Did you die?

Publicerad 2014-03-31 19:52:43 i Allmänt 1 kommentar
 
Kom precis in från en härlig ritt i paddocken, aaah. Vi red verkligen i solens sista strålar, så underbaaart. Nu gör det dock riktigt ont i mitt knä och det kändes väldigt obehagligt när jag satt upp och skrittade. Under passet glömde jag dock bort smärtan, eller så blev knät van vid positionen. Om det var dåligt att jag ansträngde knät vet jag inte, det visar sig, jag ångrar mig iaf inte, hehe ;) Jo, jag kommer ångra mig om jag får en meniskskada och får problem med knät i resten av mitt liv. Men läkaren sa ingenting om att det kunde ske, sååå jag håller mig till läkaren. Nu ska jag lägga mig ner i sängen igen och ta värktabletter, give me dem drugs.

Jag kan bli glad för väldigt lite

Publicerad 2014-03-31 15:12:00 i Ytligt 1 kommentar
 
När jag kom hem satt jag mig direkt och gjorde en lista på vad jag skulle hinna med innan jag ska ut i stallet klockan halv 7 ikväll. Som vanligt gör jag klart listan snabbare än vad jag har förväntat mig. Det är i alla fall sjukt skönt att få avlasta mitt hjärta lite, haha, jag blir så stressad av så lite. Men nu är jag luuugn, tack vare planering. Planering är ALLT.
 
Tänkte visa vad jag köpte i Stockholm. Jag kan bli väldigt glad för väldigt lite. Om jag köper ett par solbrillor under en hel dag i Stockholm skulle jag kunna leva på den glädjen i flera veckor. Älskar solbrillorna jag köpte, aaah, de är perfekta. Köpte dem på River Island ♥ Sedan köpte jag foundation. Det var läge att köpa det nu, jag har varit ekonomisk och levt på rester från min syrras gamla foundations...ni anar inte hur snål jag är, måste få med varenda liten droppe. Haha! Köpte även en blending brush, även något jag har velat ha ett tag. 

Vet ni vad som saknas? Jag köpte även en oversize jeansjacka från Zara. Har suktat efter en sån så sjuuukt länge, men aldrig hittat en. Så går jag i Zara butiken och ser den hänga där och jag verkligen slänger mig och slår ner en hel folkmassa som om de vore käglor. Mhm, jag gillar min stora jeansjacka väldigt mycket. 

Stop worrying

Publicerad 2014-03-31 10:51:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Fanfanfan, hatar när du helt plötsligt får en våg av saker att göra. Stressen bara sköljer över dig och det känns som att någon står på ditt bröst när du ligger ner på golvet. När jag kommer hem från skolan ska jag plugga, för att pressa bort den där människan som står på mitt bröst och pressar ner mig till marken.

Igår kollade jag lite när Mc Coy reds i paddocken och direkt kände jag en sån abstinens, jag vill ju också rida! Sen i tisdags har jag inte ridit och sen i tisdags har jag lidit av grov abstinens, haha...det är som när man inte får äta den där kakan, då vill du ha den ännu mer. Ikväll ska jag iaf testa rida, men då på Mc Coy och barbacka, för att vara snäll mot knät. Han är lite (läs: extremt mycket) lugnare än Åskar och om Åskar sprallar iväg kommer jag inte kunna hålla mig kvar på grund av knät, vill inte riskera att ramla av på knät igen heller. Det hade väl gjort att min knäskål hade ramlat av.

Älsklingsmåndag

Publicerad 2014-03-31 07:36:27 i Allmänt 0 kommentarer
 
Jag har skönaste kläderna på mig idag, kan även vara de sunkigaste, men när du har ett svullet knä, det är måndag och bandaget på knät gör att det blir 10x större än vad det redan är och du inte får på dig några byxor. Då är det okej att ha mjukisbrallsen på sig ;)
 
Jag ska snart åka iväg till skolan, vi snackar mer när jag kommer hem! Slutar halv 1 idag, huuuur underbart? Älskar den här måndagen.

Den här stan drar ner oss till botten av ån

Publicerad 2014-03-30 13:07:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Sitter i bilen med mina nya solbrills och har håkan hellström på högsta volym. Det känns lite som sommar nu faktiskt, när det inte ens är april, haha ;)
 
Jag ska till Borlänge för att köpa nya ridbyxor och ridskor. De enda ridbyxorna som satt perfekt har nu feta hål på knäna tack vare Åskar...

F l o w e r s

Publicerad 2014-03-30 10:37:17 i Fotografi - Natur och växtlighet 0 kommentarer
 
Godmorgon! Jag vaknade innan 7 idag, men steg upp några timmar senare, haha. Jag hade så ont i mitt knä så jag vågade inte resa på mig. Jag har verkligen ingenting planerat idag, jag ska lägga upp en ny planering, träningsschema osv. Måste göra en ny som är skonsam mot mitt knä, kan inte direkt göra squats när jag inte ens kan gå i trappor. Huhu. 

Aja, känns som att jag kommer bli väldigt uttråkad idag, men ibland är det skönt att bara ta dagen som den kommer! Så den här söndagen kommer bli jättemysig. 

S l u t

Publicerad 2014-03-29 20:52:13 i Fotoalbum 0 kommentarer
 
Åååh, jag har så ont i mitt knä nu. Ligger helt utslagen i min säng och kan knappt röra på mig, haha...
Vi kom hem från Stockholm för en stund sedan. Jag tog på mig mjukisarna, tvättade av mig sminket och slängde mig i sängen med ett grey's avsnitt direkt när jag kom hem. Det känns i benen att du har gått i affärer och knuffats med människor hela dagen, lite hatkärlek till den känslan. 

Nu ska jag fortsätta kolla på grey's med knät i högläge. Vi snackar mer imorgon!

Frukost på sängen

Publicerad 2014-03-29 07:29:06 i Fotografi - Mat 0 kommentarer
 
 
Det är så sjukt, de senaste tre dagarna har jag vaknat exakt samma tid. Samma sak varenda gång. Jag slår upp ögonen och det känns som att jag inte ens somnade kvällen innan och har endast åkt fram i tiden då jag är så pigg. Jag trycker på knappen på min mobil för att se på displayen hur mycket klockan visar, 5.59. Tre. Dagar. I. Rad. Helt sjukt, jag är helt traumatiserad, haha.
 
Godmorgon förresten! Hur är läget? Jag har precis ätit frukost på sängen, lyxliv, haha. Jag är fixad och klar för en dag i storstan, måste bara leta rätt på några byxor som passar, mitt svullna knä gör det lite svårt att ha något annat än mjukis... att gå i stockholm med mjukisbrallor är väl inte så jättefab direkt. 

B r u i s e s

Publicerad 2014-03-28 23:21:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Ligger i min säng med världens magvärk. Min mage tål inte onyttigheter längre, den kapitulerar efter endast en tugga. Tog av mig bandaget från knät för att kika hur det såg ut och jag blev chockad över hur mycket svullnaden har lagt sig. Det är fortfarande rätt svullet, lite på andra knät också, haha, men sååå mycket bättre. Min stora svårighet just nu är dock trappor...kan inte böja knät så mycket än. Men det kommer! På bara 3 dagar har jag fått tillbaka förmågan att ta mig fram på mina egna ben, så jag är positiv.
 
Nu ska jag sova och ladda upp inför Stockholm imorgon, ååh, jag är så redo! Klockan ringer 6, så dags att sova. Godnatt, pussss

Stanna upp och andas

Publicerad 2014-03-28 20:15:07 i Fotografi - Natur och växtlighet 2 kommentarer
 
Jag har haft en så otroligt seg dag. Ändå har jag fått mycket gjort, hunnit andas, tänka på livet och kunna stanna upp, det som är så viktigt och nödvändigt. Vet ni en sak? Jag har hittat den perfekta balklänningen!! Helt av en slump. Den klänningen som gör att du tappar andan och känner djupt inombords att det är klänningen du ska ha. Du ser det framför dig och det gör dig så lycklig.
 
Jag har laddat upp mycket inför stockholm imorgon, jag ska dit för att shoppa med mamma, sedan möter vi även upp sis! Mitt shoppingsug är craaazy, har kollat på galet mycket kläder online och förberett mig för imorgon ;) Hoppas att vädret är lika fint imorgon som idag! 
 
Nu ska jag fortsätta glo på Let's Dance!

W i s h e s

Publicerad 2014-03-28 14:05:39 i Ytligt 3 kommentarer
 
Jag fyller år om 19 dagar, 19 år, jorå, det känns bra. Jag kan dock sluta åldras vid 20, när jag är 22 eller, hemska tanke, 25, kommer jag ha värsta åldersnojan. Hehe...

Jag gjorde en liten wishlist, jag har ju rätt dyra intressen och fick då begränsa mig lite och leta rätt på det billigaste av det jag behöver och såklart även vill ha.

- Nike air max 90 (hittade inte rätt färg, snyft)
- Nike air force 1
- Shorts #1
- Shorts #2
- Pants
- Bomberjacka
(+cirka allt från EstradeurNelly)
 
- Gråfilter
- Minneskort (bara för att jag endast har ett and that's not enough (!!!!!))
Canon EF 35/2,0 IS USM 
Sony NEX-5T
- Snyggare och större kameraväska

Livet har mycket att erbjuda

Publicerad 2014-03-28 10:40:39 i Texter 1 kommentar
 
Jag vill så mycket, efter skolan skulle jag både vilja flytta direkt, till Göteborg, bara för att kunna försörja mig som fotograf. Jag tror att det är väldigt svårt att bli så stor som jag vill bli i en så liten by som jag lever i. Kundkretsen eller kontaktnätet blir inte så stort som jag önskar. En annan del av mig vill vara kvar här hemma där jag har min trygghet, mina kompisar och hästar. En liten stund åtminstone, kanske endast under sommaren, eller lite längre. Arbeta och köpa en egen häst, träna och utvecklas, samtidigt som jag rider de jag rider idag. Det blir mycket, men inget du inte kan genomföra. Blanda vardagen med sena sommarkvällar med kompisar, trim i paddocken med min bästa vän i den gassande solen, som jag själv betalat för, eller en lång ridtur ute i skogen, bara massa bus, inga krav. Såklart även arbeta för att kunna betala, med egna pengar, för sin fyrbenta vän som man skulle kunna göra allting för.
 
Jag skulle dels vilja flytta för att hitta nya kontakter, träffa nya intressanta och inspirerande människor. Arbeta med något jag brinner för och älskar att göra, vara självständig med mitt eget företag och arbeta mot mina mål. En annan del av mig vill upptäcka, åka ut på volontärarbete, åka till USA på fotoresa, road trip genom Norge, upptäcka Frankrike och London. Livet har så mycket att erbjuda. Det gäller bara att lista ut vart man ska börja.

C l a s s y

Publicerad 2014-03-28 09:12:59 i Ytligt 0 kommentarer
1. LÄNK 2. LÄNK 3. LÄNK
 
Jag har stora problem att hitta en balklänning som jag fastnar för. Klänningen som gör att du på en gång vet "det där är min balklänning" när du kollar på den. De jag fastnar för är svarta och med öppen rygg. Det är ett måste, älskar när det är öppet i ryggen, mhm ❤ Jag vill inte ha något överdådigt, inga ljusa färger, haha, eller bling. Ingen "ordinary" balklänning för tusenlappen. Rätt basic och classy.

Fredag ❤

Publicerad 2014-03-28 07:21:41 i Videoklipp 1 kommentar
 
Godmorgon efterlängtade fredag  Jag var precis ut i stallet för att ta ut hästarna och ge dem frulle. Det är så härligt väder ute! Fåglarna kvittrar och solen lyser. Jag vaknar alltid jättetidigt nuförtiden, utvilad också, vilket känns grymt. Min klocka stod på 7 då jag tänkte att jag förtjänade lite sovmorgon, men jag vaknar strax innan 6, haha...

Jag kan även gå lite mer på benet nu så förhoppningsvis kan jag gå utan problem imorgon då vi eventuellt åker till Stockholm! Det här är min sista dag som jag är sängliggande, enligt mina planer, för att jag inte ska göra större skada och få något långvarigt. Då siktar vi på fredagsmys ikväll! Det var ett tag sedan, så det känns som en mycket bra fredag 
 
Jag klippte ihop en kort film på Åskar med gamla filmer från när vi tränade i snön för några månader sedan. Man har mycket tid över när man är sängliggande ;) Glöm inte HD!

Dags för ny planering

Publicerad 2014-03-27 15:29:00 i Allmänt 0 kommentarer
 ni får nya bilder när det inte tar mig flera timmar att ta mig till ställen, haha
 
Solen skiner och jag ligger i sängen och gosar med hunden och kollar på serier i sängen. Jag har skickat in två inlämningsuppgifter och har senare en spanska sak som jag ska träna på tills morgondagen då jag ska berätta om en bok muntligt, haha, åh vad kul. Nu ska jag försöka planera upp mina dagar, min förra planering måste nu ändras om då jag skadade mig. Den såg ut såhär:

Tisdag: Rida två hästar (well, det gick ju bra)
Onsdag: Rida två hästar
Torsdag: Rida två hästar
Fredag: Rida en häst
Lördag: Rida en häst
Söndag: Rida en häst

Jamen, yes, nu blir det istället sängliggandes, haha! Får sån ångest då jag hade gjort ett så bra schema och var så taggad på den här veckan och min grymma planering. Får mest ångest över att hästarna får stå, jag får dåligt samvete, haha... Fast Åskar verkade inte så positiv till att ha mig på ryggen ändå så han är nog rätt nöjd ;)

"Jag vill kunna kalla den MIN"

Publicerad 2014-03-27 10:42:00 i Hästarna 2 kommentarer
2014
 
Mitt inlägg "om jag hade köpt en egen häst idag" hade faktiskt en baktanke. Jag har haft funderingar på att köpa en egen häst, det ger mig den där lyckan, en lycka som är starkare än när jag såg ett grönt "godkänt" på dataskärmen när jag skrev kunskapsprovet för körkort och äntligen hade fått körkortet i handen. Den lyckan trodde jag inte var möjlig att slå, men så fort jag föreställer mig den där alldeles egna hästen, hästen du har fullt ansvar för, är jag nästintill redan där. Den är DIN, bara din. Tidiga morgnar, att avstå från den där kompiskvällen, eller festen i slutet av veckan, bara för att hänga i stallet med din bästa kompis får min mage att pirra till. 
 
Efter studenten kommer jag gå ut i arbetslivet, jag kommer ha en inkomst som förhoppningsvis är stabil nog för att ge en häst all den kärlek och vård den behöver. Det är dyra kostnader, men det går om man är villig att kämpa för det. Jag har inte fastställt något, men jag funderar på det. För den där tanken, att ha MIN alldeles egna häst i stallet bredvid, eller att sitta på balkongen en varm sommardag och se hur MIN häst går där på åkern och äter gräs och njuter av livet, gör att jag känner mig oövervinnlig och ger mig en så stor kärlek till livet.
 
Sedan jag var 9, då jag först började rida, har jag tagit hand om andras hästar. Jag har aldrig varit så tacksam som jag är för de som har gett mig den chansen. Men att ha gjort detta i 10 år nu, utan att ha fullt ansvar, att hela tiden kolla hur de har lagt upp schemat på hästen så att jag vet om jag ska ta en lugn tur i skogen eller ett hårdare pass på banan. Jag är tacksam, men det är dags att jag tar på mig fulla ansvaret.
 
Anirac's Calimero, Anirac's Björnbär, Primmi, Mc Coy, Björkhems Åskar, Nässla, Alfred, King, Ofeigur, detta är några av alla de hästar jag har tagit hand om, eller tar hand om nu, hästar som jag inte har fulla ansvaret för, hästar som inte är mina, men som jag älskar. Vissa så mycket så att det gör ont i själen när jag inte kan besluta om den får stanna eller gå vidare, lämna mig med ett hål i bröstet. Tänk att ha levt maktlös under 10 år och plötsligt återfå makten, inte ligga lelös på marken utan att kunna röra sig. Jag har gjort det i 10 år nu, därför vill jag ta på mig fulla ansvaret. Jag vill kunna kalla den MIN.

It's kinda basic

Publicerad 2014-03-27 09:55:00 i Ytligt 0 kommentarer
 
Hela gårdagskvällen låg jag i sängen och kollade på massa kläder, jag vill ha så mycket! Det är inte ofta jag köper något till mig själv då jag anser att jag redan har allt jag behöver. Sedan vill jag ha mycket, jag vill kunna skapa en ny, skitgrym, outfit varenda dag. Men jag är tacksam för det jag har, och är väldigt snål, hehe, så jag köper aldrig något till mig själv. Nu ska jag dock unna mig lite kläder från Nelly, har fastnat för Estradeur, allt är så snyggt ♥ gaah, det är som om du inte tagit värktabletter i hela ditt liv och sedan tar du en för smärtan i knät och hela du domnar bort och känner ingen smärta alls. Talar utifrån egna erfarenheter här, haha. Får ett sånt där megarus, har inte handlat något åt mig själv på säkert ett år eller mer och när det väl händer känns det som att du har klättrat upp på kebnekaise och erövrat världen. Att något så litet som nya kläder kan göra så mycket, haha!

Om jag hade köpt en egen häst...

Publicerad 2014-03-27 09:06:11 i Hästarna 0 kommentarer
...idag, då hade det varit en häst med en stark personlighet. Det är nästan löjligt att jag har kriterier som jag vill uppfylla, men egentligen handlar det om den där första blicken, känslan. När du första gången kollar in i hästens ögon och du vet, det pirrar till lite extra i magen och du tänker direkt "det här är min häst". Nu har jag dock kriterier och dessa är bland annat att det ska vara en storhäst, den ska ha driv, vara ambitiös och inte säga nej till långa galopper ute på vägarna, men samtidigt alltid tacka ja till att hoppa hinder i paddocken och umgås, bara hästen och jag. Det ska vara en häst som är positiv till allt, livsglad och som gärna visar det med små glädjeskutt. Den lite svårare hästen som kräver arbete, kräver en fast hand och någon som kan visa rätt väg. Hästen som man tydligt ser har det i sig, den kan hoppa hus och har ett steg som syns tydligt när den sträcker ut i en flygande trav och en galopp där manen flyger i vinden när den busar i hagen med sina hästpolare. Men hästen är inte där ännu, den behöver vägledning och någon som kan kämpa tillsammans med den. Detta är hästen jag drömmer om, driv, kämparglöd, ambition och livsgnista.
 

T o r s d a g

Publicerad 2014-03-27 08:32:25 i Allmänt 0 kommentarer
 
Godmorgon! Jag ligger fortfarande under täcket och kommer spendera resten av dagen här också. Min kropp är så öm så att jag får ont i huvudet, jag sover väldigt konstigt under natten då jag är rädd att hamna i ett läge som gör ont i benet, därför är min nacke helt messed up nu. Anyways, jag missar inte så mycket och kommer plugga hemifrån, så det är no big deal. 

Vad ska ni hitta på idag då? Jag såg på twitter att det är 10 måndagar kvar till sommarlov och det stämmer ju!! Helt sjukt. Det är endast 2 veckor kvar till påsklov och sedan 8 veckor kvar till studenteeeen, de sista veckorna kommer ju vara så fett kul också. Hoppas att ni får en grym torsdag ♥ snart är det fredag, kämpa liiiiite till, ni klarar det!

I would kill for this

Publicerad 2014-03-26 20:24:03 i Ytligt 1 kommentar
LÄNK // LÄNK // LÄNK // LÄNK

Shoe heaven

Publicerad 2014-03-26 17:56:00 i Ytligt 1 kommentar
 
 
Mhm, mitt hjärta smälter  Kollar runt på lite skor och kläder och fastnade på NLY shoes. Dessa skor är några av mina favoriter, observera några ;)

Det finns hopp för mänskligheten

Publicerad 2014-03-26 13:14:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Vet ni vad? när jag kämpade med mina skolböcker och kryckor stannade det upp en kille och frågade om han kunde hjälpa mig. Alltså, existerar det ens såna killar? Jag blev så glad och chockad, trodde att det var ett sjukt skämt. Haha! då har man verkligen inte en så positiv syn på mänskligheten, men det finns ännu lite hopp ;) det gjorde iaf hela min dag! 
 
jag ska sluta snacka om mitt knä nu då det känns som att man söker uppmärksamhet så fort man är skadad, it stops now. Btw, jag hade ingen fraktur, jag kommer ha ont i ngn vecka men inget mer än så, YES! Jag hoppas att jag klarar mig utan kryckor imorgon, haha, så slipper jag känna mig så svag och behövande. Avskyr att be om hjälp. Anyways, nu snackar vi om något roligare!
 
Är på väg hem från skolan nu och ska sedan lägga mig i sängen med någon serie för att senare ta kvällen på hästarna, haha. Hoppas att ni får en grym dag och all cred till killen som hjälpte mig i skolan idag!

Röntgen

Publicerad 2014-03-26 08:36:00 i Allmänt 2 kommentarer
 
Godmorgon! även fast jag inte fick mycket sömn inatt är jag riktigt pigg, fick lov att ligga på rygg pga knät och jag kan inte sova med helt raka ben och på rygg, haha... Mitt knä är mycket bättre idag iaf, så det känns grymt! var inne på röntgen nyss och väntar på "resultatet" eller vad man säger, haha. Så vi snackar mer sen!
 

Dagens galning

Publicerad 2014-03-25 21:42:03 i Dagens pass 0 kommentarer
 
Jag var så upptagen att skratta åt mig själv så jag glömde bort att jag skulle skriva lite om dagens pass, utöver avramlingarna. Han var G R Y M. Det blåste väldigt mycket, vilket blev en stor faktor till varför han var mer i luften än på marken, men detta gjorde vi till något bra och fick ett tryck i ridningen. Framåtdrivning, fjäderlätt i handen och sådär härligt känslig. Endast genom tankekraft kunde jag få honom att ta korrekt galoppfattning och det var inte en snål en, utan verkligen upp, inte fram, utan upp. För att sedan galoppera i en kontrollerad och lugn galopp. Vi har jobbat på detta under uteritterna, därför kändes det så jäkla grymt att det har gett resultat och att han har blivit så ofantligt duktig. Sedan lyckades vi även ta en kontrollerad galopp på volten, ett helt varv. Ni som läst min blogg länge vet ju vilka svårigheter han har för det, men det går framåt!
 
Sedan skulle jag börja arbeta honom i vänster varv, här var han lite stelare och tyckte då att det blev lite jobbigt. Han blev även lite uttråkad...skitponny. Därav, "hejdå!" och *SWOSCH*. Sedan ligger jag där i gruset, för andra gången. Men på något sätt är jag glad och har adrenalinpump från den delen som gick sådär grymt bra, för jag ser bara allt annat istället för katastrof avramlingarna, då han aldrig gått så bra tidigare som han gjorde idag. Han var lätt att arbeta med, han var positiv, framåt och bar upp sig helt själv utan någon större inverkan från min sida. Aaaah, kändes så bra. Det fanns en så bra känsla, en känsla som jag minns saknades i höstas och sist vi red i paddocken.
 
Sammanfattningsvis, var ponnyn grym idag. Ger lite hat till honom på grund av de två avramlingarna, hästjävel, men shit happens. Får helt enkelt hålla i mig bättre nästa gång.

It's going down, i'm yelling timber

Publicerad 2014-03-25 20:49:00 i Humor 2 kommentarer
 
 
Jag skrattar verkligen ihjäl mig åt min misär. Men visst är det inte bättre att skratta åt det? Det ser ju helt sjukt ut, haha... Detta är den första avramlingen, denna skrattade jag åt jättemycket när det väl hände då jag landar rätt ner i en vattenpöl, om det hade varit en film på den andra avramligen hade jag nog inte skrattat lika mycket, inte än, kanske när jag kan ta mig framåt utan kryckor, haha.
 
Jag skrattar åt min andra avramling också, jag skrattar åt faktumet att jag flög åt helvete och att det måste sett sjukt kul ut om man såg hur jag låg på marken och försökte, med all min kraft, kravla mig upp och haltande ta mig till staketet för att sätta mig och andas igenom smärtan. Jag skrattar åt att den här avramlingen ni nu får se inte är någonting jämfört med den andra. Nu har det ju hänt och jag kan inte göra något åt det, vad är då bäst att göra, skratta eller gråta? Jag väljer iaf att skratta och jag har skrattat så mycket så att tårarna började rinna.
 
 
 
Jag kan verkligen inte sluta skratta åt den här filmen, har spelat den säkert 100 ggr nu och det blir bara roligare varje gång, HAHA.

Jag har väntat på att ponnyn ska ta mig till akuten

Publicerad 2014-03-25 19:54:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Jag ligger nu med mitt ben i högläge med ett dunkande knä. Jag tror att jag aldrig har skrikit så mycket av smärta som jag gjorde när jag skulle ta mig till sängen för att lägga mig här. Åskar slängde av mig två gånger idag...första gången i en vattenpöl, har det med på film, HAHA, och andra gången slutade väl inte riktigt så bra, om man jämför. Jag trodde att min knäskål flög av och landade 100 meter bort och jag förfarade att jag var tvungen att åka till akuten för att vrida till knät så att det landade rätt. Det är sånt som händer intalar jag mig själv, visst känns det surt då läkaren på akuten sa att jag skulle ha svårt att röra mig på några veckor och att jag inte kunde träna på ett tag. Faaaaan. Men jag ser ändå ljust på detta, även fast jag måste hoppa på kryckor till hästarna imorgonbitti för att ta ut dem och ge dem mat innan jag åker till akuten igen för att röntga knät då röntgen inte var tillgänglig idag.
 
Man lär sig av ALLT och nu lärde jag mig att det inte alltid är så jäkla kul när Åskar sprallar omkring och blir galen rodeohäst. Jag brukar skratta, jag skrattar alltid och jag håller mig alltid fast. Det är ingen big deal, han är glad och han har energi. Han är så levnadsglad att det kan bli lite för mycket ibland, hur kan jag inte skratta då när jag sitter på hans rygg när han gör glädjeskutt samtidigt som han springer i 40 km/h? Den här gången lärde jag mig dock att det inte alltid är kul, jag kan faktiskt ramla av och skada mig svårt, som den här gången. Därför är jag ändå glad att detta hände, jag kanske behövde det.
 
Nu ska jag iaf spendera resten av min kväll i sängen, med benet i högläge och med massa serier. Ni ska få film från ridpasset och en utvärdering om hur det gick förövrigt ;)

Waffles

Publicerad 2014-03-25 14:44:00 i Fotografi - Mat 1 kommentar
 
Jag är sååå mätt. Direkt när jag kom hem ställde jag mig för att göra våfflor, blev chockad över hur lyckade de blev, haha...man kan inte direkt kalla mig för begåvad i köket, men den här gången lyckades jag! Jag hade dock hellre velat ha feta american waffles, mmm, men jag hade inte tid att leta rätt på ett sånt recept då jag vill hinna andas, blogga och bara ta det lugnt innan jag drar mig ut till stallet. Så, jag ska alltså andas lite nu och kolla klart på mitt grey's avsnitt som jag startade på medan jag åt, sedan traskar jag ut i stallet för att rida två hästar. En heldag i stallet, mhm, känns bra.

Vet att det är svårt att tro

Publicerad 2014-03-25 12:26:00 i Fotoalbum 0 kommentarer
 
Hittade dessa bilder i mammas mobil! Tro det eller ej, men den där söta lilla saken är jag. Tror jag, eller så är det min syrra, men jag är 80% säker på att det är jag. Haha... När jag frågade mamma vem det var, jag eller min syster, får jag som svar. "Jag tror att det är du....jag är inte säker. Du och Louise var ju så lika". Det är bra mamma, bra att du ser skillnad på dina döttrar. Vi kan dock ignorera faktumet att det här och det här också är jag...

Jag slutade innan klockan hade slagit 12 idag, alltså är inte livet grymt? Nu sitter jag och väntar på min chaufför som har lektion ;) Skrev ett sms till mamma och frågade om hon kunde göra iordning våfflor tills jag kommer hem, endast för att jag ska hinna äta det innan det har blivit mörkt då jag vill ta kort och lägga upp här...alltså tönt.

Godmorgon tisdag

Publicerad 2014-03-25 08:43:10 i Allmänt 0 kommentarer
 
 
Gooooodmorgon! Jag har verkligen haft en god morgon, haha. Hängde i stallet i en timme imorse och solen klättrade sig högt upp på himlen medan jag gick en promenad när jag väntade på att hästarna skulle äta upp sin go-frulle. När jag tränar så mycket och det är ljusare på morgonen vaknar jag alltid före klockan, till och med idag då den ringde halv 6. Det är så skööönt för jag vaknar pigg också, jag öppnar ögonen och känner mig klarvaken och taggad på en ny dag, nya utmaningar och erfarenheter rikare.
 
Efter skolan kommer jag gå ut till stallet på en gång för att motionera hästarna. Jag tror att jag tar en lugnare uteritt med Mc Coy, endast jogga lite, för att stretcha ut hans stela muskler lite. Sedan rider jag Åskar i paddocken, känna av honom lite då vi inte har ridit dressyr i paddocken sen förra året och innan snön. Jag känner mig taggad inför den här dagen! 

Jag-tar-den-som-den-kommer-dagen

Publicerad 2014-03-24 21:04:00 i Fotografi - Natur och växtlighet 1 kommentar
 
 
Den här jag-tar-den-som-den-kommer-dagen spenderades med några kompisar. Åkte in till stan en stund för att umgås, vilket känns grymt då jag har mycket hästar och lite tid till något annat under alla andra dagar. Jag har blivit bra på att få en bra balansgång mellan kompisar, hästar, skola, träning, samt egen tid. Vilket jag tycker är enormt viktigt! Man får prioritera, strukturera och planera, då går allt. När jag kom hem tryckte jag i mig mat, panerad spätta och massa spenat, mhm. Åt så groteskt mycket, haha. Nu sitter jag mest och funderar på om jag ska träna eller inte, det skulle vara välbehövligt att bara chilla lite. Få ner pulsen och smälta maten, pulsen blir ju skyhög när man äter, det är ju så gott.
 
Imorgon har jag morgonen på hästarna, klockan ringer halv 6 och då går jag direkt ut för att ge hästarna frukost i sina boxar. Sedan springer jag ut på morgonjoggen, medan de äter upp maten. När jag sedan kommer tillbaka kommer jag släppa ut dem och mocka och göra det gosigt i stallet. Tänk er hur skönt det kommer bli att sedan komma hem och äta en fet frukost, åååh, perfekta morgonen.
 
Ps/ våffeldagen imorgon, taggade till så sjukt mycket när jag såg det i min kalender imorse, haha. Nu taggar vi till, yaaaas.

Classy spring

Publicerad 2014-03-24 15:15:00 i Ytligt 0 kommentarer
Classy spring

 
Jag kom hem för en liten stund sedan och har smällt i mig något att äta, finns inget bättre efter flera timmar bakom skolbänken utan mat, haha. Den här dagen är en sådan dag som jag tar som den kommer, jag har inga hästar idag, eller något som jag verkligen måste ta itu med. Hur skönt låter inte det? Nu funderar jag på att hoppa ner i badkaret, eller att gå på en promenad...hm...det lutar mot att tända lite ljus och bubbla lite i badkaret, bara aaandas. Förövrigt har jag haft en jättebra skoldag och jag är nästintill taggad inför resterande skoldagar då jag vet att de kommer vara lugna, återigen, tack vare mina pluggtimmar i helgen. Sååå värt det ♥
 

Nike splatter

Publicerad 2014-03-24 11:30:00 i Träningsoutfits 0 kommentarer
LÄNK // LÄNK

Sneakers ♥

Publicerad 2014-03-24 10:16:31 i Ytligt 0 kommentarer

Tagga måndag

Publicerad 2014-03-24 07:06:01 i Allmänt 0 kommentarer
Godmorgon! Måndags-ångest? När väckarklockan ringde och jag steg upp ur sängen kändes det inte alls jobbigt. Jag är mest taggad på att få lämna in alla uppsatser och få bocka av allt på att göra listan. Jag är i fas tack vare mina pluggtimmar igår, så då blev det helt plötsligt en väldigt soft vecka.
 
Jag har en halvtimme på mig tills bussen kommer, så då passar jag på att kika in här och höra hur ni mår. Vi hörs mer under dagen!

Run while you can.

Publicerad 2014-03-23 18:53:32 i Träning 0 kommentarer
 
Nu sitter jag återigen under filten, nyduschad och med möra ben. Går inte att bli bättre än så. Det är så skönt att sätta sig ner på kvällen för att koppla av när man har haft en produktiv dag och känt att man har gjort det absolut bästa av den. Därför ska jag nu bara andas och ladda upp inför en ny vecka! Jag är peeeepp.

Pre workout

Publicerad 2014-03-23 15:50:00 i Fotografi - Mat 1 kommentar
 
 
Jag har setat i 4 timmar med allt plugg som ska vara klart i veckan och känner mig rätt stolt över mig själv. När du väl bestämmer dig för att få saker gjorda, då blir det inte ens jobbigt. Satt på mitt rum och skrev om hur Alzheimer uppfattas i media och psykiska, fysiska och sociala konsekvenser med sjukdomen. Samtidigt som jag skrev meningen "tidigare experiment har visat att cytokinet interleukin -1b influerade nivån av neurotransmittorer såsom serotonin, noradrenalin och acetylkonin" log jag och bara "aha, intressant", haha, ja, bra att jag håller mig road.

Jag blev klar fortare än väntat med studierna och ska snart ut på milen, men innan det, pre workout i form av yoghurt, bär, kokos och nötter. Mhm.

Plugg-söndag

Publicerad 2014-03-23 12:38:00 i Allmänt 1 kommentar
 
Jag la mig under en filt med gårdagens fläskfilé och kokta grönsaker och ett grey's avsnitt när jag kom in från stallet.
Nu känner jag att jag har hämtat upp lite extra energi för att kunna ta mig igenom några timmar plugg. Jag kommer tillbringa den här dagen med allt som ska lämnas in under veckan som kommer på grund av att jag vill ha en lugn vecka. Jag har hästarna väldigt många dagar och vill då spendera tid i stallet utan att känna mig stressad. Så även fast jag har en rätt seg plugg-söndag framför mig så känns det ändå grymt för det betyder att jag kommer få det chill i veckan. Så för mig gör det ingenting. Jag får göra det bästa av det helt enkelt, som alltid!

Gos

Publicerad 2014-03-23 10:33:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Godmorgon! jag gick upp 10 minuter i 9 och sprang ut i stallet för att rida Åskar, som alla andra helgdagar ;) vi håller nu på att duscha Mc Coy efter vår uteritt, han tycker att det är sååå skönt, och vi ska snart även duscha Åskar. Han har lite mindre tålamod än Mc Coy och vill gärna knuffa på en, klia på en med mulen och vara med på allt som händer. Men samtidigt tycker han, innerst inne, att det är skönt. Han vill bara inte erkänna det ;)

P a u s

Publicerad 2014-03-22 19:24:47 i Fotografi - Mat 1 kommentar
 
Pausade en stund med bilderna, det blir bara enklare och enklare att andas allteftersom det blir mer organiserat, haha, pedant, med en smoothie och ett grey's avsnitt. Nu ska jag fortsätta med bilderna! Det blir så braaaaa.

Cause all of me loves all of you

Publicerad 2014-03-22 17:10:10 i Fotografi - Hästar 0 kommentarer
 
Hittade dessa två, helt oredigerade, när jag rensade bland bilderna! Jag slängde på lite svartvitt och fixade med kurvor and voila. Känns som att min mage gråter på grund av hur fina båda två är på den vänstra bilden.
 
Dessa tog jag den 29 december, då förstår ni kanske hur mycket bilder det är att rensa om jag tar bilder varenda dag. Mm, jag har en del att göra idag. 

Välkomnar våren igen ♥

Publicerad 2014-03-22 16:06:13 i Fotoalbum 0 kommentarer
 
Det är så skönt att komma in från en härlig promenad och sätta sig i soffan med mat och det senaste tvd avsnittet. Jag har chillat ett tag nu och ska snart sätta fart med alla bilder, det ska bli så skööönt att rensa och få alla bilder redigerade och klara. Jag tar bilder varenda dag så jag fyller ju på hela tiden, man hör nästan hur min dator hostar av ansträngning desto mer börda jag lägger på den med alla mina bilder, haha...

Grillmys

Publicerad 2014-03-22 13:37:44 i Fotoalbum 0 kommentarer
 
Gårdagen var som förväntat jättemysig, vi grillade korv och hade massa snacks framme. Det, blandat med deep-talk och massa skratt, gjorde kvällen riktigt bra. Det enda som hade kunna gjort kvällen bättre vore om det hade varit sommar och man slapp förfrysa, haha... Men när vi väl var inne som djupast i vårat samtal så glömde man bort kylan och den där mysiga fredagskvällen skapades. 
 
När jag kom hem somnade jag till ett grey's avsnitt och vaknade 3 på natten, drog mig upp ur sängen, borstade tänderna och kröp under täcket, haha. Det är ju meningen att man ska tagga till på fredagar? Men det slutar alltid med att jag ligger utslagen i min säng.
 
Jag ska ta en promenad med Bobby nu och senare tror jag att jag antingen pluggar eller fixar med alla bilder jag har i datorn, har självklart inte tagit mig i kragen för att göra det än, jag får se vad som låter mest lockande. 

*Intar stolsits*

Publicerad 2014-03-22 11:21:45 i Dagens pass 0 kommentarer
 
Tjena! Jag sitter här med min frukost och ska snart hugga in, men tänkte snacka lite med er först ;) Jag vaknade vid 7 idag och fick nästan panik för jag trodde att jag hade försovit mig och skulle till skolan, känslan när man inser att det är lördag och man kan sova lite till, aah. Jag hade väckarklockan på 20 i 9 för jag tyckte att jag förtjänade lite sovmorgon, hehe. Vid 9 skulle jag vara i stallet för att rida ut på Åskar därför blev frullen lite senare, bästa starten på dagen!
 
Han var lite smådryg idag, antagligen på grund av att han fäller, hoppade omkring på hela vägen på grund av att allting var sååå farligt, men egentligen ville han endast komma undan arbetet. Det är bra att man känner sin ponny ;) Jag får lov att hålla om honom hela tiden då han lätt blir ostadig och "svajjar" på vägen och detta har gjort att hans päls har blivit avskavd vid skänklarna, panik, så påpekar Ulrika det när vi rider. Jag bara, omg *intar stolsits*, haha... Nästa vecka kommer jag vara hästvakt flera dagar och då ska vi arbete stenhårt i paddocken på sidförande och övergångar, för att jag ska slippa vara på så mycket med skänklarna och kan påverka med mindre hjälper och med mer sits.

Välkomnar helgen

Publicerad 2014-03-21 15:22:46 i Allmänt 0 kommentarer
 
Kom hem från skolan för en liten stund sedan och har satt på mig något liiite skönare än strumpbyxor och kort, vippig kjol. Ni anar inte vilken panik jag fick när jag klev ur bilen och det var storm ute och stormen drog upp min kjol till näsan. Sedan skulle jag gå flera meter för att komma in i skolan och säkerheten och går och håller i kjolen, samt går med ryggen mot träd, hus och allt som kan dölja min rumpa om den skulle blåsa upp, haha...
 
Hur härligt är det inte med heeelg? Helgen startar också med vårväder, aaah, gryyymt. Denna fredag kommer jag spendera med några kompisar, vi ska grilla. Hur mysigt? Jag tycker iaf att det inte kan bli så mycket mysigare än så. 
 
Hörrni, jag måste berätta en till sak. När jag smsade min kära kompis Fanny gick jag in i en glasdörr i skolan och mitt röda läppstift gav ifrån sig ett avtryck på glaset, jorå, om jag inte var redo att ta studenten och lämna skolan innan så är jag extremt redo för att avsluta skolan och aldrig återkomma.  

Dags att köpa nya ridbyxor

Publicerad 2014-03-21 12:00:00 i Hästar - Utrustning 0 kommentarer
 
Jag är i stort behov av nya ridbyxor. Jag har ett par ridbyxor som jag köpte för något år sedan och de sitter gött på benen och är i rätt längd. Resten av mina ridbyxor...ajajaj...de är så korta så att de inte går längre ner än hälften av min vad. Haha... Jag har ett par ridbyxor som jag hade när jag var 9, de satt en gång jättebra, men nu sitter de väl inte sådär jättetrevligt på rumpan och lämnar ett stort utrymme mellan mina ben, som om jag vore kille och faktiskt hade något att förvara där i utrymmet som byxorna lämnar mellan benen, när jag rider. Så, det kanske är dags att skaffa ett par nya ridbralls, haha!

jag vill hinna säga allting innan jag ska gå

Publicerad 2014-03-21 10:30:52 i Fotografi - Hästar 1 kommentar
fina Mc Coy 
 
Tänkte först lägga upp den här bilden också, men det hade förstört känslan lite.

Jag är tacksam.

Publicerad 2014-03-21 09:15:00 i Texter 0 kommentarer
Många av dagens skolungdomar, majoriteten, inser inte hur tacksamma de borde vara till skolan. Det är nu, sista året på gymnasiet som jag har kommit till insikt. Visst bringar skolan mycket press och stress, men allt som skolan ger dig är inte endast negativt. Det du tycker är onödigt att lära dig i skolan är egentligen väsentligt till arbetslivet, kanske inte allt, det kan jag hålla med om ibland, men det är mycket som förbereder dig för mycket inom vuxenlivet.

Genom att redan från ung ålder lära sig att analysera och reflektera har jag lärt mig att reflektera över hur mina beslut kan påverka, hur jag borde tänka till över konsekvenserna över mitt handlande. Det jag är mest tacksam för är hur de ständigt har försökt plåga oss ungdomar med alla muntliga uppgifter. Hur vår nuvarande engelskalärare alltid startar varje lektion med en "oral exercise" och alltid ger oss uppgifter som ska redovisas för klassen, i både engelska och svenska. I tvåan insåg jag inte hur detta skulle utveckla mig, hur mycket det skulle hjälpa mig genom allt jag skulle bli utsatt för, lika väl i arbetslivet som utanför. 
 
Att ställa sig framför en jury x antal gånger genom UF året och inte känna nervositet, inte känna det där behovet av att springa därifrån och fly från obehaget, fly från alla som sitter och lyssnar på vad Du har att säga. Att ställa sig framför en jury helt ensam och försöka sälja min produkt och inte frysa till is, få blackout och ha hjärtat så högt upp i halsen så att du tror att ditt huvud ska explodera. Detta är något jag aldrig ens skulle tänka tanken att göra, för endast tanken gav mig panik. Skillnaden från då är att jag kände mig ivrig på att anta utmaningen, jag såg det som ett tillfälle för mig att utvecklas ännu mer.
 
Jag är tacksam för alla år som skolan har plågat mig genom alla dessa muntliga presentationer, endast ordet gav mig panik, men nu blir jag ivrig, ivrig att göra min röst hörd, ivrig att ha alla ögon på mig, ivrig att utvecklas och dela med mig av allt jag har att säga. Jag är tacksam för mycket som skolan har gett mig. Även fast de har gett mig några panikartade stunder, svettningar och darrningar, hjärtattacker och svårigheter att andas, så är det ändå de som har hjälpt mig igenom detta. Nu kan jag sträcka på mig, ställa mig framför gruppen av människor, kolla dem i ögonen och hålla ett föredrag där jag stolt visar dem saker ur mitt perspektiv.

F r e d a g ♥

Publicerad 2014-03-21 07:20:51 i Fotografi - Djur 0 kommentarer
 
Godmorgon! Äntligen fredag  Jag är redo att dra mig mot skolan och har varit redo ett tag nu. Första lektionen är spanska och sedan har jag 3 timmars hål och tänkte då sitta och göra klart lite skolarbeten, rätt skönt att ha en lugn helg utan någonting alls som tynger dig. Sedan har jag iiiingen aning vad som händer när jag kommer hem från skolan, så har det inte varit på ett tag, så det är skönt att bara ta den här fredagen som den kommer. 
 
Jag hade väntat mig en hemsk träningsvärk idag när jag vaknade, men jag klarade mig! Känns sjukt skönt för de senaste dagarna har jag haft så ont i benen att jag inte ens kunde rida utan att se ut som att jag skulle bajsa på mig. Men träningsvärken kommer kanske senare på dagen när jag har rört på mig lite, den brukar ofta komma lite i efterhand...can't wait.

I love it

Publicerad 2014-03-20 20:13:21 i Träning 0 kommentarer
 
Körde nyss ett cardiopass, med lite styrka, heeeelt sluuuut. Det som är annorlunda från förut när jag tränade var att jag snarare led igenom passen, när det brände ville jag bara hugga av mig benen, men nu älskar jag när det bränner och jag njuter verkligen igenom passet. När jag var som tröttast och kröp upp från golvet och skakade så mycket så att hela vardagsrummet skakade, vi har ett väldigt gammalt hus, haha, kände jag bara "jag kan fortfarande ställa mig upp, vi kör tills jag inte kan röra en muskel!". Jag tycker att jag lyckades rätt bra med det, haha.
 
Jag är riktigt nöjd med dagens träning helt enkelt, svetten rann, det brände rejält i kroppen och jag kämpade mig igenom det, samtidigt som jag njöt. Nu ska jag hoppa in i duschen och smörja in mig i lite väldoftande lotions, känns som en skön idé när jag sitter här i soffan och har ryggsvett som sakta glider ner mot rövspringan.

Little ball of fur

Publicerad 2014-03-20 17:18:00 i Fotografi - Djur 0 kommentarer
Min view för tillfället.
 
Att fotografera svarta pälsbollar är som ni ser inte min expertis.

S a l l a d

Publicerad 2014-03-20 17:00:50 i Fotografi - Mat 0 kommentarer
 
Har precis tryckt i mig detta. Det gick rätt fort med tanke på att jag inte har ätit sen frukost, hehe. Yes, det var lika gott som det ser ut. Det ligger en lax där under all sallad också, haha. Jag åt den här salladen till det senaste Walking Dead avsnittet, men pausade för att säga ett snabbt hej till er, och ska snart klicka på play igen för att se klart avsnittet. 
 
Hur har er dag varit so far? Att sluta 10 över 4 och avsluta med en engelska presentation var inte så farligt som man kan tycka, det var faktiskt rätt kul. Skolan har ändrat min inställning till att prata inför folk helt, jag känner nästintill ingen nervositet alls, en liten gnutta bara, men detta beror endast på att man vill prestera och få ett bra betyg. Det är lite, nu sätter du det där A:et, nu gäller det. Endast en känslokall robot skulle inte känna press och nervositet då.

Tell me why we shouldn't

Publicerad 2014-03-20 13:03:18 i Ytligt 0 kommentarer
Tell me why we shouldn't

morning tea

Publicerad 2014-03-20 08:18:00 i Fotografi - Mat 1 kommentar
 
Godmorgon!
Torsdagar är min stora hat-dag. Låååång och jobbig skoldag med endast långa lektioner, det känns som att man kommer hinna dö innan man får kliva ut genom dörren och lämna skolan. Men torsdagar känns ändå på något sätt helt okej på grund av att det är torsdag och väldigt nära helgen. Så det känns ändå som en bra dag! 
 
Jag ska dricka upp mitt te och sedan dra mig mot skolan med religion som första lektion och uppsatsskrivande. Jorå, känns faktiskt bra, då behövs det inte lika mycket arbete på fritiden. Efter skolan drar jag mig hemåt och tar in hästarna för att återigen ha lite kvällsmys, kanske hittar på något med Åskar också, beror på om det snöar lika mycket som igår, hehe. Hoppas ni får en grym torsdag ♥

Himlen blev färglös, oföränderligt grå

Publicerad 2014-03-19 18:24:31 i Fotoalbum 0 kommentarer
 
Jag drog ut till stallet direkt, istället för att ta upp dokumentet på datorn som heter "A-arbete naturkunskap". Hästarna var rätt glada över att få komma in under tak, så det kändes bra att ladda upp inför någon timme plugg med att gosa med två blöta hästar och lyssna när de nöjt tuggar i sig hö. Nu sitter jag återigen framför teven med mina gosetofflor, pyjamasbyxor och feta mjukiströja.

Nu ska jag öppna upp det där dokumentet som jag så gärna bara vill lägga i en mapp som heter "RÖR EJ I NÅGOT LIV NÅGONSIN".

De har det rätt gött just nu

Publicerad 2014-03-19 18:00:13 i Fotografi - Hästar 0 kommentarer

Hallå, våren? Är du där?

Publicerad 2014-03-19 16:50:48 i Allmänt 1 kommentar
 
Såhär mycket snö finns i luften just nu, hallå, det var ju vår för bara några dagar sedan? Äsch, man får se det mysiga i det och ta tillvara på den här snön. För snart är det faktiskt vår på riktigt! Där ser ni även Åskar och Mc Coys hage och längst ner paddocken. Så jag har det rätt gött som bor granne med mina älsklingspolare på fyra ben ;)

Jag kom hem för en liten stund, okej, det var för mer än en timme, men jag har setat läääänge med gårdagens rester och bara tagit det lugnt. Ända tills jag började gäspa alldeles för mycket och började bli uttråkad. Så då ska jag sätta mig med mina feta uppsatser, snark. Sedan drar jag mig ut till hästarna och har lite kvällsmys där. 

Alla dessa uppsatser

Publicerad 2014-03-19 13:59:00 i Fotoalbum 0 kommentarer
 en mindre rolig bild från mässan, hade några roligare bilder på Anna med tigermålning i ansiktet, kanske inte så uppskattat om det hamnar här ;)
 
DÄR slutade jag för dagen. Skoldagarna blir bara bättre och bättre. Vi har väldigt fritt på tisdagar och onsdagar då vi har UF och nu arbetar vi med gymnasiearbetet, som nästan är klart! Morgondagen kommer dock bli en seg dag då jag har en engelska redovisning till 10 över 4, hur seg i huvudet kommer inte jag vara då. Haha.
 
Jag kommer sitta här i skolan en liten stund till och plugga på några jobbiga uppsatser, sedan drar jag mig hemåt och kaaaanske drar på mig ridbrallsen för att sedan hoppa upp på hästryggen. Snön vräker ner så det lutar mot att hålla sig under tak, mys i stallet låter väl ändå rätt okej det också.

O n s d a g

Publicerad 2014-03-19 07:39:25 i Allmänt 0 kommentarer
 
Det är så härligt att vakna upp till att det är ljust ute. Jag vaknar alltid så fort det blir ljust i rummet då det är omöjligt för mig att sova om det är ljust, vilket är rätt skönt för det är sjukt skönt att vakna i takt med att solen går upp. Godmorgon förresten! Hur mår ni idag? Jag mår bra! Lite småstressad när jag tänker på alla uppsatser som ska skrivas och skickas in snart, men det löser sig, det gör det alltid.
 
Efter skolan ska jag, som alla andra dagar i veckan, gå ut till stallet och rida Åskar. Idag blir det nog ett pass i paddocken, antingen lite hjärngympa från marken, eller lite lösgörande arbete uppsuttet. Jag drar mig mot skolan om en timme och jag är redan klar, så då ska jag få lite plugg klart, för att släppa på stressen lite och slippa plugga ikväll när jag kommer in från stallet ;)

Tisdagskväll

Publicerad 2014-03-18 20:28:00 i Fotoalbum 0 kommentarer
 
Smällde precis i mig maten, eller "någon kycklingfilé inlindad i bacon sak", och ska snart försöka resa mig upp och ta mig till duschen. Mina ben och rumpa is killing meee. Hur gammal var jag nu igen? 18 eller 80? Sedan spenderar jag resten av kvällen framför grey's, innan jag intar sängen. Liiiiivet.

Att rida med träningsvärk

Publicerad 2014-03-18 19:34:00 i Dagens pass 0 kommentarer
 
Satt mig precis ner i soffan med Vänner påslagen på teven, ni anar inte hur påfrestande det är att endast sätta sig ner på grund av en hemsk träningsvärk i benen, yäääy. Ni kan inte ens föreställa er hur påfrestande det var att rida Åskar idag, haha. Det finns sååå många muskler i människokroppen och jag hade träningsvärk i precis de muskler som krävs för att rida lätt, så där sitter jag som en vante och kan knappt påverka Åskar alls. Detta tyckte förstås han var kul och tog nytta av och därav blev stum, så jag fick jobba lite extra för att få honom inramad. Men jag är nöjd, för han gick såååå bra, även fast jag fick göra det mesta av jobbet, haha ;)
 
Gjorde precis iordning en sallad, såg skitgod ut, vill bara point that out, och pappa har lagt in någon kycklingfilé inlindad i bacon sak i ugnen. Haha, ni hör ju vilken king jag är i köket som kallar det för "någon kycklingfilé inlindad i bacon sak".

Tattoos

Publicerad 2014-03-18 16:41:00 i Tumblr/Pinterest 1 kommentar
 

Learn to love the burn

Publicerad 2014-03-18 16:12:06 i Fotografi - Hästar 1 kommentar
 

 
Jag kom hem tidigare än väntat så jag har redan kört igenom dagens träningspass. Ligger helt utslagen på golvet med mjölksyra i magen, jag har försökt resa mig upp några gånger men det tar emot big time, haha. Om cirka en timme går jag ut i stallet och rider igenom Åskar, vet inte riktigt vad vi kommer hitta på, men det är riktigt fint utanför fönstret och verkar bli en grymt fin kväll, så det kan inte bli annat än bra. 

Tänk på studenten, you can do this

Publicerad 2014-03-18 11:43:29 i Ytligt 0 kommentarer
Festival

 
Tjena! Läget? Jag sitter och köttar med mitt gymnasiearbete och kommer nog göra det i några timmar, gaah, blir så frustrerad. Bara ben, vit klänning och en studentmössa på huvudet utspringandes från skolan eller dansandes på flaket är vad jag fantiserar om just nu.
 
Det har varit snöstorm här idag, i helgen gick jag med endast en gosig hoodie på en långpromenad med hunden och plockade tussilago och nu ligger det massa vit snö på marken, våren, var tog du vägen? Det känns ändå helt okej för solen står högt upp på himlen. Men att se gröna gräsmattor och gå på långpromenader med endast en hoodie och plocka tussilago känns lite mer lockande än att snubbla omkring i snö och is. 
 
Jag kommer åka hem från skolan seeeent idag, då tror jag att jag ska direkt ut i stallet för att rida Åskar. Mhm, rätt skönt att komma hem till något så bra som ett gosigt stall med ännu gosigare hästar. 

Work it

Publicerad 2014-03-17 21:20:01 i Träning 0 kommentarer
 
 
 
Min dag har varit sååå bra. Efter stallet tog jag ett bad istället för att dra på mig träningskläderna då jag frös så mycket. Jag hade visserligen blivit varm av ett träningspass också, men det kändes gosigare med ett varmt bad med massa tända ljus ;) 

Jag har iaf alldeles nyss kört igenom ett benpass! Det kändes som ett riktigt dåligt pass idag, så nu håller jag mest tummarna på att jag har hemsk träningsvärk imorgon, haha, för att få ett kvitto på att jag ändå jobbade på bra. Nu ska jag gå och tvätta av mig sminket och plocka ut linserna för att sedan andas lite, innan jag intar sängen. Har haft en effektiv, så jag känner mig sådär härligt tillfredsställd och redo att göra det absolut bästa av morgondagen också. Hoppas ni också har haft en bra måndag, vi hörs imorgon! Godnatt 
 
 

Harmoni i stallet

Publicerad 2014-03-17 16:51:00 i Hästarna 0 kommentarer
 
Sitter på stallgången och lyssnar när hästarna tuggar i sig höet, man nästan hör mellan varje tugga att de är sådär härligt nöjda med livet.
 
Walle fick gå uppför en backe i skritt några ggr idag, vilket han tyckte var lite småtråkigt, "ska vi springa snart eller?", hörde man honom säga efter endast en och en halv gång uppför. Han tyckte att det blev skitkul när vi sedan skulle trava uppför, började dansa och tyckte att livet leker ;)
 
Jag har setat här på stallgången ett tag så jag börjar bli lite kall i rumpan, haha, då är det alltså dags för mig att åka hemåt och sätta på mig träningskläderna! Det är inte bara hästarna som ska motioneras ;)

Konsten att ta selfies med hästen

Publicerad 2014-03-17 16:38:00 i Hästarna 0 kommentarer
 

En måndag i livet

Publicerad 2014-03-17 12:41:00 i Hästarna 0 kommentarer
 bästis ♥
 
Jag förstår inte hur ni fortfarande kikar in här när jag är så dålig på att uppdatera? Men jag känner mig glad och positiv nu så då gillar jag att snacka med er och sprida lite positiv energi! Det är så skönt att ha snälla lärare, att istället för att sluta 10 över 4 och komma hem närmare 5, sluta halv 2 och istället vara hemma närmare 3. Vi har två timmars hål innan sista lektionen och kunde då börja direkt för att sluta tidigare. Huuuur skönt?
 
När jag kommer hem ska jag direkt dra på mig ridbyxorna för att sedan åka iväg till Walle för att rida honom. Han har haft tappsko och jag har därför inte kunnat rida honom på ett tag, så jag är ruskigt taggad på att sitta på hans rygg igen. Bara att få gosa i stallgången och borsta på honom gör mig lyrisk. Åskar och Mc Coy har gått riktigt bra de senaste dagarna, så då får de en vilodag idag. Då passar jag på att rida Walle! Rätt bra dag, denna fina måndag.

Jag lever!

Publicerad 2014-03-17 12:28:57 i Allmänt 0 kommentarer
 
Jag har tänkt kika in här hela morgonen för att säga hej och kolla hur läget är här, men har inte hunnit stanna upp för att göra det ännu. Det ekar lite tomt här i omgångar, mest för att jag har varit lite deprimerad och legat i fosterställning i min säng i flera dagar. Igårkväll taggade jag till lite extra för att orka rycka upp mig. Det fungerade och jag känner mig riktigt positiv till hela den här måndagen! Det enda som har stoppat mig från att blogga har egentligen varit det här med att ta bilder till ett inlägg, att gå in och skriva utan någon bild är väl väldigt simpelt, men det är det där med bilden som sinkar mig lite, varenda inlägg ska ha den där perfekta bilden till den perfekta glädjerika texten.
 
Anyways, ville iaf kika in för att säga hej! Jag mår bättre än vad jag har gjort de senaste dagarna och idag insåg jag även att det är 4 veckor till påsklovet och sedan 6 veckor till studenten. Det är ju INGENTING. Hyperventilerar och taggar till rejält just nu. 

S n ö

Publicerad 2014-03-15 10:54:05 i Allmänt 1 kommentar
 
När jag vaknade och kollade ut genom fönstret såg jag snö. Snö?! Det var ett väldigt tunt lager, men ändå, SNÖ. Då blev jag väldigt deprimerad då planerna var att ta en morgonjogg, så jag gick och la mig igen istället, haha. Nu är jag iaf uppe och har ätit frukost framför teven, rätt välbehövligt att ligga och dega i sängen en stund, tills du är heeeelt utvilad. Det är inte ofta jag kan göra det. Om en liten stund ska jag gå ut till stallet för att rida Åskar, sedan kommer nog dagen bestå av lite småfix här hemma. Bilderna på datorn behöver fortfarande fixas med, hehe...

Lugna dagar

Publicerad 2014-03-14 14:51:07 i Allmänt 1 kommentar
 
Dagar då du endast känner för att vara hemma och bara tänka på livet och framtiden, men på samma gång blir så frustrerad när du sätter dig ner i 5 minuter bara för att du blir så uttråkad och vill hitta på något kul. Dessa dagar ger mig lite panikkänslor, denna dagen är en sådan dag. Haha. Tjena förresten! Dålig update det senaste, men det enda ni hade fått höra hade varit "UF mässa", "vann ingenting och är fett deprimerad", "fick hybris när vår lärare vann titeln bästa lärare. Skadade både strupe och händer när jag applåderade som en idiot och skrek som en ännu större idiot, fick en liten tår i ögat också faktiskt". 
 
Jag kom precis in från en närmare 3 timmes-promenad med hunden, det var den mest underbara promenad jag har varit på, på väldigt länge! En sån promenad då du inte går för att du ska träna eller bränna fett, du går för att lyssna på fåglarna och kolla hur våren har börjat kika fram. Du går för att andas och för att tänka, du går för att umgås med din hund och kolla på när han så lyckligt skuttar fram på vägen. Jag kollade precis snett för att se en död hund på mattan, han ligger raklång i hallen och sover, tillfreds efter en lång och mysig promenad i skogen. Vi får se om vi hörs mer idag, det enda som återstår av den här dagen är att rida Åskar lite senare och kolla på Let's Dance och ha lite fredagsmys, annars hörs vi massvis imorgon!

M ä s s a

Publicerad 2014-03-12 09:26:49 i Allmänt 0 kommentarer
 
Jag har haft en riktigt skön morgon och känner mig riktigt taggad för "bästa säljare", det började bli lite nervöst nu på morgonen, eller jag var snarare stressad, men nu har jag stått framför spegeln och pratat med mig själv så nu känner jag mig redo för att sälja min tjänst ;) Jag har plockat fram kavajen och allt är framme, solen skiner så jag har även plockat fram solbrillorna! Mässan börjar 18.00-19.30, be there, ni får godis och muffins, men vi ska åka härifrån redan vid halv 11. Vi måste åka upp med montern och fixa allt innan, jag ska även in till juryn vid 3, aaah, tagga!
 
Nu har jag lite tid att slå ihjäl så jag funderar på att ta en liten promenad, för att lugna tankarna lite, eller ställa mig framför spegeln och sätta på mig säljar-ansiktet igen. Hoppas ni får en bra dag, vänta er inte mycket bloggning, kommer vara fullt upp ända tills jag slår ner rumpan här hemma, sent ikväll!

Effektiva dagar

Publicerad 2014-03-11 19:28:00 i Allmänt 0 kommentarer
 iphone 4s
 
Något jag verkligen älskar är dagar som är effektiva. Det finns inget bättre än att sätta sig i soffan på kvällen, efter ett träningspass, med något litet att äta. Jag kom precis in från en promenad på 1,5 h. Direkt när jag hade avslutat det sista inför morgondagen, åker på UF mässa med mitt UF företag under onsdag och torsdag, kände jag att jag behövde gå ut för att få lite luft för att både ladda upp inför imorgon, men även få bort allting ur huvudet en liten stund. Nu känns det lite klarare där inne, vilket är så skönt! Jag har varit så stressad, därav den usla uppdateringen.
 
Efter att ha sprungit runt i skolan som idioter hela dagen för att planera upp allting och fixa det sista åkte jag hem för att baka muffins som vi ska bjuda på, om ni kommer till vår monter får ni alltså muffins ;) Jag har även två fulla godispåsar med små snickers, mars och twix godisar. FV Photography UF:s monter är the place to be ;) Sedan har jag fixat med bilder som självklart ska visas upp vid montern. Jag var så effektiv med allting så jag hann till och med ut på en promenad mitt i solnedgången, hur härligt?
 
Jag har även ställt upp i "bästa säljare" och ska ställa mig framför juryn imorgon och sätta på mig mitt bästa säljar-ansikte. Än är jag inte nervös inför det, men det kommer väl imorgon, hehe...
 
Vi har ju inte snackat på hela dagen i princip så då blev det väldigt mycket information i det här inlägget, gillar ju att snacka med er, deal with it.

Att alltid vara perfekt

Publicerad 2014-03-11 09:33:11 i Texter 0 kommentarer
Prestationsångest har alltid varit något som har förgyllt mina vardagar. Jag har alltid varit livrädd för att få skäll, ända sedan dagis gjorde jag alltid allt för att vara den söta och perfekta i en klunga bland barn som skriker. Samtidigt som detta har ändrats de senaste åren då jag har börjat tröttna på denna press jag har satt på mig själv, en press som har gjort mig skör och som gör att jag inte längre kan prestera lika bra. På alla glosförhör i skolan var jag alltid den som fick alla rätt då det var mitt mål, "om jag inte har alla rätt kan jag lika gärna skita i det helt". Perfektionisten inom mig och den med prestationsångest går hand i hand. Det ska vara perfekt, det ska vara felfritt. Annars borde jag inte ens försöka. Att leva med detta tänk i nu 12 år i skolan är tungt. Idag fick jag tillbaka en novel report i engelskan och jag får då tillbaka ett stort A på papperet, men det enda jag kan fokusera på är det enda grammatiska felet jag har, det var inte felfritt, jag hade ett slarvigt grammatiskt fel.
 
Att leva med denna ständiga prestationsångest, detta behov av att göra allt perfekt, du får aldrig göra något fel. Behovet av att springa hem och gråta när du kollar igenom ett engelska arbete och ser att du så slarvigt skrev "are" istället för "is", bara för att det inte var perfekt. Att aldrig kunna göra något fel, att alltid vara alla till lags, att alltid vara perfekt. Detta gör dig skör, detta gör dig lätt att bryta ner, detta gör dig lätt att ha sönder.

Att komma hem till detta

Publicerad 2014-03-10 19:37:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
 
Var precis i stallet och kom in till massa tända ljus och doften av mat. Ska nu sätta mig ner för att äta och sedan ska jag skicka iväg mitt CV till några ställen, jag har haft ångest över det ett tag och lite panik då jag har varit väldigt sen det här året med att söka något till sommaren. Jag är väldigt kräsen och vill vara på ngt ballt ställe, men detta håller inte riktigt för någon som kommer direkt från gymnasiet och utan erfarenhet. Nu är det fan på tiden att få det här gjort! Det känns otroligt skönt att äntligen få bort denna extra tyngd från mina axlar, nu är det bara paniken över att inte få något jobb till efter studenten som är över mig, efter studenten, overkligt, men det jobbar vi på när det är aktuellt ;)
 
Det blev en härlig ridtur ute på vägarna istället för paddocken idag, inte mig emot och Åskar hade verkligen inte heller något emot det ;) Han känns så fräsch, lite stel i höger, men det jobbade vi med på en volt i slutet av passet för att få ut stelheten. Vilket gick bra och det krävdes inte mycket för att få honom sådär härlig att jobba med! 

Mys i solens sista strålar

Publicerad 2014-03-10 17:30:01 i Fotoalbum 0 kommentarer
 
 solnedgången igårkväll
 
När jag kom hem från skolan blev den här dagen fort lite bättre. Det är så mycket i mitt huvud just nu, så mycket ångest, så mycket så att du känner dig tom, men samtidigt överfull. Som om din hjärna har svullnat upp och försöker pressa sig ut genom dina öron. När jag klev ut genom dörren i skolan och regnet hade upphört och molnen hade skingrat sig för att visa den vackra solen kändes måndagen lite bättre. Att sedan köra hem med solens strålar i ansiktet och att äntligen få äta något hemma framför teven gjorde måndagen ännu bättre. Det är inte slut där, för nu ska jag även ut till stallet för att umgås lite med min fyrbenta bästis ♥ Vi ska jobba i paddocken idag och bara känna lite på dagsformen. Inget speciellt egentligen, bara chilla lite i solens sista strålar för dagen, med den jag älskar sådär galet mycket.
 

Look at nature.

Publicerad 2014-03-10 14:03:47 i Egoboost 0 kommentarer
 

Älsklingsmorgon

Publicerad 2014-03-10 09:27:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
 
Dessa sega, men ändå så underbart härliga, morgnar då du börjar sent! I vanliga fall börjar jag halv 9 på måndagar och var redan klar vid halv 8, för att ta bussen till skolan. Men några minuter innan bussen går fick jag veta att vi inte har någon matte på morgonen, bättre nyheter går omöjligt att få en seg måndag som denna. Sedan har vi några UF timmar, där vi får lägga upp vår tid hur vi vill, då bestämde vi oss för att jobba med det på vårat 2 timmar långa hål lite senare istället. Jag börjar alltså halv 12, hur underbart?
 
Så jag har slötittat lite på tv och ska snart kicka igång ett svettigt träningspass. Rätt bra måndag, right? ;) när jag kommer hem från skolan, sen-måndag, ska jag rida Åskar i paddocken. Första paddockpasset sen innan snön, så jag är rätt pepp på att äntligen få sätta mig upp på hans rygg och känna igenom honom på volten.
 

Confessions

Publicerad 2014-03-10 09:01:06 i Lär känna mig 0 kommentarer
 
Så fort jag inte mår bra själv frågar jag alla andra hur de mår. Att inte må bra själv gör att jag blir påmind om att det alltid är skönt att veta att man har någon där och då vill jag visa alla, lite extra, att jag finns där.
 
Jag är väldigt ambitiös och på precis alla utvecklingssamtal eller små "pratstunder" om betyg med lärare säger de alltid ordet "ambitiös", alltid.
 
Jag är väldigt pedant och, ofta, när jag säger "mitt rum är så sjukt stökigt, måste verkligen städa" så är det för det mesta endast en liten tröja som hänger på min skrivbordsstol. 
 
Jag får lite ångest över att rida Åskar då jag känner mig för fet för honom, även fast, om jag hade varit för fet för honom, hade han aldrig orkat dra iväg i 140 på en bråkdels sekund. 
 
Mitt ena öga ser alltid så mycket större ut på bilder, kanske för att jag ofta kisar med ena ögat, haha! Jag tycker även att mina ögon ser ut som grisögon då de är så små och utan ögonfransar, haha...kroppskomplex när det är som bäst!

M å n d a g

Publicerad 2014-03-10 07:37:44 i Allmänt 0 kommentarer
 
 
Godmorgon! Det var inte igår ;) haha...
Jag har haft så mycket i tankarna de senaste tankarna, sånt som inte går att undvika och som gör att det är du som sitter helt tyst i en klunga med människor och tänker på annat, du är inte här och nu. Men hur härligt är vädret då? Sent ikväll när jag körde hemåt var det 8 grader ute och jag gick i skinnjacka hela dagen utan att frysa 
 
Annars har jag tagit några riktigt sköna ridturer på Åskar i vårsolen, nu är vi äntligen igång igen och det känns grymt! Träningen på mig är även igång och idag ska jag gå till gymmet för att köpa gymkort, då vi studenter inte längre får gymma gratis. Jag blev sååå förbannad, haha. Jag hade en liten stund innan jag ska dra till skolan så jag tänkte passa på att berätta hur läget är ;) 

B r a i d

Publicerad 2014-03-07 12:42:35 i Allmänt 1 kommentar
 
 
Tjena! Startade morgonen tidigt med att gå ut till stallet för att ge hästarna frukost och göra fint i stallet. Jag gick ut i pyjamaslinnet, tunna tights och min vårjacka och jag frös inte? Så sjukt skönt! Vi ska alldeles strax åka iväg på morfars begravning ♥ Kvällen skulle spenderas med alla glada och taggade studenter, men på grund av begravningen kan inte jag gå. Såklart jättetråkigt, men detta är bara första studentfesten av väldigt många, så på nästa studentfest kommer även jag hoppa runt skittaggad och glad med en drink i handen!

Myskväll

Publicerad 2014-03-06 19:02:00 i Allmänt 0 kommentarer
från igår
 
Kom precis in från stallet, sådär härligt lökig och fjäderlätt med hästskit under naglarna, och kollar på Vänner på tv:n medan jag väntar på mat, haha ;)
 
ikväll ska jag ha lite spa här hemma, plocka fram alla väldoftande lotions jag har och tända massa ljus. Sedan vaknar jag upp till en ledig fredag då jag ska på begravning. Jorå, den här kvällen känns rätt bra.

B o r e d

Publicerad 2014-03-06 16:55:20 i Fotografi - Porträtt 0 kommentarer
 
Herregud vad uttråkad jag är! Det var längesen jag hade såhär lite att göra, när du bara stannar upp och tänker "vad i helvete ska jag göra nu". Så jag har segat lite de senaste timmarna, gick på en liten promenad med Bobby, vilket var höjdpunkten på hela dagen, haha. Nu ska jag äta bär med kvarg och nötter innan jag går ut till stallet för att rida ut på Åskar! Känns rätt bra att det blir lite sprall ute på vägarna för att smälta det vi har gjort i paddocken de senaste två dagarna. 

Mike Will Made It - 23 (tutorial)

Publicerad 2014-03-06 13:34:00 i Photoshoptips 0 kommentarer
 
Det är några som har frågat hur jag gjorde redigeringen till dessa bilder. Så här kommer det! Det här är min favvo-redigering. Det går fort och jag älskar det. Använder ofta detta, även på vardagliga bilder, och har många gånger försökt att testa något annat. Det slutar dock alltid med att jag gör detta ändå då det känns mycket bättre. Älskar det helt enkelt! 
 
Jag använder mig av GIMP när jag redigerar då jag är för fattig för att köpa photoshop, snyft, 10 000:- liksom, aldrig i mitt liv, haha. Men det fungerar bra med GIMP! Det hade dock varit grymt om jag hade photoshop och jag hade inte tackat nej om någon gav mig det, fyller ju år den 17 april, någon? ;)

A thousand silhouettes dancing on my chest

Publicerad 2014-03-06 11:29:00 i Hästarna 0 kommentarer
↑ jag har fixat HD! 
 
ÄNTLIGEN är den uppe! Det är lite saker jag skulle vilja få ut angående träningen, mest för att jag vill ha det i arkivet då det är roligt att kolla tillbaka för att se utvecklingen.
 
I filmen kan ni se några gånger då han drar sig utåt i galoppen, om det hade varit för något år sedan hade han aldrig någonsin kunna ta ett enda litet galoppsprång på volten utan att sticka iväg i 140 och skena omkring i hela paddocken. För några år sedan stack han när han skulle trava på volten, trava. Nu sticker han någon enstaka gång i galoppen och då kan man, 99 ggr av fallen, hindra honom från att slita sig, han stannar upp när han märker att det tar stopp. Det känns väldigt skönt, vi har jobbat så samspelt så han väljer istället att stanna nära. Dels för att jag aldrig blir girig och tar det lilla jag får, då ökar hans självförtroende, han tycker att det är roligt och han vet att han kommer få massa beröm och pussar när han har gjort rätt. Då försöker han alltid och försöker inte komma undan som han tidigare har gjort.
 
Traven på volten är helt avklarad, från att inte kunna trava på volten utan att vilja sticka i full kareta därifrån, till att nu ta några galoppsteg. Man får som sagt inte bli girig. När vi började känna på galoppen var jag jättenöjd över endast 2 galoppsteg, nu brukar det bli ett halvt varv. Snart kommer han kunna galoppera längre. Det går framåt, men man får aldrig bli girig. Ta det lilla du får och var nöjd, pussa på hästens mule och säg att den är jätteduktig. Öka både hästens och ditt självförtroende, gör det till något roligt, se utvecklingen och ta små kliv framåt som efter något år kommer vara de stora kliven, de som gör skillnad. Det är de små kliven som kommer vara det som gör att hästen går från att skena iväg när den ska trava på volten till att galoppera flera varv och kunna göra varvbyten i galopp. Vi är så nära.
 
PS/ ser ni i slutet då han travar lite fint löst med arbetsrepet hängande efter? Haha. Det var ett exempel på när han sticker i galoppfattningen och bara tjohoooo, yes, frihet! MEN, skillnaden från förut är att jag nu bara behöver vissla och backa för att få honom att komma springandes till mig igen. Som i "slutscenen". Gosis.

I back it up, cause I don't give a fuck

Publicerad 2014-03-06 10:50:28 i Fotografi - Porträtt 0 kommentarer

f u c k

Publicerad 2014-03-06 09:29:00 i Ytligt 0 kommentarer
f u c k

 
Alltså, detta ↑ gaaah, give me. För tillfället håller jag på att försöka ladda upp filmen från igår när jag tränade Åskar i paddocken. Jag satt från klockan 6, då jag kom in från stallet, till närmare 11 och sedan försökte jag även få upp den på youtube, men det laddade så länge så jag fick lov att avbryta. Då fortsätter jag nu istället! Jag försöker få upp den i HD kvalité, vilket inte borde vara så svårt, men den slutar alltid ladda efter en stund och säger att det är något kommunikationsfel. Får panik, haha...
 
Vi hörs senare, filmen SKA upp idag. Den är grym, ni kommer gilla den ;)

K a m e l

Publicerad 2014-03-05 17:55:15 i Dagens pass 0 kommentarer
 
Åskar var så gosig idag. Känner att vi verkligen börjar komma någonstans, det känns hur bra som helst och jag har hittat mitt kroppspråk något otroligt. Jag vet hur jag ska vrida mig för att få honom till höger, jag vet åt vilken riktning mina axlar ska vara och jag vet att om jag för min högra hand mot hans rumpa när vi travar i högervarvet kommer han gå avslappnat runt på volten och tillslut sänka huvudet och sträcka ut sig. Nu är jag taggad på att träna för någon tränare för att slipa ännu mer på kroppsspråket och även få nya utmaningar! Samt fylla på min inspiration lite då det börjar bli rätt tomt nu, haha...
 
Jag filmade lite och ska klippa ihop det nu! Jag märkte dock att jag riktade kameran heeeelt åt helvete. Så det är bara en liten del som är användbart. Fick sådan panik på mig själv när jag såg det, haha.

Sköna dagar

Publicerad 2014-03-05 13:44:00 i Ytligt 0 kommentarer
Chill

 
Kom precis hem från skolan, har dock setat utanför källardörren i 30 minuter på grund av att jag blev utelåst, haha... när vi fick vårt nya schema och såg att vi slutade 16.10 varenda dag kändes allt rätt hopplöst. Men nu när vi har fria timmar på UF, cirka 5 timmar inklusive håltimmarna, haha, kan vi sluta en sådär 4 timmar tidigare oftast. På onsdagar har vi även matte i slutet på UF timmarna, vilket idag gjorde att vi hade hål i 4 timmar och därför fick skjuta fram matten för att sluta halv 1 istället. Hur grymma lärare har inte vi då? Jag har alltså slutat halv 1 varenda dag denna vecka ;)
 
Nu ska jag trycka i mig något att äta och lite senare ska jag ta mig ut till stallet för att jobba med Åskar på det vi gjorde igår + lite annat kul. På grund av att jag slutade så tidigt tänkte jag även först köra en full repris på gårdagen med en uteritt på Mc Coy också, men jag blev så otroligt förkyld mot kvällen efter all motion jag fick genom att träna båda hästarna igår, haha... därför ska jag fixa med alla 32975 bilder jag har i datorn som behöver rensas och redigeras, har dragit mig från att göra detta sååå länge, men nu är det dags!

O o o o o n s d a g

Publicerad 2014-03-05 08:15:06 i Allmänt 0 kommentarer
 
Idag när jag åt frukost insåg jag att det ändå är påsklov rätt snart, haha! Två veckor går fort och sedan är det endast 4 veckor kvar och därifrån går det alltid i 140. Ena dagen är det 4 veckor kvar och sedan sitter du den där fredagen och kollar på klockan för att den ska slå 14.30 och du har en veckas ledighet.
 
Hur är det med er idag då? Jag tror att mina lungor fick lite stryk igår när jag både red Mc Coy och sprang omkring med Åskar. Men det hindrar mig inte från att dra mig ut till stallet idag igen ;) Jag funderar på om jag ska fortsätta med det jag och Åskar gjorde igår. Det kändes som en riktigt bra övning för honom. Vi får se om inget annat dyker upp! Ska snart dra mig till skolan för en lååååång dag, kommer hem 5, men det känns ändå helt okej på grund av sovmorgonen på en timme denna morgon ;)

C h e c k

Publicerad 2014-03-04 20:46:11 i Fotografi - Porträtt 0 kommentarer
 
En fet svenska presentation är färdig och den blev skitbra dessutom! Hur skönt är det inte att kunna bocka av något från den jobbiga listan som lärarna så gärna fyller på hela tiden? Men efter varenda "bock" är du närmare dagen då du står där på flaket och skriker "för jag har tagit studenten!!", oavsett om du går i nian eller sista året i gymnasiet. Think about that.
 
Nu ska jag storstäda mitt rum och bädda rent i min säng, det var på tiden! Sedan duschen och te. Men först, nässpray, kan inte andas, GAH.

G u l d

Publicerad 2014-03-04 17:55:00 i Dagens pass 0 kommentarer
 
Hade världens mysigaste tur på Mc Coy. Det blev en väldigt lugn ritt, mycket skritt och han fick sträcka ut sig i traven. Joggade lite och sedan en skitkul galopp, hela han lyste upp och bara "yes, nu kör vi!!". Sedan tog jag ut Åskar i paddocken och kände av honom lite. Vi jobbade lite löst, gjorde mest det mest simpla, som att flytta för tryck och sedan tog jag med det upp på hästryggen. Det fungerade hur bra som helst! Blev så stolt så jag började spamma filmer på snapchat där jag travar på en volt, backar och gör halt helt löst. Haha, jobbig låtsas-matte. Jag bara "kolla vad vi kan, heheehehe".
 
Vi började även känna på galoppen på volten. När jag höjer handen och energin ska han, nästan på stället, göra en galoppfattning. Detta fungerade så bra, blev så stolt, gaaah. Han travar på volten, jag höjer handen och han tar några bussprång uppåt, men aldrig FRAMÅT, så att han nästan ramlar framlänges och springer ifrån mig i 140, efter några få galoppsprång kallar jag in honom och berömmer maaaassvis. Sedan började vi busa till det och istället för inkallningarna gjorde vi ett varvbyte. Det kändes samlat och "på plats", helt perf, så perfekt det kan bli när hans stora svårhet är att galoppera på volt och har alltid varit.

Horses all day long

Publicerad 2014-03-04 13:20:00 i Allmänt 0 kommentarer
vill ha en iphone 5 bara för att kvallen på bilderna blir så mycket bättre, haha

Slutade för cirka 15 minuter sedan och sitter nu och väntar på skjuts hem.
Aldrig att jag tänker vänta på bussen i två timmar när jag kan åka hem och rida en extra häst och hänga extra många timmar i stallet ;) Älskar att åka buss på morgonen så därför tog jag inte bilen idag, jag ångrar mig alltid de dagar då jag har UF och blir klar 3 timmar tidigare, haha...
 
Så, när jag kommer hem ska jag springa ut till stallet, mocka och sedan rida ut på Mc Coy tror jag. Tänkte även träna Åskar lite, tror att det blir lite löst, men inte alltför mycket lek den här gången. Annars blir det bara massa bus, men det är även väldigt viktigt att lägga in såna pass också! Är helt i extas över denna hästdag, det var ett tag sedan jag hade heldagar i stallet, inga andra måsten än hästarna 
 
Btw, hörde idag att det är fettisdagen (skrev fes-tisdagen först, omg, haha), härligaste dagen på hela året ju. 

Today, I want to look like this

Publicerad 2014-03-04 11:08:17 i Ytligt 1 kommentar
Simple

Simple by viiickyy featuring silver jewelry

D a n c e

Publicerad 2014-03-04 10:54:00 i Fotografi - Porträtt 1 kommentar
 
 

Godmorgon tisdag

Publicerad 2014-03-04 07:18:50 i Fotografi - Porträtt 0 kommentarer
 
Goooodmorgon! Fåglarna kvittrar ute, jag har favvo-stetchbyxorna på mig och en stor slarvig bulle på huvudet. Jag passar alltid på när jag har haft lockigt hår, mitt hår är annars väldigt tunt och då blir min "stora slarviga bulle" snarare en liten harklutt mitt på huvudet med bakåtstruket hår. Wellwell, haha. 
 
Jag sov väldigt ytligt inatt märker jag nu för om jag rör på mina ögon svider det till i huvudet. Haha, äsch, jag överlever. Idag ska jag hänga med mina fyrbenta kompisar, känns som en evighet sedan. Nu måste jag iaf skynda mig ut till bussen, vi snackar lite mer senare!

Stop try to be perfect, be you

Publicerad 2014-03-03 22:29:52 i Fotografi - Porträtt 0 kommentarer
 
 

B o s t o n

Publicerad 2014-03-03 21:38:00 i Fotografi - Porträtt 0 kommentarer
Foto Daniel Berglund Efterarbete Jag
 
Mitt rum är fortfarande en enda stor bomb efter att jag valde kläder och fixade mig till fotograferingen och min säng är snarare lökig än fräsch. När jag klev upp ur badet, som var gudomligt skönt btw, fastnade jag vid bilderna från idag. Jag blev så inspirerad och hade svårt att sluta. 
 
Nu ska jag iaf börja varva ner med en kopp te framför grey's, jag har som mål att lägga mig 9 varje dag på grund av att jag går upp halv 6. Om jag ska känna mig helt utvilad när jag vaknar är 9 en bra tid, även fast jag känner mig som 5 år igen. Men, i början kommer mitt mål ligga på klockan 11, sedan 10 och sedan 9. Kan ju bli helt traumatiserad om jag chockar kroppen med en så hälsosam dygnsrytm för fort.

unbreakable

Publicerad 2014-03-03 20:34:00 i Fotografi - Porträtt 0 kommentarer
Foto Daniel Berglund
 
Denna tog Daniel på mig idag! Vi var på ett sjukt bra location så känslan är jag nöjd med, helt klart. Sedan har jag inte riktigt granskat bilderna så mycket ännu så vi får se vad jag tycker om dem förövrigt.
 
Jag har precis tappat upp ett bad, så jag ska snart tända lite ljus och hoppa i för att bubbla runt lite. Kom precis hem och fryser ihjäl, så det kändes som en rätt skön idé. Sedan ska jag bädda rent i sängen och göra kliniskt rent i mitt rum för att sedan tända lite ljus och ta en kopp te innan sängen. Rätt skön måndag eller vad säger ni? Kan ni tänka er att mitt absolut sista sportlov, någonsin, är förbi? Aldrig mer sportlov. Nästan lite tragiskt.
 
6 veckor kvar till påsklovet och sedan är det bara sista rushen innan balen och studenten. Finner inga ord.

Angelica Blick / Moodboard

Publicerad 2014-03-03 12:08:01 i Inspiration 0 kommentarer
 
Hur skönt är det inte att sluta halv 1 första dagen efter ett härligt lov? Vi slutar i vanliga fall 10 över 4, men vi hade 3,5 timmes hål och frågade då om vi kunde skriva på vår feta rapport, inom naturvetenskapen, som vi precis har startat upp. Efter skolan åker jag till stan, om jag kan på grund av att jag nästan har bott där de senaste dagarna och i det långa loppet gör det rätt ont i plånboken, för att ha en fet fotografering. Jag blev sjukt inspirerad och satt ihop en moodboard.
 
Angelica Blick inspirerar mig väldigt mycket, både inom mode och fotografi. Älskar hennes stil och hennes bilder! Såhär vill jag ha bilderna som vi tar idag, jag väntar mig nästan besvikelse då jag vill ha en sol som kikar fram bakom hustaken, molnigt utomhus, och ett liknande location, vilket kan bli lite svårt att hitta i lilla Ludvika. Men fan, vi kör och gör det bästa av det!

Leighton Meester for Nelly

Publicerad 2014-03-03 11:10:00 i Ytligt 0 kommentarer
 
Några favoriter från Leighton Meester for Nelly.com. All black. 

Tänk positivt, var optimistisk

Publicerad 2014-03-03 09:55:00 i Egoboost 0 kommentarer
 
 
 
Jag är som person optimistisk och positiv, i alla lägen. Jag ser alltid endast det bra i människor, vilket även kan vara en väldigt stor svaghet. Men de som kämpar mycket med att försöka vara positiv, människor som, jag vill inte kalla någon pessimist men majoriteten är tyvärr det, är pessimister och kämpar för att bli mer optimistisk för att det bli enklare då. Detta kan hjälpa er lite på traven!
 
Tänk alltid "det kan alltid vara värre".
 
Du ramlar av hästen och bryter benet och får gå på rehabilitering under flera månader för att bygga upp musklerna igen och du får ta en paus i hästeriet. Visst hade du jävligt mycket tur, eller hur?
     Du kunde ha...
     - Brutit ryggen.
     - Blivit förlamad.
     - Aldrig kunna sitta på en häst igen.
 
Du är med i en bilolycka och får skador du får handskas med i resten av ditt liv, både fysiska och psykiska.    
     Buga dig för allt mäktigt som finns i världen.
    - Var tacksam, du lever.
 
Du förlorar en vän.
    - Om det var sann vänskap skulle ni aldrig gått åt olika håll. 
    - Det öppnar upp fler dörrar för andra bekantskaper, kanske till och med starkare sådana.
    - Ni hade en grym tid tillsammans och du har fortfarande alla härliga minnen kvar. Var tacksam för det istället.
 

Seg söndag

Publicerad 2014-03-02 19:20:14 i Allmänt 0 kommentarer
 
 
Helvete vilken seg söndag detta har varit. Det är väldigt skönt med såna här söndagar också och jag tror att jag behövde det på grund av min förkylning. Min hosta låter inte kul, låter som en rostig motorsåg. I någon timme var jag så uttråkad och full med energi så jag började headbanga och bryta allt jag hade när jag snapchatade filmer där jag ramlade nerför sängen och vek mig dubbel. Men dessa dagar är sköna och nu, såhär på kvällen då pulsen har lagt sig och jag ligger döende-mätt i min säng med datorn på magen, uppskattar jag den här dagen. En lugn söndag hemma med inspirations- och motivationsletande på datorn inför skolstarten. Det jag vill göra nu är att träna och jag sökte precis på google om det är farligt att träna när man är förkyld. Det var det tydligen. Man kan dö. Helvete.

det kan alltid vara värre

Publicerad 2014-03-02 16:52:10 i Texter 0 kommentarer
 
Att förändra sitt tankesätt kan förändra allt. När du bryter benet, som fotbollsspelare eller ryttare är detta jordens undergång, men tänk istället på att du hade tur. Var glad över att du kommer läka och att du inte förlorade ett ben istället. Var glad över att du kommer få sätta dig på hästryggen igen eller springa på fotbollsplanen med ditt lag och sparka in bollen i mål. Du läker, efter några månader kommer det inte längre vara väsentligt, du kommer kunna gå, du kommer kunna göra det du brinner för. Det är inte alla som kan det, som är förlamade, men som ändå är gladare och positivare till livet än vad du är. 

I fredags

Publicerad 2014-03-02 13:53:09 i Fotoalbum 0 kommentarer
 
Det är så kul att kolla igenom bilderna från i fredags. Det börjar med skarpa bilder från den mysiga middagen, men sedan blir bilderna bara ostadigare och lite nakna. So to speak. Haha...

H a i r

Publicerad 2014-03-02 11:37:46 i Ytligt 0 kommentarer
 
Jag har länge letat efter den perfekta bilden som visar på pricken hur jag skulle vilja färga håret. För i vissa ljus ser mina slingor lite gröna ut, därför känner jag att det kanske är dags att fräscha upp det lite ;) Jag vill ha det ljust, som den nedersta bilden, i mitten. Men fan, hur svårt ska det vara att hitta just den färgen som jag ser framför mig? Vill kunna visa en bild och säga "precis den färgen vill jag ha på mitt hår". Nu låter det snarare "ungefär sådär, åt det hållet, fast inte riktigt så", jag blir så frustrerad, haha. 

S t a n d a r d

Publicerad 2014-03-02 10:40:00 i Fotoalbum 0 kommentarer
 
två från Linköping 1/ daytime - göra stan 2/ nighttime - ut och äta
 
Okej...så jag skulle ju egentligen visa lite kamerabilder för er igår, men vad hände där? Jag mådde så konstigt igår, kunde inte andas på grund av förkylningen, mådde illa och frös, men kokade samtidigt. Åskar blev iaf riden och det tyckte både han och jag var hur kul som helst, det var dock där någonstans, vid alla skutt och glädjesprång, som jag började må illa. Sedan la jag mig i sängen för att kolla på grey's och somnade för att sedan vakna klockan 12 och ha svårt att sova genom natten, haha. Standard när jag är bakis och har varit uppe hela natten. Idag ska jag iaf försöka fixa lite med bilderna till er! Så vi hörs senare, om jag inte somnar igen, haha...

Little party never killed nobody

Publicerad 2014-03-01 13:51:00 i Allmänt 0 kommentarer
 
Tjena! allt bra? jag hade en riktigt grym kväll med några kompisar igår! Jag bjöd dem på middag hemma hos mig och sedan festade vi nere i min källare. När klockan var 5 på morgonen la vi oss utspridda i hela huset och sov till lunch, haha.
 
jag tänkte först ställa in middagen då jag vaknade med frossa och feber igår. Är iaf hur glad som helst att jag knaprade några tabletter och genomförde kvällen ändå ;) en av de bästa kvällarna jag haft i mitt, snart, 19 åriga liv. Vi hörs mer senare, har lite vackra kamerabilder till er, hehe.