Svik mig inte nu immunförsvaret

Publicerad 2014-02-27 21:58:00 i Fotoalbum 2 kommentarer
 
Igår när jag kom hem från Linköping kom Emelie och Daniel hem till mig för att rida ;) Såg ju sjukt rutinerat ut, jätteduktiga båda två och de red till och med själv när de började känna sig lite säkrare. Det var dock rätt blött i paddocken och därför blev det lite ostadigt. Jag red lite i början och det kändes inte så jättebra pågrund av alla vattenpölar och all lera. De vill rida flera gånger och då är det förhoppningsvis bättre underlag! 
 
Nu känner jag mig som tur mycket kryare, hur bra immunförsvar har man inte om man vaknade jättesjuk imorse och känner sig nästan helt frisk nu? Mitt immunförsvar kickar ass. Mot kvällen tog jag mig till och med till toan för att kissa, har inte orkat dricka något under hela dagen och därför inte heller behövt kissa. Antecknar ni? Jag har livnärt mig på glass hela dagen på grund av att det är så skönt mot min hals. Jag känner mig iaf redo för morgondagen då det blir middag hemma hos mig med vänner! Så jag ska snart gå och lägga mig för att förhoppningsvis vakna ännu piggare och kryare, håller tummarna att jag inte blir värre under natten. Snälla, snälla, snälla. Immunförsvaret, svik mig inte nu ♥

Throwback thursday

Publicerad 2014-02-27 16:00:00 i Hästarna 2 kommentarer
 
Jag har kollat på gamla filmer på gamla youtube kanaler den senaste timmen. Väldigt pinsamt att du en gång har lagt upp sådant och tyckt att det var en bra idé, men samtidigt riktigt kul att du har utvecklats i både hästarna och det kreativa filmskapandet. 
 
Det händer alltid att du blir som mest motiverad när du blir sjuk, då du då har så mycket tid till att ligga och söka runt på inspiration på nätet. Just nu vill jag ut och springa, gå ut i stallet och träna Åskar i hagen och ta en vild galopp på den långa raksträckan där vi så ofta har sprallat runt, han och jag.
 
Den här filmen kommer jag ihåg. Jag kommer ihåg att många tyckte att det var så vackert, där jag springer omkring i mina gråa brallor som gör att min rumpa ser 3 meter lång ut och uggs som gör att jag ser helt skev ut. Det vackra med den här filmen är känslan den ger då jag minns att detta var vår vändpunkt. Det var här allt började, arbetet löst och tilliten. Det var här mitt hjärta fylldes med så mycket kärlek så att det började göra ont i hela min kropp. Jag kunde inte sätta ord på det, kan inte sätta ord på det, men jag visste, vet, att jag aldrig kommer sluta älska den här hästen. Allt med honom är perfektion. Jag vill säga något större än "jag älskar dig", men det går inte att hitta rätt ord. Jag älskar honom så jävla mycket så att jag nu ska gå ut och göra det gosigt åt honom i stallet även fast jag är sjuk och knappt kan andas, eller röra på mig. Jag älskar honom. Jag älskar honom.

just like that

Publicerad 2014-02-27 15:08:07 i Inspiration 0 kommentarer
 

P i n k

Publicerad 2014-02-27 13:10:09 i Träningsoutfits 0 kommentarer
Pink fitness

Pink fitness by viiickyy featuring a pink shirt
 
Vilket slag i magen när man känner sig sjukt träningsmotiverad och sedan blir sjuk. Sedan ramlar även min efterlängtade GPS ner i brevlådan också, precis samma dag som jag vaknar upp och inte kan andas eller knappt kan röra på mig. Jag känner mig iaf bättre nu, vilket känns grymt. Mitt immunförsvar är väldigt bra, men detta gör att jag ofta kör igång för fort och för hårt. Då slutar det med att jag får lunginflammation eller får amputera bort mina kroppsdelar istället. Halsen gör iaf mindre ont och jag känner mig inte lika tung som tidigare. Så imorgon är jag förhoppningsvis fit for fight igen!

L i n k ö p i n g

Publicerad 2014-02-27 12:21:58 i Videoklipp 0 kommentarer
får fortfarande lite ont i magen av den dåliga kvalitén när man lägger upp på yt

Jag kan inte andas

Publicerad 2014-02-27 11:16:45 i Allmänt 0 kommentarer
ni får tre spegelbilder från när vi skulle ut och äta på yellow fellow i Linköping
 
Jag har inte orkat skriva något till er då jag har blivit sjuk. Att vara täppt i näsan och känna av halsen lite är något jag klarar av. Men just det där när du känner basillerna och hur din kropp försöker göra allt för att kämpa emot. Du känner dig riktigt tung, huvudet gör ont, du känner dig varm och din kropp är så känslig så när du rör vid den gör det ont. Så är det för mig just nu, haha...
 
Jag somnade i sängen till ett grey's avsnitt innan 8 igår och vaknade klockan 4 på natten... tänkte då gå upp och starta dagen då jag var helt pigg och utvilad. Men sedan tänkte jag att man behöver sömn för att kroppen ska kunna slå ut förkylningen så då klädde jag av mig alla kläder (tror jag hade feber, haha), tvättade mig i ansiktet och la mig under täcket. Jag vaknade alldeles nyss och känner mig lite bättre i kroppen. Jag kan fortfarande inte andas och min hals känns lite, men inte som förut. Min kropp har kämpat på bra inatt för att slå ut basillerna, haha ;) 
 
Idag måste jag nog endast vara hemma och kurera mig, bara för att inte bli sjukare och bli frisk tills imorgon. Nu ska jag iaf ta en kopp te och 70 halstabletter. Vi hörs lite senare! Ni ska även få en liten film från Linköping, så stay tuned.

Grym kväll

Publicerad 2014-02-26 09:51:26 i Allmänt 0 kommentarer
 
Vi hade det jättemysigt igår. Satt och pratade till stängning och sedan gick vi hem, slängde oss i sängen och dreglade lite över en Ryan Gosling film, haha ;) jag vaknade med halsont, som jag har känt av sen i måndags men som aldrig har brutit ut, förrän nu. Så jag köpte precis halstabletter och vatten på pressbyrån och sitter nu och väntar på tåget hem! Vi har haft det grymt och det känns lite sådär att lämna detta för lilla sketna Söderbärke, haha...

Mysig dag på stan

Publicerad 2014-02-25 16:32:00 i Fotoalbum 2 kommentarer
 
Nu har vi landat hemma i Louise lägenhet igen efter att ha gått på stan några timmar. Det kändes rätt skönt att ta av sig skorna och sätta sig på Louise säng med datorn, haha ;)
 
Vi började med en lunch på wayne's, standard, älskar deras sallader! Sedan kollade vi runt i affärer för att avsluta med en fika på babettes, sjukt mysigt fik. Vi satt och pratade i säkert 2 timmar där, haha! Hur mysigt som helst. När vi gick hemåt köpte vi med oss mörk choklad och chips och efter att vi har fixat oss lite ska vi dricka lite vin och senare dra ut och äta.

Livet i en större stad

Publicerad 2014-02-25 10:10:00 i Allmänt 1 kommentar
 
Tjena! Läget? Vi hade det jättemysigt igår. Först kollade vi på The Secret Life of Walter Mitty på bio och när vi gick hem köpte vi glass på donken och åt det medan vi kollade på grey's, tills vi blev för trötta för att hålla ögonen öppna, haha. Kan vi bara diskutera att mitt hår fortfarande är lockigt. Det brukar bli platt på en gång så jag är helt fascinerad. 
 
Jag ska bara vänta på att Anna vaknar och sedan drar vi nog ut på stan. Vi tar nog en frukost på ett café. Hur mysigt? Alltså gah, livet i en större stad. Vad ska ni hitta på idag?

En färgglad himmel

Publicerad 2014-02-24 19:08:00 i Fotoalbum 0 kommentarer
 
Nu har vi kommit till syrrans lägenhet och fixar oss för att gå på bio klockan halv 9. Får mitt hår lockat av Anna, så skönt! Längesen jag hade sådan lyx, när Louise bodde hemma gjorde hon alltid det ;) 
 
Det var så fint när vi åkte tåg. Det började med att solen stod högt upp på himlen, snön var helt borta och åkrarna var gröna. Sedan blev det mörkare och mörkare, tills himlen var i en härlig färg som lyste upp allting.

T å g e t

Publicerad 2014-02-24 14:25:00 i Fotoalbum 1 kommentar
 
Jag och Anna sitter nu på tåget på väg till Linköping! Vi är framme i Linköping runt 6 tiden och tänkte då dricka lite vin i syrrans lägenhet och sedan dra oss till bion. Hur mysigt låter inte det? 

S p r i n g

Publicerad 2014-02-24 13:16:00 i Ytligt 1 kommentar
Spring

Spring by viiickyy showing how to wear gold dial watches

 
 
Har ni också börjat få vårkänslor? det fick jag redan innan det började snöa igen på grund av fågelkvittret som ständigt hördes utomhus. Men nu är våren på gång på riktigt igen! Känns dock som att det är väldigt tidigt då det, i vanliga fall, brukar vara snö på min födelsedag i april...haha... 
 
Gräset är framme, det är plusgrader och fåglarna kvittrar. Hur kan man inte bli taggad på våren och sommaren då? 
 

L i n k ö p i n g

Publicerad 2014-02-24 09:42:12 i Allmänt 1 kommentar
foto Fanny Kristoffersson
 
Godmorgon! Vaknade halv 9 idag för att beställa biljetter till Linköping. Tåget går 13.50 och vi är framme närmare 6. Kommer bli så kul att umgås med Anna i storstan. Vi åker nog hem tidigt på onsdag, för att kunna hitta på så mycket kul som möjligt. Är så pepp! Rätt skönt att jag tog ett lite senare tåg så att jag kan chilla lite innan och slipper stressa med packningen, haha ;) Hur ser er dag ut? Har ni också sportlov? 

P e p p

Publicerad 2014-02-23 23:30:02 i Fotografi - Hästar 0 kommentarer
walle idag
 
Kom precis hem efter att ha hängt med kompisar. Med tanke på min separationsångest och att jag har umgåtts med alla underbara väsen som gör att jag går runt med ett stort leende på läpparna så känner jag mig rätt redo för att åka till storstan nu ;) Om jag ska säga något om den här dagen för att sammanfatta den skulle det vara g r y m
 
Det blev en längre runda på Walle idag, helt galet pigg. Han ville så gärna springa och fort skulle det gå, så då fick han jobba istället då han kändes lite "nu jävlar springer vi och inget kan stoppa mig". Både han och jag var riktigt svettiga när vi var tillbaka till stallet. Det var längesen jag jobbade så mycket på hästryggen, så det var väldigt uppfriskande, haha. Han tyckte iaf att det var galet kul att få busa lite, jag med för den delen ;) Sjukt härlig dag och imorgon åker jag till Linköping, pepp!

All black

Publicerad 2014-02-23 16:11:00 i Ytligt 0 kommentarer
All black

All black by viiickyy showing how to wear short boots


Simple but fun

Publicerad 2014-02-23 13:38:00 i Ytligt 0 kommentarer
Simple but fun

Simple but fun by viiickyy featured in miley cyrus style


G o s i s a r

Publicerad 2014-02-23 11:09:58 i Hästarna 0 kommentarer
 
Jag har precis gjort iordning fetaste frullen och ska kolla på ett grey's avsnitt medan jag äter. Var precis ute på en morgontur på en pigg och glad Åskar. Hur härligt är inte vädret idag? Varmt, lite småslaskigt, halt som satan OCH fåglarna kvittrar 
 
Efter att jag har ätit frukost drar jag vidare till Walle för att rida honom. Jag åker till Linköping imorgon och är där antingen till tisdag eller onsdag. Jag lider av så svår separationsångest, haha, så jag måste umgås med alla mina älsklingar.

P a r t y

Publicerad 2014-02-22 19:42:54 i Ytligt 1 kommentar
Party
 
Party by viiickyy showing how to wear black gold jewelry

 
 
Vad var det jag skulle göra idag nu igen? Jo juste, jag skulle rensa alla mina bilder i datorn. Har jag gjort det? Nej. Det jag har gjort idag har varit att ligga i min säng och varit inne på polyvore. Haha... heeela dagen. Önskar jag att jag hade pengar för att köpa en helt ny garderob nu? Ja, ja, ja, ja, ja och ja.

Detta visste ni inte

Publicerad 2014-02-22 16:05:54 i Lists 2 kommentarer
 
 Jag har väldigt svårt att säga nej, för om jag gör det är jag rädd att jag ska förlora någon.
 
 Jag har så otroligt svårt för att tro på att människor gillar mig. Hela tiden tänker jag "du gillar mig väl fortfarande", detta kommer vara jag på min bröllopsdag också. Frågar mannen jag precis gifte mig med, "du gillar mig väl fortfarande?"
 
 Min sämsta egenskap är att jag tycker att jag själv är så fruktansvärt rolig, och jag skrattar oftare åt mig själv än andra.
 
 Mitt minne börjar bli riktigt dåligt, brutalt dåligt. Jag hoppas att det är på grund av stress och inte att jag börjar få alzheimers, vilket jag tror, haha...
 
 Jag skrattar åt de konstigaste sakerna och måste därför låtsas att jag inte tycker att det är kul, jag kan tänka på det i flera timmar efter också och detta leder till att jag kan börja skratta närsomhelst. Igår började jag skratta något extremt åt något jag läste på HanaPees blogg . Börjar skratta åt "tills rännskitan är ett faktum". 
 
"4. hur många semlor är ens okej att äta per dag?
Tills rännskitan är ett faktum"
 
 Jag är sarkastisk så ofta så när jag ger komplimanger är jag inte ens säker på om jag själv är seriös eller inte. Men när jag ger komplimanger är jag alltid seriös, oftast säger jag det kanske lite sarkastiskt, men det är ju så svårt att vara seriös. HAHA. Jag brukar till och med vara sarkastisk i sms genom att skicka glada bajs-smileys...
 
♥ Jag älskar att få komplimanger, men samtidigt blir jag så obekväm. Vad gör man ens? Ska jag le, ska jag säga "tack", ska jag säga "detsamma", ska jag börja skratta på grund av det roliga skämtet när någon sa att jag har fin näsa, ska jag gå därifrån. Jag vet inte hur man beter sig i sådana lägen. Det blir ofta en dubbelhaka tillbaka. That's all i can do. 

Ripped jeans

Publicerad 2014-02-22 14:27:19 i Ytligt 0 kommentarer
Ripped jeans

Ripped jeans by viiickyy showing what to wear with a motorcycle jacket

 
 
Min nacke håller på att döda mig. Aahh. Jag har kört så mycket bil de senaste dagarna att min nacke har blivit helt sne. Haha. Jag spände nacken rätt rejält igår när jag körde på grund av all slask på vägen som gjorde att vi sladdade omkring en del. Ska stretcha ut musklerna lite senare med lite yoga, känns som att det behövs just nu!

Sprillans ny

Publicerad 2014-02-22 12:32:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Kan vi bara ta någon minut och kolla på min otroligt vackra mobil. Den såg ut såhär, och till och med ännu värre på baksidan, enda sedan jag dunkade den i golvet då jag led av svår PMS. Det var så många sprickor över skärmen så när jag kollade på den åkte mina ögon åt alla möjliga håll. 
 
Först tänkte jag, "äsch, jag behöver inte lägga pengar på att laga min mobil, ska ändå köpa en ny snart", då den hade stora problem med batteriet. Men sedan när jag höll i min mobil för första gången efter att den hade blivit lagad kändes det som att jag höll i mitt barn för första gången. Haha! Batteriet blev även utbytt, så nu lägger den inte av efter 10 minuter! En sprillans ny mobil, undrar hur många dagar det tar innan jag tappar den och den går sönder igen?

Blåbärssmoothie

Publicerad 2014-02-22 12:04:29 i Fotografi - Mat 0 kommentarer
 
Smällde i mig detta när jag kom in från stallet. Mina helger brukar ofta se ut som så att jag vaknar, springer ut till stallet för att rida och sedan äter jag brunch när jag kommer in. Det är så skönt och då får jag den där morgoncardion, i form av ridning, som är så bra innan frullen ;)
 
Jag kom hem efter 12 inatt och var helt slut. När väckarklockan dånade klockan halv 9 imorse var min första tanke "det är såhär helvetet låter". Aldrig någonsin vaknat och varit så trött. Jag var helt slut hela gårdagen också och när jag körde hem 12 inatt bet jag mig i läppen för att hålla mig fokuserad, haha. Hur gammal var man nu igen? Är jag 18 år eller kanske 72? Jag hade det iaf riktigt trevligt igår med några kompisar! Nu har jag sportlov också och jag har så mycket roligt planerat. En veckas ledighet låter rätt bra i mina öron just nu.
 
Min lördag kommer spenderas hemma i min säng, återigen, 18 eller 72 år? Jag har över 1000 bilder att rensa och redigera, har dragit mig för att göra detta så länge nu, men min dator börjar skrika på mig nu att jag ska ta tag i skiten.

Skrittur

Publicerad 2014-02-22 09:52:00 i Hästarna 0 kommentarer
 
Vaknade halv nio och har aldrig varit tröttare. Kändes som brännsår i hela huvudet. Direkt när jag öppnade ögonen drog jag på mig ridkläderna och traskade ut till stallet för att rida Åskar efter sin långa vila. Nu sitter jag alltså på Åskars rygg och bloggar, haha, och det började precis snöa blötsnö, mm, mys. Vi är snart hemma i stallet och under tak!

Slappisfredag

Publicerad 2014-02-21 11:42:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Jag har så sköna slappiskläder på mig idag. Haha. Det är en väldigt chill dag så då passar det bra med slappiskläder och osminkat face.
 
Nu ska vi börja pyssla med vår monter till UF mässan i mars. Känns som en riktigt kul sista dag innan sportlovet!

It's in your head

Publicerad 2014-02-21 09:41:27 i Fotografi - Porträtt 1 kommentar
 
Jag har kommit i en period, eller snarare de tre senaste dagarna, då jag har sådan panik över skolan. Det är nu det gäller. Når man inte dit man vill med betygen nu så är det kört och efter att ha nästintill bott i skolan under hela mitt liv så finns det inte många krafter kvar för att ge det där sista. Det är frustrerande.

Det är som att du rullar fram efter att sista bensindroppen har trillat ur tanken. Du kan inte pressa något mer, du bara rullar och hoppas att du klarar det till din slutdestination. Därför är det stressigt just nu för jag vet att jag inte kan påverka så mycket som jag vill just nu, tanken är tom, jag rullar fram och när jag trycker på gaspedalen går det inte framåt, jag fortsätter rulla, men utan någon kraft eller chans att påverka.

moments like this

Publicerad 2014-02-20 23:19:29 i Fotografi - Hästar 0 kommentarer
 
Jag tänkte skriva det här inlägget för någon timme sedan men när jag letade efter en bild till kom jag över en film som har legat orörlig i någon månad. Då kollade jag på den och möttes av världens kärleksrus till denna häst. Det var en film som jag gjorde för några månader sedan, men som jag aldrig avslutade då jag inte alls blev nöjd. Men känslan var där, den som får mig att falla till marken i en vind av känslor, och därför fortsatte jag på den och är snart klar. Finaste ponnyn ♥
 
Jag slet som aldrig förr i stallet idag. Slängde ut nästan hela deras bäddar då det var rätt blött under, ny fräsch bädd, packade 702 höpåsar, bar vattenhinkar osv. Så nu har de det riktigt gosigt i stallet! Och vet ni vad, på lördag ska vi rida igång dem!! Får hålla i mig som in åt helvete, för Åskar är PIGG. Snön får honom extra levnadsglad också, så det kan bli intressant ;) Kommer bli skitkul oavsett. Det började göra ont i hjärtat där ett tag då de stått så länge, men nu känna det lite bättre. 
 
Känner mig inte alls pepp på att tvätta av mig sminket och lägga mig i sängen för en jobbig spanskalektion halv 9 imorgonbitti, vi ska har lite diskussion i 1,5h, på spanska, YES. Fast det känns helt okej då ett fett sportlov väntar på mig nästa vecka ;) 

Latest on twitter @vviickkyy

Publicerad 2014-02-20 22:07:06 i Allmänt 0 kommentarer
 
Om ni saknar mig när jag inte är närvarande här är jag väldigt aktiv på twitter. 
@vviickkyy

The roof of the parking lot

Publicerad 2014-02-20 13:52:26 i Fotografi - Porträtt 0 kommentarer
Foto Daniel Berglund Efterarbete Jag
 
Visst är Daniel duktig på att fotografera?! Känns kul med någon mer kunnig och intresserad som kan hjälpa mig med lite bilder till bloggen, wink wink ;)
 
Jag ska bara genomlida den här skoldagen, det är första gången jag har längtat till vår sista torsdagslektion som är engelska. En fet engelska lektion från klockan 14.30-16.10, kill me. Men idag ska vi se klart på Of Mice and Men och jag har taggat till rejält hela dagen till det, haha. 
 
Sedan åker jag hem för att städa lite, blir alltid så rörigt när jag fixar mig på morgonen, gå ut till stallet och busa lite med Åskar i snön ;) Blir även kvällsmys i stallet idag. Kommer bli riktigt skönt, en seg torsdag som denna. Ska även träna, ÄNTLIGEN. Jag har inte lyckats klämma in det på jättelänge, vem vill träna när man kommer hem, efter att ha kutat runt hela dagen, klockan 11-12 på kvällen? Så jag är sjukt taggad på att ta i lite!

S p o t l i g h t # 2

Publicerad 2014-02-20 13:17:56 i Fotografi - Porträtt 0 kommentarer
Foto Jag Efterarbete Jag Modell Daniel Berglund 
 
Det är alltid någonting som inte känns rätt när jag kollar på bilderna jag har fotograferat. Det som gör att jag faller till marken och får andnöd av bildernas power saknas. När jag fotograferar handlar allting om känsla. Bilderna kan vara bra, men om det inte finns någon känsla när du kollar på bilden är det för mig inte en bra bild. Jag gillar bilderna, balla bilder med snyggaste modellen, hur kan man inte gilla det liksom? Men något får mig mer tom och likgiltig än exalterad. Den där känslan, den saknas.

T o r s d a g

Publicerad 2014-02-20 08:35:37 i Allmänt 0 kommentarer
 
Vi kan börja med att tacka världen för mitt hår igårkväll när jag kom hem från fotograferingen. Det är inte ofta som mitt hår blir sådär alldeles perfekt. Antingen ser det ut som att jag har en hatt gjord av hö eller som att det ligger en räv på mitt huvud, vilket det gör just nu. Nu vet jag hur jag ska göra för att få det såhär, fotograferas i snöstorm ;)
 
Godmorgon förresten! Min första tanke när jag vaknade och gick till stallet för att ge hästarna frulle och ta ut dem var "nej, tänker inte gå till skolan idag", bara så slut och omotiverad. Men efter att ha setat framför teven med min egna feta frukost en liten stund började motivationen komma smygandes. Så nu är jag redo för att sätta mig i bilen för att åka till skolan. Torsdagar är mina hatdagar, schemat är inte att leka med. MEN, på torsdagar kommer det även en unts av hopp då det är så nära helgen ;)

S p o t l i g h t

Publicerad 2014-02-19 21:22:00 i Fotografi - Porträtt 1 kommentar
 
Jag åkte hem tidigare idag än vad det brukar bli, rätt skönt ändå att kunna ta det lugnt innan jag måste gå och lägga mig. Annars slutar det med att jag går och lägger mig 1 inatt, ja, ni kan ju tänka er hur mycket zombie jag är dagen efter då. Som om min hjärna hänger utanför kroppen. Jag har haft det jättekul iaf! Har hittat en som kan agera fotograf åt mig ;) rätt välbehövligt när man har blogg och allt.
 
Mitt rum blev så sjukt stökigt när jag skyndade mig med alla 718 saker som skulle göras innan jag åkte iväg, så därför ska jag städa undan allting, tända ljus och ta en kopp te till ett grey's avsnitt. Måste tvätta av mig sminket och dra av mig mina eyelashes också, haha. Rätt skön avslutning på den här dagen! Just nu står det en tallrik, massa ögonskuggor och smink överallt och jag har slängt omkring kläder över hela rummet. Yes, bara att städa undan allting!

P h o t o s h o o t

Publicerad 2014-02-19 19:15:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Vi har precis varit ute och fotograferat, med bilens strålkastare som ljuskälla, hur coolt? sitter i bilen nu och torkar, det började snöa en del så vi blev rätt blöta, haha. 

170 saker samtidigt

Publicerad 2014-02-19 15:49:48 i Allmänt 2 kommentarer
 
Fyfan vad skönt det var att sätta sig ner, nyduschad och med rester från middagen igår. SÅ HUNGRIG. Jag kom hem för cirka en timme och har redan gjort stallet, gett hästarna lite hö i hagen som de får mumsa på medan de väntar på kvällen, duschat och städat undan lite på mitt rum. Haha. När jag gör saker går det ofta i 140, hela tiden, mitt hjärta kommer dock spåra ur totalt snart, haha.
 
Nu ska jag iaf äta min mat och sitta stilla någon sekund, innan jag börjar fixa mig, packa mina saker och sätta mig i bilen för att åka iväg till stan. Ska svänga förbi stallet innan jag drar också för att kvälla hästarna, haha, 170 saker samtidigt, as usual.

Minimässa och en fet fotografering

Publicerad 2014-02-19 12:33:34 i Fotoalbum 0 kommentarer
 
Jag sitter just nu och fingrar på ett bildspel till dagens minimässa som vi ska ha på Brinellskolan mellan klockan 13-15 för FV photography UF. Det känns grymt! När jag kommer hem från skolan, efter en dryg mattelektion sista timmen, ska jag direkt gå ut till stallet för att svettas lite och ta in hästarna, sedan tar jag bilen till stan för att kicka en fet fotografering, vi ska ha en strålkastare som ljuskälla ;) jag kommer förmodligen att komma dit när det har blivit mörkt ute och därför får vi använda oss av strålkastare. Äsch, kommer bli ballt!

M u f f i n s

Publicerad 2014-02-18 21:44:43 i Fotografi - Mat 1 kommentar
 
Jag är nog lite av en blodhund för doften jag kände var minsann muffins. Min syrra är hemma och då blir det ofta överflöd med mat, haha... skitgrymt och mysigt, visst, men när jag precis har börjat komma igång med träningen igen. Haha ;) Nu ska jag, för det första springa på toa för att kissa, lägga mig i sängen, antingen med en serie eller så ska jag försöka sova. Behöver ta igen alla missade timmar från natten innan.

Girlpower i stallet

Publicerad 2014-02-18 20:58:20 i Hästarna 2 kommentarer
 
Kolla på den här snygga tjejen! Nya hästen i stallet där Walle och Alfred står, ett sto också ;) Det känns så konstigt att umgås med ett sto. Det var första gången jag träffade henne idag och när jag skulle hämta henne från hagen säger jag "heeej gumman" och "tjejen" cirka 86 ggr. Haha. Råkade kalla henne för killen en gång, oups, men jag är så van vid att säga "bra killen". Det blir fett med en tjej i stallet och hon är så fin och snäll. Påminner mycket om Walle, ni kan ju se på ögonen! Hon pep till några gånger när Walle petade på henne, de gullade lite i stallet, sötnosarna, så det är girlpower i henne ;)
 
Förövrigt så var jag ut på en väldigt lugn tur, mina mjukis är nu fulla med hästhår då jag red barbacka. Det gör jag alltid när det var ett tag sedan jag red honom då jag blir så ivrig på att komma iväg. Borsta, hacket, skydden och sedan är det bara att slänga sig upp.
 
Nu känner jag lukten av muffins så jag ska nog gå och kolla läget lite ;) 

Inkallningar i 248 km/h

Publicerad 2014-02-18 20:42:11 i Dagens pass 1 kommentar
 
Jag sprallade omkring lite spontant med Åskar i hagen idag. Det enda vi gjorde var att busa omkring. Väldigt uppskattat kan jag lova. Det var roligt och jag har aldrig sett honom så mycket uppe i luften, trodde inte att det var möjligt men han fortsätter att förvåna mig, jag ett tag att det skulle växa ut vingar på sidorna och han skulle flyga iväg. 
 
Jag skickade några asroliga snaps på när jag körde inkallningar och han HOPPAR upp i luften, kör en spinn i luften, sparkar bakut och galopperar mot mig i 248. Tänkte skriva 140 först, men fan, det är ingenting mot hans fart och hur kraftfullt han sköt ifrån och kom upp i den hastigheten. Men det var så jäkla kul. Jag skickade iväg honom flera gånger, resultatet på detta blir racerfart genom hela hagen, och sedan visslade jag på honom och sa "YAH ÅSKAR", vilket gör att han vänder på en femöring, hoppar upp i luften och gör det där jag tidigare beskrev. Jag började skratta åt honom så fruktansvärt mycket där ett tag och kunde knappt andas, han var heeeelt galen. Han tyckte iaf att det var skitskoj, jag med för den delen, haha ;)

Kanske ska bli mat-fotograf ändå

Publicerad 2014-02-18 20:08:06 i Fotografi - Mat 0 kommentarer
 
Kom precis hem efter flera timmar i stallet och får detta serverat, jag kommer inte ens ihåg när jag åt spagetti eller något pastaliknande senast. Flera år sedan, typ. Haha. Mina smaklökar fick en smärre epilepsiattack. Smällde i mig det på en sekund och ska nu kolla igenom bilderna som jag tog åt er, även skriva ihop ett litet inlägg om mina timmar i stallet. 

Jag är ingen mat-fotograf

Publicerad 2014-02-18 15:48:51 i Fotografi - Mat 0 kommentarer
 
Ska jag satsa på en karriär som mat-fotograf? Nej, skulle nog inte tro det. Haha...det var iaf godare än vad det ser ut! Att äta detta efter att ha gått en lång skoldag, utan någonting i magen, sedan klockan 6 imorse, var höjdpunkten på hela min dag. So far, för snart ska jag ut till stallet! Först ska jag fixa hos Åskar och Mc Coy, lite slitgöra ;) det ska bli så skönt att få lite skit under naglarna, ääääntligen. Sedan tar jag in dem, gosar lite, och ger dem mat, så får de gosa i sina boxar. Senare ikväll drar jag ut till Walle för att rida ut på en tur i mörkret! YES.

B u s s e n

Publicerad 2014-02-18 07:44:00 i Allmänt 1 kommentar
 
Åh så snygga iphonebilder jag tar! Haha, ville mest visa hur underbart det är att sitta på bussen med detta utanför fönstret. Det känns som att den här dagen kommer bli lika underbar som gårdagen! 
 
Den här skoldagen kommer vara jättechill, första timmen ska vi kolla på "Of Mice and Men, that says it all ;), och sedan drar jag till Walle för att rida. Som jag har längtat! Ska även ordna stallet hos Åskar och Mc Coy, så det känns som en bra dag, med flera timmar i stallet!
 
Lovar att jag ska ta lite nya bilder också!

En dag närmare värmen

Publicerad 2014-02-17 23:27:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Sitter i sängen med blött hår och borde egentligen sova, men då kommer jag behöva raka av mig håret när jag vaknar imorgon, haha. Så då kikar jag in här en snabbis först! Visst har det varit fint ute idag! Tog till och med på mig solbrillorna och skinnjackan när jag hämtade syrran i Västerås när hon kom med tåget. Jag böt dock ut min jacka mot min tjocka vinterjacka och slängde av mig brillorna när jag hängde med kompisar mot kvällen, hallå, jag som var så redo för sommarvärme nu. Haha.
 
Har lite ångest över att jag inte har varit i stallet på flera veckor. Det har varit jättehärligt att hänga med kompisar och inte ha några häst-måsten, men min ångest och abstinens blir bara värre. MEN, nu är jag hästvakt tisdag-torsdag och ska rida Walle imorgon. Så jag börjar sakta komma igång igen. Är dock inte så jättepepp på att klockan ringer halv 6 imorgonbitti och jag ska dra mig upp ur sängen för att kliva ut i kylan. Annars kommer det bli en rätt soft dag. Jag ska försöka ta lite kort till er också! Ska inte lova något dock då jag har tänkt ta kort till er 2 dagar i följd nu, men det har inte blivit av. Haha...sry.
 
Vi hörs mer imorgon, nu ska jag kolla på ett grey's avsnitt, för att vänta på att mitt hår självtorkar lite, och sedan blir det sängen för att vakna upp 4 timmar senare. YES. Nu kör vi fan.

Låt oss uppskatta livet

Publicerad 2014-02-17 14:16:31 i Allmänt 1 kommentar
 
 
Jag vill bara att alla ska ta en minut och uppskatta vädret på den högra bilden. Det syns ju inte så mycket dock, men lite vårkänsla finns det ändå, eller hur? Låt oss uppskatta den vänstra bilden också, jag kom hem tidigare idag och smällde i mig fetaste kycklingsalladen. Nu är jag redo för ett svettigt träningspass!

Senare drar jag till Västerås för att plocka upp syrran som kommer med tåget, med solbrillorna på såklart ;)

Balklänning

Publicerad 2014-02-17 10:01:00 i Ytligt 1 kommentar
 
Efter att min studentmössa anlände har det blivit mycket tankar på balklänning och klänning till studenten. Studenten kirrade jag redan i höstas, är man inte lite taggad då eller? ;) Eller jag visste redan då vad jag ville ha för klänning. Men balklänningen har jag inte haft några tankar på, innan jag hittade denna ↑ Den är perfekt

M å n d a g

Publicerad 2014-02-17 07:43:00 i Allmänt 1 kommentar
 
Gooooodmorgon måndag! jag sitter på bussen och har sköna morgonlåtar i lurarna, solen tittar fram vid trädens toppar där jorden upphör och tack vare det är jag rätt pepp på den här dagen. Även fast jag somnade runt 3 inatt är jag pigg och redo för skola och även några gymtimmar på hålet! 
 
Det enda som drar ner denna dag en del är att jag har lite provångest, det brukar jag aldrig ha, men nu vill jag helst ligga hemma de timmarna. Kommer antagligen gå bra, men känslan i magen är inte skön. Nu ska jag fortsätta kolla ut genom fönstret och se världen vakna upp utanför. Puss.

I slutändan måste du göra ett val

Publicerad 2014-02-16 21:43:08 i Hästarna 0 kommentarer
 
När man rider och bor så långt från civilisationen måste man göra ett val. Hästarna eller sitt sociala liv. För mig har mitt sociala liv varit prioriterat de senaste veckorna, vilket har varit så sjukt härligt. Jag känner mig född på nytt, som att jag ser en annan del av mitt liv, något som kunde ha varit om jag inte var så insatt i hästarna. Men nu, nu känner jag hur abstinensen ökar, hur mitt hjärta pumpar hårdare, hur blodet rör sig genom min kropp, snabbt och intensivt. Jag vill galoppera i skogen, jag vill hoppa högt och jag vill känna hur varenda muskel i min kropp arbetar. Det jag vill är att skratta när huvudet på individen jag sitter på försvinner framför mig och baken lyfter från marken, som en våg av glädje. Den där sprudlande glädjen, glädjen av att vilja springa så fort benen bär dig och att leka med din människobästis som sitter på din rygg.
 
Man måste göra ett val ibland, hästarna eller ditt sociala liv. Det går alltid att prioritera. Men i slutändan måste du ändå göra ett val. Just nu vill jag sitta på hästryggen, eller leka löst i hagen, springa så fort benen bär, bredvid min bästa vän på fyra hovar.  

Nu ser vi endast det positiva

Publicerad 2014-02-16 20:08:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Jag har ändå haft en rätt mysig dag idag! Mina förväntningar till den här dagen var väl inte skyhöga. Hela gårdagen var jag så uttråkad och jag hade inget planerat idag heller, så därför väntade jag mig en repris idag från gårdagen. Men sedan skrev bästis och jag tog som sagt bilen och hade kvalitetstid med henne (tog med mig kameran för att ta kort till det här inlägget, men det blev inga kort, haha, sry). Rätt skönt på en söndag. Vi har nytt schema på grund av att vi har ny mattelärare, flera timmars hål, 4 dagar i veckan och vi slutar 10 över 4 i princip varenda dag. Detta får mig att må lite illa och vilja lägga mig i sängen och sova till studenten. Inte ens att krama min studentmössa får mig att må bättre. MEN detta kan faktiskt bli jättebra. Tänk hur mycket tid jag kommer tillbringa på gymmet under min håltimmar? Eller plugga? Så om jag ser det så, då känns det faktiskt riktigt grymt! Men sedan börjar jag tänka på att jag har två prov imorgon och att jag är så sjukt skoltrött just nu, finns ingen energi kvar. Hallå, 14 juni, studenten, var är du? Aja, detta kommer bli GRYMT. Bara lite kvar nu. 

Jag känner mig ändå rätt taggad på en ny vecka och att det är den sista veckan innan sportlov. En veckas ledighet skulle sitta fint!

S ö n d a g

Publicerad 2014-02-16 12:51:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
 
Tjena kompisar! Ni anar inte hur ont i magen jag har, haha. Känner mig proppmätt, även fast jag ännu inte har ätit något idag. Jag vaknade halv 9 idag, men jag låg kvar i sängen till lunch då jag inte har något planerat idag och jag kände bara att jag kände mig redan uttråkad så fort jag vaknade. Haha! Hur har det blivit såhär? Förut sa jag alltid "hur kan man ens bli uttråkad? Det finns så mycket att göra hela tiden", men nu, så fort jag är hemma en dag så finns det ingenting att göra. Jag börjar bli alltmer som en tonåring, är uppe till 3 på natten, sover till lunch och är uttråkad så fort inget spännande händer. 

Nu fick jag iaf ett sms från Carro, hon undrade om vi skulle ta en fika så då blir det min söndag! En mys-fika med en kompis som jag inte har pratat med på länge. Ska slänga på mig kläder och sminka mitt flötiga ansikte nu. Hoppas ni får en grym söndag, puss.

Alla hjärtans dag

Publicerad 2014-02-15 13:20:49 i Allmänt 0 kommentarer
 
vi vine:ade en del i bilen, haha
 
Så vad gjorde ni igår på alla hjärtans dag? Jag möttes av väldigt många som kände att alla hjärtans dag var en så oväsentlig dag, det var bara en vanlig fredag enligt dem. Men jag älskar alla hjärtans dag! Även fast jag alltid har varit singel på den här dagen. Men ändå har jag aldrig känt mig så älskad som igår. Jag fick sms från människor som skrev hur mycket jag betydde för dem, jag fick en chokladask (av min pappa, men ändå, haha), b&j och jag hämtade ut min STUDENTMÖSSA. Kanske rätt oväsentligt för just den här dagen, men det gjorde ju bara dagen så jävla bra. Sedan var jag beredd på att sitta i min säng, svulla i mig chokladasken, min glass och bara ha mysigt med mig själv. Just i den stund som jag skulle gå och hämta glass fick jag ett sms från en vän som frågade om jag ville ses. Så när klockan var halv 8 satt jag mig i bilen och körde iväg för att ha en sååå otroligt mysig kväll. Jag kom hem efter 12 och satte mig då i min säng och åt min glass, haha, tills klockan var närmare 3. Har aldrig haft en bättre alla hjärtans dag. 

Nämen hej där

Publicerad 2014-02-15 12:42:52 i Allmänt 3 kommentarer
 
Jag går in på bloggen efter att ha varit borta i fleeera dagar och möts av 20 kommentarer? What. Ni är väl för fina! Jag har inte alls varit speciellt lockad till att blogga de senaste dagarna. Den mesta tiden har jag varit med kompisar till sent, jag har kommit hem runt 12 och sprungit omkring hela dagarna. De dagar där du hela tiden gör något och aldrig stannar upp är de bästa, därför har jag inte velat stanna upp för att blogga. Nu fick jag dock ett litet bloggsug och tänkte att jag kunde kika in här för att säga hej!

Min dagar har endast bestått av kompisar, hästarna har inte ens förgyllt mina vardagar och jag har sådan sjuk abstinens!! Jag har inte fotograferat något, jag har över 200 olästa blogginlägg på bloglovin och mitt rum börjar se ut som om det faktiskt bor en tonåring här. DÅ vet man att jag har varit på språng hela tiden ;) Men jag gillar det! Idag ska jag iaf storstäda, så nu jävlar ska det bli sådär pedantiskt rent som det alltid brukar vara!

T r a i n

Publicerad 2014-02-10 12:22:00 i Allmänt 2 kommentarer
 
Jag tänkte passa på att blogga lite när jag ändå sitter på tåget och har så tråkigt! Vår redovisning för juryn gick bra, det kunde gått lite bättre, men kvarten innan blev jag så nervös så jag svettades och kunde knappt andas OCH fick blackout så jag trodde att det skulle bli katastrof. Därför är jag ändå riktigt nöjd!
 
Jag är i fagersta 10 över 1 och därefter tar jag bilen till blg för att hänga med polare! sådana här dagar är bara för braaa.

How to be happy

Publicerad 2014-02-10 09:37:00 i Egoboost 2 kommentarer
 

Pink smoothie

Publicerad 2014-02-10 07:22:36 i Allmänt 3 kommentarer
 
Nu sitter jag här, i kavaj och alldeles för tighta och obekväma byxor, och ska äta min frukost. Jag gjorde en jättegullig rosa smoothie som jag var tvungen att fånga bild på, haha. Dens charmiga färg syns dock inte så bra på bilden då det var hemskt ljus här. Klockan kvart i 10 går tåget till Västerås, så jag har tid på mig att äta min frukost i lugn och ro till ett grey's avsnitt!

Rapport

Publicerad 2014-02-09 20:03:22 i Allmänt 3 kommentarer
 
Jag har setat och gjort klart det sista till imorgon då vi ställer oss framför juryn. Det känns så sjukt bra! Har aldrig känt sådan power med en rapport förut. Aaah, nu kör vi!

Vad är ens söndagsångest?

Publicerad 2014-02-09 18:06:32 i Allmänt 2 kommentarer
 
Nu ska jag hoppa ner i badet! Ska bli så skönt då jag känner mig lite lökig, både efter att ha skitat ner mig i stallet och för att jag blev så fruktansvärt svettig av att spela Flappy Bird, mitt hjärta klarar inte av mer. Efter att ha haft lite spa här hemma ska jag gå ut till stallet igen för att pussa om hästarna lite. Sedan ska jag kvällsmysa med te och massa tända ljus. Jag är så taggad på en ny vecka! Känns inte alls jobbigt att det är söndag idag, söndagsångest, vad är det ens?

S ö n d a g

Publicerad 2014-02-09 13:36:36 i Allmänt 4 kommentarer
 
Nu på morgonen har jag känt lite, ska jag blogga eller ska jag inte? För jag har inga vackra bilder att visa. Men who cares, så here i am. Det var väldigt längesen, flera år sedan, som jag sov så länge som jag gjorde idag. När klockan var 12-halv 1 klev jag upp ur sängen. Jag hade flera drömmar som jag inte ville vakna upp ur. Sedan somnade jag runt 3 inatt, så då gör det inte så mycket för mig. Det känns skönt att vara sådär lätt, utvilad och lugn som jag är nu, så som jag inte har varit på väldigt länge. Därför gör det ingenting att jag tillbringade större delen av min sista lediga dag, innan skolan börjar, i sängen.
 
Det snöar ute och fåglarna kvittrar. Det känner lite som vår, på grund av fågelkvittret, men samtidigt får jag en känsla av när jag busade runt i snön med Åskar, när snön och vintern var som finast. 

Idag är planerna att kvällsgosa med hästarna, göra det sista på en rapport som ska in imorgon och ladda upp inför redovisning för juryn i Västerås. Jag ska även hinna ladda upp för en ny vecka och en vecka med mitt nya träningsschema. Jag ska ta hand om mig själv ikväll. Andas lite och tänka på hur mycket jag älskar livet och människorna i mitt liv.

För taggad för att sova

Publicerad 2014-02-09 02:06:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Snålt utbud av bilder på den här bloggen nu eller? Det blir svårt för mig att leverera bra bilder de dagar då jag åker runt som en tok. Därför blir det tråkiga mobilbilder istället. Kanske bättre än ingenting? Vi gör ett nytt försök imorgon! Imorgon är en lugn söndag med hästar och plugg. Jag tror att jag ska träna Åskar lite löst, beror på hur stressad jag är över arbetet som ska göras klart till måndag då vi har redovisning i västerås för en jury som bedömmer bästa UF företag, vinnaren börjar på FV och slutar på photography UF ;)

VI hörs imorgon, ska försöka sova nu! Är så trött, men alldeles för taggad på livet och glad för att sova. Verkligheten är ju så mycket bättre! Jag kan slå vad om att det blir en låååång sovmorgon imorgon, så skönt, men det betyder att det är mindre chans att jag busar med ponnyn. Aja, vi får se helt enkelt, nu loggar jag ut härifrån. Puss!

Älskar honom

Publicerad 2014-02-09 01:44:00 i Videoklipp 2 kommentarer
 
 
Det är inte ofta som jag får såna här inspirationsrus där inspirationen inom mig svämmar över, jag känner mig kreativ och inspirerad. Stunderna då jag känner för att skapa, skapa något som väcker oändligt många och starka känslor. Just nu, klockan 20 i 2 på natten är en sådan stund. Därför försökte jag fixa till en gammal film som jag inte blev nöjd med just då, men den rätta känslan fanns inte där. Då kollade jag återigen på "falling slowly" filmen och alla känslor väcktes till liv. Älskar den. Älskar honom.

Grym dag

Publicerad 2014-02-08 23:51:18 i Allmänt 1 kommentar
 
Jag kom hem för någon timme sedan efter att ha hängt med kompisar hela dagen. Alltså den här dagen, aah, älskar den. Så jävla bäst. Först åkte jag till bästis för att prata om livet, vägen dit höll på att bli min död, sådär hemskt slirig av slask, körde i 40 på 80 väg och varenda gång när slasket greppade tag på bilen kände jag bara "okej, this is it. Det är såhär jag kommer dö.", fick halsbränna, nacksmärtor och blodsmak i munnen, och sedan körde jag och plockade upp några andra kompisar så härjade vi runt lite. Sjukt härlig lördag!

Nu är jag redo för sängen, ska bara kolla på ett till grey's avsnitt, helt sluuut.

Vårväder

Publicerad 2014-02-08 12:31:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Nu drar jag till bästis för lite kvalitetstid!
Conversen är på fötterna ;) vårväder eller vad?

Mysig lördag

Publicerad 2014-02-08 10:59:37 i Allmänt 1 kommentar
vi har börjat fingra lite på stegrakommando, stegra delen går bra, hehe,  bara att sätta dit kommandot nu ;)

Tjena! Jag vaknade vid 8 idag av att jag trodde att jag skulle ta ut hästarna, klassisk morgon. Efter det kunde jag inte somna, men låg ändå kvar i sängen till 10. Såna morgnar är ändå så sköna! Nu har jag ätit frukost och fingrat med mammas nya mobil för att få den att fungera. Idag kommer jag spendera dagen hos bästis. Mys-lördag!

Blöta hästar och ett gosigt stall

Publicerad 2014-02-07 17:21:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Jag har nu bråkat lite med odjuren för att få en hyffsat bra bild. Det gick inte så bra som ni kan se och därför satt jag mig vid höet och knäppte av en mindre fin bild. Haha...glupska odjur.
 
Har regnet öst ner hos er också? Det har det gjort här, hela dagen. Imorse hörde man fågelkvitter också och då börjar man känna att våren är på g. Är rätt deprimerad över detta då jag har några vinterfotograferingar inbokade, faaan. Sedan ville jag hinna busa runt lite mer i snön med hästarna. Men ändå längtar jag lite till våren och sommaren. Bara ben och sena kvällar. Låter inte det helt underbart!?
 
Hästarna blev iaf rätt nöjda över att få komma in under tak med massa mat ;) två blöta hästar gnäggade efter mig när jag kom gåendes på vägen ovanför stallet. Ska bara sitta här och höra när de tuggar i sig höet en liten stund till, hur rogivande är inte det liksom, och sedan går jag hemåt. Får se hur min fredagskväll kommer att se ut! 

5 snabba fototips

Publicerad 2014-02-07 14:16:00 i Fototips 0 kommentarer
Det var stor efterfrågan på en liten guide i hur man får till bra bilder när man fotograferar. Först och främst vill jag tacka er som säger att mina bilder är fina, även fast jag tycker att jag borde skärpa till mig och leverera bilder med högre klass. Uppskattar ert beröm jättemycket iaf, gör mig alldeles gosig inombords! 
 
Jag har fotograferat sen jag fick min första systemkamera på min 15 årsdag. Cirka 4 år. Innan har jag fotograferat med en liten digitalkamera och även snott pappas gamla kameror ibland. Ni ska få några små tips, till att börja med för att utvecklas inom ert bildskapande, då detta annars kommer bli ofantligt långt och jobbigt att läsa. Om detta uppskattas kan jag lägga upp fler fototips och dela upp det i olika inlägg!
 
1. Tid.
Till att börja med vill jag säga att det tar tid. Jag kommer ihåg när det hade gått cirka 2 år och jag kände att jag var lika dålig som när jag började fotografera. Jag såg inte utvecklingen som egentligen var så tydlig, som jag blundade för. Så tid är viktigt och våga granska era bilder, våga se utvecklingen som ni hela tiden gör. Om ni fortsätter i 10 år, tänk hur långt ni kan gå!
 
2. Lär känna kameran.
Lär känna alla olika inställningar. Utforska de olika programvalen. M, P, Av, Tv

Bildkälla scandinavianphoto.se
- Slutartid
Mängden ljus som kommer in i kameran. Desto längre slutartid, desto ljusare bild, och desto kortare slutartid, desto mörkare bilder. Om du har för lång slutartid och fotograferar ett rörligt motiv blir det då suddigt, så vid rörliga bilder bör du ha kort slutartid för annars blir bilden suddig. 

- Bländare
Reglerar ljus och skärpedjupet i bilden. För en större öppning i objektivet har du ett lägre tal, f/1,4 exempelvis, och detta gör att mer ljus släpps in. Med f/16 exempelvis är öppningen mindre och mindre ljus släpps in, bilden blir mörkare.
 
Bildkälla scandinavianphoto.se 

Skärpedjupet är hur stort område i bilden som är skarpt och i fokus.
f/1,4 - endast en liten del av bilden är skarp
f/16 - hela bilden är skarp

- ISO
Desto större ISO du har desto mer ljus får bilden. Det gör även att bilden är brusigare. Om ISO:n är på 100 är det inte mycket brus alls, men om du är på 1600 är bruset mycket mer markant. 
 
3. Öva, öva, öva!
Behöver jag säga mer? Ut och fotografera!

4. Inspiration
Allt jag har lärt mig om kameror har jag lärt mig från fotobloggar. Jag har tillbringat en hel dag åt att endast kolla runt på internet efter inspiration. 
 
Foto Elin Kero

Detta är den jag har tillbringat mest tid hos och fått ut mest av. Hon har lärt mig allt hon kan ;)
Elin Kero
 
Foto Lina Flodins
En annan favorit
Lina Flodins

5. Hitta dig själv.
Gillar du ljusa bilder? Mörka, karaktäristiska och svartvita? Gillar du milda eller kraftfulla? Det är så mycket roligare när man vet vad som är karaktäristiskt i ditt fotograferande. Då har du även en klar bild, innan du har tagit kortet, hur du vill ha det och kan då komponera det lättare. För att hitta dig själv kan du söka information på pinterest, tumblr, bloggar, undersöka det vackra runtomkring dig. Det finns inspiration att hämta överallt, bara du öppnar ögonen för att se. 

F r e d a g

Publicerad 2014-02-07 09:25:27 i Allmänt 1 kommentar
 
Vaknade klockan 9 idag, sjukt skönt! Jag och pappa ska snart åka till Västerås för att handla lite, sedan vet jag inte alls hur min fredag kommer att se ut. Får helt enkelt se var den här dagen leder mig!

my day

Publicerad 2014-02-06 18:24:00 i Allmänt 1 kommentar
 
Detta har varit min lediga torsdag. Varvat mellan grey's, bobby-mys och stallet.
Sitter återigen med Bobby i mitt knä och ska snart ta en kopp te. Kom precis in från stallet, lite småsunkig, haha, då jag gjorde det riktigt gosigt åt dem idag. En ren och fin bädd, mat och mycket pussar. Jag har även gjort ett grymt träningsschema till de kommande 5 veckorna, med start på måndag! Vill bara börja NU. Ska bli så kul! Jag är så taggad, motiverad och redo för att gå all in. Jag gjorde det även jättefint och färgglatt, det blir ju mycket roligare då ;)

den härliga, pirrande, känslan i magen

Publicerad 2014-02-06 13:00:11 i Hästar - Tankar & åsikter 0 kommentarer
 
 
Kommer ni ihåg då man var nybörjare på hästryggen och allt var sådär härligt spännande och nytt? Varenda dag när du skulle ut i stallet pirrade det i magen och du kände dig taggad. Taggad på att kanske få vara med om något nytt, något ännu mer spännande än dagen innan. Jag kommer ihåg varenda gång när jag hoppade och det enda jag ville var att hoppa högre och högre, jag ville trava snabbare och jag ville snabbt ta min första galopp. Som jag dock gjorde första gången jag red islandshäst, men efter det pirrade det ju till lite extra och jag ville bara galoppera mer och snabbare! Den där känslan saknar jag ibland. Känslan som man många gånger nu stöter på när det kommer till att träffa nya kontakter och skapa ett bra kontaktnät, eller om det kommer till att prestera inom skolan och senare i arbetslivet. Den där pirrande känslan, känslan av något nytt och spännande, dyker nu ofta upp när jag tänker på framtiden då den är så nära. Studenten. Egen lägenhet. Jobb. Vuxenlivet. 
 
De saker som är nya och spännande, de saker som får din mage att pirra och handflator att svettas, är saker som jag uppskattar, älskar. Jag kommer även ihåg alla de gånger jag ramlade av. Hur många gånger jag gled ur sadeln och landade där på marken. Nu rider jag hästar som är mer uppe i luften än på marken, som har en bak som gärna sprallar iväg. Hästar som älskar livet lika mycket som jag gör och visar det genom sina glädjeskutt. Dessa hästar är de som ger mig den där pirrande känslan igen, men den här gången är det dock skillnad, för den här gången kan jag påverka och inverka på ett annat sätt.
 
Varje gång jag ser den där glada tjejen som står och kollar när jag rider, eller står och drömmer sig bort när hon kollar på vackra ekipage på hästtävlingarna, vet jag precis hur mycket hennes mage pirrar. Det är en känsla som jag önskar att alla någon gång fick uppleva. En känsla av att man lever och lever för något. Nu, som en mer rutinerad ryttare, får jag denna pirrande känsla genom hästarna. De är livsglada, det sprudlar i dem hela tiden, och detta ger mig samma känsla som när jag var liten. Hästarna blir glada så fort hindret kommer fram, eller så fort man ska busa runt i en härlig galopp. De är som den unga tjejen som får fjärilar i magen när hindret höjs ett snäpp högre och du känner att du erövrar världen när du hoppar över det.

Uppskattad sovmorgon

Publicerad 2014-02-06 09:55:44 i Allmänt 0 kommentarer
 
Var ute och tog ut hästarna nyss och möts av att Åskar ligger ner i boxen och gosar. De fick gå ut lite senare då jag fastnade med ett avsnitt Grey's, kör en rerun. Åskar tyckte nog att det var rätt skönt med lite längre sovmorgon idag ändå så det gjorde inte så mycket ;) Sedan när jag släpper ut dem lägger han sig ner och rullar. Blir så glad av glada och trygga hästar!

Jag har skrivit ett kickass inlägg till er, lite tankar, som kommer upp under dagen, så håll utkik! Annars ska jag börja med lite planeringar nu, hästar, skola, fritid/kompisar, träning - everything. 

Ledig torsdag

Publicerad 2014-02-06 07:54:00 i Allmänt 2 kommentarer
 
Godmorgon!
Jag vaknade halv 7 idag utan att väckarklockan ringde. Mest för att jag, redan innan jag somnat kvällen innan, visste att jag skulle upp tidigt för att ta ut hästarna och på grund av att jag är så rädd för att försova mig så sover jag inte så djupt och vaknar i tid, haha. Jag hade gärna sovit längre då jag är ledig, men då startar min dag tidigare så detta är skönt också!

Jag tänkte leverera ett inlägg till er direkt efter skolan igår, började till och med skriva ett, haha, men sedan skulle jag plötsligt ta bilen till en kompis och fick lov att skynda mig med hästarna. De kom in vid 4, way to early, så jag fick lite dåligt samvete och gjorde det riktigt gosigt åt dem med hö och massa morötter. Sedan gav mamma och pappa dem kvällen då jag kom hem efter 10 någon gång. Jag hade det verkligen g r y m t. Träffade en mycket efterlängtad vän och vi pratade och catched up i cirka 5 timmar. Kommer leva på det länge.

Idag har jag funderat på att endast styra upp mitt liv efter allt matteplugg. Det blir gärna en oreda i resten av mitt liv när jag måste fokusera på just en sak. Därför ska jag planera massa och strukturera upp lite. Tänkte först att jag skulle passa på att rida, men jag känner att, för att kunna stressa av och lugna ner mig, måste jag endast strukturera, organisera och bara vara hemma lite. I helgen blir det stallet! Har saknat Walle så mycket så då ska jag rida den busen!

Nu ska jag iaf äta frulle! Vi hörs mer under dagen 

Livet ur olika synvinklar

Publicerad 2014-02-05 12:41:00 i Texter 4 kommentarer
 
Det är så mycket som jag vill göra i livet. Det finns de saker som jag vill ägna mitt liv åt, som jag har en stark passion för, hästarna, och sedan finns det de saker som jag endast vill bocka av på min bucket list, saker som jag vill testa bara för att ha en uppfattning om andra människors passioner. Få se livet från olika perspektiv och synvinklar. Jag är ju den del av befolkningen som har en passion för hästar och hästmänniskor kan man säga är en ras för sig. Om man då provar olika människors passioner känns det som att man får en bredare syn på hur deras värderingar ser ut. 
 
De saker jag skulle vilja prova är sådant som jag inte har någon passion för, men som ändå känns som något som jag någon gång skulle vilja prova. Jag har ingen talang inom dessa områden heller, men ändå känner jag att det är något jag vill uppleva. 

♥ Skriva en låt och spela in den.
♥ Skådespela och medverka i en film.
♥ Publicera en bok.
♥ Tjäna pengar på min blogg och vara "storbloggerska".

Människor har väldigt lätt för att dömma andra och detta kan ske genom avsaknad av medvetenhet. Du vet inte något om deras passioner som har gjort att dem har fått den syn på livet som de har. Därför vill jag testa allt som möjligen går att testa, träffa människor med dessa passioner och uppleva saker från deras synvinkel. För annars, jag? Skriva en låt? Det kommer nog bli en hit.

"Nej"

Publicerad 2014-02-05 10:24:00 i Texter 1 kommentar
 
Jag kom över den här bilden när jag scrollade igenom pinterest och reagerade direkt. Jag kan slå vad om att de flesta som läser det här nu inte har lärt sig det här och jag VET att de flesta som jag känner inte kan säga nej utan att förklara sig. Jag tror att jag känner två personer som ärligt kan säga nej utan någon förklaring efter. Eller för att vara helt uppriktig så låter det antingen "nej, jag orkar inte" eller "nej, jag vill inte idag". Dessa två personer har jag mer respekt för än de som måste hitta på någon lång förklaring till varför. Det är även så tydligt, vilket får min respekt att falla ännu mer. De som vågar stå upp, rakryggade och som ärligt kan säga vad de vill eller inte är de personer som jag respekterar högst. 

Detta behov av att vara alla till lags och att inte göra någon besviken, ledsen eller sårad ger bara mig avsaknad respekt. I alla fall när det gäller något så simpelt som en ja eller nej fråga, vad vill du egentligen? Våga stå upp, sträck på dig och säg bara "nej". Kryp inte ihop, börja inte svettas frenetiskt eller stamma fram någon förklaring som du försökte hitta på i huvudet under de få sekunder som du hade på dig att snabbt slänga ur dig något. Ingen blir sårad för att du säger nej? Och om de blir det så är det inte ditt problem, då är det deras, då är det dem som saknar självförtroende och då har de inte heller förtroende till dig. 

Dessa morgnar ♥

Publicerad 2014-02-05 06:32:34 i Allmänt 4 kommentarer
 
 
Gooooodmorgon!
Min första tanke när jag vaknade var "jag tänker sova lääääänge imorgon" för imorgon är det studiedag. Det kommer bli så sköööönt att äntligen få sova! Plus att matten är klar då så det blir lite som en belöning. Redan vid 6 var jag helt klar, sminkad och påklädd och nästintill klar för att åka till skolan. Haha. Nu sitter jag iaf och dricker smoothie och grönt te med tända ljus, mys-morgon. Jag har hästarna nu på morgonen, de ska få mat och bli utsläppta. Men jag tänkte att jag kan göra det när jag har ätit frukost så får de lite längre sovmorgon ;) 

Hoppas att ni får en bra onsdag! Det känns som att min kommer bli g r y m.

Kind of sums things up

Publicerad 2014-02-04 19:54:27 i Allmänt 0 kommentarer
 

Chewbacca

Publicerad 2014-02-04 16:18:13 i Fotoalbum 0 kommentarer
 


Haha, dessa bilder alltså. Han ser lite ut som Chewbacca i stjärnornas krig. Som ni ser tycker han inte att det är jättekul att bli klippt då han tar sin tass och försöker trycka bort händerna. Ni får se dessa bilder i brist på andra att lägga upp! Han är så mycket finare nu, han ska dock klippas lite till.
 
Nu är jag hemma från skolan iaf och ska snart öppna matteboken! Jag åt så mycket när jag kom hem från skolan och mår så illa nu. Det ska bli skönt när matten är klar och komma in i träningen igen, det gick så bra de första veckorna! Lite vila kan ju även vara nyttigt och då blir man mer motiverad när man väl startar igen och kan köra 110% ända in i mål, sounds pretty good.

Konstig morgon

Publicerad 2014-02-04 11:40:00 i Fotografi - Hästar 1 kommentar
 
Jag har haft en så konstig morgon så jag kommer leva med en konstig känsla i kroppen hela dagen känner jag. Jag vaknade kanske 10 minuter innan jag skulle åka för jag hade först fått för mig att jag började 11.25? Då när jag vaknade strax efter 9 (hur skönt?!) funderade jag jättelänge på hur mycket klockan egentligen var och när jag egentligen borde åka till skolan. Sedan började jag fundera på vilken dag det var för jag trodde verkligen att det var onsdag, eller till och med helg. Haha. Helt borta i huvudet.

Nu sitter jag iaf på min andra lektion. Om influensan hade haft ett ansikte hade det ansiktet varit mitt, haha. Jag ser ut som en sjukdom. Oborstat hår, osminkad och jag vet inte ens vad jag har på mig. Skulle lika gärna kunna sitta i pyjamas. Är inte såna här dagar roliga? Kan vara en bieffekt på brist av sömn, haha! Imorgon är det iaf matteprov och jag har aldrig känt mig såhär förberedd eller säker. Så det känns skönt! 

Idag ska jag alltså råplugga matte efter skolan och efter morgondagen kan jag äntligen tillbringa lite mer av min fritid i stallet och mindre med huvudet i matteboken! 

l o v e

Publicerad 2014-02-03 14:29:27 i Allmänt 4 kommentarer
finaste jag har 

Polyvore

Publicerad 2014-02-03 12:09:19 i Ytligt 5 kommentarer
The Polyvore Collection
 
Hade det inte varit grymt om skolschemat var så ihoppressat så att man bara sprang till nästa lektion direkt efter att en lektion har slutat? Då hade man ju kunnat sluta flera timmar tidigare och därför få så mycket mer gjort om dagarna! Har nu hål och väntar på någon information i aulan. De två första lektionerna har gått så fort och innan skolan pluggade jag även matte och förstod allting, börjar förstå innebörden av allt jag gör och det känns g r y m t. 
 
Just nu vill jag ha massa snygga bilder att visa er, men jag tror inte att jag borde ta så mycket mer bilder innan jag har rensat och organiserat lite bland alla de bilder jag har i datorn...det är en mess. Får väl ta tag i det någon dag, hehe...

Godmorgon måndag

Publicerad 2014-02-03 06:55:00 i Allmänt 1 kommentar
 
Godmorgon!
Jag sov ingenting under natten, låg bara och rullade runt i 8 timmar, haha... kan ha varit på grund av matten som hänger över mig, eller att jag skulle plugga matte igårkväll och somnade och sov i 4 timmar. Nu sitter jag alltså här med min megastora tekopp och laddar upp för den här måndagen. Måndagen och skola känns bra, att det är matteprov på onsdag och att idag och tisdag bestär av matteplugc känns mindre bra. Men snart kan mitt liv handla om andra saker än matte!
 
Nu ska jag dricka upp mitt te och sedan ta bussen till skolan! Gör er måndag till den bästa nu, puss 

Breakfast

Publicerad 2014-02-02 11:18:28 i Allmänt 2 kommentarer
 
Jag brukar alltid äta frukost efter att jag har varit i stallet. På helgerna går jag ofta upp tidigt för att rida hästarna och då är det jätteskönt att bara kliva upp ur sängen och gå ut till stallet, nyvaken och mer zombie än människa. Haha. Då äter jag alltid frukost när jag kommer in från stallet. Då får man även den där morgoncardion som är så bra ;)
 
Nu sitter jag iaf och äter frukost. Försöker dra ut på tiden lite för efter detta ska jag öppna matteboken, huhuhu.

Hästar med klackskor

Publicerad 2014-02-02 10:51:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Kom precis in från en mysig skrittur i skogen på Åskar. De fick så jobbiga styltor så det blev endast en skrittrunda, vilket var rätt bra då de kände av turen från igår då vi pulsade i snön.
 
Igår blev det inge b&j då jag ändå inte hade orkat öppna matteboken så sent. Därför kommer det bli min söndag! B&j och matte, inte så jättetaggad, men jag får trösta mig med lite glass, haha ;)

Lurvboll

Publicerad 2014-02-01 20:10:00 i Allmänt 1 kommentar
 
Nu sitter jag ren och gosig i sängen. Håret luktar silverschampoo och jag känner mig varm i både kropp och själ. Som ni ser på bilden så behövde jag en dusch. Haha... Jag ska åka och köpa b&j om en liten stund, hehe ;) Jag behöver någonting som motiverar mig när jag ska plugga matte, annars går det inte alls. Om det är ngt som ger mig så stor ångest så att jag vill plåga mig själv och äta mina känslor så är det matematik. Ska försöka göra det bästa av matten genom lite glass, så får vi se om det blir liiiite roligare.
 
Vi har klippt Bobbsan lite idag, han blev så fin! Jag tog lite kort på honom före och efter. Det syns inte så bra på bilden vilket monster han var innan, det är före vi klippte honom, en riktig lurvboll. Nu är han jättegosig och ser inte längre ut som en puli (googla, you won't regret it) längre.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Att våga

Publicerad 2014-02-01 14:37:58 i Inspiration 0 kommentarer
"Det handlar väl om att våga. Men att våga är det läskigaste som finns. Att stå med sitt hjärta i handen och tveka, vågar jag ge bort det? Första gången var det så pirrigt. Vad har jag att förlora? Det visste jag inte då. Efter första gången är det mer skitläskigt än pirrigt. Att varsamt slå in sitt hjärta i ett litet paket och ge bort det, här får du en present, det är ditt nu. Du kan göra vad du vill med det. Ja men det är väl klart att det är skitläskigt, när vissa faktiskt har gjort vad de har velat med det. Kastat det i en sjö och plötsligt kan man inte andas längre, hej då nu drunknar jag.
 
Men att ge bort sitt hjärta till någon är den finaste presenten man kan ge. Och om personen som får det inte är varsam med det, då är det hans förlust och inte din. Hur rädd man än är i den sekunden man bestämmer sig att här får du, så är det häftigt på samma gång. Häftigt att man faktiskt vågar ge bort det mest värdefulla man har. Ännu häftigare när han faktiskt tar bättre hand om det än vad du själv gjort. Och om han tar det och sticker en kniv i det, tja, då har man i alla fall alltid kvar känslan av att man faktiskt vågade. Och vågar man ge bort sitt hjärta till någon som man hoppas på älskar en, då vågar man också laga det om det nu blir så att man får tillbaka det trasigt."
 
- Michaela Forni
 

Brunch

Publicerad 2014-02-01 12:20:53 i Allmänt 2 kommentarer
 
Sitter och äter frukost nu, haha, eller ska man säga lunch? Brunch kanske. När jag vaknade gick jag direkt ut till stallet för att rida Åskar! Jättegosig uteritt. Ni får ursäkta att jag la upp min frukost sådär fruktansvärt fint på bilden. Haha. Aint nobody got time to put the food nice and dandy. Jag är ju förfasen hungrig, vill ju äta maten så fort som möjligt, hehe...
 
Igår började jag kolla på The Wolf of Wall Street, men kollade inte klart då jag blev så uttråkad. Det tog mig cirka 5 timmar att kolla på den då jag måste ta pauser hela tiden för att jag blir så rastlös. Haha. Nu ska jag iaf äta min frukost medan jag ser klart på den!
 
Btw, har jag tappat det totalt eller är det redan första februari?