om den, så jag vill ändå ha med den här. Laddade ner den nyss för att testa den så snart som möjligt! Exciting. Kort och gott. Nike Training är en app som är lite av en personlig tränare. Det finns över 100 olika helkropps övningar som hjälper dig genom ditt träningspass. Bra app om du vill träna hemma i vardagsrummet! 
 

10-20-30 metoden
Jag läste i senaste numret av aktiv träning om en metod som heter 10-20-30 metoden. Man kan väl säga att det är intervaller. Det kan se ut som så att du värmer upp genom att löpa i 5-10 min innan. Sedan spurtar du i 10 sekunder, ditt maximala sprinttempo. Därefter sänker du farten och springer kontrollerat, men samtidigt i ett rätt högt tempo ändå, i 20 sekunder. Sedan sänker du tempot ytterligare för att jogga i 30 sekunder, då pulsen går ner och mjölksyran avtar. Detta upprepas några gånger. Så går det iaf till och är riktigt bra träning! Laddade ner appen rätt nyligen och längtar tills jag kan testa. Jag kan inte göra detta än på grund av att mitt knä inte är redo för den här typen av ansträngning än, men när det väl är redo ska jag snöra på mig löparskorna på en gång. Den här appen är helt enkelt lite av en räknare, som räknar tiden mellan intervallerna. 

Måste ju ta kort på maten först.

Publicerad 2014-04-19 19:21:14 i Fotografi - Mat 0 kommentarer
Innan jag ens hade hunnit tänka tanken säger pappa "du kanske ska ta kort på maten innan jag hinner gräva i det", han börjar lära sig hur det fungerar för bloggare ;)

Den rätta hästen

Publicerad 2014-04-19 13:08:00 i Hästarna 0 kommentarer
 nyfikenheten - lekfullheten - utstrålningen - glädjen
 
Vet ni vad jag har gjort när jag har varit lite frånvarande? Jag har dels varit inne på hästnet en hel del ;) Det finns så många fina hästar, men det handlar väldigt mycket om känslan när du lägger ögonen på den rätta hästen. Det har varit svårt för mig att få just den där känslan, men när jag kollade runt på hästnet för någon dag sedan såg jag hästen som gav mig det där pirret i magen och det stora leendet på läpparna. Det var en rätt grön häst, mycket fullblod, 167 cm hög och med en blick som var lite valpig. Hästen påminde mycket om Linn Olssons Morris, är så kär i den hästen, men lite mer bäbis. Den här hästen är en häst med mycket energi, energi som kan bli för mycket energi, det är en häst som testar ryttaren mycket och behöver en fast hand. Genom att kolla på bilden till inlägget kunde jag se den där positiva utstrålningen, hur mycket den älskar livet. Den perfekta Viktoria-hästen. Jag fick lov att väcka mig själv från mina drömmar och inse att jag inte kan köpa en häst just nu. Tidigast i höst kan jag äntligen kunna ha den perfekta Viktoria-hästen i stallet bredvid mitt hus. Aaahh, känns lite som en dröm att detta faktiskt kan hända inom några månader.

"Äsch, det här klarar jag utan att ha ut allt vatten"

Publicerad 2014-04-19 12:12:00 i Fotografi - Natur och växtlighet 0 kommentarer
 
Min morgon har varit så skön. Har hängt i stallet hela förmiddagen och satt på hästryggen så tidigt så att det fortfarande var lite små kyligt och disigt med massa tjock dimma på åkrarna och mellan träden i skogen. Molnen på himlen och diset i skogen sprack snabbt upp och omvandlades till en stark sol under vår uteritt. Åskar och Mc Coy fick springa långt idag på skogsvägarna. Det var så härligt att rida med helt hängande tyglar och bara följa med Åskar i hans rörelser, han fick rulla på lite hur han ville och han valde ofta att ligga och rulla i galopp. Mhmm.
 
Vet ni vad jag gjorde hos Walle och Nässla imorse då? Jag skulle fylla på vattnet i deras hage och har då en blå säck som rymmer cirka 1000 ton vatten, så jag tar den där säcken med vatten i skottkärran och kör ner den till hagen, vägde ungefär mer än Walle och Nässla tillsammans. Jag insåg fort att jag glömde stänga säcken, men daredevil som jag är tänker jag "äsch, det här klarar jag utan att tappa ut allt vatten". Det är ett brant dike precis vid hagen, ja, hela säcken tippar ju ur skottkärran och ligger nu på marken och allt vatten forsar ut. Åååhh, så jag försöker, med all min kraft, lyfta upp säcken utan att ha ut allt vatten och sedan halkar jag i leran och landar på rumpan och allt blir lerigt och mina skor läcker och säcken går inte ens att rubba. Så jag har ut allt vatten och börjar om igen, haha...
 
Men hörrni, nu är det dags för mig att äta frukost. Haha. Hästarna kommer alltid först ;)

"Hem till mig"

Publicerad 2014-04-19 11:04:00 i Home interior 0 kommentarer
 
Det går inte att förklara med ord hur mycket jag längtar till att kunna säga "hem till mig". Varenda liten detalj på hur det skulle se ut sitter inpräntat i huvudet. Allt ifrån hur fint mina kläder ska hänga där i hörnet bredvid den vita spegeln som står lutad mot väggen, tavlorna där det står saker som pushar dig till att vara den bästa versionen av dig själv, varenda dag, böckerna som ligger utplacerade bredvid sängen, sådär slarvigt som om du har legat i sängen och läst sent inpå natten, men blivit för trött för att kunna hålla upp ögonlocken och därefter bara lagt boken där bredvid sängen för att sedan gosa ner dig i alla dina vita kuddar och rena, nytvättade, vita lakan.

Det ska vara vitt. Allt ska vara vitt. Golvet ska vara av ljust trä och det ska finnas öppna ytor, men i precis rätt mängd då det inte får kännas kallt. Det ska vara ett varmt hem. Det stora fönstret som är hemmets mittpunkt ska vara det som väcker liv i allt när solen går upp och det som säger godnatt när dagen är fulländad. Du kan sitta med en kopp te på kvällen och låta det fina ljuset från solnedgången lysa in i lägenheten och veta att du har gjort ditt bästa genom hela dagen. Fönstret ska vara det som bringar lägenheten ljus då fönstret pekar mot det håll där solen går upp på morgonen och ner på kvällen. Men när världen tillslut har slutit dess ögon kommer många levande ljus lysa upp alla ytor i platsen jag kan kalla mitt hem. Alla detaljer finns framför mina ögon. De vita ytorna i lägenheten kommer vara perfekt för alla dessa fotosessions, det kommer bli min alldeles egna studio. Men det kommer vara mitt hem. Ljuset från fönstret kommer reflektera mot de vita väggarna och skapa det perfekta ljuset för självporträtt, stilleben och allt därimellan. Jag har tänkt på allting i minsta detalj. 

Det här är allt jag behöver.

Publicerad 2014-04-19 09:02:00 i Fotoalbum 0 kommentarer
 
 
 

 

 
Jag tror att jag aldrig har känt mig så älskad som jag gjorde när jag fyllde år i torsdags. 19 år. Hjälp. Till och med varenda en av gratulationerna som prydde min logg på facebook värmde mitt hjärta, även fast många gratulationer där är lite opersonliga och även fast jag aldrig träffat några av dem som skrev grattis, så värmde de ändå. Varenda en gjorde mig lite extra glad och gjorde mitt leende lite större. De som skrev mer personliga saker i chatten på facebook, alla grattis-sms och grannen som säger i förbifarten "grattis på födelsedagen!". Jag fick fler paket när jag var mindre, nu fick jag en tårta, blommor och ett kort med några slantar i, men ändå är jag mer tacksam nu än då. Nu hade jag, utan problem, nöjt mig med några kärleksfulla grattis-sms, för mer än så behöver jag inte. Jag är såå tacksam och jag ser nu hur många människor jag har runtomkring mig som tänker på mig lika mycket som jag tänker på dem.

Mitt liv äger...

Publicerad 2014-04-19 06:23:00 i Fotoalbum 0 kommentarer
 
...och det säger väl rätt mycket när jag skriver det klockan 6:23 en lördagsmorgon?
Nu är jag tillbaka! Jag fann snabbt den där motivationen igen, mycket snabbare än väntat, nästintill endast några minuter efter förra inlägget, haha. Jag väntade ändå en stund för att lagra ännu mer motivation och därför inte tröttna på en gång när jag väl har gett mig in i detta igen. Hehe.

Bilderna visar två bilder från igårkväll. Jag är hästvakt hos casa de Walle och Nässla fredag till måndag och avslutade då min fredagskväll på bästa sätt ♥ När jag stiger in i stallet är det första jag möts av ett stort paket där det står "grattis viktoria" och lite längre ner "love", ett stort leende lyste snabbt upp hela mitt ansikte och jag log lika mycket när jag la mig i min säng för att sova senare på kvällen. Idag steg jag upp klockan 6 för att ta cykeln till stallet, sådär 14 km fram och tillbaka, dags att bli av med flera kilo födelsedagstårta och påskgodis, för att säga godmorgon till Walle och Nässla ♥ Därefter ska jag ta en längre skogstur på Åskar, som var helt underbar att rida igår, för att sedan tillbringa resten av dagen med att handla mat och göra extra fint här hemma för imorgon kommer några kompisar på middag hemma hos mig. Jorå, den här dagen känns bra från början till slut. 

tappad motivation

Publicerad 2014-04-17 13:19:00 i Allmänt 1 kommentar
 
Todilooo. Ni har förmodligen märkt att jag har varit lite frånvarande. Jag tappade helt enkelt motivationen till att blogga och att ta bilder. Det blev mest hästarhästarhästarhästar, grey's, hästarhästarhästarhästar, grey's. Då blev bloggen mer som en börda och något som jag måste göra, inte något som jag älskar att göra. Bloggen är ju ändå en fritidssyssla som jag gillar att göra på fritiden när tiden finns och den tid jag förut gillade att lägga på bloggen finns inte där nu. Därför vilar bloggen lite tills jag fått tillbaka gnistan och vill prioritera bloggen. Ska ordna lite med designen innan dess också, mhmm ;)

Det är min buuuurthday today också, känner mig som 5 år igen för jag är så excited. Men det beror endast på tårtan, jag är så excited så att jag nästintill får en hjärtattack bara för tårtan. Fetma.

framtiden

Publicerad 2014-04-14 13:17:08 i Texter 0 kommentarer
 
Framtiden. Ett ord som jag ofta har diskuterat kring i bloggen och som jag gärna skulle vilja ägna ett inlägg till varje dag. För många kan det här ordet verka skrämmande, ge frustration och ångest. För andra kan detta vara ett ord som ofta nämns i deras vardagliga samtal. De anser att det är spännande och skrämmande på samma gång, men att det är skrämmande gör inte att du vill ta till flykten. Utan ser det med den där spänningen och längtan till att utforska mark som du tidigare inte har gått på. 

När jag ser på min framtid ser jag alltid en stor gård framför mig. Det är oundvikligt. Stora hagar där hästarna kan sträcka ut i en härlig galopp tillsammans med sina hästkompisar. Vita staket, ett stort ridhus, fina ridvägar, en stor paddock och allt som gör att hästarna njuter av livet så mycket så att de gör glädjeskutt så fort de få se dig när du går längs grusgången till hagarna och frågar sedan "matteee, vad ska vi hitta på för kul idag??". Jag vill vara oberoende av andra, jag vill inte ha en chef, jag vill vara chef, min egna chef. Drömmen har alltid varit, enda sen jag var 9 år, att ha ett eget företag där jag bestämmer, struktuerar allt och har kontrollen. 10 år senare och jag har inte ändrat dessa tankar, inte ens lite.

Många kan tycka att pengar inte bör diskuteras, börjar du diskutera pengar och uttrycka dig på ett sätt där du verkar som en snobb ser människor dig på ett nedvärderande sätt. Men jag kan uttryckligen säga att jag aldrig vill ha pengar som ett problem, hästar är dyra och de ska alltid ha det bästa. Jag vill ha en dyr gård, jag vill kunna lyxa till det mitt i veckan, jag vill kunna köpa ett nytt träns till min ögonsten med ett pannband som blingar så mycket så att det ser ut som den starkaste stjärnan på himlen. Flådigt? Absolut. Dream big, right?

Ett sent godmorgon

Publicerad 2014-04-14 12:25:10 i Allmänt 0 kommentarer
 
Godmorgon! Såhär 12:17 en måndagsmorgon. Hehe. Jag har faktiskt varit vaken i några timmar, men inte direkt känt ett så stort behov av att skriva här förrän nu, då det kräver att jag tar en bild. Alltid samma problem, haha... Jag vaknade första gången vid halv 11 idag, det har inte hänt på hur länge som helst. Jag vaknar alltid första gången runt 5-6. Drömde en så äcklig dröm, en sån dröm som egentligen inte är så hemsk, men känslan i den gör att du får ångest. Den känns så verklig och du lever med en så hemsk känsla i magen och hjärtat så du vill bara skrika ut all frustration och smärta. Låter som värsta massaker drömmen, men det enda som hände var att jag sprang upp och ner i ett trapphus och försökte hitta rätt dörr att gå in i. 

Det känns lite som lördag idag, antagligen på grund av att jag har påsklov och slipper måndagsångesten ;) Sååå skönt! Men hörrni, jag ska skriva ihop lite inlägg till er nu. Fick helt plötsligt lite extra inspiration, pusshej. 

Ingen vila

Publicerad 2014-04-13 18:34:00 i Fotografi - Hästar 2 kommentarer
 
Jag har varit i stallet sen klockan halv 9 imorse. Minus en två timmars matpaus, haha. Jag startade morgonen med en jättehärligt, längre ridtur på Mc Coy ute i skogen. Sedan tränade jag Åskar i paddocken, lite njaae-känsla på det passet, och sedan rullade dagen på. Smorde träns och sadlar, fixade ny fin bädd i boxarna, packade massa hö, duschade Mc Coy så att han blev helt gosig och tyckte att livet var bäst när han sprätte runt på den nya bädden i hans box så att den hamnade på väggar, i fönstren och även en hel del på stallgången och mig, snyggade till Åskar lite och såklart massa kvällsmys. Nu tuggar de på massa gottis i deras boxar och är rätt nöjda över livet.

Behöver jag ens måla upp en beskrivning på hur skönt det är att sitta nyduschad i min gosiga pyjamas nu? Kände mig så skitig och helt förstörd när jag kom in från stallet. Haha. Nu känns det iaf återigen grymt. Jag har haft en helt underbar söndag och det var längesen jag hade såna här heldagar i stallet, sist var nog när jag red på ridskola. Anyways, hur har ni tillbringat den här söndagen?

09.30

Publicerad 2014-04-13 10:01:00 i Hästarna 1 kommentarSöndagsmys i stallet

Publicerad 2014-04-13 08:33:08 i Fotografi - Hästar 0 kommentarer
 
Godmorgon! Jag vaknade redan vid 5 i panik och trodde att jag hade försovit mig och att hästarna stod i sina boxar hungriga och vanvårdade. Det hände i fredags också då jag fick för mig att det var då jag hade morgonen på hästarna och inte idag. Jag fick psykiska men efter att jag en gång försov mig till klockan 9. Det var inte ens en så stor katastrof. Hehe. Nu har de iaf fått mat och står i sina boxar och mumsar i sig höet! Jag har precis ätit frukost och ska snart gå ut till stallet för att sadla Mc Coy och ta en tur ut i skogen. Kommer bli jättemysigt, bara han och jag ♥ Får se hur mycket uppdatering det blir idag, ingen aning hur länge jag blir i stallet, men jag antar att jag blir där ett bra tag. Vi hörs antingen lite snabbt på mobilen under dagen, eller ikväll! Hoppas ni får en toppen söndag, för mig blir det söndagsmys i stallet 

Ryttareliten

Publicerad 2014-04-12 18:34:12 i Hästar - Tankar & åsikter 1 kommentar
 
Tänkte att det var läge att kika in här för att snacka lite med er. Direkt efter stallet imorse tog jag en dusch och tog på mig min lila pyjamas igen och la mig under en filt för att sträck-kolla på lite serier. Haha. Hur gammal var jag nu igen? På en lördag liksom. Nu håller jag på att kolla på alla 5 avsnitt av ryttareliten som jag har missat, alltså hur grymma är inte elitryttarna då? Jag skulle aldrig palla att ligga i det tempot de ligger i. 110% hela tiden. Så balla och riktigt inspirerande. Det får mig att tagga till ännu mer på hästfronten. Detta blir snart en renodlad hästblogg, hehe.

Jag kommer spendera resten av lördagen på samma plats som jag har legat på hela dagen. Haha. Rätt skönt ändå. Mitt sätt att ladda upp inför en heldag i stallet imorgon. Är hästvakt och har både kvällen och morgonen. Då funderar jag på att rida ut på Mc Coy, jobba lite från marken med Åskar, göra skinande rent i stallet, smörja hästarnas sadlar och träns och eventuellt duscha båda två! Då snackar vi alltså heldag i stallet ;) Vi snackar mer imorgon, kommer inte ha så mycket mer att säga resten av dagen förutom "nu bytte jag position från fosterställning till ryggläge".

Dagens morgonpass på Åskar

Publicerad 2014-04-12 10:40:49 i Dagens pass 1 kommentar
 
Kom precis ut ur duschen och ska snart göra iordning frukost. Jag behövde verkligen en dusch efter ridturen jag tog på Åskar nu imorse. Haha. Jag hade två stooora svettfläckar under armarna på min gråa hoodie och en fet fläck på ryggen, här jobbar vi hårt på våra pass! Vi jobbade på i paddocken och Åskar var såå grym. Fjäderlätt på handen och gjorde allt jag bad om utan protester. Jag började även kräva en hel del av honom, om man kräver för mycket kan det resultera i att han flyger iväg, men nu kändes han bara positiv! Massa tempoökningar för att få honom framframfram, sedan jobbade vi massa på böjt spår. Det kändes sååå bra och vet ni vad? Vi klarade av två varv i galopp på volten, gaaah. Kändes som att jag kunde lägga till någon mer galopp, men ville inte kräva alltför mycket. Två varv är jag mer än nöjd med ♥

"Taget från min balle"

Publicerad 2014-04-11 19:45:58 i Allmänt 0 kommentarer
"taget från min balle", alltså ursäkta mig men va
 
Livet känns såååå mycket bättre nu när jag sitter helt genomsvettig och luktar både hästskit och svett på samma gång. Haha. Åskar var grym idag, det kändes så bra och han gjorde allt jag bad honom om med en positiv inställning. Galoppen är ju så härlig, det är bara att sitta om på sittbenet och han sjunker ner lite på rumpan och får fram bogen i en stabil fattning. Jag har även städat mitt rum och skickat iväg en jobbig skoluppgift. Hann även med en promenad på 1,5 timme i skogen med pappa och hunden. Känner mig något lugnare nu, så nu ska jag njuta av det som är kvar av den här fredagen och tanken att det är påskloooov. Samt att jag fyller år om mindre än en vecka. Släpper aldrig den tanken. 

Gör allt för dig, jag gör vad som helst.

Publicerad 2014-04-11 14:56:00 i Fotografi - Självporträtt 0 kommentarer


Mamma frågade mig imorse om jag ville följa med till Linköping för att hälsa på syrran idag.
Ni som läst min blogg vet hur mycket jag älskar det. Men för mig var det ett självklart val, så jag svarade "nej, jag ska rida". Alltså? Men, jag har riktiga svårigheter att släppa allt här hemma för att åka någonstans i några dagar. Mest på grund av hästarna, även fast jag inte har något ansvar över dem, så känns det alltid lite segt att åka ifrån dem. Även fast det endast gäller 2-3 dagar. Nu är jag iaf igång med hästarna igen, fullt ut, efter den där avramlingen som Åskar bjöd på vilket gjorde att jag inte kunde sitta på hästryggen på ett tag. Var dock endast en vecka, men kändes som minst en månad, hehe. Drama-queen.


Mitt sociala liv börjar dock bli lite lidande på grund av hästarna, haha, och detta ger mig lite ångest. Du får ofta göra ett val när du inte bor så centralt, där det går en buss om dagen från ditt hus och när det tar 1,5 timme att gå till tågstationen. 1h restid, fram och tillbaka, för att ta dig till och från stan. Då hinner du ofta endast en sak, kompisar eller hästar. Jag vill ha den där balansen igen som jag lyckades så bra med ett tag. Jag saknar det. Jag behöver det. I need my friendos, haha, depp-fredag.


Fredag och påsklov

Publicerad 2014-04-11 11:16:08 i Fotografi - Natur och växtlighet 1 kommentar
 
Det är freeeeedag! Jag är så seg idag, helt galet trött. Igår somnade jag framför teven vid 9 och hade jättesvårt för att öppna ögonen och flytta mig till sängen. Men jag drog mig på något vis upp och landade med en duns direkt i sängen. Fick igen för de nätter som jag har varit för pigg för att kunna sova och har legat vaken hela natten. Nu känner jag mig iaf någorlunda vaken och pigg! Nu ska jag sätta mig med en spanska sak, sista inlämningen och sedan tar jag påsklooov. Sista påsklovet i hela mitt liv. Sick. Ikväll ska Åskar trimmas i paddocken, så taggad!  

all day, all night

Publicerad 2014-04-10 20:05:25 i Dagens pass 0 kommentarer
 
DÄR landade jag hemma i soffan efter att ha flängt runt hela dagen. Direkt när jag kom till stallet tog jag med mig kameran ut i hästhagen för att ta kort på hästarna. Det var inte så bra förhållanden dock då solen gav ifrån sig ett sånt där skarpt ljus som jag inte tål, ett ljus som ger skuggor och gör att allt ser vanskapt ut, och hästarna hade såklart rullat sig i den lerigaste fläcken i hagen.

Walle var riktigt härlig att rida idag, rätt chill och harmonisk. Men samtidigt sådär känslig och kan reagera på en liten tåvickning, framförallt i ökningarna mellan skritt, trav och galopp ;) Åskar har stått i 4 dagar, så jag förväntade mig att han skulle vara rätt pigg. Han var helt klart pigg, men sådär härligt pigg där du samarbetar med hästen och har en kontrollerbar häst, haha. Så det kändes grymt. Direkt efter ridturen med Åskar drog jag och Ulrika ut på en promenad på 1 timme. Förstår ni hur skönt det är att sätta sig ner här hemma? Ska hoppa in i duschen nu och sedan äta mat. Mhmm.

Älsklings-torsdag ❤

Publicerad 2014-04-10 13:02:07 i Allmänt 1 kommentar
 Åskars position så fort solen kikar fram, platt fall, raklång, på marken. Stekarn.
 
Tjeeeena! Asså hur fint väder är det inte idag då? Eller ni har kanske regn? Snö? Snuttisar då. Det här vädret känns så bra då jag har planerat att rida två hästar idag. Solen står högt upp på himlen och vårfåglarna är framme. Jag skrev nationella proven i svenska idag, uppsatsskrivning, och blev klar redan efter 1,5 timme. Så jag slutade 10 och var hemma vid 11. Huuur skönt?

Jag har väntat i något som känns som en evighet på att pappa ska komma hem så att jag har en bil så att jag kan dra mig till Walle för att rida honom. Jag har degat lite framför grey's samtidigt som jag har kört cirka 300 squats (någon som sa rastlös?) och ätit tonvis med smoothie. Inte allt på samma gång då, hehe.
 
Efter att ha ridit Walle i det fina vårvädret, ååhh, kör jag direkt till la casa de Åskar och rider honom. Älskling-torsdag ❤ 

to tired to function

Publicerad 2014-04-09 20:28:53 i Allmänt 0 kommentarer
 
Precis i samma stund som jag publicerade mitt förra inlägg sa pappa att jag skulle hänga med till Västerås för att hämta upp syrran vid tåget. Då passade jag även på att köpa en ny laddningskabel till min dator! Är helt lyrisk, även fast den kostade 800 spänn, för det blev lite jobbigt att försöka tejpa ihop sladden för att få den i rätt läge då strömmen kunde komma igenom och in i datorn. Blev rätt omöjligt tillslut. Så det känns så skönt att ha en helt ny fungerande sladd! Ägnar det här inlägget till min nya sladd. Haha.

Nu har jag precis landat hemma och ska ladda upp inför nationella proven i svenska, uppsatsskrivning, imorgon. Känns rätt soft. Att skriva har alltid kommit väldigt naturligt för mig, så det känns bra! Sa precis till min syster "jag ska skriva nationella prov hela dagen igår", haha... det har varit en lång dag.

Direkt från mobilen

Publicerad 2014-04-09 14:24:37 i Allmänt 0 kommentarer
 
Levererar ett inlägg från mobilen nu då min laddningssladd till datorn är sönder och jag har därför ingen dator...bra när jag ska skriva nationella prov i svenska imorgon och behöver datorn! Bra där Viktoria, bra.
 
Kom precis hem från skolan, blev lite senare än väntat, och ska snart värma lite mat. Sedan drar jag mig ut till stallet för att låta Åskar och Mc Coy sträcka på sig lite i paddocken. De har stått inne idag på grund av det äckliga vädret, så då blir det skönt för dem att sträcka på sig och röra på fläsket lite.

Hello wednesday

Publicerad 2014-04-09 07:13:00 i Fotografi - Självporträtt 0 kommentarer

Godmorgon! Jag har inte sovit ett skit under hela natten, jag var bara så otroligt pigg. När du har svårt att sova brukar det ofta vara på grund av att du har mycket i hjärnan, men du brukar samtidigt vara sådär seg och bara längta tills din hjärna kan lugna ner sig. Men nu var jag bara pigg, hela natten låg jag i min säng och hade för mycket energi för att vila kroppen och hjärnan. Är lika pigg nu när jag sitter och äter frukost och kollar ut genom fönstret och möts av något som ser ut som toppen på en semla, den delen som man alltid äter först och som är täckt av flor. Det har alltså snöat inatt. Nu känns det faktiskt lite tröttsamt med alla dessa gråa innesittardagar och jag som ville hitta på något kul ute idag efter att ha haft två regniga mysdagar inne! 
 
Den här onsdagen är lika underbar som de andra dagarna har varit, jag börjar nämligen halv 10 och slutar 1 ;) Så nu ska jag äta min frukost saaaaakta framför grey's och sedan göra mig iordning för att sedan åka vidare till skolan. Vi snackar mer sen! Puss

Urban Outfitters

Publicerad 2014-04-08 18:19:00 i Ytligt 0 kommentarer

Visst är Urban Outfitters rätt ball? Deras jeans är perfektion
In och kolla!

Gosig torr bädd

Publicerad 2014-04-08 18:02:48 i Hästarna 0 kommentarer
 
Hästarna fick komma in tidigt idag för att fly undan regnet som öste ner. Det finns alltid någon slags harmoni i att stå i stallet och höra regnet smattra mot taket samtidigt som du gör det så gosigt det bara går med massa härlig torr bädd i boxarna och massa mat. När hästarna väl var inne i sina gosiga boxar och tuggade i sig sitt hö satt jag mig ner och lyssnade på det där ljudet de gör när de äter, när du hör, mellan varenda tugga, hur nöjda de är. Jag satt där så länge så de blev helt chockerade när jag plötsligt ställde mig upp och började sjunga för de hade helt glömt bort att jag satt där, haha...

l i p s

Publicerad 2014-04-08 15:34:56 i Fotografi - Självporträtt 0 kommentarer

R a i n

Publicerad 2014-04-08 15:07:00 i Fotografi - Självporträtt 0 kommentarer
 
Jag kände mig rätt otaggad och lite ångestfylld, mest stressad, imorse när jag skulle åka till skolan. När jag sedan satt i bilen och sjöng med till radion blev jag återigen taggad och kände bara, yes, nu kör vi!! Tillbringade inte mer än en timme i skolan, där vi i princip blev klara med gymnasiearbetet, och sedan satte jag mig i bilen igen och sjöng med till radion. 

Jag har även planerat upp veckan, vilket känns så skönt för nu är jag inte längre stressad över vad jag bör göra. Planerna för dagen var en lång promenad med kameran, busa med Åskar i paddocken och ha en ball fotografering ute. MEN, det ändrades i samma stund som jag tog ett kliv utanför dörren från skolan och möttes av spöregn. Därför kör jag en repris på gårdagen och avslutar den med maaaassa mys i stallet.

summer inspiration

Publicerad 2014-04-08 10:50:00 i Inspiration 0 kommentarer
 

T i s d a g

Publicerad 2014-04-08 09:41:10 i Allmänt 1 kommentar
 
Gooodmorgon! Jag behövde inte ställa klockan idag för jag börjar 1, dagens första och enda lektion. Life is gooood. Jag drog mig lite för att publicera ett inlägg då jag inte har någon bild till inlägget, vilket är mitt största problem med att blogga. Måste vara snygga bilder i varenda inlägg. Men jag gillar att bara snacka med er, så jag hoppas att det går bra ändå! Säkert bara jag som tänker på det, hehe.

Vädret är lika grått idag som det var igår. För mig gör det ingenting alls. Jag tycker att det är jättemysigt. Har inte så jättemycket mer att säga, så vi snackar mer sen! Hoppas ni får en grym tisdag!

Mys-måndag

Publicerad 2014-04-07 17:56:18 i Allmänt 1 kommentar
 
Man skulle kunna tro att bloggen skulla bli uppdaterad med massa inspirerande inlägg när det enda jag gör idag är att vara inne och mysa ner mig med flera grey's avsnitt. Men det är största anledningen till varför bloggen inte har uppdaterats så mycket, vad ska jag skriva om? Nu har jag sett tre avsnitt grey's och är inne på mitt fjärde. Haha. Jag har iaf haft en riktigt skön dag! I vanliga fall får jag lite ångest när jag endast sitter inne och har en dag då jag är mindre produktiv. Mest för att jag tänker att jag borde rida, jag borde träna, jag borde vara social med människor. Vädret går ju inte att få så mycket mysigare än såhär, så då känns det bara bra att ligga inne, under en filt, framför grey's.

Har även tagit ett låååångt varmt bad och letat efter balklänningar. Får paniiiik. Jag har hittat så många snygga på etsy, även där jag hittade THE ONE, men vissa gånger dröjer det ett bra tag innan grejerna kommer och jag är rädd att den inte ska hinna hit. Lite surt om man betalar en fet balklänning som inte ens hinner komma fram till balen. Jag kan ju inte direkt ha en balklänning på mig på någon annan rolig händelse, förutom mitt bröllop. Typ. 

Anyways! Nu ska jag köra igenom ännu ett grey's avsnitt och sedan köra igenom ett svettigt träningspass. Är så taggad på lite mjölksyra, första gången sedan jag gjorde illa knät!! I am sooo ready.

Mys-väder

Publicerad 2014-04-07 12:00:00 i Allmänt 1 kommentar
 
 
Visst har Sverige ändå ett rätt mysigt väder ute idag? Det spöregnade när jag satt i bilen påväg till skolan, det spöregnade när jag försökte springa de 100 metrarna som går från parkeringen till skolans entré och det spöregnade när jag slutade skolan klockan 11. Jag har funderat länge på vad jag ska hitta på idag, slutade 11 och då måste man ju hitta på något man annars aldrig hinner göra. Am I right? Men det här regnet är ju såå mysigt och då känns det okej att sitta inne och ha grey's maraton, bara lite hemmahäng. Vad hittar ni på denna regniga måndag?

m å n d a g

Publicerad 2014-04-07 06:46:33 i Allmänt 0 kommentarer
 
Tjeeeena, läget? Igår satt jag med matteboken och pluggade hela dagen, det blev en rätt skön söndag ändå. Därför bloggade jag ingenting. Tänkte lägga all fokus på matten, för att idag förstå åtminstone lite på provet, hehe. Matte är min stora svaghet i livet.

Jag har endast två lektioner idag, matteprov och sedan ska jag skriva klart och skicka in en inlämningsuppgift i marknadsföring. Känns grymt! Så skönt att få bocka av två saker på måndagsmorgonen, sedan får jag en lugn vecka med inte alltför mycket på att-göra-listan! Jag slutar 11 idag, det är okej, ni får bli avundsjuka ;)

För jag tror när vi går genom tiden att allt det bästa inte hänt än

Publicerad 2014-04-05 14:01:24 i Allmänt 1 kommentar
 
Kom precis hem efter en jättehärlig förmiddag med Jennie. Vi har irrat runt i hela blg bara för att hitta den jäkla hästaffären. Vi åkte i cirklar och passerade samma gatukök och samma kyrka säkert 70 ggr. Hamnade på en motorväg som tog oss åt helvete, åkte runt på en travbana och återigen åkte förbi samma gatukök ännu en gång. Alltså, ska det vara så svårt? Haha... tillslut hittade vi iaf (thank god) och jag fick med mig ett par helt galet snygga ridskor, mhmm.

Nu ska jag ta något att äta och sedan öppna matteboken och umgås lite med den de närmaste 2 timmarna innan jag ska ut i stallet för att rida Åskar. Undrar om jag vågar ha mina sprillans nya dojor, njaaae, de blänker så fint. Hehe.

Blundar tills jag skymtar lyckan och jag vet att allt är för bra nu

Publicerad 2014-04-05 07:45:16 i Fotografi - Natur och växtlighet 0 kommentarer
 
Godmorgon! Precis lika härligt ute idag som det var igår. Jag vaknade för en liten stund sedan och har precis ätit frukost. Ska snart börja göra mig iordning för jag ska dra till blg med en kompis, är så löjligt taggad över något så litet, men det kommer bli skitmysigt. Jag måste köpa ett par nya ridskor, har endast vinterkängorna som är som två stora stenbumlingar och sedan mina alldeles för sönderslitna lite tunnare. Sedan ska jag även köpa födelsedagspresenter för april är helt sjuk när det gäller födelsedagar, alla fyller år! Men jag älskar det, älskar födelsedagar, älskar att ge bort presenter och älskar att köpa presenter. Ser fram emot den här dagen som ni kanske märker, hehe. 

Mys-tur, jag och bästis-hästen♥

Publicerad 2014-04-04 19:33:00 i Allmänt 0 kommentarer
snapshots från ridturen med Walle
 
Aah, vilken härlig fredaaaag. Det är inte ofta som jag har sån där underbar power-känsla på fredagarna, mest för att det går så sjukt fort så jag vet att det snart är måndag igen, har nästan söndagsångest redan när skolan är avslutad på fredagen. Haha...

Den här fredagen är iaf helt underbar. Jag log hela ritten, jag log i stallet, jag log när jag körde hem från stallet och jag ler nu när jag sitter framför postkodmiljonären och väntar på att få äta tacos. Och hur härlig är inte solen? Red en sjukt härlig ridtur på härliga vägar där solen var som starkast, eller kikade så fint fram mellan träden. Det blev endast lite små-jogg, men mestadels skritt. Jag klagar iaf inte! Det blev en sån där riktigt mysig tur där ni bara umgås, myser och bara är. Du och bästis-hästen. 

Nu ska jag äta tacos och bänka mig framför Let's Dance! Visst hejar ni på Kenza? ;)

Food first

Publicerad 2014-04-04 14:46:00 i Fotografi - Mat 3 kommentarer
 
Ni vet när man var liten och föräldrarna fick tvinga dig att äta, bara för att du tyckte att allting var så nytt och spännande och du hade därför aldrig tid? Lite så känner jag nu. Ska snart iväg till Walle för att ta en mys-tur i den härliga solen. När jag körde hem från skolan alldeles nyss värmde solen på riktigt mycket och jag fick såna sommarkänslor, med Håkan Hellström på högsta volym och solen gassande i ansiktet.
 
Nu ska jag äta, får tvinga i mig även fast jag hellre drar på mig ridkläderna och kör iväg till Walle asap, sedan väntar Walle på mig och efter Walle åker jag direkt till Åskar och Mc Coy. Bra fredag!

R o m w e

Publicerad 2014-04-04 11:36:03 i Ytligt 0 kommentarer
 
Allt förutom skorna är från Romwe.

70% rabatt på Bubbleroom

Publicerad 2014-04-04 10:35:27 i Ytligt 0 kommentarer
LÄNK // LÄNK // LÄNK // LÄNK

Jag lovar att snart lägga ner med alla klänningar, men det är lite mitt liv nu att hitta den perfekta till studenten och balen, hehe ;) Det kanske finns några av mina läsare som har lika svårt som mig att hitta den perfekta klänningen, den som bara skriker "köööööp miiiiiiiig". Då kan jag tipsa om Bubbleroom som nu har ett väldigt stort utbud på studentklänningar. 

De har även 70% rabatt till imorgon! Gaah, skynda fynda!

10 veckor kvar

Publicerad 2014-04-04 10:19:00 i Tumblr/Pinterest 0 kommentarer
 
Det var en period då jag inte kände mig speciellt taggad på studenten, balen, studentfesterna och allt som händer nu de sista veckorna innan sommaren. Mest på grund av att jag inte riktigt insett vad det är som händer, eller för att jag var för stressad över alla betyg som jag behöver sätta inom loppet av de närmaste 10 (!!!!!!!!) veckorna innan studenten. 

Nu har jag gjort upp en tydlig planering på alla de saker som ska in och jag har aldrig känt mig mer lyrisk och taggad. Mamma och pappa har börjat leta reda på en bild till plakatet till studenten, bilden kommer bli helt insane för det finns alltför många helt sjuka bilder på mig i arkivet, och jag letar efter balklänning och gör upp en hel outfit till både bal och studenten. Det är galet. 10 veckor. Ska även på arbetsintervju om någon vecka. Jorå, det känns att man börjar bli vuxen.

It is friday todaaay

Publicerad 2014-04-04 08:23:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Jag var vaken precis heeeela natten på grund av att jag inte kunde släppa tankarna från spanskan. Jag snackade och memorerade vad jag skulle säga innan jag gick och la mig och då snurrade alla spanska meningar som en vinylskiva i mitt huvud. Men ändå är jag pigg och såå taggad på FREDAG. Hur underbart?? 
 
Efter skolan drar jag direkt ut till casa de Walle för att ta en lugn tur på honom, för att sedan åka till casa de Åskar y Mc Coy. Hur ser er fredag ut? Tell meeee.

Back on track

Publicerad 2014-04-03 19:42:00 i Fotografi - Djur 0 kommentarer
 
Det känns så sjukt bra att vara uppe på hästryggen igen. Första ridturen på Åskar sen jag flög av och han tyckte, minst sagt, att det var lika roligt som jag. Vid första glädjeskuttet, som kändes så mycket mer kontrollerat än de i paddocken, riktigt strålade all glädje han hade inombords i någon slags elektricitet ut i varenda liten nerv i hans kropp. Såå härligt att kunna ha kul tillsammans, men den här gången hålla det på en kontrollerad nivå ;)
 
Nu ska jag snacka lite spanska här hemma, imorgon ska jag berätta om en spanska bok som jag har läst. Känner mig väl inte så jättepepp. Spanska är inte direkt mitt favoritämne i skolan, hehe.

a lovely place to be

Publicerad 2014-04-03 17:08:43 i Videoklipp 0 kommentarer
glöm för guds skull inte HD

Lite mer vår, lite mindre vinter

Publicerad 2014-04-03 17:06:03 i Bloggdesign 0 kommentarer
 
Jag kände att det var dags att ändra headern då det var lite för mycket snö och vinter i den. Åskar är ju så söt och jag tycker att det är ett väldigt bra välkomnande till bloggen, men den kändes för kall för tillfället så jag böt till något mer vårigt. Den är dock endast tillfällig, byter till en annan senare! 
 
 

När vädret är grått

Publicerad 2014-04-03 15:59:51 i Fotografi - Natur och växtlighet 1 kommentar
 
Tog en sjukt härlig promenad, det känns riktigt bra att kunna röra på sig igen! Det är molnigt på himlen, men ändå är vädret så härligt. Vädret tillåter dig att sitta inne, ta det lugnt, andas, kolla serier, checka av tråkiga saker från to-do-listan eller ta en lugn promenad med kameran.
 
Ikväll ska jag rida Åskar! Blir nog en tur i skogen, han är lite lugnare där. Ska testa hur det känns och hoppas på att mitt knä håller, hehe. 

black nature

Publicerad 2014-04-03 15:42:55 i Fotografi - Natur och växtlighet 0 kommentarer
 

Foto-promenad

Publicerad 2014-04-03 13:53:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Jag är ute och testkör knät på en foto-promenad.
Det är såå härligt ute idag. Sådär tyst, som om världen har stannat upp för en stund och det enda som rör sig är du.

d r e s s e s

Publicerad 2014-04-03 12:10:00 i Ytligt 0 kommentarer
 
ASOS har så mycket snygga klänningar inne. Jag har letat runt lite om jag hittar någon kandidat till balen och studenten, även fast jag redan har hittat den rätta. Om ni letar efter något till studenten, balen, skolavslutningen eller helt enkelt något att ha på er på sommaren, kika in på ASOS

De har även 50% rabatt nu och om ni använder "more10" i kassan får ni ytterligare 10%!

Good morning

Publicerad 2014-04-03 09:24:02 i Allmänt 0 kommentarer

Är jag orädd?

Publicerad 2014-04-02 19:23:32 i Hästar - Tankar & åsikter 2 kommentarer
"Blir du aldrig rädd när du rider? Du verkar rätt orädd, av vad man har läst i bloggen, och Åskar verkar ju ha en del fart i sig. Haha!"

Fick den här kommentaren och har faktiskt även fått någon annan som var rätt lika. Det här är ändå ett ämne som är viktigt att diskutera. Orädd vet jag inte, snarare dum i huvudet kanske, haha... Jag kommer ihåg när jag var mindre, när allt var nytt och spännande. Jag kommer ihåg hur rädd jag var, i vissa fall, att gå bakom hästarna, respekten jag hade för djuren. Ett till minne jag har är alla de gånger jag ramlade av, när jag var lite ostadig i sadeln och inte alltid kunde hålla mig fast när hästen busade eller valde att rejsa runt som en galning. Jag kommer ihåg en gång när jag red islandshästar och skulle hoppa en bana, hästen var ung, busig och gjorde inte alltid som man ville. Innan jag ens hade skänklat på kutar hon iväg i 140, över alla hinder och sedan kör glädjeskutt som om hela hennes liv hängde på att visa hur mycket livet leker. Jag höll i mig hårt som satan i sadeln, något som jag inte har gjort sen, minst, 5 år tillbaka. Mitt hjärta bultade och jag trodde att jag skulle dö. I början var jag rädd när det kom situationer som verkade ohållbara, när jag håller på att tappa balansen och ramla av, kommer jag slå mig nu eller kanske till och med dö?
 

I de situationer där hjärtat började pumpa och jag började fundera på hur mycket jag skulle slå mig, det har nu blivit utbytt mot fokus och beslutsamhet. För tillfället kan jag svara "nej, jag blir aldrig rädd", jag blir beslutsam och jag blir fokuserad. Jag kommer inte ihåg när jag sist tog tag i sadeln på grund av rädslan att falla av, jag minns inte sist mitt hjärta ökade takten och det kändes som att hela bröstet skulle sprängas. Den där pirrande känslan, lite som en adrenalinkick, adrenalinet som ska rädda dig från att landa på nacken. Jag minns inte när denna känsla hände mig senast. Varje gång en sån här situation visar sig nu blir jag fokuserad, jag vet vad som ska göras och jag gör det. Inget sadelgrepp (inget illa menat mot sadelgrepp) och ingen rädsla. Endast beslutsamhet, vilja och mitt i allt ett stort leende på läpparna.
 
Jag har bytt ut rädslan mot ett leende, jag vet inte varför, kanske för att jag blir lycklig av en häst som är så glad över att springa att han inte vet vart han ska ta vägen och springer in i ett träd (ping Åskar) eller startar varenda galopp med att köra ner huvudet 70 gånger i följd med en rumpa i nacken på ryttaren och sedan sätta av i 42 km/h (ping Åskar igen). Mitt leende visar min beslutsamhet och min orädsla för situationen, men mest visar det hur jag antar utmaningen. Adrenalinkicken för mig är nu att hoppa högre, ta en ohållbar situation och göra den hållbar, visa vägen för den busiga, heta, lilla ponnyn och att ha kontrollen över situationen. Med en fortsatt respekt för djuret, MEN djuret måste även respektera ryttaren.
 

Jag skulle inte kunna kalla mig orädd. För det kommer tillfällen då jag blir rädd. Sist jag fick hjärtat i halsgropen var i måndags när Ulrika red Åskar och han fick ett dampryck, jag blev rädd att hon skulle köra en á la Viktoria och krascha ner i gruset och skada sig. När det kommer till andra blir jag rädd, när någon annan än mig kan skada sig och när situationen blir farlig för hästen. När endast mitt eget liv är utsatt för något håller jag mig fokuserad, beslutsam och beredd att ta kontroll över situationen.
 
 
bilderna är tagna ur filmklipp
 
 

s u m m e r

Publicerad 2014-04-02 17:33:00 i Tumblr/Pinterest 1 kommentar

Vågen av ren och skär lycka

Publicerad 2014-04-02 16:33:44 i Texter 1 kommentar
 
Känner ni igen den där känslan av lycka som kan dyka upp på mindre än en sekund. Du vet när du öppnar en loka flaska och helt plötsligt bubblar allt upp i en explosion, en våg av känslor, en våg av underbar lycka. Det är en känsla som kan dyka upp närsomhelst, en lycka som kan dyka upp när du ligger i din säng på natten eller sitter i solnedgången och kollar när världen säger godnatt. Till och med när du sitter vid skolbänken och tycker att livet suger, du tänker på något som gör dig lycklig. Kolsyra. 

Att vara i en jobbig tid i livet, stress, tankar och press, gör att denna kolsyra blir en drog. Den gör att du klarar av dagen, gör att du håller dig lycklig, samtidigt som det känns tungt. Din egentillverkade alvedon. För mig kan kolsyran dyka upp när jag minst anar det, men det är ofta samma sak jag tänker på. Framtiden. Kolsyra och ett stort leende av förväntan och spänning.

Studenten, balen, min födelsedag, sommaren, alla planer jag har med de bästa människorna jag har i mitt liv, hästarna. Öppnar lokaflaskan och alla känslor är inte längre fast inuti, de sitter utanpå, utanpå skinnet, kryper ut genom fingertopparna, bubblar upp i varenda liten cell i din kropp och du lyser starkare än solen. Känslan av ren och skär lycka, en känsla som går att finna endast vid åtanken av någon som betyder lite extra i ditt liv. Tanken på framtiden. Lycka.Leopard byxorna

Publicerad 2014-04-02 15:08:00 i Allmänt 2 kommentarer
 
De här byxorna är de enda jag kan ha just nu pga mitt knä, haha... de är iaf grymt sköna, så det gör inte mig så mycket ;) stannade kvar i skolan en stund för att göra ett prov jag missade för ett bra tag sedan, känns grymt skönt att kunna checka av det från den där uppstressande att-göra-listan.
 
Mitt knä känns bra idag, jag går utan att se ut som om jag har ett träben och trappor är inte ett så stort problem längre! Men det betyder inte att jag kan anstränga det, utan får fortfarande ta det lite lugnt. Jag ska inte få något långvarigt. Har knappt klarat av detta och det var en vecka sedan jag gjorde illa mig, haha...
 
Nu sitter jag i solen och väntar på min skjuts hem, såå härligt väder ute!! Jättevarmt och gosigt.

Godmorgon onsdag

Publicerad 2014-04-02 07:38:44 i Fotografi - Mat 1 kommentar
 
Godmorgon! Sitter och chillar framför teven. Har precis ätit frukost och har någon timme att slå ihjäl innan jag drar mig mot skolan! Dessa morgnar är såå sköna ♡ 
 
Det visar sig vad jag hittar på efter skolan, vill fortfarande inte anstränga knät, annars hade jag förmodligen tillbringat kvällen i stallet ;) Har inte så mycket mer att säga om den här dagen. Har ni också sol där ni bor? Här skiner solen jättefint och har gjort i flera dagar, jag kan nog vänja mig vid det här ;)

Vi är kompisar igen ♡

Publicerad 2014-04-01 18:36:00 i Hästarna 0 kommentarer
 

Från botten till toppen

Publicerad 2014-04-01 11:57:03 i Allmänt 0 kommentarer
 
Nu sitter jag här igen, på exakt samma plats som jag satt på för mindre än 5 timmar sedan, betydligt gladare och mer optimistisk än innan. En skoldag kan ändå vända på ditt humör en del, speciellt när du får det glädjande beskedet att du slutar vid lunch. Jag ska dock sätta fart med massa plugg snart, matteprov på måndag och jag känner mig lite stressad. Men innan det ska jag ta något att äta och bara slappna av och andas lite, lika viktigt det!

Confessions

Publicerad 2014-04-01 08:21:00 i Lär känna mig 2 kommentarer
 
 Det jag säger mest under en dag är "MEN MAMMAAA".

 Jag älskar att lyssna på människor. Jag älskar att ta del av andras problem och att finnas där, för att ta på mig lite av bördan själv och underlätta för den andra. När de andra börjar prata om något annat är jag den som fortfarande vill lyssna på problemet och fortsätta djupare in på ämnet. Sedan att någon anförtror en och vågar dela med sig av sina problem betyder att den litar på dig, i like that.
 
 Jag heter Viktoria Elin Marianne Kjellin och Elin kom till då min syrra ville att jag skulle heta det i förnamn, men det ville inte mina föräldrar så då blev det ett extra mellannamn istället.
 
 Jag fyller 19 år om 17 dagar och jag trodde aldrig att jag skulle vara såhär excited som jag är. Känns som om jag vore 5 år igen.

Kommer jag någonsin bli bra

Publicerad 2014-04-01 07:11:42 i Fotoalbum 0 kommentarer
från Stockholm
 
Godmorgon! Fåglarna kvittrar och solen har vaknat till liv och ger ifrån sig ett vackert ljus mellan träden. Känns som en riktigt fin dag! Jag har dock lite små-ångest då mitt knä började värka som aldrig förr igår efter att jag hade ridit. Nu går tankarna "kommer jag någonsin kunna springa igen och köra burpees, squats, lunges??", "hur länge ska jag behöva vänta innan jag kan rida?", "kommer jag få leva med det här hela livet?", haha, jag är på riktigt rädd att jag aldrig ska kunna springa igen eller belasta benet. Men det borde bli bra, helst innan veckans slut...snäääälla.

Om lite mindre än en timme kör jag iväg till skolan, inte sådär jättepepp idag på grund av knät som dunkar så mycket så att jag nästan får halsbränna. Men det här ska gå, håll uuuut.