Skolan - ett beroende och en livsstil.

Publicerad 2014-05-16 19:38:51 i Texter 0 kommentarer
Ibland får jag små ryck där inspirationen flödar och du känner att det är lite av ett måste att logga in på bloggen för att få ut allting. För annars är du rädd att explodera. Från att vara frånvarande i säkert flera veckor, hehe, sry guys, och att inte ens ha en tanke på att logga in för att skriva då livet rullar på i ett sånt hastigt tempo där du inte hinner stanna upp och känna efter vad du inspireras av just i den stunden, till att sedan verkligen känna ett rus av inspiration.

Nu har jag varit frånvarande på grund av skolan, big surprise. Det är som en sak jag läste på twitter för några dagar sedan. Skolan gör att du tappar din spontanitet. Din livsstil är att, varenda dag, gå i skolan från klockan 8.30 till 16.00 och sedan komma hem och återigen plocka upp böckerna för att plugga till morgondagens prov. Dagen efter är en repris på gårdagen. När du har gjort samma sak, följt samma mönster, i 28 dagar kan du kalla det en livsstil och du har svårt att bryta mönstret. Skolan har förgyllt hela ditt liv och detta gör det inte konstigt att det gör det svårt att försöka bryta ett mönster som har byggts sig så starkt. Det har jag märkt den här veckan då sakerna i skolan sakta börjar bli mindre och som en lättare tyngd mot mitt bröst, men att jag ändå inte gick ut i stallet, utan följde mönstret jag nu gjort i hela mitt liv, eller åtminstone de senaste veckorna då det har varit panik i skolan, pluggade. Jag kunde inte bryta mönstret, det gav mig ångest. Hästarna har fått vila länge nu, jag har inte ridit Walle på säkert en månad. Det ger mig ångest och jag saknar det. Men vet ni vad som ger mig mer ångest? Återigen, att bryta mönstret. Det är som en drog och ett beroende, en rädsla att tappa bort sig själv och att förlora kontrollen om du inte tar upp de där skolböckerna, som varenda dag denna vecka och föregående vecka, även veckan innan det och veckan innan det, and it goes on and on and on. 

Jag har räknat ut antalet timmar jag pluggade förra veckan och jag kom fram till att jag totalt sett satt 56 timmar, utövar skolan. Är det då man ska börja fundera på hur hög press skolan sätter på eleverna eller hur hög press eleverna sätter på sig själva? Det är väl egentligen så att den ena faktorn skapar problemet i den andra faktorn. Jag satt säkert lika många timmar veckan innan det. Den här veckan har varit betydligt lugnare, tack vare att jag satt och pressade mig själv tills svetten och tårarna rann veckorna innan. Tack vare att jag nästintill fick en hjärtattack och drabbades av förtidigt åldrande är jag nu i fas och kan äntligen, förhoppningsvis, ta det lite lugnare. Kanske kan jag dra ner dessa 56 timmar till 25 timmar? Man får ju alltid hoppas. 

Vet ni vad jag valde framför att åka ut till stallet och pussa på Walles gosiga mule eller busa runt i skogen på Åskars rygg, så som bara han och jag kan? Någonting gör det väldigt ångestfyllt att bryta detta pluggmönster. Paniken att alltid känna att du inte har tillåtelse att göra något annat än att sitta med näsan i böckerna. Ångesten över att du hela tiden har något mycket viktigare att göra än att må bra uppe på hästryggen. Men, det som lindrar den där paniken är promenader. Därför, igår, dagen då jag äntligen kände att jag hade lite tid över, gick jag ut på en promenad. Direkt när jag kom hem från skolan, 16.00, och jag var hemma 19.00. Jag var alltså ute i 3 timmar och kunde likaväl gått 3 till. Det fanns inget stopp. Det lindrade paniken, det lindrade så mycket, så jag ville aldrig stanna. Som att springa ifrån all press, beroendet som inte tycks vara hälsosamt någonstans. Det där beroendet som gör att du inte längre vet hur man lever eller är spontan.

I skrivande stund får jag ett sms som lyder "kom precis hem! Ska vi rida???" och, utan att tänka, då jag vet att det skulle hindra mig från att faktiskt svara ja på en sån enkel fråga som jag i vanliga fall skulle svara ja på, på mindre än en millisekund, jag svarade "absolut!" med lite panik när jag klickade på "skicka". Tankar som "borde jag göra något annat??" "Har jag viktigare saker som måste göras??" dök upp i mitt huvud, även fast jag visste att svaret på dem var "NEJ!". Det är dags att bryta mönstret.


It doesn't cost a damn thing.

Publicerad 2014-05-12 09:19:00 i Tumblr/Pinterest 0 kommentarer
 

I love the gentle kind of sadness like a reminder that I can feel.

Publicerad 2014-05-11 00:16:52 i Allmänt 0 kommentarer
 
Här ekar det tomt! Igår var en mycket traumatisk dag för mig, haha. Alla stressmoment hade landat på en och samma dag och nervositeten var skyhög. Dagen började med nationella i spanska, hör- och läsförståelse, efter det jobbmöte, det känns lite skrämmande att sitta och snacka jobb och löner, samt skriva din underskrift på 70 olika papper, känner bara hur vuxen jag börjar bli. Därför drog jag och tog hål i naveln efter jobbmötet, 19 årskris. Haha, nejdå! Har länge velat göra det och därför drog jag med mina vänner för att bevittna den största händelsen för mig på flera veckor, deprimerande, men sant. 

Mot kvällen var det studentfest! Det var riktigt kul. Jag hade dock väldigt mycket att tänka på, så jag kunde inte riktigt slappna av och sätta på party modet. Men sjukt kul att komma klassen lite närmare! Nu ska jag fortsätta kolla på lite hästar på hästnet, börjar fundera alltmer på att köpa en häst asap, kan inte vänta längreeee.

Killin' it

Publicerad 2014-05-08 19:39:35 i Allmänt 2 kommentarer
 
Den långa dagen har faktiskt inte varit så jobbig som den låter. Gå upp klockan 5 och sedan umgås med viktiga människor under en företagsfrukost, sedan religionsprov, matte och avslutar med två lååånga lektioner. Men jag kände mig ändå positiv hela vägen genom dagen, dels för att jag visste att jag skulle få koppla av när jag kom hem, har gett mig själv en pluggfri dag, och även för att jag visste att hästarna väntade på mig i stallet. Drog direkt ut till stallet när jag kom hem klockan 6 för att ta in hästarna och gosa lite. Nu funderar jag på att antingen träna, när jag äntligen har den tiden, eller somna till en bra film, hehe. Lutar åt det sistnämnda, har fått alldeles för lite sömn det senaste, måste ta tillvara på min korta lilla ledighet nu innan jag måste köra 110% igen. 5 veckor kvaaaar. 

Nu ska jag iaf njuta! Är så glad att äntligen få göra det så börjar nästan gråta av lättnad.

Tidig morgon och lång dag

Publicerad 2014-05-08 09:34:41 i Allmänt 2 kommentarer
 
Tjeeeenare! Jag sitter och väntar på att få skriva religionsprov nu, är såå taggad, på riktigt alltså. Haha. Har pluggat så mycket så känner verkligen, yes, come at me bro. Det var inte så farligt att gå upp klockan 5 imorse. För att välja mellan morgon- eller kvällsmänniska, så är jag nog snarare morgonmänniska. Det är inte såå farligt att gå upp på morgonen ändå, så när klockan ringde klockan 5 var min första tanke att jag hade försovit mig och att klockan var 8, då jag var så pigg. Haha...

När klockan ringde 5 sminkade jag mig direkt och var sminkad och klarvaken halv 6 på morgonen och gick då ut till stallet för att ge hästarna frukost och sedan ta ut dem i regnet. Fixade mig först för tänkte att de ville ha lite längre sovmorgon ;) Efter lite morgonmys med hästarna drog jag hemåt för att dricka te och bara ta det lugnt innan jag skulle dra till företagsfrukosten, som var riktigt kul och spännande. Perfekt morgon.

Ska ladda upp inför provet nu och en låååång skoldag, är hemma vid 5, yes. Vi hörs då! 

Godnattpussar

Publicerad 2014-05-07 21:22:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Är i stallet och ger mina gospojkar godnattpussar innan jag släcker och drar mig hemåt för att lägga mig i sängen och sova. Vet inte ens när jag la mig såhär tidigt senast? Kommer sluta med att jag är uppe till midnatt ändå, hehe. 
 
Jag ska upp klockan 5 imorgon för att hinna släppa ut hästarna innan jag fixar mig och drar på mig business-facet för att snacka med lite företag på företagsfrukosten som startar så tidigt som strax efter 7, man bara jaaa, så ska man se pigg och fräsch ut också. Aja, kommer bli spännande!
 
Det var längesen jag kände mig såhär förberedd till ett prov innan, morgondagens religionsprov, fråga mig vad som helst om buddhismen och ni får ett långt och utförligt svar, det kan ni ge er fan på! Har köttat konstant hela dagen, så en paus i stallet kändes skönt. Känns även skönt att känna att jag verkligen har gjort mitt yttersta idag och att jag nu kan lägga mig i sängen och få min välförtjänta vila. Morgondagen kommer bli gaaaalen. Så mycket att göra och en lång jobbig skoldag. Därför ser ni nog inte så mycket av mig imorgon, men jag kikar in om jag får en lucka! 

I slutändan löser det sig alltid.

Publicerad 2014-05-07 13:52:19 i Allmänt 0 kommentarer
 
Är precis hemkommen från skolan. Eller jag satt mig i min säng i säkert 30 minuter och bara stirrade in i väggen, jag känner mig helt blank, som ett blankt papper. Det är smockfullt i skolan just nu, det som är bra är dock att alla datum är satta på de sista sakerna så då kan du planera och strukturera upp så att du kan få det där betyget du önskar i slutet när du står och sjunger på flaket den 14 juni. Det är lite blandade känslor. Jag känner mig mest väldigt tom och pressad. Inte så mycket stress egentligen för jag har planerat upp allt så bra, men det kräver att jag får sitta och plugga säkert 8 timmar varenda dag de närmaste 6 veckorna som är kvar. Men sedan är det klart, finito. Du kan äntligen andas ut efter att ha hållit andan i 3 år, under hela gymnasietiden.

Vet ni vad jag ska göra idag? :D Plugga som bara den till religionsprovet imorgon, hehe. Ska även på företagarfrukost imorgon klockan kvart över 7 för att skapa kontakter och bli intervjuad inför företag. Det känns lite naket faktiskt, så det behöver jag även ladda upp inför. Måste ju prestera också, jorå, lite mycket press just nu. Men fan, det är bara att köra! Det må vara galet mycket press och kommer vara under de närmaste 6 veckorna, MEN i slutändan kommer det bli bra. Det löser sig alltid.

Things I want right now.

Publicerad 2014-05-07 12:52:00 i Lists 0 kommentarer
Ibland får man drömma lite till bättre dagar, men bara ibland.
 
♥ Dansa på flaket, med studentmössan på huvudet och min fina vita klänning, sjungandes (eller snarare skrikandes) "vi har tagit studenten!!" och sedan fira med släkt och vänner, klasskompisar och alla du håller riktigt nära.
 
♥ Flytta till en större stad och ha min alldeles egna lägenhet med vita väggar som reflekterar ljuset från solen som kikar in från fönstret och gör att allt strålar av glädje och lycka. Aah maah gaad.

♥ En häst. Betald med egna pengar. Mhmm, snart kanske ;)
 
♥ Sommar och road trip med de bästa vännerna i världen. Japp, längtar lite (läs: extremt jävlaranamma satan i gatan mycket).
 
♥ Solsemester. Tänk sol, sol och ännu mer sol, ett fett hotell, beachen, lite sand mellan skinkorna (kidding) och en drink i handen. 

Reminder

Publicerad 2014-05-07 11:22:00 i Tumblr/Pinterest 0 kommentarer
 

4+4=8, men det är även 5+3 och 2+6

Publicerad 2014-05-07 10:15:00 i Egoboost 0 kommentarer
 
Ni vet de tillfällen då du inte förstår och du börjar tro att du helt enkelt är inte är lika smart som alla andra. Du börjar tro att du är annorlunda, det där mattetalet i matteboken som du anser är helt orimligt medan de andra förstår det efter endast en genomgång. Det är det som är det fina med oss människor, ingen är den andra lik, det är sällan du träffar någon som tänker precis likadant som du gör. Det är det som gör att du inte förstår matten, medan andra inte har några svårigheter med det. Det är även därför du tycker att språk kommer naturligt utan någon större ansträngning, medan andra har svårt att få ett godkänt. Människor tänker olika. Men det fina med detta är att 4+4=8, men det är även 5+3 och 2+6. Du gör saker på ett sätt och de runtomkring dig gör på ett annat sätt, men det betyder inte att deras sätt är det som är rätt, lika lite som ditt sätt är det rätta sättet. Men det är det som är rätt för dig, beroende på vilket tankesätt du har. Därför måste du respektera andras sätt att göra saker, om det såväl handlar om hästhållning, svårigheter i skolan eller vardagliga saker som att sätta upp gardiner. 

Ivriga hästar

Publicerad 2014-05-06 19:04:00 i Hästarna 1 kommentar

Jag skrev ett milslångt inlägg nyss, men det försvann. Det har hänt mig alltför ofta nu, haha...
 
Sitter iaf i stallet och lyssnar när hästarna tuggar i sig sitt hö, fixade även en gosig bädd åt dem innan jag tog in dem. Jo, som jag sa tidigare. Hoppas på andra gången gillt. Jag märkte när jag tog in hästarna hur Åskars och min relation har förbättrats genom arbetet vi gör från marken. Hästarna var jätte ivriga och glada över att få komma in i stallet. Mc Coy steppade på stället, eller snarare dansade jive, och visste inte alls vart han skulle ta vägen. Tillslut sticker 7 ton häst och det kan ju jag lätt ha kontroll på, haha... Så, jag går alltså med båda hästarna i varsin hand och Mc Coy blir så ivrig så att han drar iväg i galopp. Åskar blir självklart uppstressad och vill hänga med sin kompis, sin flock, men jag påminner honom om att jag finns här. När Åskar precis tar något galoppsteg viftar jag bara lite lätt med repet, bara för att påminna honom om att jag finns där, och han stannar upp direkt och hamnar i en sinnesstämning som är mycket lugnare. På mindre än en sekund. 

Om det hade varit för något år sedan hade han inte tvekat en sekund, inte ens om jag hade hängt efter och han hade dragit mig i leran, utan bara dragit iväg. Så, practice makes perfect.
 
Arbetet från marken är verkligen guld. Jobba mycket på övningar som får dig och hästen närmare varandra, lek lite, tillsammans. Guld.

Check, check och check.

Publicerad 2014-05-06 17:19:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Jag har pluggat konstant sen klockan 9 imorse och känner mig så lätt just nu. Det var inte så tungt att göra heller, när man väl hittar det där flytet flyter det bara på och negativiteten som ordet "plugga" kan ge dig gav istället positivitet. Tänk inte så mycket, gör bara, då går det lite lättare också. Jag skulle ändå endast vara hemma idag och hade varit sååå uttråkad om jag inte hade något att sysselsätta mig med, fast då hade jag väl antagligen ridit Walle, har inte ridit honom på flera veckor på grund av skolan, gaaah. Nu känner jag dock "jaha, nu var jag väl klar för idag då, finns inte så mycket plugg kvar att göra för idag?", skön känsla, när var sist man kände så egentligen? femman? Haha, men typ. 

Nu gluttar Bobby på mig och tjatar på att jag ska resa mig från platsen jag har setat på i 8 timmar, mjo, lite ont i röven har jag allt, för att gå ut på en promenad med honom. Tar en längre runda för att få lite luft och processa allt min hjärna har tagit in. Sedan går jag direkt till Åskar och Mc Coy för att göra det gosigt till dem och kvällsfodra, får ej glömma kvällsgoset, mhmm.

Den perfekta Viktoria-hästen.

Publicerad 2014-05-06 14:25:00 i Hästarna 0 kommentarer
 
Vet ni vad? Jag har börjat kolla på hästannonser! Jag har till och med hittat hästen som får det att pirra i hela min kropp. Den som gör att jag omöjligt kan tänka på något annat än jag och han, tillsammans, i en galopp på skogsvägarna nära mitt hus. Det är en ganska maffig häst och ord som "het", "känslig", "mycket motor", "tuff" och "orädd" finns med i annonsen och det är väl lite det jag fastnade för ;) Efter att jag hade sett bilden på en häst som hade en så härlig uppsyn och verkligen strålade glädje till livet. Den perfekta Viktoria-hästen helt enkelt. Om jag hade haft ekonomi för tillfället hade jag slagit till på en gång, men då jag inte har jobbat något ännu så är jag osäker att pengarna jag har för tillfället kan gå till en häst. Jag har ännu inte stängt ner fliken på datorn där jag hittade hästen då jag inte riktigt är redo att släppa taget, haha... Åååh, hade det inte varit härligt att ha den perfekta hästen för just dig betandes på ängen nedanför ditt hus. Ska fortsätta drömma och ha den drömmen i sikte medan jag arbetar i sommar.

Angelica Blick for BikBok

Publicerad 2014-05-06 12:00:00 i Ytligt 0 kommentarer
 
Det absolut bästa som har hänt.
 
Jag har alltid haft Angelica Blick som inspirationskälla stilmässigt. När hon släppte detta blev jag helt lyrisk.
Det är såå snyggt.

Om du vill vara stark är de höga siffrorna på vågen något bra.

Publicerad 2014-05-06 11:29:00 i Texter 0 kommentarer
Skrivet 27 april 2014
_____________________________

Något som gör mig innerligt frustrerad och arg, till mesta del irriterad, är människor med dåligt självförtroende, haha, bra mening.
Detta låter ju hemskt av mig, men det är innerligt uttjatande när människor inte inser hur bra de är. Det gör att jag vill skrika rätt ut och skaka om personen i fråga. Jag har alltid levt med ett väldigt bra självförtroende, dock en mycket svindlande självkänsla, och på grund av den här självkänslan började jag plåga mig själv genom att äta mat, i mängder. Tillslut kom jag till en punkt då jag såg hur mycket jag hade svällt upp, min rumpa var nästintill lika stor som pilatesbollen nere i källaren och min mage hade blåst upp lika mycket som Åskars mage sväller upp så fort han fick syn på det gröna gräset på andra sidan hagen. Jag har alltid varit den minsta i klassen och den minsta i gruppen av människor, jag har även alltid varit den som får krypa in i det där lilla hålet då jag var den enda som fick plats eller den som alla ville slänga omkring med och bära runt på. Jag älskade det, det gjorde att min dåliga självkänsla inte gjorde något. För det var min grej. Jag var den smala och nätta tjejen som tycktes vara perfekt, då de inte såg vad som hände på insidan.

Att då bli större och inte längre vara den jag hade varit under hela min uppväxt, fasaden som döljde en dålig självkänsla, var jobbigt för mig. Men ändå hade jag inte dåligt självförtroende, jag såg hur stor min rumpa hade blivit, jag såg hur mina lår nästan knöt en knut runt sig själv, och jag tänkte, jorå, jag ser fan inte så pjåkig ut. Jag gick igenom många misslyckanden då jag försökte komma tillbaka till den kropp jag hade förut, men insåg snabbt att jag inte brydde mig, jag gillade den kropp jag hade fått, lika mycket som den kropp jag hade förut. Därför blev det svårt för mig att ändra på den, då jag helt enkelt inte ville ändra på den tillräckligt mycket. Men nu, när jag har fått bättre självkänsla, älskar både min kropp och den jag är som person, motionerar jag och äter bra bara för att jag tycker att det är roligt och för att jag älskar mig själv och vill ta hand om min kropp. Detta har således gjort att jag har minskat i klädstorlek och är på väg tillbaka, jag mår bra och det är det enda som betyder någonting. Jag har länge dragit mig från att ställa mig på vågen då jag var rädd att det skulle ge mig en fet smäll på käften, att det skulle få mig att må dåligt över mig själv. När jag var som störst vägde jag 58 kilo och när jag hade den "perfekta kroppen", som om det ens existerar, vägde jag 50-52 kilo till min korta lilla kropp. Nu väger jag 64 kilo, minst 10 cm mindre i omkrets om man jämför med då jag var som störst, 6 kilo tyngre i muskelmassa. Jag trodde att detta skulle göra ont att se. Men jag känner mig jäkligt stark. Jag har aldrig varit så tung och att veta att det är muskler gör att jag känner mig som Pippi Långstrump. Det är endast siffror, siffror som har makten över hela ditt liv. Muskler väger mer än fett. Punkt. Vill du vara stark? Då är höga siffror på vågen bra

Därför gör det ont i mig och gör mig så irriterad när människor säger saker som "jag är 166 cm lång och väger 55 kilo, är jag överviktig? Hur gör jag för att få ett thigh gap? Hur ska jag göra för att gå ner i vikt? Vill verkligen gå ner i vikt, snälla hjälp mig!". För det första. Nej. Du är vacker som du är, du är absolut inte överviktig och om ditt stora mål i livet är att få ett thigh gap ser du inte dig själv som den smarta och intelligenta människa du är. En människa som kan åstadkomma så mycket mer än det där mellanrummet mellan sina ben. 

 
 
 

 
 
 

Summer must haves

Publicerad 2014-05-06 10:48:00 i Ytligt 0 kommentarer
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdagen den 6 maj 2014

Publicerad 2014-05-06 07:31:00 i Allmänt 0 kommentarer
 ni ska få lite nya pics snart!
 
Godmorgon! När jag vaknade idag var jag sååå trött. Jag har varit så seg den här morgonen och gått runt och bland annat kollat på hästarna som mumsar gräs i hagarna nedanför mitt hus, pussat på Bobby, setat i soffan och bara tänkt på hur den här dagen kommer se ut. Känns faktiskt som en riktigt bra dag idag. Jag ska köra igenom massa plugg idag och det är molnigt och sådär gosigt utomhus, innesittarväder, så det känns riktigt mysigt. Längtar tills jag kan göra en bock på ännu mer plugg och vara ännu närmare studenten.
 
Nu ska jag börja med frukosten, vi snackar mer sen!

Ps/ Vid lunch kommer det ett mycket naket och personligt inlägg upp, men även ett väldigt viktigt ämne som alla bör läsa!

Hur gamla var vi nu igen?

Publicerad 2014-05-05 22:20:38 i Fotoalbum 0 kommentarer
Screenshots från en film, det är lite censur då jag flashar hela gudomligheten.
 
Tjena! Jag kom precis ut ur duschen. Det var såå skönt att duscha bort all sand jag har samlat på mig efter den här dagen. Efter skolan drog jag till stan för att hänga med kompisarna, nu är jag dock helt skadad. Haha. Drog till lekparken, därav sanden, för att snurra på en mockafjong (bilderna), sedan skulle jag springa direkt efter att ha snurrat 170 varv och drar omkull i sanden så hårt så att jag har feta bulor på benen nu. Sen åkte vi en fet tunnel-rutschkana, jag låter så exalterad när jag pratar om detta, men det var skitkul ju, haha, och mitt i den finns det ett gupp så jag flyger åt helvete och slår i hela rumpis, jorå, hur gamla var vi nu igen? Efter det blev det en ridtur på en 4 meter hög dalahäst bredvid vägen för att få människor att vinka och tuta. Skulle tippa på att jag kan jämföra mina 19 år i livet med en 12 åring, hehe. 

Störtskön dag iaf, kände att jag behövde det då hela helgen spenderades med huvudet i böckerna, samt håltimmen i skolan. Hallå, lite cred borde jag väl ändå få? Nu ska jag äta mat! Ska bli så fruktansvärt gott för jag har inte ätit något sen frukosten klockan 6 imorse, varit utan mat 16 timmar nu, ge mig födaaaa.

Känns lite lättare nu.

Publicerad 2014-05-05 14:25:56 i Allmänt 0 kommentarer
 
Jag har haft hål sedan klockan 12 och har 40 minuter kvar tills naturvetenskapen börjar. Det känns så befriande nu att ha lagt upp en bra planering till veckan med allt plugg och att även kunnat bocka av en del plugg de 2 timmar jag har haft som dötid i skolan. Känner mig så mycket lättare. Det gör inte mig så mycket att det är plugg upp till öronen den här veckan och att jag har lite svårt att andas, för tänk vad skönt när den här veckan är över och du kan sätta en bock och vara ännu närmare studenten? Känns dock lite smått tungt och panikartat just nu, men det här klarar vi, bara att köra! 
 
Planeringen för den här veckan är att fokusera 100% på skolan, därför har jag tänkt att avstå helt från stallet. Åskar har ändå gått rätt hårt nu, så en kort vila gör endast gott! Då får han gå i gräshagen och njuta av livet under den här veckan. Låter rätt gött. 

Hur är livet för er då? Mycket i skolan? Men det är inte långt kvar nu, ni klarar det här, kämpa lite till och sedan kan ni börja chilla vid beachen och det största bekymret är att behöva raka sig flera gånger i veckan och att ni ser ut som en blek isbjörn (pling; jag).

Bästa jag har läst.

Publicerad 2014-05-05 13:56:00 i Hästar - Tankar & åsikter 0 kommentarer
"Once in a while I get to work with people (and horses, for that matter) that are experiencing fear. Sometimes they're afraid to go into the pasture and expose themselves to all the horses in there, sometimes they're afraid to clean the hooves, sometimes they're afraid to canter.. And so on. Fear is a strong feeling and should be taken seriously! There's this attitude among us equestrians - "just get back on the horse and do it!" - that I really want to change. . When I work with insecure persons (or horses) I tend to approach the fear as if it was about bungee jumping or claustrophobia. The fear of heights and/or narrow spaces are so universal that I feel most people can relate to them. I ask my students "Would you push someone with vertigo over the edge? Would you throw someone with claustrophobia in a coffin and close it?" Of course, everybody says "no." Then I ask them "Then why are you doing that to yourself/to your horse?" . Pushing someone who's experiencing fear is the worst thing you can do - no matter if it's about yourself, a student, a horse and so on. You may get the desired result in that moment, but it's no way to overcome fear. It will only grow stronger from time to time. So what should you do instead?"
- Norah Kohle

Best things in life

Publicerad 2014-05-05 12:13:00 i Egoboost 0 kommentarer
❤ Att sätta av i en kraftig galopp där du känner varenda liten muskel på individen som bär upp dig. Det går så fort så att dina ögon börjar tåras av fartvinden och du känner lyckan i hästen när du släpper kontrollen helt och han får göra av med all glädje till livet han har inuti. 

❤ Är det inte helt underbart när du springer så fort att du tror att du kommer stupa närsomhelst? Eller när du kommer upp i en fart som gör att det känns som att ingen kan springa förbi dig. Du är oslagbar, du är snabb och du är stark. 

❤ Nyduschad, nyrakad och rena lakan. Mhmm.
 
❤ När du går förbi den där främlingen på stan. Ni får ögonkontakt och ger varandra ett leende. Detta gör hela dagen såå bra.
 
❤ Okej, det här kommer alltid komma på nummer ett av saker som får mig på bra humör. En människa som snubblar och ramlar platt på marken. Men hallå, hur kul? Jag kan inte sluta skratta åt människor som ramlar. Jag kan skratta åt någon som har snubblat flera veckor efter. Nyss tänkte jag på när en kompis till mig halkade på isen i vintras och verkligen flyger omkull, har skrattat i säkert 10 minuter nu.
 
❤ Deep talks. Bara sitta bland de du trivs med sådär extra mycket och snacka om allt mellan himmel och jord, blandat med skratt och gamla minnen.
 
❤ Komplimanger från främlingar. Alltså hur underbart är inte det. Det händer inte ofta, men när en främling bara stannar upp för att snacka lite och ge en komplimang. Det gör att hoppet för mänskligheten blir räddad.
 
❤ Att skratta. Det här är ju det absolut bästa som finns. Att skratta så mycket så att du börjar låta som en säl, tårarna rinner och magen värker. Det renar dig från allting ont och det är som att du aldrig någonsin mått dåligt i hela ditt liv.
 

Be soft.

Publicerad 2014-05-05 11:00:00 i Egoboost 0 kommentarer
Genom alla de 19 år jag har levt, har ännu inte lärt mig att jag är 19, har jag lärt mig mycket. Jag har dels lärt mig att det aldrig lönar sig att sätta på sig en mask, bara för att göra illa sig själv och skjuta bort alla som vill komma nära. Det är ofta lätt att sätta på sig en mask som döljer vad du egentligen känner, ett leende istället för tårar, men detta är motsatsen. Detta är en mask av smärtan du känner inuti, en mask som visar alla dina sår du bär på i själen. Men istället för att dölja dessa med ett leende, visar du dem med att skjuta bort alla du tror att du inte förtjänar. Jag har lärt mig att vara lugn, att andas och att tänka positivt. Men även jag har gått igenom den fasen, fasen då du inte längre bryr dig tillräckligt mycket för att försöka. Du ligger på den stekheta asfalten, det gör det tungt att andas och du ligger på en trafikerad väg, alla har slutat jobbet och rustrafiken är ett faktum. Du ligger där orörlig, du har gett upp och du bryr dig inte om hur nära den där bilen var att krossa ditt huvud, eller hur nära den där bussen var att krossa din bröstkorg. Men du överlever, du öppnar ögonen och ser allt det fina i världen, du ser även vad du håller på med, vad som händer runtomkring dig och du vill inte längre vara där du är. Så du reser dig upp och det är bara början på vad du kommer åstadkomma.

Låt inte världen göra detta mot dig. Låt inte världen göra dig hård, när du kan vara lugn, andas och se allt det fina du har mitt emot dig. Låt inte smärtan göra att du blir fylld med hat. Andas. Minns det fina. Var stolt över det du åstadkommer, även om resten av världen och de som lever i den inte står där och håller din hand. Det är du som räknas, det enda som räknas att du är stolt och att du fortfarande ser världen som det den är, en vacker plats att leva i.Confessions

Publicerad 2014-05-05 10:27:00 i Lists 0 kommentarer
 
 Jag har jättesvårt för att köpa godis, chips, pizza and so on. För vill inte framstå som sunkig.

❤ Jag har hittat en häst som jag jääättegärna vill köpa, men har inte ekonomi till det än. Tänker på honom 24/7, som när du är kär och omöjligt kan fokusera på något annat än han. Tanken att få sitta på hans rygg, bara han och jag, ute på skogsvägarna i en härlig galopp och kunna kalla honom min. Aaah. Jag har haft annonsen uppe i en ny flik på datorn ända sedan jag hittade honom, är inte redo att släppa taget. Haha...
 
❤ Top 10 saker jag vill köpa när jag har ett jobb och fast inkomst - häst, bil, en fet iMac, photoshop, en riktigt grym kompaktkamera med wifi, fullformatskamera, ipad (gör det enkelt att blogga och eventuellt plugga i farten), kläder, smink och ännu mer teknikprylar. Ja, man kan ju inte direkt påstå att jag har billiga intressen.

Måndag morgon

Publicerad 2014-05-05 06:56:05 i Allmänt 0 kommentarer
 
Godmorgon! Jag vaknade för 20 minuter sedan och sitter nu fixad och redo för ny vecka och ännu en vecka i skolan. Jag har tekoppen i handen och ska snart ordna något mer att äta till frukost, men tänkte först kika in här och säga hej. Det var ett tag sedan nu. Fick ett sånt sug att blogga där ett tag, men jag hade sådan panik över skolan så jag tänkte att det var bäst att dra ut på det lite till. Paniken är fortfarande kvar, men jag kan nog hantera det. Bara 6 veckor kvar!! Nedräkningen börjar.

Nu ska jag dricka upp mitt te och sedan plugga lite till dagens prov och redovisning. Ni får massa tidsinställda inlägg under dagen, det blir en liten egoboost måndag idag, massa egoboost. See ya!